Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 4 Μάρτη
  • ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης
  • Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές
  • H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου
  • Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»
  • Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»«Πριν κατεβάσετε τις κουκούλες, ανεβάστε τα παντελόνια σας»
Αθλητισμός

«Πριν κατεβάσετε τις κουκούλες, ανεβάστε τα παντελόνια σας»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μαρ 2012, 00:00

Η βδομάδα που πέρασε επεφύλαξε στους ποδοσφαιροπαράγοντες μια διπλή ήττα. Αναγκάστηκαν να έρθουν σε συμβιβασμό με την κυβέρνηση στο θέμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και να υπογράψουν τη σύμβαση χορηγίας με τον ΟΠΑΠ, παρά το γεγονός ότι δεν είναι καθόλου συμφέρουσα από οικονομικής άποψης. Αναλυτικότερα τα δεδομένα έχουν ως εξής. 
 
Η ψήφιση του αθλητικού νόμου Γερουλάνου είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουν σε οριακό σημείο οι σχέσεις της κυβέρνησης με τη διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Ο Πιλάβιος και η παρέα του απειλού-σαν με το μπαμπούλα της ΦΙΦΑ, μιλώντας για παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, όμως πολύ γρήγορα έβαλαν την ουρά στα σκέλια και αναγκάστηκαν να καθήσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Την περασμένη Τρίτη, οι δυο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έγιναν η ΕΕΑ διατηρεί τον ελεγκτικό της ρόλο σε θέματα ανομίας και διαφθοράς και θα εισηγείται τις ποινές στην ΕΠΟ, η οποία θα τις επιβάλλει. Η ΕΠΟ συμφώνησε να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές για τις ομάδες που δεν θα πληρούν τα κριτήρια της ΕΕΑ, καθώς και ότι οι αποφάσεις της επιτροπής θα είναι δεσμευτικές. 
 
Επί της ουσίας, η συμφωνία αποτελεί ολοκληρωτική επικράτηση της κυβέρνησης, με τον ρόλο της ΕΠΟ να είναι πλέον διακοσμητικός, αφού η μοναδική δικαιοδοσία της είναι να επικυρώνει τις αποφάσεις της ΕΕΑ. Μπορεί ο Πιλάβιος και η παρέα του να προσπαθούν να πείσουν ότι κατάφεραν να οριοθετήσουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, όμως δεν πείθουν κανέναν. Αρκεί να διαβάσουμε τις δηλώσεις του Πιλάβιου και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού  Π. Μπιτσαξή και θα καταλάβουμε την κατά κράτος ήττα της ΕΠΟ. Η συμφωνία προβλέπει ότι άμεσα η ΕΠΟ θα στείλει το σύστημα ποινών, που θα είναι πιο αυστηρές από τις σημερινές και στο πνεύμα του νέου αθλητικού νόμου, προκειμένου ο Γερουλάνος να τις ενσωματώσει στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και να κάνει τις αναγκαίες τροποποιήσεις στο νόμο, ώστε να μεταφερθεί η αρμοδιότητα επιβολής των ποινών στην ΕΠΟ. 
 
Είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο, ότι η οικονομική κρίση έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους «ανιδιοτελείς εργάτες» του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αφού στην πιάτσα δεν υπάρχουν φράγκα και η μοναδική ίσως οικονομική διέξοδος είναι η κρατική επιχορήγηση και η χορηγία του ΟΠΑΠ. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αδιέξοδο της ΕΠΟ και των διοικήσεων των ομάδων και επέβαλε τη θέλησή της. Εχοντας κερδίσει τη μάχη, δέχτηκε να  διευκολύνει τη διοίκηση της ΕΠΟ και να παρουσιαστεί η συμφωνία ως ισομερής για τις δυο πλευρές. Από τη στιγμή που ο Πιλάβιος δείχνει διατεθειμένος να αποδεχτεί «ρεαλιστικές» λύσεις, η κυβέρνηση έχει λόγους να τον στηρίξει στην προεδρία της ΕΠΟ, ώστε να μην έχουμε αλλαγή ηγεσίας στις εκλογές για το νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας. 
 
Στο θέμα της διαμάχης της Λίγκας με τον ΟΠΑΠ για το οικονομικό σκέλος της χορηγίας, ο ΟΠΑΠ κατάφερε να επιβάλλει τους όρους του κόντρα στα συμφέροντα και τις επιθυμίες των ΠΑΕ. Τα φράγκα που θα πάρουν οι ομάδες ως χορηγία είναι πολύ λιγότερα από αυτά που υπολόγιζαν και αν αφαιρεθούν τα λειτουργικά έξοδα της Λίγκας το καθαρό ποσό που θα μπει στο ταμείο κάθε ομάδας δεν θα ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης, αλλά και τη γκρίνια από τις περισσότερες ΠΑΕ για τη χαμηλή προσφορά, η τελική απόφαση ήταν να δεχτούν τα 5.500.000 ευρώ για τη φετινή χρονιά και τα 8.500.000 ευρώ για την επόμενη, αφού από την πλευρά του ΟΠΑΠ έγινε ξεκάθαρο ότι η προσφορά αυτή δε θα άλλαζε. Στη Λίγκα υπάρχει δυσαρέσκεια τόσο προς τον ΟΠΑΠ, τον οποία κατηγο-  ρούν ότι είχαν συμφωνήσει το Φλεβάρη στα 17.000.000 ευρώ καθαρά και ο ΟΠΑΠ πρόσφερε περίπου το ίδιο ποσό αλλά μεικτά, ενώ από τις μικρότερες ΠΑΕ υπάρχει και δυσαρέσκεια για τους χειρι-    σμούς του προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη που επέβαλε την αναστολή μιας αγωνιστικής στο πρωτάθλημα, για να πιεστεί ο ΟΠΑΠ και να αυξήσει την προσφορά του, όμως το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό και σε βάρος της Λίγκας και των ομάδων. 
 
Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από τη συμφωνία Λίγκας-ΟΠΑΠ είναι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα, εξαιτίας της άσχημης αγωνιστικής κατάστασης των ομάδων, δεν «πουλάει» ως προϊόν και κατά συνέπεια ο ΟΠΑΠ δεν πιέζεται ιδιαίτερα από την έλλειψη αγωνιστικής δράσης. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πρόθεση της κυβέρνησης να μεγιστοποιήσει την εξάρτηση του ελληνικού ποδοσφαίρου από το κράτος, οδήγησε τη διοίκηση του ΟΠΑΠ να θέσει προς τη Λίγκα το δίλημμα «ή αυτά τα ολίγα ή τίποτε». Μάλιστα, ο ΟΠΑΠ κυκλοφόρησε και ένα non paper για να απαντήσει στη θέση της Λίγκας περί εκβιασμού, στο οποίο τονίζει ότι η χορηγία δεν έχει ανταποδοτικό χαράκτηρα, αφού τα γήπεδα είναι άδεια από φιλάθλους και το ποσοστό των ελληνικών ομάδων στο συνολικό όγκο του Στοιχήματος δεν ξεπερνάει το 5%, αφού οι φίλαθλοι δεν έχουν σε υπόληψη τις ελληνικές ομάδες και θεωρούν ότι σε μεγάλο ποσοστό οι αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος είναι στημένοι.
 
Η συμφωνία είναι σίγουρο ότι θα έχει άσχημες συνέπειες για τις περισσότερες ομάδες, αφού τα έσοδά τους προέρχονται κυρίως από τον ΟΠΑΠ, τα τηλεοπτικά και την κρατική επιχορήγηση. Με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, υπό την προϋπόθεση ότι ο Μαρινάκης θα συνεχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη και να καλύπτει τα οικονομικά ανοίγματα, στις υπόλοιπες ομάδες δεν υπάρχει μαντήλι να κλάψουν και σχοινί για να κρεμαστούν. Και επειδή η κατάσταση σε συνθήκες οικονομικής κρίσης πολύ δύσκολα θ’ αλλάξει προς το καλύτερο, το καλοκαίρι αναμένεται ιδιαί-τερα θερμό, αφού αν εφαρμοστούν αυστηρά τα κριτήρια αδειοδότησης, πολύ δύσκολα θα καταφέρουν οι ομάδες να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής. 

Κος Πάπιας
papias@eksegersi.gr

 

ΥΓ: Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος «κλάταρε» ο Παναθηναϊκός και πλέον οι πιθανότητες να πάρει τον τίτλο είναι ελάχιστες. Ο Φερέιρα προσπάθησε με ποδοσφαιρικές αλχημίες να κρατήσει σε αγωνιστική ετοιμότητα το ελλιπές ρόστερ, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα δε θα τα καταφέρει. Απαντες στο πράσινο στρατόπεδο ποντάρουν στο ένστικτο αυτοσυντήρησης της ομάδας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στη νίκη που θα αναπτερώσει τις ελπίδες για τον τίτλο, αν και από ποδοσφαιρικής άποψης οι πιθανότητες για μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι πολλές.
 
 
Στην απεργία στις 12ης Φλεβάρη δόθηκε μια δυναμική απάντηση από το λαό και τη νεολαία στην προσπάθεια των μπάτσων να καταστείλουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Η λαϊκή αντιβία θορύβησε τον αστικό εσμό και άπαντες έσπευσαν να την καταδικάσουν. Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αποφάσισε να το παίξει μάγκας και δήλωσε: «Να γνωρίζουν αυτά τα καθάρματα ότι όταν έρθει η ώρα, τις κουκούλες τους θα τις κατεβάσω». Την καλύτερη απάντηση  στον Σαμαρά (την δανειστήκαμε για τίτλο στη στήλη) την έδωσαν, με το γνωστό ευρηματικό τρόπο που χαρακτηρίζει τους νεολαίους των γηπέδων, οι οργανωμένοι οπαδοί του Πανιωνίου στον αγώνα της ομάδας τους με τον Ατρόμητο.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕνα σκανδαλώδες νομοσχέδιο
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΡΕΙ ΖΒΙΑΝΓΚΙΝΤΣΕΦ – Ελενα

Σχετικά Αρθρα

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50

Οι ακρωτηριασμένοι ποδοσφαιριστές της Γάζας τιμούν τον Πεπ Γουαρδιόλα

Αθλητισμός 3 Φεβ 2026, 10:29
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

1907: Ανοίγει στην Αγία Πετρούπολη η δεύτερη Δούμα και οι ρωσικές δυνάμεις διαλύουν 40.000 διαδηλωτές.
1918: Οι Μπολσεβίκοι μετακινούν την πρωτεύουσα της Ρωσίας από την Πετρούπολη στη Μόσχα.
1952: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικυρώνει νόμο με τον οποίο διώκονται οι κομμουνιστές εκπαιδευτικοί.
1957: Ο Γρηγόρης Αυξεντίου πέφτει νεκρός μαχόμενος εναντίον βρετανικών δυνάμεων στο κρησφύγετό του στο όρος Τρόοδος (Κύπρος).
1972: Επαναχορηγείται πλήρως η στρατιωτική και οικονομική «βοήθεια» των ΗΠΑ προς την Ελλάδα.
1978: Πεθαίνει στη φυλακή ο χουντικός Μ. Μπαλόπουλος.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo