Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Ιούνη
  • O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας
  • Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!
  • Ο Αγώνας του Αιώνα
  • Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;
  • Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»17Ν»Εφετείο 17Ν»Δευτέρα, 11.12.06
Εφετείο 17Ν

179η συνεδρίαση

Δευτέρα, 11.12.06

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Δεκ 2006, 00:00




Με μια ακόμα αποφασιστική κίνηση, ο Δ. Κουφοντίνας έσκισε το πέπλο της νομιμοφάνειας και αποκάλυψε τη γυμνή αλήθεια. Αμέσως μετά το «συνεχίζεται η συνεδρίαση» του προέδρου, ζήτησε το λόγο και έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Αν έχω υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, αυτό δεν έγινε γιατί περιμένω να έχω μια καλύτερη τύχη σ’ ένα άλλο αμερόληπτο δικαστήριο, ούτε για να πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Αλλά για να καταδειχτεί η ουσία αυτής της δικαστικής παρωδίας, να αναδειχτεί η ίδια η ταξική μεροληψία της Δικαιοσύνης των δύο μέτρων και δύο σταθμών. Μια παρωδία που ξεκινά από την προδικασία, συνεχίζεται στο πρώτο και το δεύτερο δικαστήριο και στην οποία έρχεστε και σεις να κλείσετε το καπάκι.

Ηρθατε εδώ αποφασισμένοι να μη διερευνήσετε την αμεροληψία του προηγούμενου δικαστηρίου, αλλά να την αποδείξετε και να τη δικαιολογήσετε. Να μη μπείτε στην ουσία της υπόθεσης, να διεξάγετε μια εικονική δίκη, στην πραγματικότητα να αρνησιδικήσετε. Μας το δείξατε αυτό με το καλημέρα, όταν επιθετικά, επιδεικτικά και προκλητικά απορρίψατε το μέγιστο μέρος της αίτησής μας, προσπαθώντας να περιορίσετε την υπόθεση σε ένα περιστατικό, λες και αυτή η δίκη άρχισε και τελείωσε στις 4 Δεκεμβρίου, λες και όλα τα σημεία και τέρατα που καταγγείλαμε, όλη η καταπάτηση και ο εξευτελισμός της ίδιας της εξουσιαστικής νομιμότητας, του περιβόητου νομικού πολιτισμού σας, να μην έγιναν στη διάρκεια όλης της διαδικασίας του ενός χρόνου.

Φέραμε έναν ουσιαστικό μάρτυρα, που γνώριζε πλήρως όλη την υπόθεση, και το δικαστήριό σας δεν του έκανε ούτε μια ερώτηση, δεν τον κοίταζε καν στα μάτια, κοιτάζατε το ταβάνι. Οσο για την απόφασή σας, την προαναγγείλατε ουσιαστικά, όταν ο εισαγγελέας από τις πρώτες του κιόλας φράσεις μίλησε για απλώς κάποιες απαραίτητες εκφράσεις της επίδικης απόφασης, συρρικνώνοντας έτσι την υπόθεση σε ένα ζήτημα διατύπωσης λέξεων!

Αποδείξατε ότι είστε ένα εντεταλμένο δικαστήριο, υπάκουο στα κελεύσματα της εκτελεστικής εξουσίας και πιστό σε μια στενή συντεχνιακή λογική, αυτή που ο λαός συμπυκνώνει στη φράση “κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”. Αποδείχτηκε γι’ άλλη μια φορά, ότι σε αυτή την υπόθεση, σε αυτό το πελώριο νομικό και πολιτικό σκάνδαλο, κάθε δικαστήριο έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει και να νομιμοποιήσει το προηγούμενο και κάθε δικαστήριο είναι χειρότερο από το προηγούμενο.
Κατόπιν αυτών, συνέστησα στη συνήγορό μου να μη σπαταλήσει το χρόνο της, αν έχει κάτι καλύτερο να κάνει. Αποσύρω τους μάρτυρές μου. Δεν παραιτούμαι, όμως, από την αίτηση, γιατί η Δικαιοσύνη πρέπει να εκτίθεται και η απονομιμοποίησή της να γίνει τέλεια».

Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται κάποιο σχόλιο σ’ αυτή τη δήλωση. Ο Δ. Κουφοντίνας ήταν αυτός που πρώτος κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης, διευκρινίζοντας με κατηγορηματικότητα ότι δεν έτρεφε καμιά αυταπάτη για την τύχη της, για το ρόλο της Δικαιοσύνης στις πολιτικές δίκες, αλλά ότι επεδίωκε την καταγγελία και την κατάδειξη της δίκης-παρωδία που εκτυλίσσεται εδώ και ένα χρόνο. Με τη σημερινή του κίνηση ολοκλήρωσε αυτό που άρχισε. Τους αφαίρεσε την ευκαιρία να ισχυριστούν ότι έγινε μια άψογη διαδικασία εξέτασης της αίτησης εξαίρεσης. Σε μια πολιτική απόφαση (γιατί πολιτική ήταν η απόφαση αυτού του εμβόλιμου δικαστήριου επί του παραδεκτού της αίτησης εξαίρεσης, που αφαίρεσε όλη την ουσία της, χωρίς αυτή να εξεταστεί, τυπικά έστω) απάντησε με πολιτικό τρόπο, χωρίς νομικισμούς, αφαιρώντας κάθε πρόσχημα νομιμοποίησης ενός παιχνιδιού με σημαδεμένη τράπουλα.

Μετά από τη δήλωση Κουφοντίνα και δεδομένου ότι καμιά άλλη πλευρά δεν είχε προτείνει μάρτυρες, το δικαστήριο πέρασε στη φάση των αγορεύσεων.

Ο εισαγγελέας «ξεπέταξε» το θέμα με μια αγόρευση δύο λεπτών, που δεν περιείχε κανένα επιχείρημα. Μόνο αξιωματικού τύπου αποφάνσεις, μεταξύ των οποίων υπήρχε και η εξής εκπληκτική άποψη: Στις επίμαχες φράσεις το δικαστήριο απλώς αποτύπωσε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής, χωρίς να εκφράσει κρίση ή άποψη! Αυτό πια ξεπερνά  κάθε προηγούμενο. Οτι τα δικαστήρια στις αποφάσεις τους αποτυπώνουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, δεν νομίζουμε να έχει ξαναειπωθεί ποτέ. Αλλά, είπαμε, στις πολιτικές δίκες, στις δίκες πολιτικής σκοπιμότητας, όλα επιτρέπονται και πολλές πρωτιές κατακτώνται. Θα πρέπει, όμως, να ευχαριστήσουμε τον εισαγγελέα για την ειλικρίνειά του, έστω κι αν μάλλον δεν κατάλαβε τι ακριβώς είχε εκστομίσει (εκτός αν η αλαζονία και το πάθος υπεράσπισης μιας καταφανώς άδικης υπόθεσης οδηγεί σε κυνικές συμπεριφορές). Ποια ήταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής το γνωρίζουμε όλοι. Μιλώντας καθαρά νομικά, θυμίζουμε ότι εκείνο που πρωτίστως παραβιάστηκε τότε είναι το τεκμήριο ενοχής των συλλαμβανόμενων, γεγονός που έχει επισημανθεί από διαπρεπείς νομικούς (Μανωλεδάκης, Μπέης, Παρασκευόπουλος κ.ά.). Ε, αυτό ακριβώς αποτύπωσε στην απόφασή του το κατηγορούμενο για μεροληψία δικαστήριο, σύμφωνα με την άποψη του κρίνοντος εισαγγελέα! Συ είπας, κυρ-εισαγγελέα…

