Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη
  • Ρεφάτ Αλαρίρ: Η Γάζα απαντά
  • Σαν σήμερα 31 Αυγούστου
  • Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη
  • 4 σιωναζιστές στρατιώτες αγνοούνται – Τους έπιασαν αιχμάλωτους οι Αλ-Κασάμ;
  • Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας αρθρογράφος;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Αλλο πράγμα το μετόχι και άλλο η μετοχή, γεια και χαρά σου Δάμαλε και σένα Θοδωρή…
Αθλητισμός

Αλλο πράγμα το μετόχι και άλλο η μετοχή, γεια και χαρά σου Δάμαλε και σένα Θοδωρή…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Οκτ 2008, 00:00

► Η οικονομική κρίση που σαρώνει τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο είναι πολύ πιθανό να επηρεάσει σημαντικά και το ποδόσφαιρο. Τα μηνύματα είναι ανησυχητικά για το πρωτάθλημα στην Αγγλία, αφού αρκετές ομάδες έχουν οικονομικά νταλαβέρια με τράπεζες ή εταιρίες που βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Στην πιο δύσκολη κατάσταση δείχνουν να είναι η Γουέστ Χαμ (ο πρόεδρός της είναι ιδιοκτήτης ισλανδικής τράπεζας που έχει καταρ- ρεύσει) και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ο υπό κατάρρευση ασφαλιστικός κολοσσός AIG  είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της), ενώ το συνολικό χρέος των ομάδων ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ. Ηδη, η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και η ΟΥΕΦΑ ψάχνουν να βρουν λύσεις για να εκτονωθεί η κρίση με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες και ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί προειδοποίησε ότι οι ομάδες που έχουν δημιουργήσει μεγάλα χρέη κινδυνεύουν με αποβολή από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το αρνητικό κλίμα επιδεινώνεται και από την οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι λαοί, η οποία έχει αντίκτυπο στην προσέλευση θεατών στα γήπεδα αλλά και στην αγορά προϊόντων των ομάδων (φανέλες, σουβενίρ κτλ.). Σε αντίθεση με τα δεδομένα στη χώρα μας, στην Αγγλία αλλά και στις άλλες προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, τα έσοδα των ομάδων από τα εισιτήρια και τα προϊόντα της ομάδας αποτελούν σημαντικό ποσοστό στον προϋπολογισμό των ομάδων. Αρκεί να τονίσουμε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου στην Αγγλία, αν οι οπαδοί της Τσέλσι σταματήσουν να αγοράζουν εισιτήρια διάρκειας και σουβενίρ, ο Αμπράμοβιτς θα πρέπει να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αντεπεξέλθει στις οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας του.

Δεν σκοπεύουμε ν’ αμφισβητήσουμε τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μπορούμε όμως ν’ αμφιβάλλουμε για τις αγαθές προθέσεις όσων διοικούν το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα των αγγλικών ομάδων ήταν γνωστά στους αξιωματούχους της  αγγλικής ομοσπονδίας και της ΟΥΕΦΑ πολύ καιρό πριν, όμως δεν ένιωσαν την ανάγκη να κρούσουν το κώδωνα του κινδύνου, όπως κάνουν σήμερα. Το αντίθετο μάλιστα. Η καλή αγωνιστική πορεία των αγγλικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είχε σαν αποτέλεσμα δημοσιεύματα που υμνούσαν το αγγλικό πρωτάθλημα και τα επιτεύγματα των ομάδων που αγωνίζονται σε αυτό. Τώρα όμως που σκουραίνουν τα πράγματα και η οικονομική κρίση απειλεί το οικοδόμημα που έχουν χτίσει και τα χοντρά φράγκα που βάζουν στις τσέπες τους, προσπαθούν να ετοιμαστούν για την επόμενη μέρα, αν οι ομάδες δεν καταφέρουν ν’ αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και καταρρεύσουν. Ολα τα δεινά θα φορτωθούν στις πλάτες των καουμπόηδων προέδρων, που δεν έχουν κάνει καλές επιλογές και έχουν φέρει τις ομάδες τους στα πρόθυρα της διάλυσης, και θα μείνει στο απυρόβλητο το πραγματικό πρόσωπο του ακραίου επαγγελματικού αθλητισμού.

Οπως ακριβώς συμβαίνει και στο χρηματιστήριο, έτσι και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ο σκοπός των λαμόγιων που «επενδύουν» σ’ αυτό είναι να πουλάνε αέρα και να αποκομίζουν το μέγιστο δυνατό κέρδος, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες. Αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους δίνει το ποδόσφαιρο (εισιτήρια διαρκείας, αγοραπωλησίες παιχτών, τουρνουά ομάδων σε Ασία και Αμερική, βιομηχανία σουβενίρ, τηλεοπτικά δικαιώματα κτλ.), βγάζουν ζεστό χρήμα και αν κάτι στραβώσει την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, αφήνοντας την ομάδα στο χείλος της καταστροφής.

Ποιος πληρώνει το μάρμαρο; Καταρχάς, οι οπαδοί της ομάδας που βάζουν το χέρι στην τσέπη (για μια ακόμη φορά) και αναλαμβάνουν δράση για να τη βγάλουν από το αδιέξοδο. Στη συνέχεια, βάζουμε το χέρι στην τσέπη όλοι οι υπόλοιποι. Οι οπαδοί της ομάδας (προς αποφυγή παρεξηγήσεων: αναφερόμαστε στις μεγάλες ομάδες κάθε χώρας) στη συνέχεια πιέζουν την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα σωτηρίας της.

Σχολιάζουμε δεδομένα με αφορμή αγγλικές ομάδες και κάποιοι θα μας υπενθυμίσουν ότι στη συγκεκριμένη χώρα αρκετές ομάδες έχουν υποβιβαστεί για χρέη. Ξεχνούν όμως δυο βασικές παραμέτρους. Οι ομάδες αυτές δεν ήταν πρωτοκλασάτες και δεν επηρέαζαν συνολικά τo ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Αποτελούσαν μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ σήμερα απειλείται το σύνολο σχεδόν των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. Ας σκεφτούμε ποια θα είναι η αναστάτωση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αν τις επόμενες μέρες Τσέλσι, Αρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καταρρεύσουν. Συνεχίζετε να έχετε αμφιβολίες ότι η αγγλική κυβέρνηση και η ΟΥΕΦΑ θα κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην καταρρεύσουν ομάδες τέτοιου βεληνεκούς;

► Μετά την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που είχε με την κυβέρνηση (την οποία ανάγκασε σε μια ήττα άνευ προηγουμένου), ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης αποφάσισε να τακτοποιήσεις τις εκκρεμότητες που έχει με τη Σούπερ Λίγκα και τη διαιτησία. Εχουμε γράψει στην «Κ», ότι οι φωσφοριζέ τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση. Εξηγήσαμε επίσης, ότι η αβεβαιότητα ως προς την έκβαση των εκλογών στην ΕΠΟ έκανε ορισμένους διαιτητές να σφυρίζουν κατά το δοκούν, γεγονός που έφερε τους παράγοντες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Την επαύριο της επανεκλογής του ο Γκαγκάτσης έσπευσε να καταστήσει σαφές ότι είναι ο κυρίαρχος και στο χώρο της διαιτησίας, ξεκαθαρίζοντας στους ανιδιοτελείς εργάτες τους ελληνικού ποδοσφαίρου, ότι πρέπει να είναι σε συνεννόηση μαζί του για οποιαδήποτε ενέργεια αποφασίσουν να κάνουν στο χώρο της διαιτησίας.

Απέδειξε ότι είναι πολύ μεγάλη γάτα, κάνοντας  την πρόταση να αναλάβει την ελληνική διαιτησία ένας ξένος διαιτητής, ο Αντρες Φρισκ, που θεωρούνταν  μια από τις κορυφαίες σφυρίχτρες στην Ευρώπη. Ανεξάρτητα από την αποδοχή ή όχι της πρότασής του από τη Σούπερ Λίγκα, απαλλάσσεται από την ευθύνη αυτών που θα συμβούν στο χώρο της διαιτησίας. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Γκαγκάτσης πρότεινε το εξής απλό: «Ερχεται ο Φρισκ και σε συνεργασία με την ΕΠΟ και τη Σούπερ Λίγκα αναλαμβάνει να βάλει σε σειρά τους φωσφοριζέ από τη θέση του αρχιδιαιτητή. Προκειμένου ο Φρισκ να κάνει ανεπηρέαστος τη δουλειά του, κατά τη διάρκεια της θητείας του καταργούνται παρατηρητές, βαθμολογίες διαιτητών και παύουν οι διάφοροι πρώην διαιτητές να κάνουν κριτική από τις αθλητικές εκπομπές».

Το μπαλάκι είναι πλέον στην πλευρά της Λίγκας. Οι παράγοντες έχουν δυο επιλογές. ‘Η αρνούνται την πρόταση Γκαγκάτση και πλέον θα πρέπει να τα βρουν μόνοι τους με τους φωσφοριζέ ή την αποδέχονται και μένουν απλά παρατηρητές των εξελίξεων, χωρίς φωνή και γνώμη. Η πρώτη αντίδραση από τη Λίγκα είναι αρνητική, όμως οι εκπρόσωποι ΑΕΚ και Παναθηναϊκού δείχνουν να τη συζητούν. Αν προσθέσουμε τη μέχρι στιγμής ουδετερότητα του Ολυμπιακού, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Προσωπικά πιστεύω ότι το ενδεχόμενο να έρθει ο Φρισκ είναι πολύ μικρό, γιατί παρά τις κόντρες και τις αντιπαραθέσεις που έχουν μεταξύ τους οι «ανιδιοτελείς εργάτες» του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν συνηθίζουν να έχουν τρίτους ανάμεσά τους. Θα απορρίψουν, λοιπόν, την πρόταση του Γκαγκάτση, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι δε θα έχουν το δικαίωμα να γκρινιάζουν και να κατηγορούν την ΕΠΟ ότι παίζει παιχνίδια συγκεκριμένων ομάδων και χειραγωγεί το πρωτάθλημα. Θα λειτουργήσουν με τη λογική του μικρότερου κακού και θα συνεχίσουν να κάνουν στο παρασκήνιο τις απαραίτητες λυκοφιλίες για να προωθήσουν και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚι αν δεν είσαι δικηγόρος;
Επόμενο άρθρο Τετάρτη, 22.10.08

Σχετικά Αρθρα

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 30 Αυγ 2025, 15:49

Οι παλιές «αμαρτωλές ιστορίες» θολώνουν την επιχειρηματική εικόνα του Μαρινάκη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Αθλητισμός 27 Αυγ 2025, 08:41

Βρετανοί μπασκετμπολίστες με αμαξίδιο: Εφτυσαν τους γενοκτόνους σιωνιστές

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι σιωνιστές

Αθλητισμός 24 Αυγ 2025, 13:03

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

Αθλητισμός 21 Αυγ 2025, 13:01

Oλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη

Αθλητισμός 13 Αυγ 2025, 20:25

Oι σιωναζιστικές σφαίρες δεν κάνουν διακρίσεις – Δολοφονήθηκε και ο «Παλαιστίνιος Πελέ»

Καθώς περίμενε να πάρει λίγα τρόφιμα για την οικογένειά του

Αθλητισμός 9 Αυγ 2025, 08:52
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Ρεφάτ Αλαρίρ: Η Γάζα απαντά

31 Αυγ 2025, 10:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

30 Αυγ 2025, 15:49
Διεθνή

4 σιωναζιστές στρατιώτες αγνοούνται – Τους έπιασαν αιχμάλωτους οι Αλ-Κασάμ;

30 Αυγ 2025, 13:43
Κόντρες

Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας αρθρογράφος;

30 Αυγ 2025, 12:28
Πολιτική

Σιωνίστρια του κερατά η… αθώα εβραιοπούλα

30 Αυγ 2025, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα – Αρραγές το παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

29 Αυγ 2025, 18:04
Η παπάρα

Κατασκευαστής ειδήσεων (ή, απλά, προβοκάτορας)

29 Αυγ 2025, 17:28
Πολιτική

Zionists, get the fuck out of our country (σε απλά ελληνικά: σιωνιστές, τον πούλο από την Ελλάδα)

29 Αυγ 2025, 13:55
Πολιτική

«Να ζείτε με τον τρόμο μας»: Σιωναζιστής ραβίνος της Θεσσαλονίκης απειλεί ότι θα μας εξοντώσουν όλους

Κυβέρνηση και αστικά μίντια αβαντάρουν τον σιωναζισμό

29 Αυγ 2025, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2025, 00:01
Περιβάλλον

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

28 Αυγ 2025, 19:49
Αγροτικά

Επιστρατεύουν κάθε πρόθυμο/η να στηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα και να συκοφαντήσει την Π. Τυχεροπούλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η περίπτωση της κάποτε αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δήμητρας Χαλικιά

28 Αυγ 2025, 15:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Χριστιανικά Πατριαρχεία: Οι κληρικοί και οι μοναχές μας αρνούνται να εγκαταλείψουν την Πόλη της Γάζας

27 Αυγ 2025, 19:40
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Οι γαλακτοβιομήχανοι στηρίζουν τους Τσιάρα – Κέλλα

27 Αυγ 2025, 19:00
Διεθνή

Τζέρεμι Σκέιχιλ: Τι πιθανότητες υπάρχουν να παραδοθεί η Χαμάς

27 Αυγ 2025, 12:29
Διεθνή

Βάλερι Ζινκ: Δεν μπορώ πλέον να φέρω τη δημοσιογραφική ταυτότητα του Reuters

27 Αυγ 2025, 09:46
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

Ημέρα ενάντια στις πολεμικές δαπάνες.

Ημέρα των συνδικάτων για την ειρήνη και τον αφοπλισμό.

Κατάρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).

Αίγυπτος, Λιβύη: Ημέρα επανάστασης (1969).

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα εργασίας (1894).

Τανζανία: Ημέρα ηρώων.

1926: Νομιμοποιείται ο πολιτικός γάμος στην Τουρκία.

1946: Επαναφορά του Γεωργίου Β’ με δημοψήφισμα (68% ναι, 10,5% όχι, 21,2% λευκά). Από τη ψηφοφορία απέχουν το ΚΚΕ και τα ΕΑΜικά κόμματα.

1953: Συγχώνευση του Δημοκρατικού Κόμματος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος, ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού.

1982: Κλείνει η «ΧρωΠει», 6.000 μένουν άνεργοι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo