Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς
  • ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)
  • Σαν σήμερα 26 Απρίλη
  • Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου
  • Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»«Το να είσαι ρατσιστής δεν είναι original . Λεπέν και Σαρκοζί σπάστε»
Αθλητισμός

«Το να είσαι ρατσιστής δεν είναι original . Λεπέν και Σαρκοζί σπάστε»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Φεβ 2007, 00:00
► Δύσκολη εποχή για αθλητικογράφους. Η επικαιρότητα είναι φτωχή και μίζερη, συνεπώς για να βγάλουμε το ψωμάκι μας θα πρέπει να «μαυρίζει» η ψυχή μας. Μοναδική όαση αποτελεί ο υφυπουργός Αθλητισμού και οι συνεργάτες του, που φροντίζουν συχνά πυκνά να μας κάνουν να γελάμε με τα καμώματά τους. Επειδή τον τελευταίο καιρό σας έχω μαυρίσει την ψυχή, αναλύοντας τη ζοφερή πραγματικότητα, ας ξεκινήσουμε με κάτι ανάλαφρο.
 
Σε προηγούμενο φύλλο είχαμε γράψει ότι ο Ορφανός, στην προσπάθειά του να θέσει υπό τον έλεγχό του τις Ομοσπονδίες που ακόμη ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, έστησε την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ). Δουλειά της συγκεκριμένης επιτροπής είναι να αξιοποιεί παρατυπίες, λαμογιές, σκάνδαλα και οποιαδήποτε άλλη ευκαιρία, προκειμένου να τιμωρήσει τους προέδρους των Ομοσπονδιών που δεν του είναι αρεστοί. Δυστυχώς γι΄ αυτόν, ποντάρισε σε κουτσό άλογο. Πρόεδρος της συγκεκριμένης επιτροπής ανέλαβε ο Χρήστος Χατζηαθανασίου, ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο σαν ο κύριος «ένα σε πέντε», όταν προσπάθησε να σπάσει την Ομοσπονδία Παγοδρομίας σε πέντε Ομοσπονδίες, για να μπορέσει η ΝΔ να ελέγξει την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). Δυστυχώς όμως για τον Ορφανό, το πουλέν του είναι υπάκουο και πρόθυμο, αλλά είχε στο παρελθόν κάνει λαμογιές, τις οποίες οι Πασόκοι τις έβγαλαν στη φόρα, με αποτέλεσμα να γίνει της κακομοίρας.
 
Το παιχνίδι έχει αρχίσει να χοντραίνει, αφού όλοι κατηγορούν όλους για λοβιτούρες και ατασθαλίες και αν δεν τα βρουν κινδυνεύουν να βγουν στη φόρα γαργαλιστικές ιστορίες που θα μας δώσουν ειδήσεις να γεμίσουμε το χώρο της εφημερίδας και όχι μόνο τη στήλη.
 
Και μέσα στο χαμό έσκασε και η καταδίκη του προέδρου της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού για πολεοδομικές παραβάσεις (έτσι λέγονται νομικά οι καταπατήσεις και τα αυθαίρετα χτίσματα). Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ναυπλίου καταδίκασε τον Κυριακού σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, η οποία είναι άνευ μετατροπής και άνευ ανασταλτικού αποτελέσματος της έφεσης, δηλαδή η ποινή είναι άμεσα εκτελεστή. Σε απλά ελληνικά, ο Μίνωας θα έπρεπε να είχε συλληφθεί και να είχε οδηγηθεί στην φυλακή, κάτι που δεν έχει γίνει εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Βέβαια, και ο Σάββας Ξηρός αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα υγείας και βρίσκεται πέντε υπόγεια κάτω από την γη, αλλά ας μη βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τον τρομοκράτη που ματοκύλησε την χώρα με τον ευϋπόληπτο επιχειρηματία που καθημερινά πασχίζει για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Επί της ουσίας, η καταδίκη του Κυριακού σημαίνει ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για έκπτωση από το αξίωμα του προέδρου της ΕΟΕ, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία απαιτείται λευκό ποινικό μητρώο για να κατέχεις τη συγκεκριμένη θέση.
 
Για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκπτωσης αρμόδια είναι η ΕΦΙΠ και καταλαβαίνετε το δράμα του Ορφανού και των κολαούζων του. Ξεκίνησαν ανένδοτο ενάντια στα λαμόγια και τώρα είναι αναγκασμένοι να στείλουν σπίτι του τον Κυριακού, ο οποίος έχει καταδικαστεί και με τη βούλα. Δεν περιμένουμε βέβαια να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, αφού η ΕΦΙΠ εκτός από τον Χατζηαθανασίου στελεχώνεται και από τρεις δικηγόρους του ΑΝΤ1 (του καναλιού που ανήκει στον Κυριακού), όμως ο Ορφανός το φυσάει και δεν κρυώνει. Πήγαινε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, που λέει και ο λαός και πλέον ψάχνει τρόπους να βγει από το λούκι. Δεν τον φοβάμαι γιατί είναι συνηθισμένος στις κωλοτούμπες και μπορεί άνετα να κάνει γαργάρες με ταβανόπροκες, άρα θα βρει και τώρα τη λύση. Και με την ευκαιρία, ας ρωτήσουμε και κάτι που ενδιαφέρει προσωπικά την στήλη: πότε θα δοθεί η χορηγία του ΟΠΑΠ στο βόλεϊ του Παγκρατίου; 
 
► Σε νέο γύρο εσωστρέφειας και φαγωμάρας μπαίνουν οι κιτρινόμαυροι μετά την ευρωπαϊκή εντός έδρας ήττα από τη δεύτερη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ επέλεξε η ομάδα του να δώσει βάρος στο ελληνικό πρωτάθλημα για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και να αφήσει στην άκρη τα όνειρα για μια καλή πορεία στο ΟΥΕΦΑ. Την απόφαση του προέδρου υλοποίησε ο προπονητής Σέρα Φερέρ, ο οποίος εκτός από το ότι έγινε ρόμπα (εξαιτίας των προηγούμενων δηλώσεών του) χρεώθηκε και την αλαλούμ ομάδα που παρέταξε. Αν και στην πλειοψηφία του ο Τύπος προσπαθεί να φορτώσει την ευρωπαϊκή αποτυχία στον Φερέρ, η ουσία είναι ότι ο Ισπανός υποχρεώθηκε σε αλλαγή πλεύσης και αν θέλουμε να είμαστε ακριβοδίκαιοι θα πρέπει όλα να τα χρεωθεί ο Νικολαΐδης που πήρε και τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο Φερέρ δέχτηκε αδιαμαρτύρητα να εκτελέσει τις εντολές του αφεντικού και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις δέχεται και την κριτική.
 
Μια μέρα πριν την αναμέτρηση με την Παρί, ο Φερέρ δήλωσε ότι «όσοι αξίζουν, παίζουν στην Ευρώπη», υπονοώντας ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα οι διαιτητές δεν αφήνουν την ΑΕΚ να κερδίσει αυτά που δικαιούται και ότι στην Ευρώπη, που δεν υπάρχει παράγκα, η ομάδα του θα δείξει τις πραγματικές της δυνατότητες. Το μήνυμα ήταν σαφέστατο και ξεκάθαρο. Ο ίδιος είχε επιλέξει να δώσει το βάρος στην Ευρώπη (κάτι που θα έκανε ο οποιοσδήποτε φυσιολογικός άνθρωπος) και προσπάθησε ανεπιτυχώς να το περάσει και στη διοίκηση της ομάδας. Από τη στιγμή όμως που ο Νικολαΐδης επέλεξε το ελληνικό πρωτάθλημα άρχισαν τα δύσκολα για τον Ισπανό. Δεν πέρασαν μερικές ώρες και αναγκάστηκε να κάνει γαργάρα τις δηλώσεις του, αφού το αφεντικό του αποφάσισε διαφορετικά.
 
Μετά το τέλος του αγώνα με την Παρί ο Φερέρ έγινε και πάλι ρόμπα. Σε μια προσπάθεια να ανυψώσει το ηθικό των παιχτών του ενόψει Παναθηναϊκού, δήλωσε ότι η ΑΕΚ έκανε δώρο στην Παρί τον αγώνα και ότι η γαλλική ομάδα δεν άξιζε την νίκη.
Οι λόγοι για τους οποίους έχασε η ΑΕΚ, σύμφωνα με τον προπονητή της, είναι οι εξής έξι: Το γκολ στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, η πολυπρόσωπη άμυνα της Παρί, ο τραυματισμός του Λάκη, η αλλαγή του Λυμπερόπουλου που δεν έγινε ποτέ, λόγω τραυματισμού του Πλιάτσικα, η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση (ο Φερέρ ανέφερε χαρακτηριστικά «λάθη κάνω και εγώ, αφού είμαι μέλος της ομάδας. Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω από τον πάγκο που βρίσκομαι είναι να τελειώσω μια φάση. Θα ήθελα, αλλά δεν μπορώ να βάλω το γκολ») και το τριπλάσιο μπάτζετ της Παρί. Από τις δηλώσεις και μόνο του Ισπανού μπορούμε να καταλάβουμε ότι βρίσκεται σε τρικυμία. Οι Γάλλοι έλεγχαν τον αγώνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και δημιούργησαν περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες από την ΑΕΚ, «φορτώνοντας» με παίχτες τη μεσαία και όχι την αμυντική τους γραμμή, η αφλογιστία της κιτρινόμαυρης επίθεσης οφείλεται εν πολλοίς στην απόφαση του Φερέρ να βάλει στην ενδεκάδα τον Καπετάνο (ο οποίος έχει να βάλει γκολ από το καλοκαίρι) και όχι τον Καπάνταη ή τον Λυμπερόπουλο, που τους θέλει ξεκούραστους για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, και όσο για το μπάτζετ καλά θα κάνει να μην το αναφέρει συχνά, γιατί αφενός εκθέτει τον πρόεδρό του Θεμιστοκλή Νικολαΐδη, ο οποίος «έκανε παντελόνι» τα φράγκα που μπήκαν στο ταμείο της ομάδας από το Champions League, και αφετέρου γιατί η Παρί κέρδισε άνετα και καθαρά την ΑΕΚ χωρίς βασικά στελέχη της.
 
Η γνώμη μας για τον Φερέρ είναι πολύ καλή και θεωρώ ότι σαν προπονητής είναι πάνω από το μέσο όρο. Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση του αγώνα με την Παρί ήταν λανθασμένος και μείωσε την εικόνα του. Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ΑΕΚ, αφού μέσα στο μήνα θα κριθεί η ευρωπαϊκή της πορεία (αν και μετά την εντός έδρας ήττα δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ελπίδες για πρόκριση) και η δεύτερη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Την περίοδο αυτή, εκτός από το έργο του θα κριθεί και η προσωπικότητα του Φερέρ. Μέχρι σήμερα ο Ισπανός είχε δείξει ότι διαθέτει την απαραίτητη κουλτούρα για να βάλει τις βάσεις προκειμένου να δημιουργήσει μια καλή ομάδα (για τα ελληνικά δεδομένα), όμως αν συνεχίσει να δέχεται αδιαμαρτύρητα και κυρίως να προσπαθεί να δικαιολογήσει τις επιλογές του Νικολαΐδη, τότε πολύ σύντομα θα χάσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου της ΑΕΚ.
 
Κος Πάπιας

ΥΓ1: Ο τίτλος της στήλης είναι σύνθημα από πανό κατά του ρατσισμού που σήκωσαν στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί της ΑΕΚ και της Μαρσέιγ, οι οποίοι έχουν αδελφοποιηθεί. Το συγκεκριμένο πανό ήταν το μοναδικό ευχάριστο την περασμένη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ και δείχνει ότι και οι εξέδρες των γηπέδων μπορούν να αξιοποιηθούν για να περάσουμε μηνύματα, αν υπάρχει διάθεση.
 
ΥΓ2: Τη στιγμή που κλείνει η ύλη της εφημερίδας δεν είναι γνωστό το αποτέλεσμα του αγώνα Λανς – Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προπονητή τους, ενδιαφέρονται για την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας και γι’ αυτό θα παίξουν όλοι οι βασικοί παίχτες. Μετά όμως το προηγούμενο με τις δηλώσεις του Φερέρ και την ΑΕΚ, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν το εννοούν πραγματικά ή αν θα ρίξουν και αυτοί το βάρος τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαρασκευή, 16.2.07
Επόμενο άρθρο ΖΑΝΓΚ ΓΙΜΟΥ – Η κατάρα του κίτρινου λουλουδιού

Σχετικά Αρθρα

Τeam Melli: Με τις φωτογραφίες των δολοφονημένων στα χέρια και τη θλίψη στα μάτια

Αθλητισμός 1 Απρ 2026, 22:39

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Στην… κανονικότητα, διά της… πειθούς

26 Απρ 2026, 11:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία (homeschooling)

Πρωταγωνιστούν γόνοι γνωστών οικογενειών και συγκεκριμένα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

26 Απρ 2026, 06:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Απρίλη

26 Απρ 2026, 00:01
Εργατικά

Οχι στην παράταση της δυνητικής αργίας της Χρύσας Χοτζόγλου

25 Απρ 2026, 18:14
Διεθνή

Στον δίκαιο πόλεμο νικά ο αγωνιστής της ελευθερίας και όχι τα υπερσύγχρονα όπλα της αδικίας – Το παράδειγμα της Χεζμπολά

25 Απρ 2026, 13:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

25 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Απρίλη

25 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιγιάντ Αμπού Ασκαρ – Χουδαΐφα Αλ-Κοχλούτ | Nεκρολογίες μαχητών

24 Απρ 2026, 19:53
Καταστολή

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

24 Απρ 2026, 14:15
Κόντρες

Oταν σε παίρνουν στο ψιλό ακόμα και στο Τελ Αβίβ

24 Απρ 2026, 14:07
Διεθνή

Χριστιανοί μαχητές στη Χεζμπολά

24 Απρ 2026, 12:58
Ιστορία

Μάχα Αμπού Χαλίλ: Μια ιστορική μορφή δολοφονήθηκε στα 80 της από τους σιωναζιστές

24 Απρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

24 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

23 Απρ 2026, 22:03
Διεθνή

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

23 Απρ 2026, 21:07
Υγεία

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

23 Απρ 2026, 19:53
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Απρίλη

Ημέρα διανοητικής ιδιοκτησίας.

Ημέρα εθελοντικής υπηρεσίας νέων.

Τανζανία: Εθνική γιορτή.

1933: Ιδρύεται η Γκεστάπο (Γερμανία).

1941: Εξόριστοι κρατούμενοι του Αη-Στράτη επιχειρούν να δραπετεύσουν. Η φρουρά σκοτώνει τρεις, ενώ οι υπόλοιποι παραδίδονται στους Γερμανούς που μετά από δυο μέρες κατέλαβαν το νησί.

1968: 200.000 αμερικανοί φοιτητές απέχουν από τα μαθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

1971: Βόμβα της οργάνωσης “Μακρυγιάννης” έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ και τα ΡΧ της Συγγρού, ανακάλυψη μιας ακόμα βόμβας της οργάνωσης δίπλα στην είσοδο της Διευθύνσεως Χωροφυλακής Προαστίων.

1972: Αντιδικτατορική διαδήλωση τριακοσίων φοιτητών γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, βίαιη διάλυσή της και πολλές συλλήψεις.

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες εκτελούν τον βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Τζιρόλαμο Μιτσέλι.

1982: Δύο βόμβες σε γραφεία της IBM (ΕΛΑ).

1986: Πυρηνική καταστροφή μετά από έκρηξη σε έναν από τους αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού του Τσέρνομπιλ (Ουκρανία).

1991: Βόμβα σε ρυμουλκό πλοίο της εταιρείας Καραπιπέρη (17Ν).

1994: Διεξάγονται οι πρώτες πολυφυλετικές εκλογές στη Νότιο Αφρική.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο βασικός πυλώνας της πολιτικης μας δεν είναι τα μερίσματα. Είναι αυτό που ονομάσαμε πατριωτική εισφορά. Μιλάμε για 20-30-100, που τους ξέρουμε με το ονομά τους και το τεπώνυμο τους, κι εγώ αν ήμουνα πρωθυπουργός, σε συνθήκες κανονικότητας, γιατί τότε δεν είχαμε μαντίλι να κλάψουμε, θα τους έλεγα για ελάτε εδώ. Για καθίστε εδώ. Θεωρείτε λογικό σε αυτή τη χώρα να παίρνει αυτός ο δάσκαλος που κάνει μάθημα στα παιδιά μας οχτακόσια ευρώ και να διορίζεται στα νησιά και να φεύγει το τετρακοσάρι στα ενοίκια;  Θεωρείτε φυσιολογικό να παίρνει ο γιατρός χίλια οκτακόσια ευρώ για να μας χειρουργήσει και να ζει με τα φιλοδωρήματα των ασθενών του; Οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν έρευνα στην Ελλάδα να μην έχουν σπίτι να μείνουν; Θεωρείτε φυσιολογικό να μην έχουμε σχολεία, να μην έχουμε νοσοκομεία; Είναι πατριωτισμός αυτό; Εγώ θεωρώ ότι θα τους έπειθα, τους περισσότερους από αυτούς. Και ξέρετε γιατί; Γιατί πολλοί από αυτούς έχουν μια αντίληψη ότι δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι καμία κοινωνία με τόσο μεγάλες αντιθέσεις. Θα τους έπειθα, όχι για να δεχτούνε, γιατί θα ήταν νομοθετική παρέμβαση, αλλά να διαφημίσουν κιόλας αυτή την παρέμβαση. Γιατί για πρώτη φορά θα έβλεπαν μια κυβέρνηση που δεν τους ζητάει δώρα για να εκλεγεί, αλλά ζητάει κάτι για την πατρίδα. Εγώ δεν έχω ταξικό μένος, έχω πατριωτική ευθύνη. Αυτά τα χρήματα λοιπόν από την πατριωτική εισφορά των κερδών των πολύ υψηλών κερδοφόρων επιχειρήσεων θα πάνε σ’ έναν ειδικό λογαριασμό, δε θα πάνε στον κουβά. Και θα τους έλεγα ελάτε να συμφωνήσουμε και πώς θα διαχειριστούμε αυτόν τον ειδικό λογαριασμό ώστε να πιάσει τόπο.

Αλέξης Τσίπρας

(Περσινά ξινά σταφύλια; Μας τα έχουν πει κι άλλοι; Αδίστακτος δημαγωγός; Επαγγελματίας ψεύτης; Ο,τι και να του προσάψετε ισχύει. Μ’ αυτό το παραμύθι θα πορευτεί προς τις επόμενες εκλογές, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει την «κανονικότητα» πείθοντας τους ισχυρότερους καπιταλιστές να δώσουν «πατριωτική εισφορά» που θα χρησιμοποιηθεί στην Παιδεία, στην Υγεία, στο «κοινωνικό κράτος». Εμείς θα γελάμε (δικαίως), θα βρίζουμε (δικαίως), κάποιοι καπιταλιστές θα θυμίσουν ότι έχουν «Ιδρύματα» και ήδη κάνουν «πατριωτικό έργο», κάποιοι δημοσιολόγοι θα θυμηθούν πόσο καλά τα πήγε ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός με το «Ιδρυμα Νιάρχου», όμως ένα ποσοστό – που κανένας δεν μπορεί να το προσδιορίσει αυτή τη στιγμή – θα πάει στην κάλπη και θα τον ψηφίσει. Εχει σιχαθεί τον Μητσοτάκη, ο Ανδρουλάκης γενικά δεν κάνει «κλικ», ούτε έχει τα δημοκοπικά φόντα του Τσίπρα, κι αν στις πρώτες εκλογές η ψήφος απλωθεί σε διάφορα σχήματα, ως ψήφος διαμαρτυρίας, στις δεύτερες κάλπες που θα στηθούν θα πάει «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», διότι ο μπαμπούλας της «ακυβερνησίας» πάντα κάνει… δουλίτσα. Κι αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί. Τελευταία φορά το 2012, με τη δεύτερη κάλπη να δίνει κυβέρνηση Σαμαροβενιζελοκουβέληδων. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί και πολλές που θα πιστέψουν το παραμύθι του… γητευτή των αγρίων Τσίπρα, που θα φωνάξει τους μεγαλοκαπιταλιστές και – ποντάροντας στα πατριωτικά αισθήματά τους – θα τους πείσει να δώσουν χρήμα για κοινωνική πολιτική, αρνούμενοι τον εαυτό τους, αρνούμενοι την ουσία του καπιταλισμού. Ελάχιστοι πιστεύουν αυτές τις παπάτζες. Πολλοί όμως θα ψηφίσουν, γιατί θεωρούν πως οι ίδιοι είναι αδύναμοι και αν είναι να περιμένουν κάτι αυτό θα έρθει από την κυβερνητική πολιτική. Γιατί έχουν χάσει την πίστη στη δύναμη του συλλογικού αγώνα. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Πώς θα γεμίσει αυτό το τεράστιο κοινωνικοπολιτικό κενό; Πώς θα οικοδομηθεί και πάλι ανεξάρτητη πολιτική έκφραση της εργατικής τάξης; Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Και δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ στις εκλογικές διαδικασίες του αστικού κοινοβουλευτισμού)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo