Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Ιούλη
  • Σύρος: «Ξύδι, ξύδι και καλό ταξίδι» – Εφυγε το κρουαζιερόπλοιο, χωρίς να κατεβάσει τους σιωνιστές τουρίστες
  • Συνάντηση των έξι: Οταν οι ισχυροί της Ευρωλάνδης χτίζουν νέα τείχη
  • Χαιρετισμός του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Ζορζ Αμπνταλλά
  • Kαι στη Σύρο και παντού: Εξω τα σιωναζίδια από την Ελλάδα
  • Maguy Marin Companie: Συνεπής στην αλληλεγγύη της στην Παλαιστίνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Ιστορία»Μπάσελ Αλ-Αραζ (27.1.1984 – 7.3.2017): O επαναστάτης διανοούμενος
Ιστορία

Μπάσελ Αλ-Αραζ (27.1.1984 – 7.3.2017): O επαναστάτης διανοούμενος

Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Μαρ 2024, 10:16

Χτες, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ ξαναδημοσίευσαν ένα βίντεο που έδειχνε πυραυλική επίθεση στις 29 Δεκέμβρη του 2023. Το αφιέρωσαν στη μνήμη του Μπάσελ Αλ-Αραζ, στην έβδομη επέτειο από το θάνατό του, ύστερα από σκληρή μάχη με τις ειδικές δυνάμεις του σιωνιστικού στρατού.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/01/al-Qassam_missiles_29-12.mp4

Τηλεοπτικό κανάλι έκανε πέρυσι μια έρευνα στους κεντρικούς δρόμους της Νάμπλους. Εδειχναν στους περαστικούς μια φωτογραφία και τους ρωτούσαν «ποιος είν’ αυτός;». Μικροί και μεγάλοι απαντούσαν: «Ο Μπάσελ Αλ-Αραζ, ο επαναστάτης διανοούμενος», προσθέτοντας λόγια σεβασμού και τιμής, όπως: «Αυτός είναι το πρότυπο της νεολαίας, η ασπίδα της Παλαιστίνης. Αυτός είναι ένας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης». «Αυτός είναι ο επαναστάτης διανοούμενος από τον οποίο παραδειγματίστηκε το 99% των μαχητών της Φωλιάς των Λιονταριών».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/nablus_Basil_al-Araj.mp4

Στις 7 Μάρτη συμπληρώθηκαν εφτά χρόνια από τoν ηρωικό θάνατο του παλαιστίνιου επαναστάτη διανοούμενου Μπάσελ Αλ-Αραζ, στην Αλ Μπίρεχ της Δυτικής Οχθης, ύστερα από πολιορκία και μάχη με τις σιωνιστικές δυνάμεις. Το προσωνύμιο «επαναστάτης διανοούμενος», που του απέδωσε ως τιμή η παλαιστινιακή νεολαία της Δυτικής Οχθης, περιγράφει με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά και το ρόλο αυτού του ανθρώπου. 

Ο Μπάσελ Αλ-Αραζ ήταν ένας επαναστάτης, με γερή μόρφωση, γεμάτος θάρρος, που δεν απευθυνόταν από καθέδρας στις μάζες τις παλαιστινιακής νεολαίας για να τους «διδάξει την αλήθεια», αποκομμένος από αυτές, αλλά μέσα σ’ αυτές προσπαθούσε να ανυψώσει τη συνείδησή τους. Σπούδασε φαρμακοποιός, εργαζόταν ως φαρμακοποιός, αλλά είχε πέσει «με τα μούτρα» στη μελέτη της Ιστορίας και της φιλολογίας γύρω από την Αντίσταση. Ξεκίνησε ως αγωνιστής του μη βίαιου κινήματος και εξελίχτηκε, χωρίς να διστάσει ούτε λεπτό να στραφεί στον ένοπλο αγώνα, όταν έκρινε ότι οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, πληρώνοντας αυτή την επιλογή του με τη ζωή του.

Στη Δυτική Οχθη δεν υπάρχει ούτε ένα Παλαιστίνιος, ανεξαρτήτως ηλικίας, που να μην αναγνωρίζει το πρόσωπό του και να μην ξέρει την ιστορία του, ενώ αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πολιτική συγκρότηση των νέων ένοπλων ομάδων της Αντίστασης, όπως η Φωλιά των Λιονταριών στη Νάμπλους, μετατρέποντας τη ζωή και το θάνατό του, σε μια πράξη αντίστασης στους Αμερικάνους, τους σιωνιστές και στα τσιράκια τους, τον Αμπάς και την Παλαιστινιακή Αρχή, στα χέρια της οποίας βίωσε φυλάκιση και βασανισμό μαζί με τους συντρόφους του.

Προσπαθώντας να πολεμήσει την αντίληψη θυματοποίησης του παλαιστινιακού λαού, που είναι αρκετά διαδεδομένη στο δυτικό φιλοπαιλαιστινιακό κίνημα και που μετατρέπει τον παλαιστινιακό λαό σε καρπαζοεισπράκτορα των σιωνιστών, παραβλέποντας εντελώς τη διαχρονική ένοπλη αντίσταση αυτού του λαού και τη δρώσα Παλαιστινιακή Αντίσταση, τόνιζε: «Ναι, είμαστε θύματα, αλλά υπάρχει διαφορά μεταξύ εκείνου που ενσταλάζει την εκδίκηση του θύματος εναντίον του βασανιστή του, εκείνου που ξυπνά την πληγωμένη μνήμη ως επαναστατική παλίρροια για τους καταπιεστές του και εκείνου που θέλει να γίνει θύμα για να αποδείξει ότι δεν είναι απειλή».

Ο Μπάσελ, θεωρούσε ότι η νέα παλαιστινιακή διανόηση, της οποίας αποτελούσε εξέχουσα μορφή, πρέπει να αναλάβει δραστικό ρόλο στην πολιτική συγκρότηση του παλαιστινιακού αγώνα. Ελεγε: «Θέλεις να γίνεις διανοούμενος; Τότε πρέπει να αντισταθείς. Διαφορετικά εσύ και η εκπαίδευσή σου είστε άχρηστοι». 

Ηταν σφοδρός πολέμιος των Συμφωνιών του Οσλο και της Παλαιστινιακής Αρχής, στάση για την οποία είχε υποστεί πολύμηνες φυλακίσεις στα κελιά της ΠΑ, ενώ λίγο καιρό μετά την απελευθέρωσή του από την τελευταία του φυλάκιση πέρασε στην παρανομία, ξεκινώντας τον ένοπλο αγώνα ενάντια στους σιωνιστές.

Ο Μπάσελ έλεγε για τον θρυλικό διοικητή των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ στη Δυτική Οχθη, Γιάχια Αγιάς, τον επονομαζόμενο «μηχανικό», λόγω των σπουδών του στο Πολυτεχνείο και του ταλέντου του στην κατασκευή όπλων και εκρηκτικών: «Τα όπλα είναι το στολίδι των μαχητών, αλλά εσύ Γιάχια, είσαι το στολίδι των όπλων. Είναι πολύ καλή η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας νέος Γιάχια Αγιάς στη Δυτική Οχθη. Γι’ αυτό, αφήστε τους ανταγωνιστές να ανταγωνιστούν».

Υπερβαίνοντας τα στενά όρια του ανθρώπινου βιολογικού κύκλου, έλεγε απευθυνόμενος στην παλαιστινιακή νεολαία: «Η αντίσταση είναι ευεργετική σε βάθος χρόνου. Ο,τι αντίτιμο και αν πληρώσεις στην αντίσταση, ακόμα και αν δεν το καρπωθείς στη ζωή σου, τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν αργότερα». «Η Παλαιστίνη είναι η πιο όμορφη κατά τη γνώμη μου, όχι με το πράσινο, το γαλάζιο, το κίτρινο, το κόκκινο, τις καλλιέργειες, την καλοσύνη και τη φύση της. Η ομορφιά της είναι ότι είναι αυτή που μου έδωσε την απάντησή στην αναζήτηση νοήματος, είναι αυτή που απάντησε στις υπαρξιακές μου ερωτήσεις, που δικαιώνει τις πράξεις μου και απευθύνεται στο διαρκές υπαρξιακό άγχος μου».

Διοργάνωσε τις περίφημες εκδρομές σε εδάφη της υπό κατοχή Παλαιστίνης, με τον τίτλο «Ταξίδια στην Ιστορία της Αντίστασης». Οργάνωσε κύκλο διαλέξεων για την «Ιστορία της Αντίστασης στην Παλαιστίνη», που έδινε χωρίς καμιά αμοιβή στο Πανεπιστήμιο του Λαού – Κύκλος Σουλεϊμάν Αλ-Χαλαμπί. Στόχος του ήταν να ξυπνήσει τις συνειδήσεις των νέων Παλαιστίνιων μέσω της γνώσης της ιστορίας τους, της Ιστορίας της Αντίστασης και όχι της λαογραφίας.

Ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα, ηγέτης της Χεζμπολά, είπε γι’ αυτόν: «Ο δρόμος του Μπάσελ Αλ-Αραζ είναι ο μόνος τρόπος για να απελευθερωθεί η Ιερουσαλήμ». Τα λόγια του Ζορζ Χαμπάς, ιδρυτή του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, αποτυπώνουν μέσα σε λίγες λέξεις την ουσία της ύπαρξης του Αλ-Αραζ: «Ο μαχητής που δεν έχει πολιτική συνείδηση είναι σαν να στρέφει την κάννη στο στήθος του». Το ίδιο και τα λόγια του Αχμαντ Αλ-Τζάμπαρι, ηγετικού στελέχους της Χαμάς και υποδιοικητή των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ, που δολοφονήθηκε στη Γάζα το 2012 από τους σιωνιστές: «Το όπλο που δεν έχει ούτε επιστήμη ούτε πολιτισμό πίσω του σκοτώνει αλλά δεν απελευθερώνει». Αυτό είναι το ήθος της Παλαιστινιακής Αντίαστασης, κομμάτι της οποίας υπήρξε ο Μπάσελ Αλ-Αραζ.

Η μάνα του, τιμώντας την επαναστατική πορεία του γιού της, είπε μετά τη δολοφονία του: «Πρέπει να ζεί κανείς με τιμή και να πεθαίνει με τιμή». O πατέρας του χαιρέτισε στρατιωτικά τον νεκρό μαχητή στην κηδεία του, που παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρη τη Δυτική Οχθη.

Σε μια συνέντευξή του, στην τέταρτη επέτειο του ηρωικού θανάτου του γιου του, ο πατέρας του Μπάσελ Αλ-Αραζ έδειχνε με καμάρι τα ακριβά κειμήλια που κρατούσε ο γιος του: ένα πλακάκι από το σπίτι του μάρτυρα Γασάν Καναφάνι στη Χάιφα (σπουδαίος παλαιστίνιος συγγραφέας και πολιτικός, ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, που δολοφονήθηκε από τη Μοσάντ το 1972 στη Βηρυττό). Ενα πλακάκι από το σπίτι της Λέιλα Χάλεντ στη Χάιφα (η μαχήτρια του Λαϊκού Μετώπου που τη γνώρισε όλος ο κόσμος από τις δύο αεροπειρατείες που υλοποίησε). Και τη χειρόγραφη πολιτική διαθήκη του Μπάσελ.

O ίδιος κρατάει ως πολύτιμο κειμήλιο το παπούτσι που φορούσε ο γιος του, όταν οι ρουφιάνοι της ΠΑ τον «έδωσαν» στους σιωνιστές και έπεσε μαχόμενος στην ύστατη μάχη του. «Αυτό το παπούτσι μου θυμίζει ότι πολέμησε μόνος», λέει. Οταν τον ρωτούν αν ο Μπάσελ είναι ζωντανός, απαντά: «Μετά το μαρτύριό του, ξέρω ότι περίπου 17 παιδιά βαφτίστηκαν Μπάσελ προς τιμή του. Ο μάρτυρας δεν πεθαίνει ποτέ. Ζει στο πνεύμα μας και σε κάθε στιγμή του αγώνα μας».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2024/03/father_al-Araj.mp4
Εκτύπωση 🖨
ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 8 Μάρτη

Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

Επόμενο άρθρο Τράπεζα Θεμάτων και για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες!

Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

Σχετικά Αρθρα

Αμπού Ομπάιντα: Είμαστε πανέτοιμοι για έναν μακρύ πόλεμο φθοράς του εχθρού

Διεθνή 21 Ιούλ 2025, 10:26

Σιωνιστής στρατιωτικός αναλυτής: «Ετσι μοιάζει η βύθιση στο βούρκο της Γάζας»

Διεθνή 20 Ιούλ 2025, 21:31

Παλαιστινιακή Αντίσταση: Προσπαθούμε να πιάσουμε αιχμάλωτους σιωναζιστές στρατιώτες και θα τα καταφέρουμε

Διεθνή 15 Ιούλ 2025, 21:42

Οι σιωναζιστές σκότωσαν στρατιώτη τους για να μην πιαστεί αιχμάλωτος

Το Πρωτόκολλο «Χάνιμπαλ» εφαρμόστηκε χτες στη Γάζα

Διεθνή 15 Ιούλ 2025, 10:29

Αμπού Χάλεντ Μοχάμαντ Aλ-Ντέιφ: In memoriam

Ενας χρόνος χωρίς τη σκιά, τον επισκέπτη, η αντίσταση συνεχίζεται

Διεθνή 14 Ιούλ 2025, 08:05

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν υπογράφει «Λίβανο-Καζέρτα-Βάρκιζα» (πρωτοφανές video)

Ο σιωναζιστικός στρατός διέρρευσε βίντεο που αποθεώνει την Παλαιστινιακή Αντίσταση

Διεθνή 13 Ιούλ 2025, 12:07
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

23 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Σύρος: «Ξύδι, ξύδι και καλό ταξίδι» – Εφυγε το κρουαζιερόπλοιο, χωρίς να κατεβάσει τους σιωνιστές τουρίστες

22 Ιούλ 2025, 18:50
Καταστολή

Συνάντηση των έξι: Οταν οι ισχυροί της Ευρωλάνδης χτίζουν νέα τείχη

22 Ιούλ 2025, 12:07
Καταστολή

Χαιρετισμός του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Ζορζ Αμπνταλλά

22 Ιούλ 2025, 11:27
Πολιτική

Kαι στη Σύρο και παντού: Εξω τα σιωναζίδια από την Ελλάδα

22 Ιούλ 2025, 09:41
Πολιτισμός

Maguy Marin Companie: Συνεπής στην αλληλεγγύη της στην Παλαιστίνη

22 Ιούλ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Ιούλη

22 Ιούλ 2025, 00:01
Παιδεία

Μαθητές με κλήρωση – Οι υπόλοιποι δοκιμάστε αλλιώς την τύχη σας!

21 Ιούλ 2025, 19:38
Καταστολή

Καθημερινό έγκλημα στα σύνορα: Οι επαναπροωθήσεις καλά κρατούν…

Συστηματοποίηση των θανατοπολιτικών σε Εβρο και Αιγαίο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

21 Ιούλ 2025, 19:05
Πολιτική

Η αστική Δικαιοσύνη εγκρίνει τον εργασιακό διωγμό της Παρασκευής Τυχεροπούλου από την εγκληματική οργάνωση του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

Προκλητική δικαστική απόφαση απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της έντιμης υπαλλήλου κατά του υποβιβασμού και της απομόνωσής της από τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Μπαμπασίδη

21 Ιούλ 2025, 14:39
Διεθνή

Αμπού Ομπάιντα: Είμαστε πανέτοιμοι για έναν μακρύ πόλεμο φθοράς του εχθρού

21 Ιούλ 2025, 10:26
Διεθνή

Ξεκλήρισαν την οικογένεια του διοικητή της Μπέιτ Χανούν, Χουσεΐν (Αμπού Χάμζα) Φαγιάντ

Με στοχευμένο χτύπημα στο κατάλυμα του εκτοπισμού της

21 Ιούλ 2025, 09:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Ιούλη

21 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωνιστής στρατιωτικός αναλυτής: «Ετσι μοιάζει η βύθιση στο βούρκο της Γάζας»

20 Ιούλ 2025, 21:31
Πολιτισμός

Με μια κλωτσιά ίσιαξε…

20 Ιούλ 2025, 13:14
Αγροτικά

Νέες εστίες ευλογιάς που δεν ανακοινώθηκαν στο σύστημα WAHIS

Ο Κέλλας ομολόγησε το έγκλημα, χωρίς να το καταλάβει

20 Ιούλ 2025, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Ιούλη

20 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Ζορζ Αμπνταλλά: Περιμένοντας την απελευθέρωση

19 Ιούλ 2025, 08:16
Πολιτική

Πάρτε ζβάρα τα σιωναζίδια

19 Ιούλ 2025, 06:08
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

19 Ιούλ 2025, 00:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Ιούλη

Αίγυπτος, Λιβύη, Αιθιοπία, Ομάν: Εθνική γιορτή (1952).

Ολλανδία: Ημέρα τουλίπας.

1908: Επανάσταση Νεότουρκων Θεσσαλονίκης.

1950: Μεγάλη συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

1953: Αρχίζει η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη.

1967: 43 νεκροί σε ταραχές στο Ντιτρόιτ (ΗΠΑ) μετά από αστυνομική επιδρομή.

1969: Ανεύρεση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών της ΔΑ στην Αμερικάνικη Βιβλιοθήκη.

1973: Ανακάλυψη εκρηκτικού μηχανισμού στην οδό Καρυάτιδων (Αθήνα).

1974: Μεταπολίτευση.

1978: Δεκατρείς αλυσιδωτές εκρήξεις βομβών ακροδεξιών σε Αθήνα και Πειραιά.

2002: Συλλαμβάνεται Κωνσταντίνος Τέλιος για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ή ένδειξη που να με αφορά. Δεν υπάρχει υπουργική απόφαση με την υπογραφή μου. Δεν υπάρχει ούτε email, ούτε μήνυμα, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία που να αποδεικνύει παρέμβασή μου. Aρα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνιστούν ποινικό αδίκημα. Το να ζητήσεις από έναν υφιστάμενό σου την παραίτησή του δεν συνιστά ποινικό αδίκημα. Ο κ. Σημανδράκος είχε θητεία περίπου ενός έτους στον ΟΠΕΚΕΠΕ πριν αναλάβω εγώ. Κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας υπήρξαν σωρεία προβληματικών αποφάσεων και κακών διοικητικών πρωτοβουλιών. Αυτή τη στιγμή, οι ελληνικές Αρχές διεξάγουν έρευνα για τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν. Η πρόθεσή μου ήταν ξεκάθαρη: να ελεγχθούν όλα αυστηρά. Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα — ούτε ο κ. Βορίδης. Το πρόβλημα του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι διαχρονικό. Αν κάποιοι τρίτοι επικαλούνται το όνομά μου, δεν με εμπλέκει αυτό. Αρκετά με τη στοχοποίηση της Κρήτης. Δεν είναι η Κρήτη οι 5, 10 ή 15 παραβατικοί που μπορεί να υπάρχουν. Εκπλήσσομαι που ο κ. Ανδρουλάκης, προσπαθώντας να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια, στοχοποιεί την Κρήτη. Το ΠΑΣΟΚ διοικούσε τη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της περιόδου ίδρυσης και λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν θέλουμε να ερευνήσουμε πραγματικά τι συνέβη, ας γίνει εξεταστική επιτροπή σε βάθος χρόνου. Oχι άλλη υποκρισία. Oχι άλλη πολιτική εκμετάλλευση.

Λευτέρης Αυγενάκης (σε Οικονόμου-Παυλόπουλο, ΣΚΑΪ)

(Να ρωτήσουμε: ο Φραπές, ο Χασάπης, ο Γρύλλος και μερικά ακόμα λεβεντόπαιδα που -όπως προκύπτει από τη δικογραφία- πίνουν νερό στ’ όνομά του είναι «παραβατικοί», οι οποίοι ανακάτευαν το όνομά του για να τον εκθέσουν; Πώς ήξεραν ότι τα τηλέφωνά τους παρακολουθούνται και μιλούσαν έτσι για να εκθέσουν αυτόν τον αδάμαντα της πολιτικής; Οταν τρωγόπινε μ’ αυτά τα καλόπαιδα δεν ήξερε τι κάνουν; Με το ποου σιγουρεύτηκε ότι ο Μητσοτάκης θάβει την ποινική πλευρά του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, ο Αυγενάκης έτρεξε στο προστατευμένο περιβάλλον του ΣΚΑΪ και άρχισε να μας φτύνει κατάμουτρα. Να μας λέει ότι η γίδα στην πλάτη του δεν είναι κλεψιμαίικη, αλλά ήταν άρρωστη η κακομοίρα και την πήρε για να την πάει στον κτηνίατρο. Και κάνει σπέκουλα με την Κρήτη, προσπαθώντας να «δέσει» την εκλογική του πελατεία, εκθέτοντας ταυτόχρονα τον Ανδρουλάκη. Σε μια αθλια λογική συμψηφισμού και συγκάλυψης, που πρέπει να εξοργίσει κάθε έντιμο άνθρωπο σ’ αυτή τη χώρα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Εφετείο 17Ν

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

  • ΕΛΑ

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

  • Επικοινωνία

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

  • Όροι χρήσης

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

  • Ποιοι είμαστε

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

  • Επικοινωνία

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

  • Όροι χρήσης

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

    Ενας γίγαντας ανάμεσα στους γίγαντες της Παλαιστίνης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo