Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο
  • Τόλμη και γοητεία
  • Σαν σήμερα 29 Απρίλη
  • Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»
  • Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία
  • Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Απαιτούν επιτάχυνση των αλλαγών
Διεθνή

Νεπάλ

Απαιτούν επιτάχυνση των αλλαγών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Μάι 2006, 00:00
Οργισμένοι διαδηλωτές κατέβηκαν ξανά στους δρόμους της πρωτεύουσας του Νεπάλ στις 16 του Μάη και έκαψαν τέσσερα κυβερνητικά αυτοκίνητα, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της περικοπής των εξουσιών του βασιλιά Γκιανέντρα. Την προηγούμενη μέρα επρόκειτο να συζητηθεί και να εγκριθεί από τη βουλή μια διακήρυξη, με την οποία περικόπτονται δραστικά οι εξουσίες του βασιλιά, όμως η συζήτηση μετατέθηκε για το τέλος της βδομάδας, προφανώς λόγω διαφωνιών στις γραμμές του κυβερνητικού συνασπισμού, γεγονός που κατέβασε τους διαδηλωτές στους δρόμους.
Η διακήρυξη αυτή θα αντικαταστήσει το υπάρχον σύνταγμα στη μεταβατική περίοδο μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών για συντακτική συνέλευση, η οποία θα καταρτίσει το νέο σύνταγμα που θα καθορίσει και την τύχη της μοναρχίας στη χώρα.
 
Μεταξύ άλλων, η διακήρυξη αυτή θέτει τέλος στον έλεγχο του στρατού από το βασιλιά και ο στρατός, 90.000 άντρες, περνά στον άμεσο έλεγχο της βουλής. Αφαιρεί από το βασιλιά τον έλεγχο στον προϋπολογισμό και στους διορισμούς στην ισχυρή γραμματεία του παλατιού, καταργεί την ασυλία του από τις διώξεις και επιβάλλει τη φορολόγηση της περιουσίας και των εισοδημάτων του. Αφαιρεί τις φράσεις «βασιλικός» και «της εξοχότητάς του» από τα ονόματα όλων των κρατικών οργάνων.
 
Παράλληλα έχει ξεκινήσει η διαδικασία απελευθέρωσης των 1200 ανταρτών που κρατούνται στις φυλακές, που έχει τεθεί ως προϋπόθεση από την ηγεσία των ανταρτών για την έναρξη συνομιλιών με την κυβέρνηση.
 
Μια αμυδρή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στο Νεπάλ, δίνει μια ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος του Νεπάλ (μαοϊκό), που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 13 Μαΐου, από την οποία δημοσιεύουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα.
 
«…Παρά την πρωτοφανή κινητοποίηση, την αυτοθυσία και τη γενναιότητα του λαού στον αγώνα για το τέλος της μοναρχίας και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, η αποκατάσταση του κοινοβουλίου δεν ικανοποιεί τις λαïκές επιθυμίες, αλλά δίνει μια ευκαιρία στα φεουδαρχικά φιλοβασιλικά στοιχεία και στους αντιδραστικούς ξένους να συνομωτούν, γι αυτό είναι ανάγκη να επαγρυπνούμε απέναντι σε τέτοιους κινδύνους. Αυτά τα φεουδαρχικά στοιχεία κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν τους εαυτούς τους από την ολική καταστροφή από τις ιστορικές πρωτοβουλίες του λαού. Σ’ αυτά τα πλαίσια, η Κεντρική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να συνεχίσει το λαϊκό κίνημα μέσω ενός ενιαίου μετώπου όλων των πολιτικών δυνάμεων, της κοινωνίας, των εθνικών και κοινωνικών σωματείων, των διανοουμένων και όλων των οργανώσεων που αγωνίζονται για μια λαϊκή δημοκρατία.
 
Επαγρυπνώντας το κόμμα απέναντι στον κίνδυνο να ενεργήσουν τα πολιτικά κόμματα αντίθετα με το πνεύμα του λαϊκού κινήματος, η Κεντρική Επιτροπή πιέζει την κυβέρνηση της Συμμαχίας των Επτά Κομμάτων να κινηθούν με βάση τη συμφωνία των 12 σημείων (πρόκειται για τη συμφωνία συνεργασίας του αντάρτικου με τα 7 κόμματα της αντιπολίτευσης ενάντια στη βασιλική δικτατορία). Για να εξασφαλίσει χωρίς όρους, ελεύθερες και δίκαιες εκλογές για τη συντακτική συνέλευση, η Κ.Ε υπογραμμίζει την ανάγκη να παρθούν αμέσως μέτρα εναντίον του προσωπικού του Βασιλικού Στρατού, της Αστυνομίας και των γραφειοκρατών που υποστήριξαν την απόλυτη μοναρχία. Η ΚΕ ξεκαθαρίζει επίσης ότι αν η Συμμαχία των Επτά Κομμάτων κινηθεί ενάντια στη συμφωνία των 12 σημείων, θα ξεσπάσει νέα λαϊκή εξέγερση και το κόμμα μας θα είναι έτοιμο να την καθοδηγήσει.
 
Στις εκλογές για συντακτική συνέλευση είναι ανάγκη να τεθούν τα βασικά λαϊκά και θεμελιώδη ζητήματα, για τα οποία ο λαός πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται. Τέτοια ζητήματα είναι: το κοσμικό κράτος, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, η εθνική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση, το ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης βασισμένο στην πραγματικότητα του Νεπάλ, ιδιαίτερα δικαιώματα για τις γυναίκες και τα παιδιά, το ζήτημα της γης, η ανεξάρτητη εθνική οικονομική πολιτική, ένα εκπαιδευτικό σύστημα με επιστημονικό και λαϊκό προσανατολισμό, η εγγύηση της εργασίας και η αντίσταση απέναντι στις ξένες επεμβάσεις…».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Νεπάλ

Υπό κρατικό έλεγχο η Occidental Petroleum
Επόμενο άρθρο

Νεπάλ

Προσπαθούν να εντάξουν τους μαχητές;

Σχετικά Αρθρα

Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία

Διεθνή 28 Απρ 2026, 19:55

Maariv: Το Ισραήλ χάνει αυτόν τον γύρο στον Λίβανο καθώς η αντίσταση εντείνεται υπό πολιτικούς περιορισμούς

Διεθνή 28 Απρ 2026, 11:26

Ετσι τους θερίζουν τα drones της Χεζμπολά (Βίντεο)

Διεθνή 27 Απρ 2026, 12:09

Ιρανικό F-5 παραβίασε την αεράμυνα και βομβάρδισε αμερικανική βάση στην πρώτη παρόμοια επίθεση από τον Πόλεμο της Κορέας

Διεθνή 27 Απρ 2026, 05:47

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

Διεθνή 25 Απρ 2026, 13:26

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

Διεθνή 24 Απρ 2026, 19:53
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

29 Απρ 2026, 10:42
Η παπάρα

Τόλμη και γοητεία

29 Απρ 2026, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

29 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Επεσαν οι μάσκες στη δίκη για το έγκλημα στα Τέμπη: Επιστροφή στη γραμμή Μητσοτάκη περί «ανθρώπινου λάθους»

28 Απρ 2026, 20:56
Διεθνή

Οι ξενόδουλοι αστοί του Λιβάνου προσπαθούν να αποτινάξουν τις κατηγορίες για προδοσία

28 Απρ 2026, 19:55
Εργατικά

Απεργιακό ραντεβού δεκάδων σωματείων ενάντια στις διώξεις

28 Απρ 2026, 14:14
Κόντρες

Ψήφισαν yesboy, απλοελληνικά καρπαζοεισπράκτορα

28 Απρ 2026, 14:08
Εργατικά

Μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών χωρίς αξιολόγηση

28 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Maariv: Το Ισραήλ χάνει αυτόν τον γύρο στον Λίβανο καθώς η αντίσταση εντείνεται υπό πολιτικούς περιορισμούς

28 Απρ 2026, 11:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Απρίλη

28 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Απροκάλυπτος εντολοδόχος του Μητσοτάκη, ο απερχόμενος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανασύρει από το αρχείο την υπόθεση των παρακολουθήσεων

27 Απρ 2026, 19:45
Παιδεία

Αγοράζουν μεταπτυχιακούς τίτλους από ιταλικά «πανεπιστήμια ευκαιριών»

Και δώρο η κατοχή της ιταλικής γλώσσας

27 Απρ 2026, 17:53
Διεθνή

Ετσι τους θερίζουν τα drones της Χεζμπολά (Βίντεο)

27 Απρ 2026, 12:09
Καταστολή

Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες

27 Απρ 2026, 07:21
Διεθνή

Ιρανικό F-5 παραβίασε την αεράμυνα και βομβάρδισε αμερικανική βάση στην πρώτη παρόμοια επίθεση από τον Πόλεμο της Κορέας

27 Απρ 2026, 05:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Απρίλη

27 Απρ 2026, 00:01
Αγροτικά

Η εγκληματική οργάνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Συνεχίζεται η δίκη των Μελά-Ρέππα (Δευτέρα 27/4, δικαστήρια Ευελπίδων)

26 Απρ 2026, 21:33
Η παπάρα

Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς

26 Απρ 2026, 11:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

26 Απρ 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Απρίλη

26 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

Ημέρα μνήμης για τα θύματα χημικού πολέμου.

Ημέρα ανοσολογίας.

Ημέρα χορού.

Ιαπωνία: Εθνική εορτή.

1453: Αλωση Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς.

1962: Απαγορεύεται κάθε συγκέντρωση σε ανοιχτό χώρο κατά την Πρωτομαγιά.

1971: ΗΠΑ και Νότιο Βιετνάμ εισβάλλουν στην Καμπότζη για να καταδιώξουν τους Βιετκόνγκ.

1975: Εμπρησμός οχτώ αυτοκινήτων στην Ελευσίνα που είχαν αποβιβαστεί από πλοίο του αμερικανικού στόλου για να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό των αμερικανικών βάσεων (πρώτο χτύπημα του ΕΛΑ).

1999: Ο Στέφανος Μάνος ιδρύει κόμμα με την επωνυμία «Φιλελεύθεροι».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Νεπάλ

    17Ν
    • Νεπάλ

      Εφετείο 17Ν
  • Νεπάλ

    ΕΛΑ
    • Νεπάλ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Νεπάλ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Νεπάλ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Νεπάλ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Νεπάλ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Νεπάλ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Νεπάλ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Νεπάλ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Νεπάλ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νεπάλ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νεπάλ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Νεπάλ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Νεπάλ

      Νεπάλ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Νεπάλ

      Νεπάλ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Νεπάλ

      Νεπάλ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Νεπάλ

      Νεπάλ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Νεπάλ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Νεπάλ

    Νεπάλ

    Ποιοι είμαστε
  • Νεπάλ

    Νεπάλ

    Επικοινωνία
  • Νεπάλ

    Νεπάλ

    Όροι χρήσης
  • Νεπάλ

    Νεπάλ

    Ποιοι είμαστε
  • Νεπάλ

    Νεπάλ

    Επικοινωνία
  • Νεπάλ

    Νεπάλ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo