Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Αυγούστου
  • Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε
  • Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι
  • Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ
  • Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση
  • Σαν σήμερα 4 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Ενα σκανδαλώδες νομοσχέδιο
Αγροτικά

Ενα σκανδαλώδες νομοσχέδιο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μαρ 2012, 00:00

 

Στο δεύτερο δημοσίευμά μας, απ’ αφορμή το νομοσχέδιο με τίτλο «Διαχείριση και προστασία ακινήτων Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», το οποίο συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σημειώναμε: «Η ιστορία αυτή έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες πλευρές που επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά, ότι ο καπιταλισμός δεν γιατρεύεται, αλλά πρέπει  και μπορεί ν’ ανατραπεί». Πριν περάσουμε στην ανάλυση αυτών των πλευρών, είναι σκόπιμο να σχολιάσουμε τη διάθεση αγροτικής γης που ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε ανέργους με πολύ χαμηλό μίσθωμα, την οποία η πολιτική ηγεσία χρησιμοποιεί ως βαρύ πυροβολικό προκειμένου να κρύψει όλα όσα της καταμαρτυρούμε.
 
Η ιδέα να μοιραστεί γη σε ανέργους με πολύ χαμηλό μίσθωμα (π.χ. 5 ευρώ το στρέμμα) ήταν ενός υπηρεσιακού παράγοντα που δεν ανήκει στον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και ο οποίος κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να πείσει την πολιτική ηγεσία . Ο υπηρεσιακός αυτός παράγοντας παροπλίστηκε, γιατί έθεσε και άλλα ζητήματα που δεν ήταν αρεστά στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η πολιτική ηγεσία των υπουργείων, όλων των κυβερνήσεων, διαμορφώνει τη δημόσια διοίκηση στα μέτρα της και όσοι υπηρεσιακοί παράγοντες αρνούνται να εκτελέσουν τις παράνομες αποφάσεις της παροπλίζονται. 
 
Το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης θα δοθεί στην  πλούσια αγροτιά και στο μεγάλο κεφάλαιο για μια σειρά δραστηριότητες πέραν της αγροτικής παραγωγής. Αυτού του είδους οι παραχωρήσεις αποτυπώνονται στο άρθρο 4 του νομοσχεδίου, όπως ψηφίστηκε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια τους οι Κ. Σκανδαλίδης και Ι. Δριβελέγκας, ότι δήθεν ενδιαφέρονται για τη φτωχή αγροτιά. Και κάτι ακόμη. Το προηγού-μενο διάστημα, ο Ι. Δριβελέγκας μοίρασε στην Καβάλα 180 στρέμματα σε εννέα αγρότες, δηλαδή κατά μέσο όρο 20 στρέμματα το άτομο.
 
Μπορούν να μας πουν τι αγροτικά προϊόντα θα καλλιεργήσουν για να μπορέσουν να βγάλουν εισόδημα για να ζήσουν; Οσο και αν προσπαθήσουν, δε θα μπορέσουν να βρουν τέτοια αγροτικά προϊόντα.
 
Με το άρθρο 4, παρ.1β, θέλουν να συνεχίσουν την πρακτική των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών, να παραχωρούν δηλαδή ακίνητα σε καπιταλιστές ή σε ιδιωτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις δωρεάν για να πραγματοποιήσουν υποτίθεται κοινωφελείς σκοπούς. Σε προηγού-μενο άρθρο αναφερθήκαμε σε κτίσμα 1.500 περίπου τ.μ. του ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, που παραχώρησε ο υπουργός Κ. Σκανδαλίδης στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης για 20 χρόνια με δωρεάν χρήση. Από τη στιγμή που ο ΟΓΕΕΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ δε θα το χρησιμοποιεί για επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των αγροτών, ανοίγει ο δρόμος για να περάσει στην κυριότητα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Από την εποχή που υπουργός Γεωργίας ήταν ο Γ. Δρυς, έχουν ψηφιστεί νόμοι που δίνουν τη δυνατότητα να παραχωρούνται και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου ακίνητα του υπουργείου για χρήση, χωρίς μίσθωμα. Απ’ όσο γνωρίζουμε, υπάρχουν ακίνητα που ακόμη δεν έχουν δοθεί σε ΝΠΙΔ και γι΄ αυτό επαναλαμβάνεται η συγκεκριμένη διάταξη και σ’ αυτό το νομοσχέδιο. Στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, υπάρχει ακίνητο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 18.500 τ.μ., που έχει ελάχιστους υπαλλήλους. Αυτό το ακίνητο είναι ένα από τα υποψήφια θύματα, χωρίς να είναι το μοναδικό που θα δοθεί σε ΝΠΙΔ. Υπάρχει ακόμη ακίνητο στα Ιλίσια, πάνω από 4.500 τ.μ., όπου το προσωπικό είναι λιγότερο απ’ αυτό που θα μπορούσε να στεγαστεί στο κτίριο. Θα στεγαστούν άραγε και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου ή θα παραχωρηθεί σε καμιά εταιρία για «κοινωφελείς σκοπούς»;
 
Το 2010, το υπουργείο πλήρωσε γύρω στα 5 εκατ. ευρώ για τα κτίρια που νοικιάζει. Μετά από πιέσεις του υπηρεσιακού παράγοντα που προαναφέραμε, τα ενοίκια μειώθηκαν κατά 600.000 ευρώ το χρόνο. Παρά ταύτα, το υπουργείο εξακολουθεί να πληρώνει πολλά λεφτά για τα κτίρια που νοικιάζει για να στεγάσει τις υπηρεσίες του και η πολιτική ηγεσία σκέφτεται να παραχωρήσει ακίνητα με δωρεάν χρήση! Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο.
 
Με τα άρθρα 2 και 29 μπαίνει χέρι στο τεκμήριο του δημοσίου, ανοίγοντας το δρόμο στην καταπάτηση και άλλων γεωργικών εκτάσεων και δασικών εποικιστικών εκτάσεων.
 
Στο υπουργείο είχε συγκροτηθεί επιτροπή για να μελετηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τα ακίνητα και τις γεωργικές εκτάσεις. Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή τίτλο της, αλλά γνωρίζουμε ποιοι συμμετείχαν σ’ αυτή την επιτροπή που μπορεί να ονομάστηκε π.χ. ομάδα εργασίας. Γνωρίζουμε ότι συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γ. Κανελλόπουλος. Την πενταετία 2005-2009 η εταιρία Αγρογή ΑΕ με το Φωτοορθοστατικό Σύστημα (GIS) σάρωσε από δορυφόρο όλη την Ελλάδα και κατέγραψε όλες τις εκτάσεις και ακίνητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εκτός από μερικές περιοχές (τον ορεινό όγκο της Ευρυτανίας, τα νησιά Λευκάδα, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, το 18% της Θεσσαλονίκης και το 50% της Δράμας). Η αγροτική γη που ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανέρχεται σε 11.800.000 στρέμματα και απ’ αυτή το 50% (5.900.000 στρέμματα ) είναι δασωμένες εποικιστικές εκτάσεις.
 
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα παραμείνουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα τις διαχειρίζεται όπως θέλει η πολιτική του ηγεσία, που είναι η μόνη που γνωρίζει τις συντεταγμένες της θέσης τους και την έκτασή τους. Οσες φορές κι αν ρωτήσαμε τρεις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος, δεν είχαν εικόνα για την έκταση και τις θέσεις των δασικών εποικιστικών εκτάσεων.
 
Η επιτροπή διαπίστωσε ότι στην Αττική καταπατήθηκαν εκτάσεις (ακόμη και δασικές εποικιστικές) 38.000 στρεμμάτων, σε Καβούρι, Γλυφάδα, Βάρη, Βάρκιζα, Υμηττό, Εκάλη, Διόνυσο, Αγιο Στέφανο κ.α. Εκτάσεις φιλέτα όπου χτίστηκαν πολυτελείς βίλες και πολυκατοικίες. Εάν εγειρόταν θέμα ιδιοκτησίας, θα συγκεντρώνονταν αποζημιώσεις αρκετών δισ. ευρώ (άγνωστο πόσων ακριβώς), όχι από φτωχαδάκια φυσικά. Ο παροπλισμένος υπηρεσιακός παράγοντας έθεσε αυτό το ζήτημα και εισέπραξε την απομόνωση σ’ ένα γραφείο του 5ου ορόφου του κτιρίου της Αχαρνών 2.
 
Στο Βοτανικό, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης διαθέτει ακίνητο 11,5 στρεμμάτων (αρχικά ήταν 16 στρέμματα, αλλά τα 4,5 δόθηκαν στο δήμο Αθήνας). Πότε θα γίνει το τοπογραφικό διάγραμμα και πότε θα κατοχυρωθεί ως περιουσία του; Γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δε δίνει τέλος σ’ αυτή την πολύ περίεργη ιστορία; Υπάρχουν, επίσης, τα 300-400 στρέμματα των λεγόμενων βασιλικών κτημάτων. Πότε θα γίνει το τοπογραφικό διάγραμμα, πότε θα καταγραφούν ως περιουσία του υπουργείου και πότε θ’ αρχίσουν να αξιοποιούνται;
 
Το μοίρασμα αγροτικής γης σε μικρούς και ανέργους αγρότες δεν μπορεί ν’ αλλάξει τη φύση αυτού του νομοσχέδιου. Δεν μπορεί να κρύψει ότι είναι νομοσχέδιο προς όφελος του Κ. Στέγγου και διάφορων άλλων καπιταλιστών.  Δεν μπορεί να κρύψει ότι άφησε στο έλεος των καταπατητών της μπουρζουαζίας της Αθήνας 38.000 στρέμματα γης φιλέτου, ότι θα δοθούν βορά στους καταπατητές της μπουρζουαζίας τα 5.900.000 στρέμματα δασικών εποικιστικών εκτάσεων.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔίκη Ε.Α – 15η συνεδρίαση Τετάρτη, 7.3.12
Επόμενο άρθρο «Πριν κατεβάσετε τις κουκούλες, ανεβάστε τα παντελόνια σας»

Σχετικά Αρθρα

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

Αγροτικά 29 Ιούλ 2026, 18:15

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Τσιάρας έστειλε κατηγορούμενο τον «Γκρούεζά» του για να αρχειοθετηθεί ο ίδιος

Μαφιόζικοι χειρισμοί για το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Ιούλ 2026, 12:53

Εννιά νέες εστίες: Ενδημική στον ιό της ευλογιάς των αιγοπροβάτων έγινε η χώρα μας

Αγροτικά 20 Ιούλ 2026, 09:19

Πέρασε και στην Ηπειρο η ευλογιά των αιγοπροβάτων

Πέντε εστίες στην ΠΕ Πρέβεζας μέσα σε μια εβδομάδα

Αγροτικά 11 Ιούλ 2026, 20:07

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εξακολουθούσαν να δίνουν παράνομες επιδοτήσεις σε λαμόγια της Κρήτης, που ο Βάρρας είχε στείλει στον εισαγγελέα για άσκηση ποινικών διώξεων

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 20:17

Να μη δημιουργηθεί νομολογία που θα επιτρέπει στα λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ να αθωώνονται

Εφεση της εντεταλμένης ευρωπαίας εισαγγελέα σε κατά πλειοψηφία αθωωτική απόφαση, που επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι επιστράφηκαν οι παρανόμως ληφθείσες επιδοτήσεις

Αγροτικά 9 Ιούλ 2026, 12:06
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

5 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Αυγούστου

1895: Πεθαίνει ο Φρίντριχ Ενγκελς.

1910: Απολύσεις χιλιάδων εργατών βιομηχανίας και λιμανιών στη Γερμανία.

1935: Αιματηρές ταραχές στο Ηράκλειο Κρήτης σε συγκρούσεις απεργών λιμενεργατών με λεμβούχους και χωροφύλακες.

1967: Ανακαλύπτεται στην οδό Αναγνωστοπούλου ωρολογιακός μηχανισμός που δεν είχε εκραγεί.

1973: Στην Ελλάδα, παλαιστίνιοι κομάντο ανοίγουν πυρ στο αεροδρόμιο της Αθήνας, τρεις νεκροί και 57 τραυματίες.

1976: Η Ισπανία χορηγεί αμνηστία στο 90% των πολιτικών κρατουμένων.

1988: Ιδρύεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo