Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία
  • Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του
  • Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη
  • Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις
  • Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας
  • ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Oι νεοναζιστές ξεφτιλίζουν το αστικό πολιτικό σύστημα
Πολιτική

Oι νεοναζιστές ξεφτιλίζουν το αστικό πολιτικό σύστημα

Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Σεπ 2023, 21:12

Ο Στίγκας πήρε πίσω τους τρεις βουλευτές που είχε διαγράψει. Tους έστειλε και επιστολή: «Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές, κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου, και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας. Στη σημερινή συνάντηση, εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών, και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την 31/08/2023, αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη. Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί, «Greek Mafia» και «ομάδα εκβιαστών», δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας»!

Οι 11 βουλευτές (αυτοί που είχαν απόσχει επιδεικτικά από την ομιλία του «προέδρου τους» στη Βουλή, με αποτέλεσμα αυτός να τους αποκαλέσει «Greek Mafia», που υπακούει σε κάποιον «Δον Κορλεόνε», έκαναν… «κοινή ενωτική δήλωση»: «Οι υπογράφοντες την παρούσα δήλωση, Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος “ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον Ελληνικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια κ.ά.) δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του Κόμματος. Η στάση μας ήταν πάντα στο πλευρό των Θεσμών και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, υπέρ του Ελληνικού Πατριωτικού Εθνικισμού και εναντίον οποιουδήποτε ολοκληρωτικού ξενόφερτου καθεστώτος και ιδεολογίας. Ως βαθιά Δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν θα επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματα μας σε άνομες πράξεις και τακτικές. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν. ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ».

Ενας από τους τρεις διαγραφέντες, όμως, που μόλις είχε υπογράψει την «κοινή ενωτική δήλωση», δήλωσε ότι δεν επιστρέφει!

Ο Στίγκας έκανε και νέα δήλωση στήριξης του Κασιδιάρη: «Αυτός ο άνθρωπος με στήριξε, γιατί κατά γενική ομολογία, εάν δεν με στήριζε ο Ηλίας Κασιδιάρης, εγώ και οι Σπαρτιάτες δεν θα είχαμε μπει στη Βουλή. Θεωρώ χρέος μου να τον στηρίξω σε αυτό το εγχείρημα που κάνει, και αυτό έκανα». Προφανώς, και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα είπε τα ίδια που είπε στην χιλιοστή τηλεοπτική του εμφάνιση στην οποία (ξανα)στήριξε τον Κασιδιάρη: «Οταν ένας άνθρωπος βγάζει μία ανακοίνωση εξ ονόματι κάποιων άλλων ανθρώπων, και δεν είναι έτσι, θέλει να επιβληθεί με τον δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος ξεκάθαρα θυμίζει μαφία»! Ποιος είναι ο «ένας άνθρωπος»; Τρέχα γύρευε. Δεν ξέρουμε πώς διημείφθη ο διάλογος Στίγκα-Αδειλίνη, σίγουρα όμως δεν πρέπει να απείχε από τα όσα λένε δημόσια οι νεοναζιστές: «Μια παρεξήγηση ήταν. Πάνω στο θυμό ειπώθηκαν και μερικές κουβέντες παραπάνω. Ξεχάστε τις»!

Ξεφτιλίστηκαν οι νεοναζιστές; Από πότε ο ξεφτιλισμένος φοβάται το ξεφτιλίκι; Εδώ ο Κασιδιάρης έχει χαράξει τη σβάστικα στο μπράτσο του και δηλώνει ότι δεν είναι εθνικοσοσιαλιστής. Εδώ ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος και όλα τα πρωτοπαλίκαρά του (κι ο Κασιδιάρης, φυσικά) εμφανίστηκαν στην ανάκριση και στη δίκη της ΧΑ ως διαπρύσιοι εχθροί του εθνικοσοσιαλισμού και δε δίστασαν να αποκηρύξουν όλα τα εγκλήματα που με διαταγή τους εκτέλεσαν τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου!

Δεν έπεισαν, βέβαια, το δικαστήριο, όπως αποδεικνύει η ιστορικού χαρακτήρα απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που έκρινε ότι η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση από την ηγεσία-διευθυντήριο μέχρι το τελευταίο μέλος και πως κίνητρο για την εγκληματική δράση της υπήρξε η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία, έχουν όμως πείσει αυτούς που τους ακολουθούν, οι οποίοι στηρίζουν πλέον τον Κασιδιάρη και όχι τον Μιχαλολιάκο ή τον Λαγό. Αυτοί που ψηφίζουν και στηρίζουν τους νεοναζιστές δείχνουν κατανόηση για τα ξεφτιλίκια, τα θεωρούν «ελιγμούς έναντι του εχθρού». Ετσι τους έχουν συνηθίσει δεκαετίες τώρα, αυτή είναι η παράδοση που έμαθαν από το σινάφι των δωσίλογων, των ρουφιάνων, των λούμπεν, των υποκοσμιακών.

Το ξεφτιλίκι είναι για τον αστικό πολιτικό κόσμο και πρωτίστως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τους «παίζουν» κανονικά ο Κασιδιάρης με τον Στίγκα. Μόλις μιλάει ο Μητσοτάκης από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής για «κοινοβουλευτικές επιπτώσεις» και δηλώνει ο Μαρινάκης ότι «εξετάζουμε γρήγορα όλες μας τις επιλογές», μόλις ο Βορίδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα ρύθμιση-μπλόκο στις ευρωεκλογές και ο Γεωργιάδης στριγγλίζει ότι «το κόμμα αυτό πρέπει να εκπέσει», μόλις αρχίζουν οι συνταγματολόγοι να συζητούν ότι πρέπει να γίνει προσφυγή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για έκπτωση των «Σπαρτιατών», λόγω υποκρυπτόμενης ηγεσίας Κασιδιάρη, και να ερίζουν για το αν θα πρέπει να μοιραστούν οι έδρες τους στα άλλα κόμματα ή να ξαναγίνουν εκλογές στις περιφέρειες που εξέλεξαν έδρες οι νεοναζιστές (είναι οι μεγαλύτερες εκλογικές περιφέρειες της χώρας), ο Κασιδιάρης δίνει εντολή να προσεγγιστεί και πάλι ο παραπαίων Στίγκας. Κι ο Στίγκας δηλώνει πως όλα οφείλονταν σε «παρεξήγηση» (πάλι καλά που δεν είπε «λέμε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα) και αγκαλιάζεται ξανά με τους Κασιδιαραίους. Προφανώς, ο Τασούλας δεν του έδωσε τις εγγυήσεις που ήθελε ότι «θα πέσει ο μπερντές» ακόμα κι αν μείνει μόνος του.

Είναι φανερό ότι ο Στίγκας από τη μια και οι Κασιδιαραίοι από την άλλη έκλεισαν μια ακόμα συμφωνία με στόχο να εξασφαλίσουν την κρατική χρηματοδότηση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν συμφώνησαν και στο πώς θα την μοιράσουν, ούτε φυσικά να αποκλείσουμε ότι θα «ξανασφαχτούν». Αυτά είναι ήσσονος σημασίας ζητήματα. Το μείζον είναι η παρουσία των νεοναζιστών εγκληματιών στην αστική πολιτική ζωή και η απειλή τους ότι «θα τα ξαναπούμε στους δρόμους». Αυτά που γίνονται τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο, υπό την καθοδήγηση της εκεί θυγατρικής της ΧΑ, δείχνουν την απειλή που συνιστά ο νεοναζισμός, μασκαρεμένος ή απροκάλυπτος.

Αμφιβάλλει κανείς ότι οι «Σπαρτιάτες» είναι μαγαζί του Κασιδιάρη, δηλαδή η κοινοβουλευτική βιτρίνα ενός από τα νεοναζιστικά μορφώματα που προέκυψαν από την τριχοτόμηση της «μαμάς» Χρυσής Αυγής; Επειδή όλοι συμφωνούμε, εγείρεται το κρίσιμο ερώτημα: πώς επιτράπηκε σ’ αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα να κατέβει στις εκλογές, μολονότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη (μαζί με το ΠΑΣΟΚ, αρχικά και με τον ΣΥΡΙΖΑ) είχε ψηφίσει και δυο φορές είχε αλλάξει νομοθεσία που υποτίθεται ότι απαγόρευε στα νεοναζιστικά μορφώματα, ακόμα και με υποκρυπτόμενη ηγεσία, να συμμετάσχουν στις βουλευτικές εκλογές; [Για την ακρίβεια, ουδέποτε ονομάτισαν τα νεοναζιστικά μορφώματα, αλλά εφάρμοσαν τη θεωρία «των δύο άκρων», όμως ισχυρίζονταν ότι το έκαναν για τους καταδικασθέντες νεοναζιστές].

Τους κορόιδεψε ο Κασιδιάρης και δεν πήραν χαμπάρι ότι ο… άσπιλος και αμόλυντος Στίγκας ήταν απλά «μπροστινός», αχυράνθρωπος του Κασιδιάρη; Οταν το σύνολο των βουλευτών ακολουθεί τις εντολές του Κασιδιάρη και αναφέρεται σ’ αυτόν, δεν μπορούν να λένε ότι δεν ήξεραν. Δεν είναι δυο-τρεις, είναι το σύνολο. Προεκλογικά, μ’ ένα σύντομο ψάξιμο, εμείς είχαμε βρει στελέχη του νεοναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των «Σπαρτιατών». Η ΝΔ δεν μπόρεσε να βρει, ώστε να καταθέσει σχετικό υπόμνημα στον Αρειο Πάγο;

Αστεία πράγματα. Η ΝΔ έχει στη διάθεσή της την Ασφάλεια και την ΕΥΠ/ΚΥΠ και το πρώτο πράγμα που σίγουρα έκανε όταν είδε ένα καινούργιο μόρφωμα του φασιστοακροδεξιού χώρου να συμμετέχει στις δεύτερες εκλογές, ενώ δεν είχε συμμετάσχει στις πρώτες, ήταν να «ξεσκονίσει» τους υποψήφιους αυτού του μορφώματος (λίγοι ήταν, άλλωστε). Και σίγουρα βρήκε ότι ήταν όλοι του Κασιδιάρη.

Δεν έκανε, όμως, προσφυγή στον Αρειο Πάγο; Γιατί; Οπως γράψαμε τότε, ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του αποφάσισαν να χρησιμοποιούσαν το νεοναζιστικό μόρφωμα του Κασιδιάρη για να διεμβολίσουν τα φασιστοακροδεξιά μορφώματα. Κυρίως τη «Νίκη» αλλά και τον Βελόπουλο. Πίστευαν ότι οι Κασιδιαραίοι θα κόψουν ψήφους απ’ αυτά τα μορφώματα, θα τα κατεβάσουν κάτω από το 3%, ποσοστό που δε θα έπιαναν ούτε οι Κασιδιαραίοι, και έτσι η ΝΔ θα πρόσέθετε τουλάχιστον μια δεκάδα βουλευτές στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

Οχι μόνο δεν πέτυχε το στόχο η ΝΔ, αλλά στο τέλος είδε να μπαίνουν στη Βουλή και τα δύο μορφώματα, το νεοναζιστικό του Κασιδιάρη και η «Νίκη» (και ο Βελόπουλος, φυσικά). Ο Μητσοτάκης πέτυχε κάτι… πρωτότυπο. Κέρδισε εκλογές με απλή αναλογική και στη Βουλή μπήκαν πέντε κόμματα. Πήγε σε δεύτερες εκλογές με ενισχυμένη αναλογική και στη Βουλή μπήκαν οχτώ κόμματα! Κέρδισε, βέβαια, την αυτοδυναμία. Μια αυτοδυναμία ίση σε αριθμό εδρών μ’ αυτήν του 2019. Η εργαλειοποίηση των νεοναζιστών, όμως, προκειμένου ο Μητσοτάκης να ενισχύσει την αυτοδυναμία του, είναι ένα ακόμη στίγμα.

Πιο σημαντική είναι η γενική στρατηγική του αστικού κόσμου έναντι των εγκληματικών νεοναζιστικών μορφωμάτων. Δεν τα θέλουν στη Βουλή, τα θέλουν όμως στο δρόμο. Γι’ αυτό και δεν θέσπισαν αντιναζιστική νομοθεσία. Κι όχι μόνο αυτό αλλά δεν εφάρμοσαν καν την υφιστάμενη νομοθεσία, ακολουθώντας το σκεπτικό της απόφασης 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.

Η ιστορικότητα αυτής της απόφασης είναι πως έκρινε ότι εγκληματική οργάνωση είναι συνολικά η ΧΑ και όχι μόνο οι νεοναζιστές που δικάζονταν. Και ότι κίνητρο της εγκληματικής δράσης της ΧΑ ήταν η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία. Τι σημαίνει αυτό; Πως όποιος ως στέλεχος ή μέλος της ΧΑ και των δύο παραφυάδων που δημιούργησαν οι καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Κασιδιάρης και Λαγός, διαπράττει το κακούργημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Θα έπρεπε να συλλαμβάνεται και να παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ομως, η ΧΑ και οι παραφυάδες της λειτουργούσαν και λειτουργούν γραφεία, λειτουργούσαν και λειτουργούν ιστοσελίδες, έκαναν και κάνουν συσκέψεις, είχαν και έχουν εκπροσώπους Τύπου κτλ. Σαν να μην υπήρξε ποτέ η απόφαση 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

    • Εγκληματική οργάνωση είναι η Χρυσή Αυγή ως κόμμα

    • Να σφραγιστούν τα γραφεία της ΧΑ και να ξηλωθούν τα νεοναζιστικά λάβαρα

    • Τα νεοναζιστικά μορφώματα λειτουργούν κανονικότατα και η κυβέρνηση κρατάει το φανάρι!

    • Προκαλούν οι νεοναζιστές, με την κάλυψη κυβέρνησης και διωκτικών μηχανισμών

Οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες οφείλουμε να επικεντρωθούμε στην ουσία και όχι στα κοινοβουλευτικά παιχνίδια των νεοναζιστών με την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Να απαιτήσουμε να εφαρμοστεί το πνεύμα και το γράμμα της ιστορικής απόφασης 2644/2020 του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που σημαίνει άμεσα απαγγελία κατηγορίας για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στα στελέχη και τα μέλη των τριών νεοναζιστικών μορφωμάτων. Και ψήφιση αντιναζιστικής νομοθεσίας (χωρίς κανένα παράθυρο προς την αντιδραστική θεωρία «των δύο άκρων»).

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΤΙΓΚΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» από το υπουργείο Παιδείας στις προσλήψεις αναπληρωτών

Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

Σχετικά Αρθρα

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

Πολιτική 25 Δεκ 2025, 06:13

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

Εργατικά 24 Δεκ 2025, 11:58

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

Οικονομία 23 Δεκ 2025, 19:55

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

Εργατικά 22 Δεκ 2025, 12:03

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

Πολιτική 22 Δεκ 2025, 10:33

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

Πολιτική 22 Δεκ 2025, 09:10
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία

25 Δεκ 2025, 10:25
Πολιτική

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

25 Δεκ 2025, 06:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

25 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

24 Δεκ 2025, 18:31
Παιδεία

Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας

Για την 16χρονη που τραυμάτισε συμμαθήτριά της

24 Δεκ 2025, 18:04
Εργατικά

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

24 Δεκ 2025, 11:58
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

24 Δεκ 2025, 11:50
Καταστολή

Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο

24 Δεκ 2025, 07:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Δεκέμβρη

24 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

23 Δεκ 2025, 20:42
Οικονομία

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

23 Δεκ 2025, 19:55
Διεθνή

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

23 Δεκ 2025, 12:06
Καταστολή

Πετάνε στο δρόμο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

23 Δεκ 2025, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Δεκέμβρη

23 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Δεκ 2025, 19:56
Καταστολή

Δικαίωση για οικογένεια σύριων προσφύγων: αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Frontex

22 Δεκ 2025, 18:16
Εργατικά

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

22 Δεκ 2025, 12:03
Πολιτική

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

22 Δεκ 2025, 10:33
Πολιτική

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

22 Δεκ 2025, 09:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Δεκέμβρη

22 Δεκ 2025, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

1934: Βόμβα στο υπουργείο Στρατιωτικών με στόχο τον Γεώργιο Κονδύλη.

1936: Βέλγοι επίσκοποι καταδικάζουν τον φασισμό και τον κομμουνισμό.

1936: Ιδρύεται Οικονομική Αστυνομία στην Ελλάδα για πάταξη της φοροδιαφυγής και δίωξη του λαθρεμπορίου.

1952: Συλλαμβάνεται ο Νίκος Πλουμπίδης.

1967: Βόμβα στην Κυψέλη.

1978: Το Βιετνάμ εισβάλλει στην Καμπότζη.

1991: Παραιτείται από την ηγεσία της ΕΣΣΔ ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Εφετείο 17Ν

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

  • ΕΛΑ

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

  • Επικοινωνία

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

  • Όροι χρήσης

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

  • Ποιοι είμαστε

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

  • Επικοινωνία

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

  • Όροι χρήσης

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

    Να παραπέμπεται σε δίκη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθε στέλεχος ή μέλος των νεοναζιστικών μορφωμάτων

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo