Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

This is the end my friend!

0

Η αυλαία των 59ων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ δεν έπεσε στις 7 Νοέμβρη, όταν τα περισσότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία έδιναν στον Μπάιντεν πάνω από 290 εκλέκτορες και τέσσερα εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από τον Τραμπ. Επεσε εχθές, δύο μήνες μετά, με δραματικό πραγματικά τρόπο, όταν οι Ρεπουμπλικανοί έχασαν και το τελευταίο τους προπύργιο, τη Τζόρτζια, που τελικά πέρασε στους Δημοκρατικούς, οι οποίοι εξέλεξαν και τους δύο γερουσιαστές, κάτι που είχε να γίνει 28 ολόκληρα χρόνια! Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών ήταν σαρωτικάυπέρ των Δημοκρατικών που όχι μόνο εξακολουθούν να ελέγχουν πλήρως τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έστω και με μειωμένη πλειοψηφία (με 222 έδρες έναντι 212 των Ρεπουμπλικανών, ενώ πριν είχαν 232 έδρες), αλλά ισοφάρισαν και τη Γερουσία (με τις έδρες να κατανέμονται 50-50 και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, που προεδρεύει του σώματος, να έχει την καθοριστική ψήφο).

Ετσι, ο Τραμπ κάλεσε τον εναπομείναντα θίασό του να παίξει την τελευταία παράσταση του κακόγουστου θεατρικού έργου «η νοθεία», για να φύγει από την Ιστορία με τον ίδιο τρόπο που εμφανίστηκε. Ως ένας τσαρλατάνος δημαγωγός, εκτός «κλασικών προδιαγραφών», με φασίζον προφίλ και πολλά ψέματα.

Αυτό που έγινε στο Καπιτώλιο εχθές δεν ήταν κανένα «πραξικόπημα». Γιατί ήταν εξαρχής καθαρό ότι ούτε η νίκη του Μπάιντεν, ούτε το αμερικάνικο πολιτικό σύστημα κινδύνευαν από μερικές εκατοντάδες λουμπεναριά που πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να τα βάλουν με το αμερικάνικο κράτος για χάρη του… μεσσία τους. Και αυτός το γνώριζε όταν μιλούσε στους οπαδούς του, καλώντας τους να δείξουν την πυγμή τους μπροστά στο Καπιτώλιο. Ντόρο ήθελε να προκαλέσει, φορώντας τη στολή του «μαχητή» που μάχεται μέχρις εσχάτων, όμως όταν τα πράγματα χόντρυναν και τα σκυλιά που είχε αφιονίσει ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, έσπευσε να κηρύξει υποχώρηση σαν κοτούλα, από το αγαπημένο του Twitter! Ζήτησε από τα σκυλιά του να είναι «ειρηνικά»! Πιο αιχμηρή ήταν η… κορούλα του, η Ιβάνκα, που κατήγγειλε τη βία των διαδηλωτών στο μέγιστο βαθμό.

Αλλωστε, το δεξί του χέρι, ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, είχε ενημερώσει τον Τραμπ μια μέρα πριν, ότι δεν έχει τη δύναμη να εμποδίσει την επικύρωση της νίκης του Μπάιντεν από το αμερικάνικο Κογκρέσο. Ετσι, τα «fake news» που ο Τραμπ κατήγγειλε, αναφερόμενος στη στάση του Πενς, αποκαλύφθηκαν αληθινά. Ο Πενς τον εγκατέλειψε και η ευχή που ο Τραμπ εξέφρασε στους οπαδούς του στη Τζόρτζια («ελπίζω ο Πενς να έρθει μαζί μας») στις 5 Γενάρη, έμεινε… ανεκπλήρωτη. Κι επειδή Τραμπ είν’ αυτός, κατακεραύνωσε τον αντιπρόεδρό του ότι δεν έχει το σθένος να προστατεύσει την… πατρίδα!

Η εισβολή στο Καπιτώλιο, που είχε να γίνει από τον πόλεμο του 1812 (!), ήταν ένα κακόγουστο θέατρο. Οι αντίπαλοί του προτίμησαν να εκθέσουν τον Τραμπ ως «εχθρό της δημοκρατίας». Γνώριζαν ότι δεν κινδύνευαν επί της ουσίας, γι’ αυτό και έβγαλαν την εθνοφρουρά με καθυστέρηση, σε αντίθεση με τα όσα έκαναν στις διαδηλώσεις του κινήματος «black lives matter», γεγονός που στηλιτεύτηκε από διεθνή ΜΜΕ, όπως ο βρετανικός Γκάρντιαν. Βλέπετε, οι διαδηλωτές κατά της καταστολής ήταν οι πραγματικοί εχθροί και όχι τα αποβράσματα του Τραμπ, που ελέγχονται πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνουν.

Στο τέλος και ο ίδιος ο Τραμπ ζήτησε από τους διαδηλωτές του να πάνε σπίτια τους και να θυμούνται αυτή την… ξεχωριστή μέρα, υπενθυμίζοντας πόσο τους αγαπά! Το βίντεο αφαιρέθηκε τόσο από το Facebook όσο και από το Twitter. Ετσι το έργο τελείωσε με τέσσερις νεκρούς και μερικές δεκάδες συλλήψεις. Οσο για τον Τραμπ: This is the end my friend. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θα κάνει τη δουλειά του καλύτερα με τον Μπάιντεν που δεν έχει κανένα πρόβλημα να στελεχώσει τη νέα του κυβέρνηση με στελέχη των εμπόρων του θανάτου.

Κοινοποίηση: