Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Μήνυμα σταλμένο με πανό

0

Το εξ αναβολής ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην Τούμπα επιβεβαίωσε ότι ο πόλεμος ανάμεσα σε Σαββίδη και Μαρινάκη βρίσκεται σε φάση όξυνσης. Η Τούμπα ήταν γεμάτη από πανό με αντικυβερνητικά συνθήματα, αλλά και με αναφορές στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τα «ανδραγαθήματά» του. Τα πανό κατέβηκαν μετά από απαίτηση της εισαγγελέα που ήταν στην Τούμπα για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι, όμως το μήνυμα που ήθελε να στείλει ο Ιβάν είναι σίγουρο ότι έφτασε στους παραλήπτες του.

Πριν από μερικές μέρες είχαμε σχολιάσει το πανό που σήκωσαν τα μέλη της Original κατά του Μελισσανίδη και τα δημοσιεύματα για πώληση της ΠΑΕ ΑΕΚ, τονίζοντας ότι η αλλαγή ιδιοκτήτη στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ θα αλλάξει τα δεδομένα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο Μελισσανίδης έχει συμμαχήσει με τον Σαββίδη και αυτή τη στιγμή έχει τον πρώτο λόγο για την επόμενη μέρα στο ποδόσφαιρο, αφού θεωρείται σίγουρο ότι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα είναι προσκείμενη σ’ αυτόν. Αν πουλήσει την ΑΕΚ και αποσυρθεί, τότε θα υπάρξουν ανακατατάξεις και ο Μαρινάκης με τη βοήθεια του Αυγενάκη θα προσπαθήσει να αλλάξει την εις βάρος του κατάσταση. Αν τα καταφέρει, ο Σαββίδης θα είναι ο μεγάλος χαμένος, αφενός γιατί δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρει να τα βρει με τους νέους ιδιοκτήτες της ΑΕΚ και αφετέρου γιατί θα χάσει τις αβάντες που έχει σήμερα από την ΕΠΟ.

Μπροστά στον κίνδυνο που διαγράφεται, ο «ισχυρός άντρας» του ΠΑΟΚ αρχίζει να επανασχεδιάζει την τακτική του και να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Μελισσανίδη. Οπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, ο πρόεδρος κλείνει το μάτι και ο ιδιωτικός στρατός ενεργεί αντ’ αυτού. Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ πήραν το προεδρικό μήνυμα και ανέλαβαν δράση, ετοιμάζοντας μια παρέμβαση κατά της κυβέρνησης. Ενα πολύ μεγάλο πανό με το σύνθημα «Για εσάς Ελλάδα είναι η χαβούζα και ο Βορράς σας χαλάει το έργο… Ο λαός όμως ξυπνάει, απ’ τα Γρεβενά ως τον Εβρο» κάλυψε ολόκληρη την κεντρική εξέδρα της Τούμπας και μερικά ακόμη γύρω από αυτό είχαν αναφορές σε υποθέσεις που εμπλέκεται ο Μαρινάκης. Με τον τρόπο αυτό ξεκαθάρισαν στον Κούλη και την παρέα του ότι, αν συνεχίσουν να αβαντάρουν τον Μαρινάκη, θα βρουν απέναντί τους τον κόσμο του ΠΑΟΚ και θα υποστούν τις συνέπειες στην κάλπη.

Ο Σαββίδης και οι συνεργάτες του γνωρίζουν καλά ότι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η κυβέρνηση έχει μεγάλα ζόρια με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του Covid-19 και δε θα ήθελε να ανοίξει ένα ακόμη «μέτωπο» με τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Εστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην παρέα του Μαξίμου, ότι πρέπει να μαζέψει τον Μαρινάκη και να κάνει τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να μην προσπαθήσει να μπει στα «χωράφια» του Ιβάν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα δύσκολο παζλ στη Βόρεια Ελλάδα.

Για όσους γνωρίζουν πώς λειτουργούν οι «προεδράρες» είναι φανερό ότι το μήνυμα μπορεί να στάλθηκε από το γήπεδο, όμως η στόχευσή του δεν αφορά τα τεκταινόμενα στο ποδόσφαιρο (τα «ποδοσφαιρικά» κέρδη έχουν δευτερεύουσα σημασία). Αφορά τις επιχειρηματικές μπίζνες. Οπως όλα δείχνουν, Μαρινάκης και Σαββίδης δεν έχουν καταφέρει να μοιράσουν την πίτα στην αγορά και κατά συνέπεια η επιτυχία του ενός σημαίνει την ήττα του άλλου. Προσπαθούν να πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει θέση και να αβαντάρει έναν από τους δύο και γι’ αυτό χρησιμοποιούν τη δυναμική και τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων τους.

Μπορεί ο Κούλης, έχοντας εξασφαλίσει τη στήριξη των ΜΜΕ, να έχει καταφέρει να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και να παραμυθιάζει τον ελληνικό λαό, ξέρει όμως πολύ καλά ότι δε θα είναι το ίδιο ευχάριστα τα πράγματα γι’ αυτόν αν δε βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στους δυο καπιταλιστές. Και είναι σίγουρο ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται. Εν αναμονή των εξελίξεων, θα τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι ο πρωταρχικός λόγος που ασχολούνται οι «προεδράρες» με το ποδόσφαιρο είναι για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα και όχι το μεγαλείο και η ιστορία της ομάδας. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την παρέμβαση-σόου του Σαββίδη με τα πανό στην Τούμπα και θα πρέπει οι οπαδοί των ομάδων να πάψουν να λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός και δύναμη πίεσης και να τους επιτρέπουν να χρησιμοποιούν την ομάδα για να αυξάνουν τα κέρδη τους και να κερδίζουν φράγκα.

Κος Πάπιας

ΥΓ. Προσπαθήσαμε να βρούμε το περιεχόμενο των πανό που αναρτήσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκτός από το κεντρικό, που μπορούσε να διαβαστεί από τις φωτογραφίες, στη συντριπτική πλειοψηφία των εφημερίδων και των ιστοσελίδων, ακόμα και στις αντιπολιτευόμενες, δεν υπήρχε αναφορά στα συνθήματα των πανό. Τρανή απόδειξη ότι η ελληνική δημοσιογραφία… δε χειραγωγείται.

Κοινοποίηση: