Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πολύ κλάμα τα σιώνια
  • Λόγος στην αγορά των ερειπίων*
  • Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»
  • «Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!
  • Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…
  • Salam…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Ετσι και αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη…
Αθλητισμός

Ετσι και αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Φεβ 2019, 00:00

Οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (UEFA) και την Ευρωπαϊκή Ενωση Συλλόγων (ECA) κατέληξαν σε συμφωνία και οι δυο πλευρές ανανέωσαν το μνημόνιο συνεργασίας τους μέχρι το 2024. Το γεγονός αυτό απομακρύνει το σενάριο απόσχισης των μεγάλων κλαμπ της Ευρώπης από τις τάξεις της UEFA και μεταθέτει το σχέδιο δημιουργίας μιας κλειστής ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής λίγκας για το μέλλον.
 
Η ανανέωση της συνεργασίας UEFA-ECA έγινε επίσημα γνωστή με δηλώσεις των προέδρων των δυο ενώσεων. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η UEFA ως ευρωπαϊκή ομοσπονδία και οι ομάδες θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ECA και ισχυρός άνδρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι υποστήριξε: «Είναι σημαντική στιγμή στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το μνημόνιο αυτό βάζει την ECA στην καρδιά των αποφάσεων της UEFA, με τρόπο που να αναγνωρίζει τη συμβολή των ομάδων στην ανάπτυξη του παιχνιδιού».
 
Λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας και για τις αλλαγές που θα πρέπει να αναμένουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν έχουν γίνει γνωστές. Από τις δηλώσεις αξιωματούχων των δυο πλευρών και ιδιαίτερα από την πλευρά της ECA τα κομβικά σημεία γύρω από τα οποία περιστρέφονται οι συζητήσεις των δυο πλευρών είναι η επίσημη έναρξη της τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Europa League 2), η χρήση του VAR αρχικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και στη συνέχεια σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα και η μεγαλύτερη συμμετοχή των συλλόγων στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Επιπλέον, οι δυο πλευρές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αξιοποιήσουν τη δυναμική που έχει το ευρωπαϊκό επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό «γίγνεσθαι» και να αποσπάσει αρμοδιότητες από την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FIFA) με πρώτο στόχο το σύστημα και τον τρόπο αξιολόγησης αλλά και χορήγησης διπλωμάτων στους διαμεσολαβητές και τους μάνατζερ.
 
Η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι η UEFA ικανοποίησε τα αιτήματα των συλλόγων και τους έδωσε λόγο στη λήψη των αποφάσεων, αφού δέχτηκε την πρόταση για την επέκταση της χρήσης του VAR και τη δημιουργία μιας τρίτης ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αν σκεφτούμε, όμως, ότι κλείνοντας το «εσωτερικό μέτωπο» ανοίγει ο δρόμος για τη διοίκηση της UEFA προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της απέναντι στη FIFA, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η ηγετική ομάδα της UEFA δίνει ορισμένους «πόντους» στις ευρωπαϊκές ομάδες γιατί στοχεύει με τη βοήθειά τους να πάρει περισσότερους από τη FIFA. Αλλωστε, με τις αποφάσεις στα δυο θέματα που απασχόλησαν τις συζητήσεις των δυο πλευρών (τρίτη διοργάνωση και VAR), οι προσδοκίες είναι ότι θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και των εθνικών πρωταθλημάτων, με αποτέλεσμα να ισχυροποιηθει ακόμα περισσότερο η θέση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό «γίγνεσθαι» και να μπορέσει η ηγετική ομάδα της UEFA να αποσπάσει αρμοδιότητες από τη FIFA.
 
Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μέσω των αλλαγών που συμφώνησαν UEFA και ECA στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και της χρήσης του VAR σημαίνει περισσότερα φράγκα στα ταμεία τους. Η χρήση του VAR θα μειώσει τα διαιτητικά λάθη, ηθελημένα και αθέλητα, και θα συμβάλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οσο αυξάνονται τα φράγκα που «επενδύουν» οι καπιταλιστές στις ομάδες τόσο αυξάνεται και η ανάγκη να μειωθούν τα «απρόοπτα» και οι εξωαγωνιστικές «παρεμβάσεις». Τα φράγκα που τζιράρονται είναι πολλά και κανείς καπιταλιστής δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τα κέρδη του από μια αβλεψία ή ένα λάθος του διαιτητή. Πολύ περισσότερο δεν είναι διατεθειμένος να βρεθεί «στημένος» από κάποιο ανταγωνιστή του, που θα έχει καλύτερες προσβάσεις. Οι καπιταλιστές ξέρουν πιο καλά απ' όλους ότι όλα επιτρέπονται για το κέρδος και ότι η ευγενής άμιλλα είναι για τους ερασιτέχνες και τους αδύναμους και γι' αυτό προσπαθούν μέσω της χρήσης του VAR να μειώσουν τις πιθανότητες να βρεθούν στη θέση του κορόιδου.
 
Η νέα διοργάνωση θα συνεισφέρει και αυτή στην προσπάθεια της UEFA και της ECA να αυξήσουν τα κέρδη τους. Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα είναι περισσότερες και τα εθνικά πρωταθλήματα που θα έχουν εγγυημένη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα αυξηθούν από 24 σε 32, άρα θα «ανοίξουν» νέες αγορές, ενώ θα αυξηθεί και ο αριθμός των αγώνων (σε 141 υπολογίζονται οι αγώνες της Europa League 2) που θα μπορεί να πουλήσει η UEFA και να αυξήσει τα κέρδη της από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Μια ακόμη παράμετρος είναι ότι οι ομάδες θα είναι πιο κοντά αγωνιστικά η μία στην άλλη, οπότε θα υπάρχει ενδιαφέρον, ανταγωνισμός και αυξημένες πιθανότητες για μια καλή αγωνιστική πορεία.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων της ECA, το δέλεαρ μιας καλής ευρωπαϊκής πορείας θα ωθήσει τους ιδιοκτήτες των ομάδων να ρίξουν φράγκα στην πιάτσα για να τις ενισχύσουν, οπότε θα αυξηθεί ο «κύκλος εργασιών» και ο τζίρος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εκτός όμως από τα άμεσα οφέλη η νέα διοργάνωση θα έχει και έμμεσα οφέλη για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αφού το πλέον πιθανό είναι ότι η αγωνιστική δράση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα επεκταθεί στη διάρκεια όλης της βδομάδας.
 
Αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι σχετικό, θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρξει από την UEFA και την ECA προσπάθεια για αναδιάρθρωση του Champions League και αγώνες το Σαββατοκύριακο. Η Ενωση των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές ομάδες (FifPro) έχει δηλώσει την αντίθεσή της στα σχέδια αναδιάρθρωσης του Champions League και κατηγορεί την ηγεσία της UEFA ότι προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και γι΄αυτό αποκλείει από τις διαπραγματεύσεις τους ποδοσφαιριστές. Η εκτίμηση της FifPro είναι ότι η τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση θα οδηγήσει σε εκφυλισμό τα εθνικά πρωταθλήματα, αφού θα υπάρχει ο κίνδυνος να παίζουν οι ομάδες με τα δεύτερα, να χαθεί η ανταγωνιστικότητά τους και να μειωθεί το ενδιαφέρον των φιλάθλων, άρα και τα έσοδα των ομάδων.
 
Στο άμεσο μέλλον θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αφού είναι δεδομένο ότι στόχος είναι οι «μεταρρυθμίσεις» της UEFA και της ECA να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό στην πράξη. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι κάθε φορά που οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και της Ενωσης των ομάδων επικαλούνται το θέαμα και την ανταγωνιστικότητα των ομάδων για να προωθήσουν «αλλαγές» και «μεταρρυθμίσεις» προς όφελος των φιλάθλων που θα έχουν την ευκαιρία να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο, ο πραγματικός τους στόχος είναι να αυξήσουν το «θέαμα» στις αποδόσεις των «επενδύσεών» τους, όπερ σημαίνει ότι ευελπιστούν και προσπαθούν να αυξήσουν τα κέρδη τους.
 
Κος Πάπιας
 
papias@eksegersi.gr
 
ΥΓ. Το κλίμα στις τάξεις των κιτρινόμαυρων οπαδών δεν είναι καλό και ο Μελισσανίδης προσπαθεί να το αναστρέψει και να σταματήσει τα επικριτικά σχόλια σε βάρος του. Εστειλε στο «ταμείο ανεργίας» τον Ουζουνίδη και επανέφερε τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της ομάδας, ελπίζοντας ότι ο ισπανός προπονητής θα καταφέρει να αξιοποιήσει καλύτερα το έμψυχο υλικό και να φτάσει η ομάδα στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Αρωγός στην προσπάθεια του Γατούλη και η κυβέρνηση, αφού η Δούρου, προσπαθώντας με τη σειρά της να ενισχύσει την υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια, ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών για την υπογειοποίηση των δρόμων, τονίζοντας ότι στόχος της είναι να ολοκληρωθεί ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου. Ολα δείχνουν ότι ο κυρ-Αλέκος ελέγχει την παιδική χαρά του Μαξίμου και η απάντηση στο ερώτημα των οπαδών: «ποιος τα δίνει πιο καλά» στον Μελισσανίδη, είναι: η «αριστερά».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Σε μια περίοδο που τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα, αφού η απογοήτευση έχει αδρανοποιήσει την πλειοψηφία της εργατικής τάξης και της νεολαίας, το καθήκον κάθε επαναστάτη είναι να επιβεβαιώνει με την καθημερινή του προσπάθεια τον στίχο του τραγουδιού: «η γη θα γίνει κόκκινη από ζωή»…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧωρίς ντροπή
Επόμενο άρθρο Είπαν… Εγραψαν… Είπαν

Σχετικά Αρθρα

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 6 Οκτ 2025, 19:37

Το φιλί του Σοφιάν Τσόκλα

Αθλητισμός 23 Σεπ 2025, 09:10

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

Αθλητισμός 15 Σεπ 2025, 11:25

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Αθλητισμός 14 Σεπ 2025, 11:42

Αναξιοπρεπείς διεθνείς, στάθηκαν σούζα στο σιωναζισμό

Αθλητισμός 12 Σεπ 2025, 10:11

Μπράβο Ντoριά!

Αθλητισμός 11 Σεπ 2025, 14:21
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πολύ κλάμα τα σιώνια

10 Οκτ 2025, 20:16
Διεθνή

Λόγος στην αγορά των ερειπίων*

10 Οκτ 2025, 19:10
Διεθνή

Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»

10 Οκτ 2025, 18:43
Διεθνή

«Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!

Η Μεγάλη Επιστροφή Νο 2 - Οι εκτοπισμένοι επιστρέφουν στην Πόλη της Γάζας και το βορρά

10 Οκτ 2025, 14:53
Αγροτικά

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

10 Οκτ 2025, 14:23
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo