Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
Twitter YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 26 Μάη
  • Ο Μητσοτάκης δυσανασχετεί γιατί «τα πανεπιστήμια δεν προσαρμόζονται με την ταχύτητα που απαιτείται» στην επιχειρηματικότητα
  • Πού σε πονεί και πού σε σφάζει
  • Σε απεργία πείνας ο Γιάννης Μιχαηλίδης
  • 18 νεκροί – 9 νέες διασωληνώσεις
  • Η παπαρολογία πάει σύννεφο
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
Twitter YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Γερμανική υποκρισία και προσφυγική εξαθλίωση
Διεθνή

Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

Γερμανική υποκρισία και προσφυγική εξαθλίωση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Σεπ 2020, 15:43

Μετά από πολλές συζητήσεις και διαξιφισμούς, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε χτες το βράδυ να δώσει τελικά το πράσινο φως για τη μετεγκατάσταση 408 προσφυγικών οικογενειών (1.553 ατόμων συνολικά) από τα ελληνικά νησιά στη Γερμανία! Είχε προηγηθεί συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση.

Η στήλη αισθάνεται την ανάγκη να… ευχαριστήσει ολόψυχα τους «ευεργέτες» των προσφύγων που εδέησαν να κάνουν τέτοια… μεγάλη προσφορά! Ειλικρινά δεν περιμέναμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ (που συγκεντρώνει όλα τα βέλη από τους επικριτές του στο εσωτερικό, για το αντιμεταναστευτικό του μένος) θα έκανε τέτοια… γενναία υποχώρηση! Μιλάμε για… τεράστιο αριθμό προσφύγων, που ένα τόσο… μικρό και φτωχό κράτος όπως η Γερμανία δύσκολα θα αντέξει!

Τι να πει κανείς για τη γελοιότητα αυτής της απόφασης που σε κάνει να οργίζεσαι αντί να γελάς.

Οτι πριν από λίγες μέρες είχε απορριφθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο η πρόταση των κομμάτων «Αριστερά» και «Πράσινοι» για υποδοχή όλων των προσφύγων από τη Μόρια στη Γερμανία, σε περίπτωση που τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ δε δεχτούν πρόσφυγες στο έδαφός τους; Η απόρριψη της πρότασης αυτής (που δεν αναιρούσε το αντιμεταναστευτικό πλαίσιο που επικρατεί, αλλά το «ελάφρυνε» λίγο) δεν έγινε μόνο από τα «χριστιανικά» κόμματα (CDU/CSU) αλλά και από τους Σοσιαλδημοκράτες, παρά τις κορόνες «αγάπης» προς την Ελλάδα, που έριξαν ορισμένοι βουλευτές τους.

Οτι η επίκληση από μεριάς Ζεεχόφερ του γεγονότος ότι η Γερμανία έχει δεχτεί 1,7 εκατομμύρια πρόσφυγες από το 2015 και ότι τώρα, με τους 300 με 400 που δέχεται καθημερινά –σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Ζεεχόφερ στη Βουλή– πλησιάζουν ξανά στους υψηλούς αριθμούς του παρελθόντος, αποτελεί πρόκληση, τη στιγμή που άλλα, πολύ πιο φτωχά κράτη (όπως ο Λίβανος και η Τουρκία) έχουν δεχτεί πολλαπλάσιο αριθμό προσφύγων;

Οτι το 1,7 εκατομμύριο σε σύνολο πληθυσμού 80 εκατομμυρίων είναι μόλις το 2%, ενώ στη Μυτιλήνη οι 13.000 πρόσφυγες είναι περίπου το μισό του πληθυσμού του νησιού των 28.000 ανθρώπων;

Οτι πριν από μια βδομάδα έγιναν διαδηλώσεις σε περίπου 60 γερμανικές πόλεις με αίτημα η Γερμανία να πάρει τους πρόσφυγες στο έδαφός της, κάτι που προκύπτει ακόμα και από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύουν τα γερμανικά ΜΜΕ με την πλειοψηφία να τάσσεται υπέρ της μετεγκατάστασης των προσφύγων στη Γερμανία;

Οτι οι 1.553 πρόσφυγες είναι λίγο παραπάνω από το ένα δέκατο αυτών που στοιβάζονταν σαν τα ζώα στη Μόρια και κανείς δεν ενδιαφερόταν μέχρι να καεί ολοσχερώς το ΚΥΤ;

Οτι οι 408 οικογένειες θεωρούνται ότι χρήζουν «διεθνούς προστασίας», ενώ τα εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά όχι; Γι’ αυτό και δεν συμπεριλαμβάνονται τα 150 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια, που είχε δεσμευτεί να δεχτεί η Γερμανία πριν από μερικές μέρες.

Οτι σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που επικαλέστηκε η συμπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των «Πρασίνων», Κάτριν Γκέρινγκ-Εκχαρντ, εκτός από τα 400 ασυνόδευτα παιδιά υπάρχουν άλλες τέσσερις χιλιάδες παιδιά που χρειάζονται άμεση βοήθεια;

Πόση υποκρισία μπορεί να χωρέσει στα στόματα των διαχειριστών της πολιτικής εξουσίας του γερμανικού κεφαλαίου;

Η αλήθεια είναι ότι η υποκρισία δεν είναι κάτι το καινούργιο.

Πριν από χρόνια, ο πολύς Γιούνκερ έλεγε «σπαραχτικά» ότι οι πρόσφυγες χρειάζονται προστασία κι ότι δεν υπάρχει φράκτης που να μην τον υπερπηδήσουν για να γλιτώσουν από τους πολέμους και τη δυστυχία. Μετά, ήρθε η σύντομη «άνοιξη» για τους πρόσφυγες που πέρασαν μαζικά στη Γερμανία, για να τους κλείσει απότομα την πόρτα στη συνέχεια μέσω του αποκλεισμού του δρόμου των Δυτικών Βαλκανίων. Η «κοινωνικά ευαίσθητη» Ευρώπη μετατράπηκε ταχύτατα και πάλι σε Ευρώπη-φρούριο, ενώ οι υποσχέσεις για μετεγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία έμειναν στα χαρτιά.

Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

Μάσκες μαμούθ: Τραγέλαφος, αλληλοκαρφώματα και κονόμα
Επόμενο άρθρο

Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

Kρούσμα CoviD στον ΕΦΚΑ: Κόσκινο τα πρωτόκολλα

Σχετικά Αρθρα

Aρχισαν τα όργανα;

Διεθνή 24 Μάι 2022, 12:26

Η Παλαιστίνη τίμησε τη μάρτυρα Σιρίν Αμπού Aκλεχ

Οι σιωνιστές χτύπησαν ακόμη και τους ανθρώπους που μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό της!

Διεθνή 13 Μάι 2022, 20:11

O Μπάιντεν απειλεί -μέσω Ουκρανίας- τους Ευρωπαίους με περιορισμό της ροής του ρωσικού αερίου

Διεθνή 12 Μάι 2022, 09:36

Oι σιωνιστές δολοφόνησαν δημοσιογράφο του Αλ Τζαζίρα!

Διεθνή 11 Μάι 2022, 14:26

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

Διεθνή 10 Μάι 2022, 22:55

NUPES: Ενα παρδαλό συνονθύλευμα της γαλλικής αστικής πολιτικής

Διεθνή 10 Μάι 2022, 10:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Μάη

26 Μάι 2022, 00:01
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δυσανασχετεί γιατί «τα πανεπιστήμια δεν προσαρμόζονται με την ταχύτητα που απαιτείται» στην επιχειρηματικότητα

25 Μάι 2022, 21:45
Πολιτισμός

Πού σε πονεί και πού σε σφάζει

25 Μάι 2022, 21:18
Καταστολή

Σε απεργία πείνας ο Γιάννης Μιχαηλίδης

Του αρνούνται την υφ’ όρον απόλυση

25 Μάι 2022, 20:11
Υγεία

18 νεκροί – 9 νέες διασωληνώσεις

25 Μάι 2022, 18:53
Η παπάρα

Η παπαρολογία πάει σύννεφο

25 Μάι 2022, 17:42
Οικονομία

Πληρώνουν σε ρούβλια, αλλά… ντρέπονται να το πουν

25 Μάι 2022, 15:04
Κόντρες

Χτύπησε ταβάνι η γελοιότητα (1)

25 Μάι 2022, 13:46
Πολιτική

Από τον λεμπλεμπί χελβασί μέχρι το «Μητσοτάκης γιοκ»… ένα ΝΑΤΟ δρόμος

25 Μάι 2022, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Μάη

25 Μάι 2022, 00:01
Περιβάλλον

Aπό πυλώνα της ΔΕΗ ξεκίνησε η περσινή δασική πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Εδώ και χρόνια αποκαλύπτουμε τις πραγματικές αιτίες για τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές

24 Μάι 2022, 22:32
Υγεία

14 νεκροί – 17 νέες διασωληνώσεις

24 Μάι 2022, 20:17
Περιβάλλον

Δεν ξεκίνησε ακόμη η κατασκευή φραγμάτων βάρους στη Βόρεια Εύβοια!

Στις διακηρύξεις για την κατασκευή τους δεν προβλέπεται η κατασκευή και φυτοκομικών έργων στις πηγές

24 Μάι 2022, 15:00
Κόντρες

Περί απόπατου

24 Μάι 2022, 13:02
Διεθνή

Aρχισαν τα όργανα;

24 Μάι 2022, 12:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Μάη

24 Μάι 2022, 00:01
Υγεία

21 νεκροί – 18 νέες διασωληνώσεις

23 Μάι 2022, 18:24
Πολιτική

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ: Οι φιέστες τέλειωσαν, η αιώρηση στο κενό παραμένει

23 Μάι 2022, 15:36
Πολιτισμός

Αρρωστημένος αντικομμουνισμός και αγραμματοσύνη

23 Μάι 2022, 12:21
Παιδεία

Η νεανική παραβατικότητα προβάλλει μέσα από μια κοινωνία ολοκληρωτικά σαπισμένη

23 Μάι 2022, 11:19
Ουκρανία
Σαν σήμερα
  • Σαν σήμερα 26 Μάη

    1975: Για πρώτη φορά σκυλιά στην ελληνική αστυνομία, για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών.1976: Στη διάρκεια συγκρούσεων αστυνομίας και διαδηλωτών, αύρα ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο (Αιόλου) και σκοτώνει τη μικροπωλήτρια Αναστασία Τσιβίκα.1976: Επεισόδια στη Ρόδο μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.2009: Πεθαίνει ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης.
  • Σαν σήμερα 25 Μάη

    Ημέρα αλληλεγγύης λαών για ελευθερία, ανεξαρτησία, ανθρώπινα δικαιώματα.Ημέρα Αφρικής.Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά.Ημέρα της πετσέτας (οτοστόπ).Αργεντινή: Ημέρα επανάστασης (1810).1942: Ο Θανάσης Κλάρας παίρνει το ψευδώνυμο Αρης Βελουχιώτης, βγαίνει στο βουνό με δεκαπέντε άντρες (καλύβα του Στεφανή, Σπερχειάδα) και συγκροτεί την πρώτη ένοπλη ομάδα του ΕΑΜ.1966: Αρχή Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα, ανάρτηση της πρώτης εφημερίδας τοίχου ("Ντατζεμπάο") στο πανεπιστήμιο του Πεκίνου.1989: Ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ εκλέγεται πρόεδρος της ΕΣΣΔ.1989: Ταυτόχρονη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Αθήνα) και στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης (ΕΛΑ).
  • Σαν σήμερα 24 Μάη

    Ημέρα γυναικών για τον αφοπλισμό.Ημέρα πάρκων.Βουλγαρία: Ημέρα Παιδείας – Πολιτισμού.1919: Πραγματοποιείται στην Αθήνα το πρώτο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδας.1972: Δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάζονται στο αρχηγείο του στρατού των ΗΠΑ στη Χαϊδελβέργη, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες.1972: Συλλαμβάνονται πέντε εργάτες στη Νέα Ιωνία με την κατηγορία της αναγραφής κομμουνιστικών συνθημάτων στο εργοστάσιο που δούλευαν.1973: Παραπέμπονται έξι φοιτητές της ΑΑΣΠΕ με τον Ν.509 και δύο προφυλακίζονται.1973: Στάση στο αντιτορπιλικό "Βέλος" για ανατροπή της δικτατορίας, 36 άτομα ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ιταλία όπου βρισκόταν το πλοίο για άσκηση του ΝΑΤΟ.
  • Σαν σήμερα 23 Μάη

    Παγκόσμια ημέρα χελώνας.Μοζαμβίκη: Ημέρα ανεξαρτησίας (1975).Τζαμάικα: Ημέρα εργασίας.1945: Αυτοκτονεί στη φυλακή ο αρχηγός της Γκεστάπο Χάινριχ Χίμλερ.1969: Πέντε καταδίκες μελών της ΔΑ.1973: Συλλαμβάνεται και βασανίζεται ο αξιωματικός Σπύρος Μουστακλής.1986: Η ΚΥΠ μετονομάζεται σε ΕΥΠ.
  • Σαν σήμερα 22 Μάη

    Ημέρα βιοποικιλότητας.Σρι Λάνκα: Ημέρα δημοκρατίας (1972).1908: Αθωώνεται ο Γιάννης Κυριακού για τη δολοφονία του Μαρίνου Αντύπα.1963: Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη κατά του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη από τους παρακρατικούς Σ. Γκοτζαμάνη και Μ. Εμμανουηλίδη.1967: Σε παραλία της Ρόδου ανακαλύπτεται το πτώμα του Νικηφόρου Μανδηλαρά.1969: Βόμβα (ΔΑ) στο χολ του 8ου ορόφου του Χίλτον.1990: Η λαϊκοδημοκρατική Νότια και η συντηρητική Βόρεια Υεμένη ενώνονται με το όνομα Δημοκρατία της Υεμένης μετά από 150 χρόνια.1998: Βόμβα σε υποκατάστημα της τράπεζας "Alpha" (17Ν).2005: Πεθαίνει ο Χαρίλαος Φλωράκης.
Περισσότερα...
H παπάρα
  • Η παπαρολογία πάει σύννεφο

    25 Μάι 2022, 17:42
    Σήμερα, η Επιτροπή συγκρότησε μια νέα ειδική ομάδα στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας, με σκοπό την παροχή στήριξης στην ενεργειακή πλατφόρμα της ΕΕ και την υλοποίηση του στόχου του σχεδίου REPowerEU για διαφοροποίηση του εφοδιασμού. Η ειδική ομάδα θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της απεξάρτησής μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, επιτρέποντας στα κράτη μέλη και στις γειτονικές χώρες κατά τα προσεχή έτη να έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας σε προσιτές τιμές.

    Ανακοίνωση της Κομισιόν

    (Λένε πως η παπαρολογία δεν βλάπτει. Το πολύ να σε κάνει γραφικό. Η παιδική χαρά της Ούρσουλας δεν ξεφεύγει απ' αυτόν τον κανόνα. Φτιάχνει τη μια επιτροπή πάνω στην άλλη για να απεξαρτηθούν τάχα οι ευρωπαϊκές χώρες από τα ρωσικά καύσιμα. Επιβεβαιώνει έτσι έναν παλιό κανόνα που λέει: Αμα δε θέλεις να λύσεις ένα πρόβλημα, φτιάξε μια επιτροπή και παράπεμψέ το σ' αυτήν! Η παιδική χαρά δεν ήταν που καλούσε τις ευρωπαϊκές χώρες να μην πληρώσουν το ρωσικό αέριο σε ρούβλια, όπως απαιτεί το διάταγμα Πούτιν; Αυτή η ίδια παιδική χαρά δεν είναι που τους είπε πριν από πέντε μέρες «πληρώστε σε ρούβλια, αλλά να κάνετε δήλωση πως πληρώνετε σε ευρώ»; Δεν είναι οι ισχυρότερες ιμπεριαλιστικές χώρες της ΕΕ -Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία κτλ.- που έβαλαν τις εταιρίες τους ν' ανοίξουν λογαριασμούς σε ρούβλια στη Gazprombank, χωρίς να ενδιαφέρονται για το τι θα πει η παιδική χαρά της Ούρσουλας;)

  • Μούγκα ο ΣΥΡΙΖΑ

    23 Μάι 2022, 08:08
    Hταν σημαντικό ότι κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Ξέρετε γιατί; Γιατί όταν ο λαός είδε αυτούς που έκαναν καριέρα στα πεζοδρόμια και στην πορεία κατά της Αμερικής και στα λαϊκά δικαστήρια κατά του Κλίντον και τα υπόλοιπα, πως μόλις γίνανε πρωθυπουργοί και υπουργοί τρέχανε στην Ουάσιγκτον και υπογράφανε αγορά των Viper και αμυντικές συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατάλαβε και ο πιο ανόητος ότι ο αντιαμερικανισμός μάλλον είναι λάθος και έτσι όταν εξήλθε πια ο Τσίπρας από την εξουσία, ευτυχώς η ελληνική κοινή γνώμη έγινε απόλυτα φιλοαμερικανική και απόλυτα φιλοϊσραηλινή. Είναι ένα κέρδος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Μπράβο σας για αυτό. 

    Αδωνις Γεωργιάδης

    (Μουγκάθηκαν οι συριζαίοι καθώς ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός τους «κάρφωσε» με τρόπο που δεν μπορούσαν να τον διαψεύσουν σε ό,τι τους αφορούσε. Κατά τα άλλα, η απόφανσή του ότι ο ελληνικός λαός έγινε… φιλοαμερικανός και φιλοϊσραηλινός είναι τόσο αληθινή όσο θαυματουργά ήταν τα νανογιλέκα που πωλούσε από τις εκπομπές του)

  • Εξεχύθη η χάρις εν χείλεσί σου…

    20 Μάι 2022, 09:00
    Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ήταν ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός με διεθνείς διαστάσεις. Σπάνια ηγέτης άλλης χώρας πρωταγωνιστεί επί δύο μέρες στις ΗΠΑ…Η εμφάνισή του Πρωθυπουργού… ήταν εμφάνιση ενός πολιτικού παγκοσμίου βεληνεκούς…Το γεγονός ότι η Πρόεδρος της Βουλής, η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί, επιδοκίμασαν όρθιοι, κατ' επανάληψη, τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, σε μια σπάνια για τα πολιτικά τους ήθη σύμπνοια, δείχνει ανάγλυφα το μέγεθος του εντυπωσιασμού που προκάλεσαν οι θέσεις που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης…Συνολικά, ο Πρωθυπουργός έδειξε στο παγκόσμιο ακροατήριο ότι είναι ένας βαθυστόχαστος πολιτικός διεθνούς ακτινοβολίας…Ο Πρωθυπουργός πέτυχε να συνδυάσει ένα βαθιά εθνικό λόγο με τη δέουσα παγκόσμια απόβλεψη…Ο Πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι ο Ελληνισμός δεν είναι μόνο ο ακρίτας της Δύσης…Ο Πρωθυπουργός δεν έπεσε στην παγίδα της εύκολης προγονολατρείας και του νοσηρού εθνοκεντρισμού…Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέδειξε ότι ηγείται μιας χώρας η οποία δεν ετεροπροσδιορίζεται…Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός ανέδειξε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας και της ασφάλειας…Ο Πρωθυπουργός ανέδειξε μια χώρα έτοιμη και αποφασισμένη  να μην δεχτεί επιθετικές ενέργειες…Μίλησε όχι μόνο ως ηγέτης της Ελλάδας, αλλά και ως εκπρόσωπος του απανταχού Ελληνισμού…Και οι συμβολισμοί πολύ συχνά παράγουν και πολιτικό αποτέλεσμα. Σκεφτείτε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ φορούσε γραβάτα με το εθνόσημο μιας ξένης χώρας, της Πατρίδας μας, της Ελλάδας. Αστειεύτηκε δημόσια για την ελληνοποίηση του επιθέτου του, του ονόματος του. Είχε την άνεση να πει ότι αν και Καθολικός πολλές φορές κάνει τον σταυρό του με τον Ορθόδοξο τρόπο…Ο Πρωθυπουργός είπε στον Αμερικανό Πρόεδρο ότι για να κρατηθεί αρραγές το μέτωπο  κατά της Ρωσίας θα πρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία…Ο Πρωθυπουργός  εξήγησε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης…Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας για την περιφερειακή ευημερία και ασφάλεια…Ο Πρωθυπουργός -μιλώντας ως εκπρόσωπος του απανταχού Ελληνισμού- έθεσε επιτακτικά και το Κυπριακό…Ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές  ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επενδύει  στις Ενοπλες Δυνάμεις της, προανήγγειλε ότι η χώρα μας θα ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόκτηση μιας μοίρας αεροσκαφών F-35…Οποιος μεμψιμοιρεί και δοκιμάζει να διαστρεβλώσει τα παγκοσμίως προφανή για την τεράστια επιτυχία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ…Είναι τόσο μεγάλο το γεγονός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που μιλά από μόνο του...

    Γιάννης Οικονόμου

    (Ολα αυτά στο χτεσινό μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών. Απορούμε γιατί δεν έκλεισε με τον επινίκιο ύμνο της ορθόδοξης θείας λειτουργίας: «Αγιος, άγιος, άγιος, Κύριος Σαββαώθ, πλήρης ο ουρανός και η γη της δόξης αυτού»)

  • Οταν η Ιστορία εκδικείται τους ανιστόρητους

    18 Μάι 2022, 09:18
    Οπως στη Μαριούπολη σήμερα έτσι και τότε, οι αριθμητικά λιγότεροι και αποστεωμένοι από την πείνα υπερασπιστές του Μεσολογγίου, απέκρουαν ένα μετά το άλλο τα κύματα των εχθρικών επιθέσεων πριν από την τελική, απέλπιδα Εξοδό τους. Μια πράξη εξαιρετικής τόλμης. Αλλά μια πράξη που τελικά θα κόστιζε εκατοντάδες ζωές, μεταξύ των οποίων πολλών γυναικών και παιδιών. Οταν βλέπουμε να υφίστανται τα ίδια δεινά οι λίγοι υπερασπιστές της Μαριούπολης, μιας πόλης με ελληνικό όνομα και βαθιές ελληνικές ρίζες, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το τίμημα του δικού μας αγώνα.

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    (Δεν μπορούσε να το φανταστεί ο αμερικανόδουλος, που έγλειφε πατόκορφα τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές μέσα στην πρωτεύουσά τους, ότι την ώρα που έκανε τις ανιστόρητες συγκρίσεις, οι… ελεύθεροι πολιορκημένοι της Μαριούπολης, οι θρασύδειλοι νεοναζιστές του Αζόφ, αντί για ηρωική έξοδο, όπως κόμπαζαν τις προηγούμενες μέρες, θα έβγαιναν με τα χέρια ψηλά από τις κατακόμβες του -σταλινικού επιτεύγματος- «Αζοφστάλ», θα παραδίνονταν στον ιμπεριαλιστικό στρατό του Πούτιν και θα έμπαιναν σαν καλά παιδάκια στα πούλμαν της εκδρομής)
  • Το κόμμα είμαι εγώ

    16 Μάι 2022, 10:07
    Σήμερα καλούμε τους πολίτες να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους ώστε αύριο να πάρουν τις τύχες της χώρας στα δικά τους χέρια. 

    Αλέξης Τσίπρας

    (Επειδή τα κόμματα -υποτίθεται ότι- τα έχουν στα χέρια τους τα μέλη τους, βάσει δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που ορίζουν τα καταστατικά τους, και επειδή οι πολίτες μόνο ψηφίζουν και αν το κόμμα που ψήφισαν βγει πρώτο σχηματίζει κυβέρνηση, διά του αρχηγού του που ορκίζεται πρωθυπουργός, η προτροπή του Τσίπρα να πάρουν οι πολίτες τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους δεν είναι παρά μια παραλλαγή του λουδοβίκειου αποφθέγματος για το κράτος: «Το κόμμα είμαι εγώ». Οσο για τις τύχες της χώρας που -υποτίθεται ότι- θα πάρουν οι πολίτες στα χέρια τους, άμα ξανακάνουν πρωθυπουργό τον Τσίπρα, «μας τα ‘παν κι άλλοι». Μεταξύ των οποίων και ο Τσίπρας την προηγούμενη φορά που έγινε πρωθυπουργός)

Περισσότερα...
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Αφίσες















Εκδόσεις
27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

29 Αυγ 2020, 09:59

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ανυπότακτη αντάρτισσα

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αρχείο Εφημερίδας
Πολιτικές Δίκες
  • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

    17Ν
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Εφετείο 17Ν
  • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

    ΕΛΑ
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

    Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

    Ποιοι είμαστε
  • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

    Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

    Επικοινωνία
  • Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

    Με το σταγονόμετρο δέχεται τους πρόσφυγες η Γερμανία

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo