Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Προκαλούν οι νεοναζιστές, με την κάλυψη κυβέρνησης και διωκτικών μηχανισμών

0

Κυβέρνηση, Αρειος Πάγος και Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας χαϊδεύουν τους εγκληματίες της ΧΑ και τους αφήνουν να δρουν ανενόχλητοι. Ο φίρερ Μιχαλολιάκος εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο δικαστικός και ο αστυνομικός μηχανισμός κάνουν πάλι τα στραβά μάτια και του επιτρέπουν να διατηρεί γραφεία, ιστοσελίδες και γραφείο Τύπου και να προκαλεί με τα ναζιστικά ρυπαρογραφήματα, πέταξε και πάλι τη μάσκα του εθνικιστή-πατριώτη και εμφανίζεται ως καθαρόαιμος εθνικοσοσιαλιστής. Υπερασπίζεται ανοιχτά και απροκάλυπτα τους εγκληματίες ναζιστές που καταδικάστηκαν στη δίκη της Νυρεμβέργης και εκτοξεύει απειλές από τις φυλακές του Δομοκού, μολονότι –όπως λέει- αισθάνεται εγκαταλελειμμένος και μόνος.

Η εισαγγελέας Αδ. Οικονόμου, όπως είναι γνωστό, στην πρότασή της για την αθώωση των εγκληματιών χρυσαυγιτών και στη συνέχεια στη πρότασή της να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή τους, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την διάπραξη νέων εγκλημάτων. Δεν τη διέψευσε μόνον ο εθνικοσοσιαλιστής Παππάς. Τη διαψεύδει ο ίδιος ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος που μολονότι αισθάνεται μόνος, αφού μόνο μια ολιγομελής ομάδα εξακολουθεί να τον στηρίζει ανοιχτά, εκτοξεύει απειλές από τη φυλακή του Δομοκού.

Σε ρυπαρογράφημά του του με τίτλο «Τα χειροκροτήματα της ντροπής», που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης στις 6 Γενάρη, γράφει ανάμεσα στ’ άλλα προκλητικά: «Ηλιος λαμπρός στις φυλακές Δομοκού, ο Ηλιος της Δικαιοσύνης, που δεν έφτασε ΠΟΤΕ στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Κάποτε θα λάμψει και θα είναι λίβας και πυρ εξαγνισμού για όσα μιαρά έγιναν εις βάρος μας. Και θα θυμίζουν εφιάλτη τα… χειροκροτήματα (!) για μία απόφαση δικαστηρίου».

Αντιλαμβάνεστε τι θα συνέβαινε, αν το δικαστήριο δεχόταν το αίτημα των περισσότερων εγκληματιών της ΧΑ (εκτός των επτά που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης) να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεσή τους.

Ο Μιχαλολιάκος, κάνοντας κωλοτούμπες για να σώσει το σαρκίο του, εμφανίστηκε πρώτα στους ανακριτές και μετά στο δικαστήριο σαν αρχηγός νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος. Τώρα, μετά την καταδίκη του και αισθανόμενος απομονωμένος και μόνος στη φυλακή, πέταξε τη μάσκα του κοινοβουλευτικού άνδρα και ξαναφόρεσε τη στολή του ναζιστή, βάζοντας τον εαυτό του στη θέση των καθαρμάτων του γερμανικού ναζισμού, που καταδικάστηκαν στη δίκη της Νυρεμβέργης. «Αδικα», όπως κι αυτός.

Σε ρυπαρογράφημά του με τίτλο «Η… “Νέα Νυρεμβέργη“ made in Greece», που δημοσιεύτηκε την πρωτοχρονιά, έγραψε ανάμεσα στ’ άλλα: «Γιατί όμως “Νέα Νυρεμβέργη”; Γιατί είμαστε, όπως λένε, “ναζιστές”; Μα το φρόνημα δεν διώκεται, οι ίδιοι το διακηρύσσουν, στην δημοκρατία. Μήπως είχαμε κανένα Νταχάου ή Αουσβιτς και δεν το γνωρίζουμε; Ή μήπως γιατί ο δρόμος της Α-ΔΙΚΙΑΣ είναι ίδιος με αυτόν του νομικού τέρατος, που υπήρξε η δίκη της Νυρεμβέργης; (…) Και η μεγαλύτερη απόδειξη της ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ μου είναι ότι δεν με κατηγόρησαν, ούτε και με καταδίκασαν για ηθική αυτουργία στο έγκλημα».

Καταρχάς, δεν καταδικάστηκαν μεν για την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία τους, αλλά καταδικάστηκαν για τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και για απόπειρες δολοφονιών. Δεύτερο, στην εγκληματική τους δράση η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία ήταν το κίνητρο. Γιατί ο εθνικοσοσιαλισμός συνυπάρχει με το έγκλημα σε βάρος του λαού. Τρίτο, είναι ψευδές ότι στην αστική δημοκρατία δε δικάζεται η ιδεολογία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αναγκαστικός Νόμος 509 του 1947, με τον οποίο καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν ή φυλακίστηκαν χιλιάδες κομμουνιστές και κομμουνίστριες.

Τέταρτο, χαρακτηρίζοντας τη δίκη της Νυρεμβέργης «νομικό τέρας», ο Μιχαλολιάκος εμφανίζεται ανοιχτά ως υπερασπιστής των εγκλημάτων του χιτλερισμού και ομολογεί ωμά ότι ήταν και παραμένει ντούρος εθνικοσοσιαλιστής. Πέμπτο, δηλώνοντας ότι δε δικάστηκε για ηθική αυτουργία στις δολοφονίες που διαπράχτηκαν με δική του εντολή και στο πλαίσιο της στρατηγικής και τακτικής που ο ίδιος χάραξε, ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Καλά θα κάνει να μην ξύνεται, γιατί πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Με τη δημοσίευση της καταδικαστικής απόφασης θα τεθεί το ζήτημα της δικαστικής διερεύνησης για ηθική αυτουργία στις δολοφονίες και την απόπειρα δολοφονίας, των επτά χρυσαυγιτών που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Και θα είναι πολύ δύσκολο στον Αρειο Πάγο να απορρίψει την αίτηση για δίωξη και για ηθική αυτουργία.

Στις 4 Γενάρη του 2021, νυχτερινή ώρα, μια ολιγομελής ομάδα νεοναζιστών, για να τονώσει το καταρρακωμένο ηθικό των φοβισμένων χρυσαυγιτών που έχουν απομείνει, έκανε μια παρέμβαση-αστραπή στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη με ένα πανό υπέρ του φίρερ, ενώ πέταξε και τρικ. Φωτογράφισαν το στιγμιότυπο και το ανέβασαν στην ιστοσελίδα τους. Εκαναν όμως το τραγικό λάθος στη στάμπα της Χρυσής Αυγής να συμπεριλάβουν και τη λέξη ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ. Και να τη βάλουν με καμάρι στην ιστοσελίδα τους.

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος και αδελφός του φιρερίσκου Μιχαλολιάκου, Π. Μιχαλόλιας, ο συνήγορος των φιρερίσκου και Κασιδιάρη, Δ. Παπαδέλης και ο συνήγορος των Γερμενή και Κουκούτση, Γ. Μιχαλόλιας, υπέβαλαν ένσταση πλαστότητας των αναγνωστέων Εγγράφων 254 και 255 για λογαριασμό μόνο του Μιχαλολιάκου. Την ένσταση είχε αναπτύξει ο ανιψιός του φιρερίσκου, Γ. Μιχαλόλιας (οι άλλοι δύο συνήγοροι απουσίαζαν). Τα συγκεκριμένα Αναγνωστέα Εγγραφα είχε προσκομίσει ο δημοσιογράφος της ΕφΣυν Δ. Ψαρράς που κατέθεσε και ως μάρτυρας κατηγορίας.

Στο Αναγνωστέο Εγγραφο 254 συμπεριλαμβανόταν και το εθνικοσοσιαλιστικό καταστατικό της ΧΑ, στο οποίο υπήρχε σφραγίδα της ΧΑ που περιελάμβανε και τη λέξη ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ.

2446_καταστατικο_ΧΑ

Στο σπίτι του ντούρου εθνικοσοσιαλιστή Παππά βρέθηκε το Αναγνωστέο Εγγραφο 392, με πλούσιο υλικό, από το οποίο επιβεβαιώθηκε -εκτός των άλλων- ότι αυτό το καταστατικό δεν ήταν μόνο γνήσιο αλλά και λειτουργικό. Σε αυτό το Αναγνωστέο Εγγραφο υπήρχε και η σφραγίδα της ΧΑ με τη λέξη ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ.

PAPPAS

Ο συνήγορος υπεράσπισης των νεοναζιστών έδωσε την απέλπιδα μάχη να αποδείξει ότι το καταστατικό αυτό είναι πλαστό, επικαλούμενος εκτός των άλλων την ύπαρξη της λέξης ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ στη σφραγίδα της ΧΑ. Και έρχονται τώρα οι «νέοι» της Χρυσής Αυγής και συμπεριλαμβάνουν στη σφραγίδα της τη λέξη ΑΓΧΙΒΑΣΙΗΝ! Επιδεικνύοντας τον εθνικοσοσιαλιστικό φανατισμό τους, διέπραξαν μια ακόμη μεγάλη γκάφα.

Θυμίζουμε, ότι και η εισαγγελέας Οικονόμου είχε προτείνει να απορριφθεί η ένστασή τους, γιατί και τα δύο Αναγνωστέα Εγγραφα, 254 και 255 είναι γνήσια. Παραθέτουμε την πρότασή της: «Από τα έγγραφα, κυρίως, που αναγνώστηκαν και απ΄ αυτά που προσκομίστηκαν, κατά τη γνώμη μου δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις περί πλαστότητας των υπ’ αριθμό 254 και 255 εγγράφων από τον κατάλογο των Αναγνωστέων Εγγράφων. Ειδικότερα, θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός, ότι ενώ ο κατηγορούμενος Νικόλαος Μιχαλολιάκος γνώριζε την ύπαρξη των ως άνω δύο εγγράφων που κατέθεσε ο μάρτυρας Δημήτριος Ψαρράς, και μάλιστα αμφισβήτησε τη γνησιότητά τους κατά την απολογία του στις 2/10/2013, σε ουδεμία ενέργεια προέβη. Δεν κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των εγγράφων στην εισαγγελία Πρωτοδικών. Αντίθετα, στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία τα προσέβαλε ως πλαστά και τα θεωρεί ψευδεπίγραφα κείμενα που απηχούν ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της ΧΑ. Ομως, ο ισχυρισμός αυτός είναι αβάσιμος, καθ’ όσον από την προβολή ορισμένων βίντεο γίνονται αναφορές στις εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις. Να απορριφθεί η ένσταση και να αναγνωστούν τα Αναγνωστέα Εγγραφα 254 και 255 και να συνεκτιμηθούν με τα λοιπά αποδεικτικά στοιχεία».

Στο τέλος, βέβαια, στην αθωωτική της πρόταση, η εισαγγελέας ξέχασε σκόπιμα αυτήν την τόσο σοβαρή τοποθέτησή της, που είχε αποδεχτεί και το δικαστήριο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Αρειος Πάγος και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να σταματήσουν να ερωτοτροπούν με τους ντούρους εθνικοσοσιαλιστές Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη και Λαγό και να κλείσουν τόσο τα γραφεία τους όσο τις ρυπαροϊστοσελίδες τους.

Κοινοποίηση: