Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Ιούνη
  • Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία
  • Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα
  • Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα
  • Εντατικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Υπηρέτες των καπιταλιστών σε όλα τα επίπεδα
Αγροτικά

Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

Υπηρέτες των καπιταλιστών σε όλα τα επίπεδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Φεβ 2019, 00:00

Εχουμε αναφέρει σε προηγούμενα δημοσιεύματά μας, ότι τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη του 2018 το ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ εισηγήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να επιβληθούν σε συγκεκριμένες εταιρίες πρόστιμα της πλάκας, ενώ αρνήθηκε να εισηγηθεί την αφαίρεση από δύο εταιρίες της άδειας για παραγωγή φέτας ΠΟΠ. Από την άλλη, ο λαλίστατος υπουργός Αραχωβίτης είχε δηλώσει στις 28 Νοέμβρη στο Agronews, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσαλονίκης: «Σε συνεδρίαση του ΕΛΓΟΔΗΜΗΤΡΑ, χθες, έπειτα  από σχετικούς ελέγχους και τη διαπίστωση παρατυπιών σε γαλακτοβιομηχανίες, υπάρχει εισήγηση προς το υπουργείο για κυρώσεις και πρόστιμα σε βάρος παραβατών, για τα οποία θα ενημερωθείτε στις αμέσως επόμενες ημέρες».
 
Πέρασαν από τότε πάνω από δυο μήνες και ο Αραχωβίτης δεν έχει ανακοινώσει αν επικύρωσε τα πρόστιμα της πλάκας που του εισηγήθηκε το ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (για αφαίρεση της άδειας για παραγωγή φέτας ΠΟΠ ούτε λόγος). Στις 9 Γενάρη του 2019, ο Αραχωβίτης είχε, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του υπουργείου του, «διάλογο» με τους αγρότες του Τυρνάβου, στους οποίους μεταξύ των άλλων είπε: «Εχουν ξεκινήσει εντατικοί έλεγχοι στην αγορά γάλακτος, παράλληλα με τους ελέγχους στα τελωνεία και προαναγγέλθηκαν τα πρώτα πρόστιμα, αλλά και αφαίρεση αδειών σε γαλακτοκομικές και τυροκομικές επιχειρήσεις, αν διαπιστωθούν θέματα νοθείας».
 
Ενάμιση μήνα μετά την εισήγηση που το ΔΣ του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ για την επιβολή κάποιων προστίμων της πλάκας, ο Αραχωβίτης μας είπε ότι προαναγγέλθηκαν πρόστιμα, αλλά και αφαίρεση αδειών σε γαλακτοκομικές και τυροκομικές επιχειρήσεις, αν διαπιστωθούν θέματα νοθείας. Μιλάμε για κανονικό δούλεμα των κτηνοτρόφων. Ο Αραχωβίτης μιλάει για προαναγγελία προστίμων, 43 μέρες μετά από τη σχετική εισήγηση, την οποία θα έπρεπε από τις αρχές Δεκέμβρη να έχει επικυρώσει. Ενώ διαπιστώθηκαν όχι μόνο νοθείες στην παραγωγή φέτας ΠΟΠ, αλλά και μόνιμο παράνομο καθεστώς παραγωγής όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων με εισαγόμενο γάλα (νωπό και συμπυκνωμένο), ο Αραχωβίτης μας δουλεύει λέγοντας «αν διαπιστωθούν θέματα νοθείας»!
 
Είναι ηλίου φαεινότερον ότι ο Αραχωβίτης δε θέλει να εξαναγκάσει τους καπιταλιστές του γαλακτοκομικού τομέα να σέβονται τη νομιμότητα, με την επιβολή αυστηρών προστίμων και την αφαίρεση αδειών. Η μη επικύρωση των προστίμων της πλάκας που εισηγήθηκε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και η μη αφαίρεση αδειών, ενώ οργιάζει η παρανομία στον γαλακτοκομικό τομέα, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, αλλά τμήμα μιας ευρύτερης πολιτικής. Απόδειξη η πρεμούρα του Αραχωβίτη να μειώσει τα πρόστιμα που προβλέπονταν από το νόμο 4492/2017 για τους καπιταλιστές που αγοράζουν αγροτικά εμπορεύματα και καθυστερούν για πολλούς μήνες να πληρώσουν τους αγρότες.
 
Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε τον Δεκέμβρη του 2017, με κυβέρνηση Τσιπροκαμμένων και υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τον Β. Αποστόλου. Ενα χρόνο μετά, ο Αραχωβίτης έκρινε ότι τα πρόστιμα που προβλέπονται για τους καπιταλιστές είναι πολύ βαριά και αποφάσισε να τα μειώσει! Στις 18 Δεκέμβρη του 2018, κατέθεσε με άλλους πέντε υπουργούς τροπολογία, με την οποία τροποποίησαν διατάξεις των άρθρων 3 και 4 του νόμου 4492 (οι τροποποιήσεις αυτές αποτελούν το άρθρο 14 του νόμου 4587/)2018.
 
Ο Αποστόλου ανέβασε στη «Διαβούλευση» το νομοσχέδιο που στη συνέχεια έγινε ο νόμος 4492/2017 και το άφησε ένα μήνα (από τις 24 Μάρτη μέχρι τις 24 Απρίλη του 2017).  Στο άρθρο 3 προβλεπόταν ο τρόπος πληρωμής των αγροτών από τους καπιταλιστές που εμπορεύονται αγροτικά προϊόντα: «Η εξόφληση του οφειλόμενου ποσού ολοκληρώνεται με την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του παραγωγού της ισόποσης χρηματικής αξίας που αναγράφεται στο τιμολόγιο. Απαγορεύεται ρητά κάθε άλλος τρόπος εξόφλησης όπως με καταβολή μετρητών ή με έκδοση επιταγών και την αναγραφή στο τιμολόγιο ότι εξοφλήθη» (η έμφαση δική μας).
 
Απαγορευόταν λοιπόν η πληρωμή  των αγροτών με επιταγές. Οταν όμως το νομοσχέδιο μπήκε στη Βουλή, κόπηκε η διάταξη που όριζε ότι απαγορεύεται η πληρωμή με επιταγές, επιτράπηκε η πληρωμή και με επιταγή. Είναι το άρθρο 3 του νόμου 4492/2017, που προβλέπει: «1. Ο παραγωγός κοινοποιεί αμελλητί στην αρμόδια αρχή: α) ηλεκτρονικό αντίγραφο του τιμολογίου που έχει εκδώσει και αφορά νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα, β) ηλεκτρονικό αντίγραφο του σώματος της επιταγής, εφόσον η εξόφληση του οφειλόμενου ποσού πραγματοποιείται με έκδοση επιταγής».
 
Από τη στιγμή που επιτράπηκε η πληρωμή και με επιταγή, οι καπιταλιστές απέκτησαν νομότυπα τη δυνατότητα να πληρώνουν τους αγρότες όχι σε δύο μήνες, αλλά σε πολύ περισσότερους με μεταχρονολογημένες επιταγές. Με την τροπολογία που κατέθεσε ο Αραχωβίτης δεν πείραξε αυτή τη διάταξη. Συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων του να εξυπηρετούν τους καπιταλιστές και όχι τους αγρότες.
 
Τροποποίησε, όμως, το άρθρο 4 του νόμου 4492. Με την παράγραφο 1 , όπως ίσχυε, αν ο έμπορος δεν πλήρωνε τον αγρότη (βασικά με επιταγή) στις 60 μέρες από την έκδοση του τιμολογίου, τού καταλογιζόταν πρόστιμο ίσο με το 30% της αξίας του τιμολογίου. Ο Αραχωβίτης έκρινε ότι αυτό το πρόστιμο είναι πολύ μεγάλο και αποφάσισε (παρ. 1 του άρθρου 14 του νόμου 4587), να το μειώσει στο μισό. Από 30% το μείωσε στο 15% για να μη «γονατίσουν» οι καπιταλιστές!
 
Το πρόστιμο γίνεται 30% μόνο αν ο καπιταλιστής πιαστεί για δεύτερη φορά να μην πληρώνει τον αγρότη στην προθεσμία των δύο μηνών (παρ. 2 του άρθρου 14 του νόμου 4587/2018).
 
Η παράγραφος 3 του νόμου 4492/2017 προέβλεπε ότι αν για τρίτη φορά ο καπιταλιστής-έμπορος αγροτικών προϊόντων δεν πλήρωνε τους αγρότες, διαγραφόταν από το Μητρώο των Εμπόρων για ένα χρόνο. Και αυτό θεωρήθηκε από τον Αραχωβίτη πολύ σκληρό και έτσι, με την παράγραφο 3 του άρθρου 14, αντικατέστησε τη διαγραφή με πρόστιμο ίσο με το 50% της αξίας του τιμολογίου.
 
Τέλος, με την παρ. 4 του άρθρου 4 του νόμου 4492 προβλεπόταν πρόστιμο 100.000 ευρώ εάν ο έμπορος συνέχιζε να εμπορεύεται αγροτικά προϊόντα ενόσω είχε διαγραφεί από το Μητρώο  Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων. Αφού κατήργησε την ποινή της διαγραφής από το Μητρώο, ο Αραχωβίτης κατήργησε και αυτό το πρόστιμο. Δεν προβλέπεται κάτι σχετικό.
 
Η τροπολογία του Αραχωβίτη συζητήθηκε και ψηφίστηκε στις 20 Δεκέμβρη του 2018, σε μια συνεδρίαση που… έβρεχε τροπολογίες. Στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Αραχωβίτης παρουσίασε τις τροπολογίες που είχε καταθέσει, πριν ανοίξει η συζήτηση πάνω σ’ αυτές, φροντίζοντας να κρύψει την πολύ μεγάλη μείωση των προστίμων. Για τη συγκεκριμένη τροπολογία είπε: «Είναι μια διάταξη που αφορά την τροποποίηση του ν.4492/2017, του νόμου για τα νωπά και ευαλλοίωτα αγροτικά προϊόντα, που τον καθιστά περισσότερο ευέλικτο και εφαρμόσιμο, έτσι ώστε άμεσα να προχωρήσουμε στην έκδοση της υπουργικής απόφασης που απαιτείται για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή του νόμου. Είναι μερικά σημεία που έχει εντοπιστεί ότι χρειάζονται απλοποίηση για τους ίδιους τους παραγωγούς, αλλά και για την ευελιξία του συστήματος, οπότε προχωράμε στις απαραίτητες διορθώσεις»!
 
Το να κρύβεις τη ραγδαία μείωση των προστίμων στους καπιταλιστές και να λες ότι καταθέτεις τροπολογία προς όφελος των παραγωγών είναι πολιτική απατεωνιά. Αυτό, όμως, αποτελεί ίδιον των συριζαίων. Πίσω από τη μάσκα της κοινωνικής ευαισθησίας κρύβουν το πρόσωπο των φανατικών υποστηρικτών της καπιταλιστικής ασυδοσίας. Γι’ αυτό λέμε πως η προκλητικά αβανταδόρικη συμπεριφορά προς τους γαλακτοβιομήχανους δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά απορρέει από μια συνολική τακτική. Δε φτάνει που αυτοί έχουν μειώσει κατακόρυφα τις τιμές του γάλακτος, τους προσφέρει και πολύ σημαντική μείωση των πληρωμών από την ημέρα παράδοσης του γάλακτος. Είναι πολύ σημαντική αυτή η ρύθμιση, αν αναλογιστούμε ότι οι έμποροι αγροτικών προϊόντων και οι γαλακτοβιομήχανοι πληρώνουν -στην καλύτερη περίπτωση- με μεταχρονολογημένες επιταγές μεγάλης διάρκειας, που οι αγρότες δεν τολμούν να τις «σπάσουν», μολονότι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

Πάνω από 70% του ελληνικού γιαουρτιού φτιάχνεται με εισαγόμενο γάλα!
Επόμενο άρθρο

Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

Η Κομισιόν έχει δεχτεί ότι η Τσεχία μπορεί να παράγει «γιαούρτι ελληνικού τύπου» ή «ελληνικού στυλ» ή «ελληνικής συνταγής»

Σχετικά Αρθρα

Τι γύρευε η Εφη Αχτσιόγλου σε δίκη λαμόγιων του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ;

Για τις 30 Ιούνη διακόπηκε η νέα δίκη των Χλύκα (πατέρα και γιού) και Καλφούτζου

Αγροτικά 13 Ιούν 2026, 09:41

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Αγροτικά 5 Ιούν 2026, 10:17

Αρχισε το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων: Δώδεκα νέες εστίες μεταξύ 21 και 29 Μάη

Επλήγη για πρώτη φορά και η Αρκαδία (δύο εστίες μέχρι στιγμής)

Αγροτικά 30 Μάι 2026, 10:45

Με τον εμβολιασμό (στη ζούλα) των αιγοπροβάτων η Ελλάδα έγινε ενδημική χώρα για τον ιό της ευλογιάς

Αγροτικά 26 Μάι 2026, 10:21

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και η ΝΔ συνεχίζει ακόμα να παραβιάζει την Τεχνική Λύση για τους βοσκότοπους, για να βολέψει το φούσκωμα του αριθμού των αιγοπροβάτων

Γι' αυτό καθυστερούν πάνω από 11 χρόνια τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Αγροτικά 20 Μάι 2026, 19:41

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

Αγροτικά 2 Μάι 2026, 06:15
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

24 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο οι σιωναζιστές

23 Ιούν 2026, 20:53
Εργατικά

Σκάνδαλο διπλών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία

23 Ιούν 2026, 20:15
Καταστολή

Πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού: Να μην αφήσουμε να υπάρξει σήμερα ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας στην Ελλάδα

Κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και την Κοινότητα των Προσφυγικών

23 Ιούν 2026, 20:10
Διεθνή

Ο Μπακαεΐ διαψεύδει Τραμπ και Βανς: Δεν έχουμε αναλάβει καμιά υποχρέωση για το πυρηνικό μας πρόγραμμα

23 Ιούν 2026, 19:51
Διεθνή

Εντατικές διαβουλεύσεις στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας

23 Ιούν 2026, 18:26
Εργατικά

Πογκρόμ απολύσεων στην Ιόνιο Σχολή

Απολύονται εκπαιδευτικοί με μεγάλη προϋπηρεσία και με συμμετοχή στα συνδικαλιστικά δρώμενα του σχολείου

23 Ιούν 2026, 14:12
Αθλητισμός

Ο θρίαμβος του πολιτισμού επί της ιμπεριαλιστικής ωμότητας

23 Ιούν 2026, 14:03
Πολιτική

Θα παραδοθεί ο Αβραμόπουλος στις βελγικές δικαστικές αρχές ή θα έχουμε σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο;

23 Ιούν 2026, 11:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούνη

23 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

Η Γερμανία απορρίπτει την προτεινόμενη ισραηλινή «ζώνη ασφαλείας» στον νότιο Λίβανο

22 Ιούν 2026, 19:00
Πολιτική

Οι σιωναζιστές έχουν φτιάξει λίστες ανεπιθύμητων στην Ελλάδα

Αυτό αποδεικνύει η απαγόρευση εισόδου, η ανάκριση και η απέλαση συνδικαλιστών που θα επισκέπτονταν τη Ραμάλα

22 Ιούν 2026, 18:19
Κόντρες

Πώς τους πετσόκοψες έτσι, πώς τους πετσόκοψες;

22 Ιούν 2026, 14:03
Διεθνή

Αραγτσί: Πρώτη πραγματική δοκιμασία είναι η ομάδα εξάλειψης της σύγκρουσης στον Λίβανο

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν παρουσίασε τα αποτελέσματα των συνομιλιών Ιράν–ΗΠΑ και υπογράμμισε την πρόοδο προς μια διαρκή κατάπαυση του πυρός

22 Ιούν 2026, 12:52
Διεθνή

Η δύναμη Ράντεα χτύπησε ομάδα δωσίλογων ανατολικά της Μπέιτ Λάχια

22 Ιούν 2026, 11:51
Διεθνή

ΗΠΑ-Ιράν: 0-1 στη Γενεύη | Aνακοινώθηκε μερική αποχώρηση του σιωναζιστικού στρατού από τον Λίβανο

Αποκαλύφτηκε πλήρως ότι το Ισραήλ είναι μια απλή μαριονέτα των Αμερικανών

22 Ιούν 2026, 10:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούνη

22 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

«Επιφυλακτική ηρεμία στον νότιο Λίβανο

21 Ιούν 2026, 19:43
Πολιτισμός

Ενα ποίημα | Η Γάζα είναι ελπίδα, είναι φωτιά, είναι άσβεστη φλόγα

21 Ιούν 2026, 11:22
Διεθνή

Σιωναζιστές και αμερικάνοι ιμπεριαλιστές θα πιουν το πικρό ποτήρι μέχρι την τελευταία σταγόνα

21 Ιούν 2026, 09:30
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Ιούνη

Βενεζουέλα: Ημέρα στρατού (1821).

Περού: Ημέρα Ινδιάνων.

1922: Δολοφονείται από ακροδεξιούς ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Ρατενάου.

1939: Το Σιάμ μετονομάζεται σε Ταϊλάνδη.

1978: Δολοφονείται ο πρόεδρος της Βόρειας Υεμένης Αχμέντ Χουσεΐν Αλ Γκασμί.

1984: Οι Βελγικοί Μαχητικοί Κομμουνιστικοί Πυρήνες απαλλοτριώνουν 850 κιλά εκρηκτικών και πυροκροτητές, από λατομείο κοντά στις Βρυξέλλες.

1991: Βόμβα σε συστάδα θάμνων στη συμβολή των οδών Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα, έξι αστυνομικοί τραυματίες (ΕΛΑ-1η Μάη).

1994: Βόμβα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν, όπως και κάθε πρωτοβουλία η οποία θα συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης στην περιοχή. Είμαστε πάντα υπέρμαχοι της διπλωματικής λύσης για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Αυτός δεν είναι που στήριζε δημόσια την εισβολή αμερικανών κομάντο στη Βενεζουέλα και την απαγωγή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο; «Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών»! Αυτός δεν είναι που συντασσόταν με τους αμερικανοσιωνιστές συμμάχους του με στόχο την ανατροπή της ιρανικής κυβέρνησης διά της πολεμικής βίας; Την έχουν εξαφανίσει εκείνη τη δήλωση, αλλά έγινε: «Η Ελλάδα, ως διαχρονικός πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατικών αξιών στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορεί να μένει αδιάφορη απέναντι σε καθεστώτα που απειλούν την παγκόσμια ασφάλεια και καταπιέζουν τους λαούς τους. Στηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα του ιρανικού λαού να ζήσει σε μια ελεύθερη, ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας στην Τεχεράνη δεν είναι μόνο αίτημα των καιρών, αλλά προϋπόθεση για τη μόνιμη ειρήνη στην περιοχή. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό με τους συμμάχους μας για τη διασφάλιση αυτού του στόχου». Και ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη έγραφε σε μακροσκελέστατη ανάρτηση-ύμνο του σιωναζισμού: «Είμαι υπερήφανος που η Ελλάδα μας, υπό την ηγεσία του @kmitsotakis σε όλη αυτή την προσπάθεια του Ισραήλ έμεινε πιστή σύμμαχός του μέχρι το τέλος και δεν τους εγκαταλείψαμε ακόμη και όταν όλοι οι φανατικοί αντισημίτες αριστεριστές και ακροδεξιοί μας πίεζαν και μας έβριζαν στην Βουλή, στους δρόμους στο διαδίκτυο και παντού. Είμαστε με το Ισραήλ και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Μακάρι το Ιράν και ο σπουδαίος λαός της Περσίας να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας που του αξίζει. Υγ. Φυσικά χωρίς τις ΗΠΑ και ειδικά τον Πρόεδρο @realDonaldTrump @POTUS όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί και η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Η ήττα των αμερικάνων ιμπεριαλιστών στο Ιράν είναι ήττα και των πολεμοκάπηλων, οσφυοκαμπτών πολιτικών μπανανιών, όπως ο Μητσοτάκης, που τώρα παριστάνουν τους… διαχρονικούς υποστηρικτές της ειρήνης)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    17Ν
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Εφετείο 17Ν
  • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    ΕΛΑ
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Ποιοι είμαστε
  • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Επικοινωνία
  • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Όροι χρήσης
  • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Ποιοι είμαστε
  • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Επικοινωνία
  • Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Με τη γίδα στην πλάτη πιάστηκε ο Αραχωβίτης

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo