Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη
  • Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή
  • Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!
  • Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»«Αποδεχθείτε την ήττα από τους Ταλιμπάν»
Διεθνή

Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

«Αποδεχθείτε την ήττα από τους Ταλιμπάν»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Δεκ 2006, 00:00

Με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύτηκε στη βρετανική εφημερίδα «Τέλεγκραφ» άρθρο του παλαίμαχου Πακιστανού δημοσιογράφου Αχμέντ Ρασίντ, συνεργάτη αρκετών δυτικών εντύπων. Το άρθρο αυτό, η δημοσίευση του οποίου (29 Νοεμβρίου) συνέπεσε, όχι βέβαια τυχαία, με το κλείσιμο των εργασιών της νατοϊκής συνόδου στη Ρίγα, εξηγεί ως ένα βαθμό και την απογοητευτική για το Λευκό Οίκο έκβαση της συνόδου. Από το άρθρο αυτό παραθέτουμε τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα.

«Ανώτατοι Πακιστανοί αξιωματούχοι παροτρύνουν τις χώρες του ΝΑΤΟ να αποδεχθούν τους Ταλιμπάν και να εργαστούν για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού, από την οποία ίσως πρέπει να αποκλειστεί ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Κουρσίντ Κασούρι, είπε σε ιδιωτικές συζητήσεις με υπουργούς Εξωτερικών μερικών χωρών – μελών του ΝΑΤΟ ότι οι Ταλιμπάν κερδίζουν τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και ότι το ΝΑΤΟ είναι καταδικασμένο να αποτύχει και τους συμβούλεψε να μη στείλουν περισσότερα στρατεύματα.

Οι δυτικοί υπουργοί έμειναν άναυδοι. “Ο Κασούρι βασικά ζήτησε από το ΝΑΤΟ να υποχωρήσει και να διαπραγματευτεί με τους Ταλιμπάν”, είπε ένας δυτικός αξιωματούχος που συνάντησε πρόσφατα τον Πακιστανό υπουργό. Τα σχόλια αυτά έγιναν την παραμονή της κρίσιμης συνόδου του ΝΑΤΟ στη Λετονία…..

Ο αντιστράτηγος Αλί Μοχάμεντ Ορακζάι, κυβερνήτης της ασταθούς βορειοδυτικής παραμεθόριας επαρχίας, δήλωσε δημόσια ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και το ΝΑΤΟ έχουν ήδη χάσει στο Αφγανιστάν. «Η μη παραδοχή των αποτυχιών τους οφείλεται είτε σε ελλειψη κατανόησης είτε σε έλλειψη θάρρους», δήλωσε πρόσφατα.

Ο στρατηγός Ορακζάι επιμένει ότι οι Ταλιμπάν εκπροσωπούν τον πληθυσμό των Παστούν, που είναι η μεγαλύτερη εθνική ομάδα στο Αφγανιστάν και η δεύτερη σε μέγεθος στο Πακιστάν, και ηγούνται ενός κινήματος εθνικής αντίστασης εναντίον των δυτικών δυνάμεων κατοχής, όπως στο Ιράκ…»

Με παρόμοιο περιεχόμενο και με τίτλο «Οι Ταλιμπάν ξανακερδίζουν το Αφγανιστάν» δημοσιεύτηκε την ίδια μέρα ένα άρθρο στην «Ουάσιγκτον Ποστ», από το οποίο επίσης μεταφέρουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα.

«Η πλειοψηφία των Αφγανών πιστεύει ότι οι Ταλιμπάν κερδίζουν τον πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Χαμίντ Καρζάι. Οι Αφγανοί πιστεύουν επίσης ότι οι αμερικάνικες και οι νατοϊκές δυνάμεις που πολεμούν τους Ταλιμπάν σ’ όλη τη χώρα είναι ανίκανες να αναχαιτίσουν το ρεύμα των Ταλιμπάν. Μέχρι στιγμής φέτος, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι σε επιθέσεις των Ταλιμπάν, μεταξύ των οποίων 217 σε 97 επιθέσεις αυτοκτονίας….

Φύλαρχοι των Παστούν στην Πεσαβάρ λένε ότι οι Ταλιμπάν προετοιμάζουν μεγάλη επίθεση μέσα στο Φλεβάρη, για την οποία συγκεντρώνονται χιλιάδες άντρες και πολεμοφόδια και στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι έχει μέχρι στιγμής αποτύχει να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και τους πολέμαρχους, που συνεχίζουν να μαστίζουν εκείνες τις περιοχές του Αφγανιστάν όπου οι Ταλιμπάν δεν έχουν ενεργό δράση.

Μετά τις κατηγορίες που αντιμετώπισαν ότι το Πακιστάν παρέχει άσυλο στην ηγεσία των Ταλιμπάν και ότι είναι απρόθυμο να κλείσει τις βάσεις των Ταλιμπάν στο έδαφός του, Πακιστανοί αξιωματούχοι έχουν περάσει στην επίθεση λέγοντας σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ ότι είναι βέβαιο ότι θα χάσουν και ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να υποχωρήσει και να διαπραγματευτεί με τους Ταλιμπάν. Οι αξιωματούχοι εκφράζουν τώρα ανοιχτή κριτική στην πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και σκληρή κριτική στον Καρζάι….».

Στο μεταξύ, το τελευταίο διάστημα, όλο και πιο συχνά εμφανίζονται στον ασιατικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ρεπορτάζ από τις περιοχές δράσης των Ταλιμπάν, που τους παρουσιάζουν να προετοιμάζονται πυρετώδικα για τη μεγάλη επίθεση της ερχόμενης άνοιξης, στρατολογώντας και εκπαιδεύοντας χιλιάδες άντρες, συγκεντρώνοντας όπλα και χρήματα και συνάπτοντας συμμαχίες με όσο το δυνατόν περισσότερες φυλές. Στόχος τους είναι καταρχήν η κατάληψη της Κανταχάρ και στη συνέχεια της Καμπούλ. Την πορεία αυτή ακολούθησαν και το 1996 οι Ταλιμπάν. Οι πληροφορίες τους θέλουν να σχεδιάζουν το ίδιο και σ΄ αυτή τη φάση. Ομως επειδή η αεροπορική δύναμη και η υπερσύγχρονη υπεροπλία των νατοϊκών δυνάμεων δεν τους επιτρέπουν παρατεταμένες κατά μέτωπο μάχες, θα προσπαθήσουν να απομονώσουν την Κανταχάρ, κόβοντας το δρόμο που τη συνδέει με τη Χεράτ και την Καμπούλ, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα ρεπορτάζ.
Παράλληλα, παρόλο που ο χειμώνας έχει αρχίσει στο Αφγανιστάν, οι επιθέσεις των Ταλιμπάν εναντίον των νατοϊκών δυνάμεων δε λένε να κοπάσουν. Μόνο μέσα στην πρώτη βδομάδα του Δεκέμβρη έγιναν πέντε επιθέσεις αυτοκτονίας, από τις οποίες οι τρεις στην  Κανταχάρ, παρόλο που η πόλη βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο των νατοϊκών δυνάμεων. Μια απ’ αυτές έγινε στις 5 Δεκεμβρίου σε νατοϊκό κονβόι, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο Καναδών στρατιωτών και τριών πολιτών, και μια άλλη στις 6 Δεκεμβρίου στην είσοδο των γραφείων της αμερικάνικης εταιρίας ασφάλειας (USPI), που βρίσκονται απέναντι από τη στρατιωτική βάση των νατοϊκών δυνάμεων στην Κανταχάρ, προκαλώντας το θάνατο δύο Αμερικάνων και πέντε Αφγανών υπάλλήλων της. Την ίδια μέρα έγινε μια σφοδρή μάχη μεταξύ Ταλιμπάν και βρετανικών δυνάμεων, η έκβαση της οποίας έχει προβληματίσει  σοβαρά τη στρατιωτική ηγεσία τους. Οι Βρετανοί επιτέθηκαν για να διώξουν τους Ταλιμπάν από μια κοιλάδα στην επαρχία Χέλμαντ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τελευταίων και τη χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για τις επιθέσεις τους. Οι Ταλιμπάν τους υποδέχτηκαν εξαπολύοντας σφοδρή αντεπίθεση και συνέχισαν να πολεμούν παρά τα πυκνά πυρά του πυροβολικού και τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των θέσεών τους. Ύστερα από 10ωρη μάχη, οι βρετανικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν με δύο απώλειες, το θάνατο ενός πεζοναύτη και το σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent» (6/12/06), οι Ταλιμπάν επιστρέφουν στην περιοχή Panjwayi, από την οποία τους είχαν διώξει οι νατοϊκές δυνάμεις το περασμένο καλοκαίρι, και τη χρησιμοποιούν ξανά ως βάση για τις επιθέσεις τους. Η περιοχή αυτή, που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα περίπου νότια της Κανταχάρ, περιλαμβάνεται σε ένα τόξο τεράστιας στρατηγικής σημασίας, που εξασφαλίζει δρόμους ζωτικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό και την υποστήριξη των Ταλιμπάν. Στην περιοχή αυτή τα ρωσικά στρατεύματα έδωσαν και έχασαν μια σημαντική μάχη, κρίσιμη για την εξέλιξη του πολέμου που έκαναν εναντίον των Μουτζαχεντίν.

Μετά το Ιράκ και το Αφγανιστάν φαίνεται να εξελίσσεται σε βατερλό της αμερικάνικης πολιτικής στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Γι αυτό, όπως έδειξε και η νατοϊκή σύνοδος κορυφής στη Ρίγα, οι ισχυρότεροι Ευρωπαίοι εταίροι τους παραμένουν απρόθυμοι να τους συνδράμουν και επιμένουν να περιορίζονται σε «ειρηνευτικό ρόλο» στις πιο ασφαλείς περιοχές του Αφγανιστάν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

Παρασκευή, 8.12.06
Επόμενο άρθρο

Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

Δευτέρα, 11.12.06

Σχετικά Αρθρα

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

Διεθνή 7 Νοέ 2025, 14:06

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

Διεθνή 6 Νοέ 2025, 11:45

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

Διεθνή 6 Νοέ 2025, 10:47

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

Διεθνή 5 Νοέ 2025, 17:51

Νετανιάχου: Εγκλημα είναι η αποκάλυψη της κακοποίησης των παλαιστίνιων κρατούμενων και όχι η κακοποίηση!

Διεθνή 3 Νοέ 2025, 20:03

Αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας Ραζάμπ και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του σιωναζιστικού στρατού

Διεθνή 3 Νοέ 2025, 19:23
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Oταν η φιλαρμονία γίνεται δυσαρμονία, χρειάζονται (και) καπνογόνα

8 Νοέ 2025, 06:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

8 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

7 Νοέ 2025, 20:27
Παιδεία

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

7 Νοέ 2025, 19:50
Καταστολή

Εγκλημα ανοιχτά της Πύλου: Στο σκαμνί με κακουργήματα και ο σημερινός αρχηγός του Λιμενικού

Εκλεκτός του Μητσοτάκη, που τον έκανε αρχηγό παρά το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη

7 Νοέ 2025, 19:46
Διεθνή

Ο Μερτς κατηγορείται για κατασκευή «κινδύνου ρωσικών drones» για να δώσει συμβόλαιο σε φιλική εταιρία

7 Νοέ 2025, 14:06
Κόντρες

Εξουσιαστές είναι, τίποτα λιγότερο ή περισσότερο

7 Νοέ 2025, 11:46
Καταστολή

Χτύπησαν απρόκλητα διαδήλωση ενάντια στην παρουσία του Crown Iris στα Χανιά

Μητσοτάκης: ο σφουγγοκωλάριος του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου

7 Νοέ 2025, 11:34
Καταστολή

Αναβλήθηκε η δίκη των δύο στρατηγών της Αστυνομίας

Μεθόδευση για παραγραφή

7 Νοέ 2025, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Νοέμβρη

Ημέρα ακτινολογίας.

Ημέρα πολεοδομίας – χωροταξίας.

1901: Βίαιες συγκρούσεις στην Αθήνα με αφορμή τη μετάφραση του Ευαγγελίου στη δημοτική από τον Αλέξανδρο Πάλλη («Ευαγγελικά»), έντεκα νεκροί, ογδόντα τραυματίες, ενώ πυροβολήθηκε και ο πρωθυπουργός Θεοτόκης που υπέβαλε την παραίτηση του λίγες μέρες αργότερα.

1903: Ταραχές με αφορμή την παράσταση “Ορέστεια” του Αισχύλου από το Βασιλικό Θέατρο με κείμενο σε απλή καθαρεύουσα, δύο νεκροί και δέκα τραυματίες.

1917: Καταργείται η ιδιωτική ιδιοκτησία γης στη Ρωσία. Το Συμβούλιο των Κομισάριων του Λαού καθιερώνεται ως η νέα κυβέρνηση και διορίζει τον Λένιν πρόεδρο, τον Λέον Τρότσκι κομισάριο εξωτερικών και τον Στάλιν κομισάριο εθνοτήτων.

1925: Ιδρύονται τα Τάγματα Ασφαλείας (SS) του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος (Γερμανία).

1932: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Χίτλερ.

1938: Ναζί πυρπολούν συναγωγές, καταστρέφουν εβραϊκά μαγαζιά και συλλαμβάνουν χιλιάδες Εβραίους κατά τη διάρκεια της “Νύχτας των κρυστάλλων“.

2001: Εκρηξη σε διαμέρισμα της οδού Μαυρικίου, τραυματισμός Κυριάκου Μαζοκόπου.

2007: Ο πατέρας πέντε παιδιών Ιλμι Λατές εντοπίζεται από μπλόκο συνοριοφυλακής λίγο έξω από τη Λεβαία Φλώρινας, πυροβολείται πισώπλατα σχεδόν εξ επαφής και πέφτει νεκρός.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    17Ν
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    ΕΛΑ
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Επικοινωνία
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Όροι χρήσης
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Επικοινωνία
  • Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Πακιστάν προς ΝΑΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo