Οι έντιμοι άνθρωποι δεν μπορούν να ανεχτούν το γεγονός ότι αθλητές από τη σιωνιστική οντότητα συμμετέχουν στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες Μιλάνο-Κορτίνα, ενώ την ίδια στιγμή απαγορεύεται η συμμετοχή των εθνικών ομάδων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) έχει δώσει wildcard (ατομική πρόσκληση) σε περίπου 13 ρώσους και λευκορώσους αθλητές και αθλήτριες που συμμετέχουν αποκλειστικά ως «Μεμονωμένοι Ουδέτεροι Αθλητές» (Individual Neutral Athletes – AINs). Απαγορεύεται να φορούν εθνόσημα ή χρώματα εθνικής σημαίας και σε περίπτωση νίκης δε θα ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος της χώρας τους.
Συμμετοχή ομάδων σε ομαδικά αθλήματα έχει απαγορευτεί (π.χ. της ιδιαίτερα ισχυρής ρωσικής ομάδας στο χόκεϊ επί πάγου). Οι δε αθλητές που συμμετέχουν ως μεμονωμένοι πέρασαν από έλεγχο… φρονημάτων. Δεν έπρεπε να έχουν κάνει δηλώσεις υποστήριξης του πολέμου στην Ουκρανία, όπως και να έχουν οποιαδήποτε σχέση με το ρωσικό στρατό ή υπηρεσίες ασφαλείας.
Σχολιαστής στο ελβετικό δημόσιο κανάλι RTS 2 αναρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια απευθείας μετάδοσης, πώς επιτράπηκε η συμμετοχή στον Ισραηλινό Αντάμ Εντελμαν, ο οποίος δηλώνει «σιωνιστής μέχρι το κόκαλο» και έχει υποστηρίξει δημόσια τη γενοκτονία στη Γάζα. Ο ελβετός αθλητικός σχολιαστής είχε προετοιμαστεί, βρίσκοντας δηλώσεις του υπέρ της γενοκτονίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Εντελμαν χαρακτήριζε τον πόλεμο γενοκτονίας ως «τον πιο ηθικό και δίκαιο πόλεμο στην Ιστορία», ενώ κορόιδευε το σύνθημα «Free Palestine».
Σημείωσε, επίσης, ότι μέλη της ισραηλινής αποστολής που συμμετέχει στους αγώνες στην Cortina είχαν υπηρετήσει ως στρατιώτες στον πόλεμο στη Γάζα. Και έκανε τη σύγκριση με την απαγόρευση των ρώσων αθλητών.
من أصدق التعليقات الرياضية التي سمعتها
وجه معلق في القناة العامة السويسرية (RTS 2) تساؤلات حول سبب السماح للرياضي الإسرائيلي “آدم إيدلمان” والذي يصف نفسه بصهيوني حتى النخاع بالمشاركة في مسابقات الالعاب الأولمبية الشتوية في “كورتينا”، على الرغم من دعمه العلني للإبادة الجماعية في… pic.twitter.com/vWOA5cYa90
— Tamer | تامر (@tamerqdh) February 17, 2026
Θυμίζουμε ότι πριν από την έναρξη των αγώνων έγινε ογκώδης διαδήλωση διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή των σιωνιστών, ενώ και στην παρέλαση της τελετής έναρξης η σιωνιστική αποστολή γιουχαΐστηκε άγρια από τους θεατές.
Στα σιωνιστικά μίντια κυκλοφορεί ένα βίντεο που τους σοκάρει καθώς αποκαλύπτει ότι είναι παντού ανεπιθύμητοι. Σιωνιστές μπαίνουν σε ένα κατάστημα που πουλάει αναμνηστικά των αγώνων. Ενας από τους πωλητές τους υποδέχεται με ένα ηχηρό «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Μια σιωνίστρια νομίζει ότι θα τον ψαρώσει ζητώντας του να το ξαναπεί την ώρα που τον τραβάει βίντεο με το κινητό. Ατάραχος ο πωλητής το επαναλαμβάνει μια και δυο και τρεις φορές, συνέχεια, μέχρι που τους αναγκάζει να μαζέψουν τη βρομοσημαία τους και να φύγουν από το κατάστημα.
Το ίδιο βιντεάκι έχει γίνει viral στην Ιταλία, ενώ κυκλοφορεί στα σόσιαλ μίντια σε όλο τον κόσμο.
فيديو أدخل الإعلام الإسرائيلي في صدمة!
إسرائيليون دخلوا إلى متجر في ميلانو فاستقبلهم الموظف بـ: “الحرية لفلسطين” حاولوا ترهيبه يقولهم” اعدها مرة أخرى” وهو يهتف: “الحرية لفلسطين” بكل شجاعة وإصرار وطردهم!
لقد فصل الطوفان بين الشعوب الحية وبين الاحتلال! pic.twitter.com/fExutDtFjM
— نحو الحرية (@hureyaksa) February 17, 2026