Ο εκπρόσωπος των Αμερικανοβρετανών στη δίκη Ηλ. Αναγνωστόπουλος, ο μόνος από την πολιτική αγωγή που προσήλθε για να αγορεύσει, δεν περιορίστηκε μόνο στις καθιερωμένες δικολαβίες (άθλιου σοφιστικού τύπου, μάλιστα), αλλά με προκλητικό τρόπο υποστήριξε ότι η αίτηση εξαίρεσης δεν έχει καμιά ουσιαστική βάση και αποτελεί απλώς την τελευταία παράσταση των κατηγορούμενων, ενόψει απολογιών, για να αποδειχτεί η αποδεικτική γυμνότητα των ισχυρισμών τους (των κατηγορούμενων), που γνωρίζουν τη βαρύτητα των προανακριτικών ομολογιών! Βεβαίως, συμφώνησε και αυτός με τον εισαγγελέα (αυτό δα έλειπε!), ότι το δικαστήριο απλώς αναφέρθηκε στα δεδομένα της εποχής των συλλήψεων, χωρ’ίς να εκφράζει κρίση. Τα ουσιαστικά στοιχεία, φυσικά, τα έκανε γαργάρα, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Τι μας είπε ο «κύριος εκπρόσωπος»; Επανέλαβε με πιο κομψό τρόπο αυτό που ο ίδιος και άλλοι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής επαναλαμβάνουν μονότονα από την πρώτη δίκη. Οτι εδώ έχουμε μια δίκη ομολογιών. Δεν έχουμε μάρτυρες, δεν έχουμε άλλες αποδείξεις, σε πολλές περιπτώσεις έχουμε συντριπτικά υπερασπιστικά στοιχεία, έχουμε όμως κάποιες «ομολογίες», που πάρθηκαν από την Αντιτρομοκρατική, αρχής γενομένης απ’ αυτές που πάρθηκαν στην Εντατική του «Ευαγγελισμού» από τον ημιθανή Σάββα Ξηρό. Αν αυτό λέγεται νομότυπη δίκη, τότε οι λέξεις έχουν χάσει κάθε νόημα και έχουν μετατραπεί σε αθύρματα της πολιτικής σκοπιμότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κ. Αναγνωστόπουλος, επίκουρος καθηγητής του Ποινικού Δικαίου, που τον συνόδευε η φήμη προοδευτικού νομικού (υπήρξε, άλλωστε, σφοδρός πολέμιος του τρομονόμου την περίοδο της προετοιμασίας και ψήφισής του), άλλα διδάσκει στους φοιτητές του και άλλα έχει υποστηρίξει σε εργασίες του αλλά και σε αγορεύσεις του ως υπερασπιστής σε δικαστήρια. Είναι γνωστό ότι σύσσωμος ο νομικός κόσμος έχει σταθερή άποψη και καταγγέλλει τις προανακριτικές απολογίες που παίρνονται σε αστυνομικούς χώρους. Γιατί ξέρει πολύ καλά τι γίνεται εκεί. Το μόνο που μπορούμε να του πούμε, λοιπόν, καθώς τον βλέπουμε με την παροιμιώδη ψυχραιμία του να υποστηρίζει πράγματα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις επιστημονικές του απόψεις, είναι αυτό που και άλλη φορά έχουμε γράψει: «Είναι πολλά τα λεφτά Ηλία…».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αναγκάστηκαν να μιλήσουν για τα αυτονόητα. Ο Ι. Μυλωνάς «κάρφωσε» τον Αναγνωστόπουλο, σημειώνοντας ότι με την τοποθέτησή του ουσιαστικά υποστήριξε την ύπαρξη κάποιου τεκμηρίου επικινδυνότητας στην αυτόφωρη διαδικασία! Ο Α. Κωνσταντάκης εξέφρασε καταρχάς την κατάπληξή του για το ότι έμπειροι δικαστές έμπλεξαν το τυπικώς παραδεκτό της αίτησης εξαίρεσης με το ουσία βάσιμο. Μ’ αυτή την απόφασή του, το δικαστήριο είπε κατάμουτρα στους κατηγορούμενους «δεν έχετε καμιά ελπίδα». Γιατί, βέβαια, η μεροληψία του δικαστυηρίου και της εισαγγελικής έδρας έχει φανεί σε πολλές περιπτώσεις στη διάρκεια του 11μηνου (ο συνήγορος έφερε ενδεικτικά παραδείγματα). Ο Γ. Γκουντούνας θύμισε επίσης τέτοια παραδείγματα. Προτείναμε την κλήτευση 150 μαρτύρων κατηγορίας -είπε- και κλήτευσαν μόνο έναν! Είναι ή όχι αυτό ένδειξη μεροληψίας και προαποφασισμένης καταδίκης; Συνοψίζοντας περιστατικά, ο συνήγορος κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι από πλευράς δικαστήριου και εισαγγελίας επιδείχτηκε μια γενικευμένη προδιάθεση ενάντια στους κατηγορούμενους. Η Τ. Χριστοδουλοπούλου, σε μα οξεία αγόρευση, σημείωσε ότι περνάμε μια περίοδο μετάβασης από την ασφάλεια δικαίου στο δίκαιο της ασφάλειας. Μια περίοδο που τα δικαστήρια ξεκινούν με την περί ενοχής κατάφαση.

Ακόμα πιο οξύς ο Χριστόδουλος Ξηρός μίλησε για δικαστές που δικάζουν με χαρτάκια. Που κάνουν πως δικάζουν, ενώ στην πραγματικότητα «μας δουλεύουν ψιλό γαζί, φτιάχνουν λευκώματα με λουλουδάκια», κινούμενοι με βάση το τεκμήριο ενοχής, το «τεκμήριο Μίλερ», όπως το χαρακτήρισε, θυμίζοντας τις δηλώσεις του προηγούμενου αμερικανού πρεσβευτή για την υπόθεση. Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους, μίλησε για ταξική Δικαιοσύνη, που δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. «Αυτό που κάνατε σε μένα», κατέληξε, «ο λαός το λέει πουστιά. Με πετάξατε στο λάκο αναπολόγητο. Εχω ήδη καταδικαστεί, χωρίς το δικαίωμα να απολογηθώ. Ομως, έχω μάθει να δίνω τις μάχες, ακόμα και τις χαμένες εκ των προτέρων».

Στη συνέχεια, ο Χριστόδουλος δήλωσε ότι θέλει να πει όλα αυτά που το δικαστήριο δεν τον άφησε να πει, για να φανεί καθαρά ότι το φίμωμά του είναι προϊόν μεροληψίας και προκατάληψης. Ο πρόεδρος δεν του επέτρεψε να το κάνει, ο Γ. Γκουντούνας προσέφυγε στο δικαστήριο το οποίο αποσύρθηκε και αποφάσισε παμψηφεί να απορρίψει το αίτημα του Χριστόδουλου. «Είστε αναγκασμένοι να καλύπτετε τις βρομιές άλλων», σχολίασε ο Χριστόδουλος. «Αν κάποιος από σας είχε ευθιξία, έπρεπε να παραιτηθεί».

Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι διακόπτει για την Τετάρτη στις 11:30, οπότε το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του. Ας σημειωθεί και το εξής, δηλωτικό της όλης κατάστασης. Στην αρχή σχεδόν της διαδικασίας, ο πρόεδρος είχε πει ότι η απόφαση θα βγει την Τετάρτη. Μετά από ένα διάλειμμα δήλωσε, απαντώντας στον Χρ. Ξηρό, ότι η απόφαση δεν θα βγει πριν τη Δευτέρα, γιατί το δικαστήριο πρέπει να μελετήσει καλά. Στο τέλος και αφού είχε μεσολαβήσει νέο διάλειμμα, επανήλθε στην Τετάρτη!




Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

179η συνεδρίαση

Οι τοίχοι έχουν φωνή
Επόμενο άρθρο

179η συνεδρίαση

Τετάρτη, 13.12.06

Σχετικά Αρθρα

202η συνεδρίαση

Τρίτη, 30.5.07

Εφετείο 17Ν 30 Μάι 2007, 00:00

250ή συνεδρίαση

Δευτέρα, 14.5.07

Εφετείο 17Ν 14 Μάι 2007, 00:00

249η συνεδρίαση

Πέμπτη, 10.5.07

Εφετείο 17Ν 10 Μάι 2007, 00:00

248η συνεδρίαση

Τετάρτη, 9.5.07

Εφετείο 17Ν 9 Μάι 2007, 00:00

247η συνεδρίαση

Δευτέρα, 7.5.07

Εφετείο 17Ν 7 Μάι 2007, 00:00

246η συνεδρίαση

Πέμπτη, 3.5.07

Εφετείο 17Ν 3 Μάι 2007, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

3 Ιούν 2026, 09:31
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
Εργατικά

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

2 Ιούν 2026, 20:43
Καταστολή

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

2 Ιούν 2026, 20:21
Διεθνή

Χεζμπολά: Επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός για όλο τον Λίβανο και όχι μια περιορισμένη διευθέτηση

2 Ιούν 2026, 19:31
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

Ημέρα περιβάλλοντος.

1934: Ο βουλευτής Καρδίτσας Δ. Αναγνωστόπουλος πετάει κάθισμα μέσα στη βουλή κατά του Αλέξανδρου Παπαναστασίου και εκείνος το πετάει πίσω χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

1967: Ξεκινά ο πόλεμος των έξι ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ και σε Αίγυπτο, Συρία και Ιορδανία.

1969 : Δραπετεύει από τις στρατιωτικές φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης.

1971: Απόδραση του Ν. Ζαμπέλη (Ελληνική Αντίσταση) από τις φυλακές της Αίγινας.

1998: Ο 28χρονος Αλβανός Mπόκαρι Mπάχο πέφτει νεκρός από «εκφοβιστικά πυρά» μεθοριακής περιπόλου.

2004: Πεθαίνει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ronald Reagan.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 179η συνεδρίαση

    17Ν
    • 179η συνεδρίαση

      Εφετείο 17Ν
  • 179η συνεδρίαση

    ΕΛΑ
    • 179η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • 179η συνεδρίαση

      Εφετείο ΕΛΑ
    • 179η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • 179η συνεδρίαση

    Επαναστατικός Αγώνας
    • 179η συνεδρίαση

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • 179η συνεδρίαση

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • 179η συνεδρίαση

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • 179η συνεδρίαση

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 179η συνεδρίαση

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 179η συνεδρίαση

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 179η συνεδρίαση

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • 179η συνεδρίαση

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • 179η συνεδρίαση

      179η συνεδρίαση

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • 179η συνεδρίαση

      179η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • 179η συνεδρίαση

      179η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • 179η συνεδρίαση

      179η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • 179η συνεδρίαση

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • 179η συνεδρίαση

    179η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 179η συνεδρίαση

    179η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 179η συνεδρίαση

    179η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης
  • 179η συνεδρίαση

    179η συνεδρίαση

    Ποιοι είμαστε
  • 179η συνεδρίαση

    179η συνεδρίαση

    Επικοινωνία
  • 179η συνεδρίαση

    179η συνεδρίαση

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo