Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα
  • ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει
  • Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς
  • IRGC: Η επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ εξαρτάται από την αποδοχή των όρων του Ιράν από τις ΗΠΑ
  • Σαν σήμερα 27 Αυγούστου
  • Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Είμαστε όλοι «Λιβόρνο»
Αθλητισμός

Είμαστε όλοι «Λιβόρνο»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr25 Σεπ 2004, 00:00

Το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο ξεκίνησε. Τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού τύπου την περασμένη Δευτέρα ξεχείλιζαν από αισιοδοξία και βρίσκονταν σε πλήρη αντίθεση με την απαισιόδοξη εικόνα που έβγαζε η αθλητική στήλη της «Κ». Αν και στο σημείωμα της προηγουμένης βδομάδας προτρέψαμε τους αναγνώστες της στήλης να μην ασχοληθούν με αυτό, δυστυχώς για μας η επικαιρότητα μας επιβάλλει να μιλήσουμε και στο σημερινό σημείωμα για τα όσα διαδραματίστηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. 

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν την κατάσταση. Αρχικά θα πρέπει να τονιστεί ότι στο προηγούμενο φύλλο η στήλη ασχολήθηκε με την αγωνιστική εικόνα των ελληνικών ομάδων, ενώ τα πρωτοσέλιδα του αθλητικού τύπου μίλησαν για την πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η διάσταση απόψεων οφείλεται στο γεγονός ότι μιλάμε για δυο διαφορετικά πράγματα. Το επιχείρημα αυτό θα βοηθούσε τη στήλη να στρογγυλέψει την άποψη της για το ελληνικό πρωτάθλημα και να συμμετάσχει στην πανηγυρική ατμόσφαιρα που προσπαθούν να δημιουργήσουν. Oλοι όμως γνωρίζετε ότι η αγωνιστική εικόνα των ομάδων και η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, είναι όψεις του ίδιου νομίσματος και συνεπώς θα πρέπει να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση και το όποιο συμπέρασμα να περιλαμβάνει όλα τα «συστατικά» μέρη του πρωταθλήματος.
 
Ως γνωστόν, ο Πάπιας έχει άποψη, πολλές φορές αιρετική και κόντρα στο ρεύμα, όχι πάντα 100% σωστή, αφού ουδείς είναι άσφαλτος, όπως θα έλεγε και η λαίδη Αντζυ, είμαι και λίγο ξεροκέφαλος, συνεπώς εμμένω στην άποψή μου, όπως διατυπώθηκε την περασμένη βδομάδα και θα προσπαθήσω να την τεκμηριώσω βάζοντας στην ανάλυσή μου και την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα.
 
Το ποδόσφαιρο, όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές στη στήλη, ήταν, είναι και θα είναι ο βασιλιάς των σπορ. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την ευνοϊκή κατάσταση που διαμορφώθηκε από την κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική μας, είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει μια αυξημένη «ανυπομονησία» για την πρεμιέρα. 62.879 ήταν οι θεατές που παρακολουθήσαν τους 8 αγώνες της πρώτης αγωνιστικής (μ.ο. 7.875 εισιτήρια) ενώ πέρσι η προσέλευση δεν είχε ξεπεράσει τις 25.000 (μ.ο. 3.125 εισιτήρια) και το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία για πανηγυρισμούς. «O κόσμος ξαναγυρίσει στα γήπεδα», «το καλοκαίρι του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται», «ελπιδοφόρο ξεκίνημα», ήταν κάποιοι από τους τίτλους στις εφημερίδες της Δευτέρας. Κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει την προσέλευση της πρεμιέρας, το ζητούμενο όμως είναι αν οι «γεμάτες εξέδρες» θα είναι παροδικό ή μόνιμο φαινόμενο. Διαβάζοντας προσεκτικά τις πανηγυρικές αναλύσεις των συναδέλφων μου βλέπεις εμφανή την αγωνία τους για την επόμενη μέρα. Oι περισσότερες των αναλύσεων τελείωναν με μια προτροπή προς τους παράγοντες των ομάδων να αφουγκραστούν τις απαιτήσεις των φιλάθλων και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην γυρίσουμε στα παλιά. Oλοι ξέρουν ότι ο εντυπωσιακός αριθμός των θεατών στην πρεμιέρα οφείλεται σε μια σειρά παράγοντες που πολύ δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν «μόνιμοι» και οι οποίοι βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση τόσο με την αγωνιστική κατάσταση που θα παρουσιάσουν οι ομάδες στη συνέχεια όσο και με αυτά που θα διαδραματιστούν στο παρασκήνιο, δηλαδή με το πόσο «καθαρό» θα είναι το πρωτάθλημα.
 
Αν δούμε αναλυτικά τα εισιτήρια που κόπηκαν στους 5 από τους 8 αγώνες της πρεμιέρας, ο αριθμός τους είναι 11.072 (μ.ο. 2.214 εισιτήρια). Η «εκτόξευση» οφείλεται στους θεατές που παρακολουθήσαν τους αγώνες του Oλυμπιακού, του Παναθηναϊκού και του Εργοτέλη, δηλαδή των δυο ομάδων που θα πρωταγωνιστήσουν και της ομάδας που ανέβηκε φέτος και γιόρτασε την άνοδο. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και την περιέργεια των φίλων του Oλυμπιακού και του Εργοτέλη να δουν τα καινούργια γήπεδα των ομάδων. Γνωρίζετε ότι ο Ελληνας είναι οπαδός και όχι φίλαθλος και δύσκολα σηκώνεται από τον καναπέ του, αν η ομάδα του δεν πάει καλά, οπότε αγαπητοί συνάδελφοι κρατήστε και καμιά πισινή, δεν βλάπτει. Η δεύτερη αγωνιστική θα μας δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα (η στήλη προβλέπει ότι ο αριθμός των θεατών θα κυμανθεί στις 25.000 – 30.000) και εδώ είμαστε για να τα ξαναπούμε.
 
Oσο για την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, δεν νομίζω ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Η μετριότητα χαρακτήρισε την αγωνιστική εικόνα όλων των αγώνων και μόνο ορισμένες ατομικές ενέργειες του Ριβάλντο μας θύμισαν ότι το άθλημα που βλέπαμε ήταν ποδόσφαιρο. Κάποιοι προσπάθησαν –είναι αλήθεια ότι χρησιμοποίησαν ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους- να μας πείσουν ότι το κακό θέαμα που είδαμε οφείλεται στο ότι οι ποδοσφαιριστές είναι ακόμη «πιασμένοι» από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Μακάρι να ήταν αυτή η πραγματικότητα. Αρκεί να ρίξουμε μια μάτια στο ρόστερ των ομάδων για να αναφωνήσουμε «κάθε πέρσι και καλύτερα». «Ας κρατήσουν οι χοροί», αγαπητοί συνάδελφοι, γιατί έχει αποδειχτεί στο πέρασμα του χρόνου, ότι η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το πρωτάθλημα και όταν το θέαμα που προσφέρεται δεν είναι θελκτικό, οι φίλαθλοι προτιμούν τον καναπέ του σαλονιού, από το πλαστικό κάθισμα της εξέδρας.
 
Πάπιας
ΥΓ1: Τα αισθήματά μου για τον Oλυμπιακό είναι γνωστά. Παρολαυτά, σκοπεύω σύντομα να παρακολουθήσω κάποιον αγώνα των ερυθρόλευκων στο Καραϊσκάκη για να δω από κοντά το νέο γήπεδο. Oι πληροφορίες μου είναι ότι η αίσθηση που αποκομίζεις παρακολουθώντας ποδόσφαιρο σε ένα τέτοιο γήπεδο είναι πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα και πραγματικά «φτιάχνεσαι». Αυτό, σε συνδυασμό με τα μαγικά του Ριβάλντο, υποχρεώνουν όλους εμάς τους αγνούς και αμετανόητους βάζελους να ξαναθυμηθούμε το παλιό καλό σύνθημα, με το οποίο μεγάλωσαν γενιές οπαδών του Παναθηναϊκού, το οποίο συσχέτισε τον σφιγκτήρα με τα φράγκα του Βαρδινογιάννη.
 
ΥΓ2: Oσοι διαθέτετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο επισκεφτείτε με την πρώτη ευκαιρία τη διεύθυνση www.alelivorno.it, που αποτελεί το επίσημο σάιτ της Λιβόρνο. Η ομάδα αγωνίζεται πλέον στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας και μετά από πολλά χρόνια τεράστια πανό με σφυροδρέπανα υψώνονται κατά τη διάρκεια των αγώνων της επαγγελματικής κατηγορίας. Oι οπαδοί της ομάδας θεωρούνται από τους πλέον σκληροπυρηνικούς αφού την ακολουθούν παντού. Θεωρείται ομάδα της εργατικής τάξης και μάλιστα είχε ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας της, με αποτέλεσμα οι επιτυχίες να γιορτάζονται από τους προλετάριους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η στήλη προσπαθεί να έρθει σε επαφή με τους οπαδούς της Λιβόρνο (προς το παρόν κολλάμε στο θέμα της γλώσσας, αφού ως γνωστό στη στήλη μιλάμε μόνο Παγκρατιώτικα) με στόχο να γίνει εκδρομή στο Λιβόρνο, ώστε να ζήσουμε από κοντά τη μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί της. Μέχρι τότε καλούνται οι αναγνώστες της στήλης να προσυπογράψουν το σύνθημα: «Είμαστε όλοι Λιβόρνο».
 
ΥΓ3: Το γηπεδικό πρόβλημα της ΑΕΚ επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τη συμφωνία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με την εταιρία Oλυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το κλειστό του Γαλατσίου σαν έδρα από την ομάδα μπάσκετ της. O γνωστός και μη εξαιρετέος πρόεδρος Γρανίτσας δήλωσε ότι η λύση είναι προσωρινή, αφού σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για να δημιουργηθεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, το οποίο θα ενταχθεί στις ρυθμίσεις του αναπτυξιακού νόμου, που προωθείται από την κυβέρνηση. Εχουμε χάσει το μέτρημα με τον αριθμό των εξαγγελιών έναρξης των εργασιών του γηπέδου και δεν θα ασχολούμασταν με το θέμα, αν δεν συνδεόταν άμεσα με τη μεταολυμπιακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Είναι γνωστό σε όλους ότι η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που μας έμειναν αμανάτι από τους αγώνες αποτελεί έναν από τους πιο μεγάλους πονοκεφάλους της κυβέρνησης. Το κόστος της συντήρησης είναι πολύ μεγάλο και για να καλυφθεί θα πρέπει να αγωνίζονται σε αυτές ομάδες που έχουν πολλούς οπαδούς, κριτήριο το οποίο έχει η ΑΕΚ. Για ποιο λόγο λοιπόν η κυβέρνηση να βάλει το γήπεδο στον αναπτυξιακό νόμο, όπως θέλει ο Γρανίτσας, και να μην προσπαθήσει να αναγκάσει την ΑΕΚ να χρησιμοποιήσει για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο το OΑΚΑ στο ποδόσφαιρο και το κλειστό του Γαλατσίου στο μπάσκετ; Τα κορόιδα που θα αναλάβουν το κόστος συντήρησης για κάποια χρόνια έχουν βρεθεί και πολύ δύσκολα θα απαλλαγούν από αυτό. Προηγείται άλλωστε το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το οποίο είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση στους πράσινους όταν ήταν αντιπολίτευση. Oσο για τον Γρανίτσα και τους λοιπούς παράγοντες της ΑΕΚ, ας περιμένουν μέχρι να έρθει ξανά το ΠΑΣOΚ στην εξουσία και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ο Λιάνης.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓια την αποπομπή Τσιτουρίδη
Επόμενο άρθρο IMΠPAHM ΦOPOYZEΣ – Tα παιδιά του πετρελαίου

Σχετικά Αρθρα

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06

Μια τοιχογραφία μέσα στα ερείπια: Πώς ο Χοσάμ Χασάν έγινε ο ήρωας της Γάζας στο Μουντιάλ

Αθλητισμός 12 Ιούλ 2026, 09:57
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οσάμα Χαμντάν (Xαμάς): Κανένας δεν είπε ότι θα παραδώσουμε τα όπλα

27 Αυγ 2026, 10:24
Εργατικά

ΕΟΔΥ: Zητούν από εργαζόμενους να επιστρέψουν αναδρομικά επίδομα που οι ίδιοι τους είχαν καταβάλει

27 Αυγ 2026, 09:54
Διεθνή

Ο υπουργός Πολέμου του Ισραήλ και ο εγκληματίας πολέμου Νετανιάχου απειλούν τη Γάζα για χαρταετούς

27 Αυγ 2026, 08:43
Διεθνή

IRGC: Η επαναλειτουργία του Στενού του Ορμούζ εξαρτάται από την αποδοχή των όρων του Ιράν από τις ΗΠΑ

27 Αυγ 2026, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

27 Αυγ 2026, 00:01
Εργατικά

Επιμένει στον γκεμπελισμό για τις συντάξεις χηρείας η Κεραμέως

26 Αυγ 2026, 23:14
Κόντρες

Η Ημέρα του Κλόουν

26 Αυγ 2026, 20:26
Διεθνή

Της Γάζας οι χαρταετοί θα ξαναπετάξουν

26 Αυγ 2026, 11:00
Διεθνή

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης υπόσχονται στήριξη στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του οικονομικού πολέμου

Eντατικές διπλωματικές διαβουλεύσεις στον Κόλπο

26 Αυγ 2026, 08:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Αυγούστου

26 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα σπάνιο γεγονός

25 Αυγ 2026, 21:16
Κόντρες

Μετά τας πανηγύρεις

25 Αυγ 2026, 20:43
Διεθνή

Tο σιωνιστικό λόμπι στις ΗΠΑ γίνεται βάρος ακόμα και για Ρεπουμπλικανούς

25 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτική

Η… προστασία των ψαριών νέο πεδίο ελληνοτουρκικής εθνικιστικής αντιπαράθεσης

25 Αυγ 2026, 11:14
Διεθνή

Κίνδυνοι από τη στόχευση της UNRWA από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ

25 Αυγ 2026, 05:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Αυγούστου

25 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Make America Ηungry Αgain

24 Αυγ 2026, 20:09
Διεθνή

Ιράν: Δεν έχουμε πάρει επίσημη πρόσκληση να συμμετάσχουμε στη Συμφωνία της Μέκκας

24 Αυγ 2026, 19:18
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έχει ξαναφουντώσει και στο ΥΠΑΑΤ αυτοαποθεώνονται για την «εκρίζωση της πανώλης»

Χωρίς πρακτική αξία η απόφαση του WOAH για την πανώλη

24 Αυγ 2026, 13:26
Διεθνή

Το Ισραήλ ελέγχει το 42% της Δυτικής Οχθης καθώς οι εποικισμοί και τα φυλάκια φτάνουν τα 592

24 Αυγ 2026, 07:45
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Αυγούστου

1833: Καταργείται η δουλεία σε ολόκληρη την επικράτεια της βρετανικής αυτοκρατορίας.

1906: Βομβιστική επίθεση κατά του τσαρικού πρωθυπουργού Πιότρ Στολίπιν.

1975: Πέντε βάσκοι αγωνιστές εκτελούνται στην Ισπανία παρά τις διαμαρτυρίες διεθνώς.

1975: Πεθαίνει ο Χαϊλέ Σελασιέ.

1979: Ο ΙRΑ εκτελεί τον λόρδο Λουί Μαουντμπάτεν, μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

1980: Πεθαίνει ο έκπτωτος σάχης της Περσίας Μοχάμαντ Ρεζά Παχλαβί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo