Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Ιούνη
  • «Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!
  • Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου
  • Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;
  • Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα
  • Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Πρώτο κουδούνι: Ανησυχίες για την ετοιμότητα των υποδομών και τη στελέχωση των σχολικών μονάδων
Παιδεία

Πρώτο κουδούνι: Ανησυχίες για την ετοιμότητα των υποδομών και τη στελέχωση των σχολικών μονάδων

Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Σεπ 2023, 17:07

Με το «πρώτο κουδούνι» της σχολικής χρονιάς τα αμέτρητα προβλήματα των δημόσιων σχολείων ήρθαν στο φως. Οι διορισμοί με το σταγονόμετρο και οι τεράστιες ελλείψεις σε αναπληρωτές μετά την «πρώτη φάση» προσλήψεων, που σηματοδοτούν χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες και κενά ως και την άνοιξη σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών, το μπαράζ συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολικών μονάδων και τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή είναι μόνο κάποια από τα βασικά ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Περίσσεψαν και φέτος τα μεγάλα λόγια και οι ευχές της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ και της διοικητικής ιεραρχίας της εκπαίδευσης για «καλή σχολική χρονιά», όμως εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δεν «τρώνε κουτόχορτο» (ας μην μιλήσουμε για την εξαγγελία ότι τα σχολεία στον κατεστραμμένο θεσσαλικό κάμπο θα ξεκινήσουν με καθυστέρηση μιας εβδομάδας!).

Κουτόχορτο δεν τρώει ούτε ο εκπαιδευτικός κόσμος της Αθήνας, με την υπερφίαλη, ψεύτικη και προκλητική διαβεβαίωση του Δήμου του πρωθυπουργικού ανιψιού και γιου της Ντόρας ότι τα σχολεία της Αθήνας είναι πανέτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όταν είναι γνωστό ότι το 50%  των σχολικών μονάδων έχει κατασκευαστεί πριν το 1960, με αποτέλεσμα τα κτίρια να έχουν βασικά προβλήματα και ανάγκη εκτεταμένων παρεμβάσεων ώστε να είναι λειτουργικά και ασφαλή για τους μαθητές.

Την ίδια αγωνία για το μορφωτικό μέλλον των παιδιών και την ασφάλεια που παρέχεται στη διαδικασία της μάθησης βιώνει και η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, που καταγγέλλει την έλλειψη ετοιμότητας στις υποδομές και την υποστελέχωση των σχολικών μονάδων.  

Η ανακοίνωση της Ενωσης

Τη Δευτέρα 11/9 «χτυπά το πρώτο κουδούνι» σε όλα τα σχολεία και με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, εκφράζουμε  την έντονη ανησυχία μας  για την κατάσταση των σχολικών μονάδων του Δήμου Ιωαννιτών, λίγες μέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Οι ανησυχίες μας αφορούν τόσο την ετοιμότητα των υποδομών όσο και την στελέχωση των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα:

Ενώ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπήρχε όλος ο χρόνος για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές – παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες ώστε να είναι έτοιμες τον Σεπτέμβρη, τα έργα –με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής – άρχισαν …κατά το «εθιμικό», λίγο πριν την 1η του Σεπτέμβρη.  Έτσι έχουμε φτάσει σε σημείο, σχολικές μονάδες να παρουσιάζουν εικόνες εργοταξίου, χωρίς κανένας να μπορεί να απαντήσει πότε θα τελειώσουν τα έργα.   

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Σχολικού Συγκροτήματος της Ακαδημίας όπου σύμφωνα με καταγγελίες  γονέων, ο χώρος είναι αδύνατο να υποδεχτεί παιδιά τη Δευτέρα στον αγιασμό, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις ως προς τη λειτουργικότητα του χώρου της σχολικής αυλής, καθώς τα παγκάκια και άλλες κατασκευές που έχουν γίνει, εγείρουν προβληματισμούς ως προς την ασφάλειά τους. Σημειωτέον ότι το έργο αυτό εκτελείται με ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί στο Σχολικό Συγκρότημα του Κάστρου όπου ακόμη δεν έχει κατασκευαστεί ο δρόμος που οδηγεί στην είσοδο του σχολείου και είναι απορίας άξιο αν τη Δευτέρα θα μπορούν οι μαθητές να μπουν στο σχολείο.

Από Συλλόγους Γονέων και εκπαιδευτικούς, μας καταγγέλθηκε ότι οι αυλές των σχολείων παραμένουν ακαθάριστες και ζητείται από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς  να καθαρίσουν με προσωπική εργασία τις αυλές και να πραγματοποιήσουν εργασίες ελαιοχρωματισμού και επισκευών. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι γίνονται αιτήματα προς της σχολικές επιτροπές και το εργοτάξιο του Δήμου για να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εργασίες και η απάντηση είναι ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα, κάντε τις εργασίες με χρήματα του σχολείου». Τα χρήματα στα ταμεία των σχολείου όμως είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν για να πληρωθούν εργολαβικά συνεργεία, τα οποία ζητούν παράλογα ποσά για εργασίες 2-3 ωρών.

Την ώρα που  η ακρίβεια «τσακίζει κόκαλα» διευθυντές σχολείων ζητούν από τους γονείς να καλύψουν έξοδα του σχολείου για υλικά καθαριότητας, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, γραφική ύλη κλπ. Και για όσους βιαστούν να αποδώσουν ευθύνες, να φέρουμε ως παράδειγμα την επιχορήγηση των Νηπιαγωγείων από τον Δήμο (Σχολικές επιτροπές), όπου τα χρήματα που δίνονται για ένα  3/μηνο, είναι 300-600€ και με αυτά πρέπει να αγοραστούν υλικά καθαριότητας, γραφική ύλη, απαραίτητα παιδαγωγικά υλικά, να πληρωθούν τεχνίτες για φθορές και ζημιές  στο διδακτήριο και πολλά άλλα. Τα ίδια περίπου χρήματα δίνονται και στα Ειδικά Σχολεία τα οποία έχουν ιδιαίτερα υψηλές δαπάνες για αυτονόητους λόγους. Η υποχρηματοδότηση των σχολείων γίνεται το «όχημα» για το πέρασμα του κόστους λειτουργίας των σχολείων στους «χρήστες», τους μαθητές δηλαδή και τους γονείς τους. Αυτό είναι το όραμα του «αποκεντρωμένου σχολείου».

Τέλος, είμαστε ιδιαίτερα θυμωμένοι με τους πρόσφατους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπολείπονται κατά 20.000 (σε πανελλαδικό επίπεδο) από τον περσινό αριθμό και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Μας γεμίζει θυμό η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (93506/Δ3/25-8-2023) που ζητά από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να μειώσουν «χειρουργικά» τα κενά της Παράλληλης Στήριξης. Σύμφωνα και  με αυτή την εγκύκλιο, χθες Πέμπτη 7/9/2023 που τοποθετήθηκαν οι αναπληρωτές σε σχολεία του νομού Ιωαννίνων, καλύφτηκαν στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση μόνο 39 μαθητές από τους 90 που δικαιούνται Παράλληλης Στήριξης.

Για άλλη μία φορά φανερώνεται στην πράξη  ότι Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια   και  Δήμος είναι «επιλεκτικά ανίκανοι» να διασφαλίσουν   τις  εκπαιδευτικές ανάγκες  των παιδιών μας, αλλά πολύ ικανοί, γρήγοροι και γενναιόδωροι  προς άλλες …γνωστές, «προνομιούχες» κατηγορίες πολιτών, που μονίμως επιδοτούν απλόχερα.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων του Δήμου και κάθε γονέα ξεχωριστά να απαιτήσουν δυναμικά και αγωνιστικά:

  • Κανένα σχολείο να μη λειτουργήσει σε συνθήκες εργοταξίου. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις καθυστερήσεις. Εδώ και τώρα η Περιφέρεια και η Δημοτική Αρχή να κάνουν  «τη νύχτα μέρα» ώστε τα σχολεία να είναι έτοιμα την Δευτέρα 11/9. Θυμίζουμε ότι παρόμοιες συνθήκες οδήγησαν στον θάνατο έναν μαθητή την περασμένη σχολική χρονιά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.
  • Να δοθούν όλα τα απαραίτητα ποσά στα σχολεία από τις Σχολικές Επιτροπές ώστε τα σχολεία να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους σε υλικά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Καμιά οικονομική επιβάρυνση των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Δημιουργία Τμημάτων Ενταξης όπου υπάρχουν μαθητές που χρήζουν υποστήριξης σύμφωνα με απόφαση του ΚΕΔΑΣΥ.  Αμεση  κάλυψη όλων των κενών, Παράλληλης Στήριξης και  Ειδικών Σχολείων. Κανένα σχολείο χωρίς σχολικό ιατρό και νοσηλευτή, χωρίς σχολικό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό. Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας.
  • Διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλα τα σχολεία του Δήμου.
  • Εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο. Κανένας αποκλεισμός μαθητή.
  • Εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού καθαριότητας πλήρους εργασίας σε κάθε σχολείο. Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου βοηθητικού σχολικού προσωπικού (φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι κ.α).
  • Κατάργηση ΦΠΑ στις ΔΕΚΟ που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των σχολείων και στερεί πόρους από τις υλικοτεχνικές υποδομές. Κατάργηση του ΦΠΑ στα σχολικά είδη.
  • Δωρεάν προγράμματα αθλητικής και πολιτιστικής δράσης στα σχολεία τις απογευματινές ώρες.
  • Κεντρικό πανελλαδικό σχέδιο για ανέγερση σύγχρονων νέων σχολείων. Αραίωση των μαθητών στα τμήματα. Κανένα σχολικό Τμήμα με πάνω από 15 μαθητές. Κατάργηση τώρα κάθε τάξης container.
  • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
Καλούμε, τους Συλλόγους γονέων να πάρουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση κινητοποιήσεων, σε σχολικές μονάδες που έχουν ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα. Η Ένωση Γονέων θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των γονέων που διεκδικούν Σχολεία και Μόρφωση που ν’ ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Στα πλαίσια αυτά θα οργανώσουμε κινητοποίηση το επόμενο δεκαήμερο με αίτημα την κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

 

Εκτύπωση 🖨
ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔιόδια-χαράτσι σε δρόμο-καρμανιόλα

Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Επόμενο άρθρο Μαρόκο: Ο φονικός σεισμός έπληξε τις περιοχές των διπλά καταπιεζόμενων Βέρβερων

Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Σχετικά Αρθρα

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

Παιδεία 16 Ιούν 2026, 17:46

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

Παιδεία 11 Ιούν 2026, 07:19

Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό

Παιδεία 10 Ιούν 2026, 05:50

Πολλαπλό βιβλίο: Παράνοια, αντιεκπαιδευτική σκοπιμότητα, άνομα συμφέροντα ή όλα μαζί;

Να διαλέξουν οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού ανάμεσα σε 257 τίτλους βιβλίων μέχρι τις 18 Ιουνίου;

Παιδεία 8 Ιούν 2026, 08:39

Ζαχαράκη και Μητσοτάκης «χορηγοί» του ιδιωτικού πανεπιστημιοποιημένου κολλέγιου Ανατόλια

Παιδεία 7 Ιούν 2026, 07:05

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

Παιδεία 3 Ιούν 2026, 08:09
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

17 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

16 Ιούν 2026, 22:23
Διεθνή

Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου

16 Ιούν 2026, 20:43
Πολιτική

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

16 Ιούν 2026, 18:59
Παιδεία

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

16 Ιούν 2026, 17:46
Διεθνή

Ηραν τον ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

16 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Αούν προσπάθησε να κρύψει ότι ο Αραγτσί του τηλεφώνησε το βράδυ της Κυριακής και τον ενημέρωσε για τη συμφωνία

16 Ιούν 2026, 13:11
Διεθνή

Η Χεζμπολά απάντησε με «φωτιά» στα νταηλίκια των σιωναζιστών

16 Ιούν 2026, 12:29
Καταστολή

Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι…

Ο Αρειος Πάγος υλοποίησε την αμερικάνικη διαταγή και ξαναέστειλε τον Αλ. Γιωτόπουλο στη φυλακή

16 Ιούν 2026, 11:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούνη

16 Ιούν 2026, 00:01
Αθλητισμός

Γιούχα στη Νέα Υόρκη, γιούχα και στο Μέριλαντ

15 Ιούν 2026, 20:01
Διεθνή

Tρεχάτε ποδαράκια μου… (εντυπωσιακό video ντοκουμέντο)

15 Ιούν 2026, 19:35
Διεθνή

Γλείφουν εκεί που έφτυναν οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

15 Ιούν 2026, 19:09
Διεθνή

Colpo grosso του Νετανιάχου ή μοχλός πίεσης των Αμερικανών και προπαγανδιστικό τρικ για εσωτερική κατανάλωση στο Ισραήλ;

Μπορεί το Ισραήλ να εκβιάσει τις ΗΠΑ;

15 Ιούν 2026, 15:20
Η παπάρα

Ρε, τι πίνετε και δεν μας δίνετε;

15 Ιούν 2026, 13:20
Πολιτική

Πάλι ηγέτης διεθνούς κύρους ο «απομονωμένος»…

15 Ιούν 2026, 12:02
Διεθνή

Μνημόνιο Κατανόησης ΗΠΑ-Ιράν: Το Ιράν επέβαλε τους όρους του – Ο διπλωματικός πόλεμος συνεχίζεται

15 Ιούν 2026, 10:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούνη

15 Ιούν 2026, 00:01
Πολιτισμός

Eρβαντ  Αμπραχαμιάν: Η σύγχρονη ιστορία του Ιράν

14 Ιούν 2026, 10:06
Διεθνή

Η Χεζμπολά στήνει ενέδρες σε σιωναζιστικές δυνάμεις στο Ματζντάλ Ζουν και το Κφαρ Τιμπνίτ

14 Ιούν 2026, 08:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

Ημέρα κατά της ερημοποίησης και της ξηρασίας.

Ισλανδία: Ημέρα ανεξαρτησίας της (1944).

1907: Ενας νεκρός και δεκατέσσερις τραυματίες στον Πειραιά σε επεισόδια λόγω εκλογών.

1919: Εκτακτο στρατοδικείο καταδικάζει σε θάνατο τους υπουργούς Μερκούρη, Εσλιν, Σαγιάν και Πεσμαζόγλου, ως υποκινητές εμφύλιου πολέμου.

1972: Δημοσιοποιείται το σκάνδαλο «Watergate» από την «Washington Post».

1988: Αποφυλακίζεται ο Κλάουζ Γίνσχκε (RAF) μετά από δεκαέξι χρόνια και αποκήρυξη της «τρομοκρατίας».

1997: Υπογράφεται η συνθήκη του Αμστερνταμ (ΕΕ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Εφετείο 17Ν

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • ΕΛΑ

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Επικοινωνία

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Όροι χρήσης

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Ποιοι είμαστε

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Επικοινωνία

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

  • Όροι χρήσης

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

    Aπό την Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo