Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 26 Δεκέμβρη
  • Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία
  • Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του
  • Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη
  • Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις
  • Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Με ηλίθια σποτάκια, ταΐζουν κουτόχορτο τους εργαζόμενους!
Εργατικά

Με ηλίθια σποτάκια, ταΐζουν κουτόχορτο τους εργαζόμενους!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Ιούλ 2022, 10:08

Ποιος δεν έχει δει την διαφήμιση του υπουργείου Εργασίας, που διαφημίζει την κατά Χατζηδάκη επανάσταση της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας; Σε μια επίδειξη σπατάλης, προβάλλεται καθημερινά απ’ όλα τα ραδιοκάναλα, προσπαθώντας να κάνει πλύση εγκεφάλου στους εργάτες και τις εργάτριες.

«Εχω υπογράψει σύμβαση για τετράωρη εργασία, αλλά δεν θυμάμαι να έχω δουλέψει ποτέ λιγότερο από οχτώ ώρες», λέει μία εργαζόμενη μπροστά στον υπολογιστή της. «Ο συνάδελφος που σε αλλάζει αρρώστησε, θα τον καλύψεις εσύ, μου λένε συνέχεια, αλλά για πληρωμή ούτε κουβέντα», λέει ο εργάτης που κουβαλάει τις κούτες. «Υπερωρίες; Ποιες υπερωρίες, πρώτη μου δουλειά είναι, κάτσε παραπάνω μου λένε, κάθομαι κι εγώ», λέει η ταμίας. Και ξαφνικά, έρχεται σαν… από μηχανής θεός η ηλεκτρονική κάρτα εργασίας να δώσει τέλος στα βάσανά τους, καθώς τώρα «όλα αλλάζουν»! Γιατί όμως δεν λένε με ποιο… μαγικό τρόπο γίνεται αυτό, αλλά παραπέμπουν στην εφαρμογή του my ergani. gov.gr; Για τόσο ηλίθιους περνάνε τους εργαζόμενους; 

Οπως βλέπουμε στο σποτ, και στα τρία παραδείγματα (που είναι λίγα σε σχέση με το τι συμβαίνει στ’ αλήθεια) οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά για τις παραπανίσιες αδήλωτες ώρες εργασίας τους, αλλά εξαναγκάζονται από τα αφεντικά «να το βουλώνουν». Τι το καινούργιο λοιπόν θα μάθουν από την περιβόητη ηλεκτρονική κάρτα; Τι θ’ αλλάξει αν βλέπουν καταγεγραμμένο το πρόγραμμα του μήνα στο κινητό τους τηλέφωνο; Μήπως υπονοούν ότι η ηλεκτρονική κάρτα θα είναι… συνδεδεμένη με το υπουργείο Εργασίας ή το ΣΕΠΕ και θα χτυπάε» συναγερμός αν ο εργαζόμενος παραμένει στο χώρο της δουλειάς μετά τη λήξη του ωραρίου του; Μήπως θα φοράνε… ηλεκτρονικό «βραχιολάκι» οι εργαζόμενοι; Αστεία πράγματα! 

Και βέβαια, «βγάζει μάτι» η απουσία από το σποτ οποιασδήποτε αναφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ετσι όμως παραδέχονται την αδράνεια και την ανυπαρξία της. Γιατί, αφού είναι συνηθισμένο φαινόμενο αυτές οι αυθαιρεσίες των εργοδοτών, γιατί δεν τολμούν να τις καταγγείλουν οι εργαζόμενοι; Αυτό δεν βαραίνει και τον Χατζηδάκη και την κυβέρνηση; Τώρα… ανέλαβαν δράση;

Αναρωτιέται κανείς. Εχουν κολλήσει κανένα ένσημο οι ίδιοι οι εμπνευστές του σποτ; Ή μήπως πρόκειται για τίποτα ΔΑΠίτες φοιτητές των βορείων προαστίων, που ονειρεύονται να γίνουν γιάπηδες ή… Χατζηδάκηδες και Κούληδες της αστικής πολιτικής; 

Τα πράγματα είναι απλά. Μια σειρά συναλλαγές των πολιτών με το δημόσιο παίρουν ηλεκτρονική μορφή και γίνονται μέσω του gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet. Σε λίγο, ακόμα και η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή σε εφαρμογή του  κινητού. Το ίδιο, λοιπόν, θα συνέβαινε κάποια στιγμή και με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Ο Χατζηδάκης… άδραξε την ευκαιρία να κάνει το «κομμάτι του», παρουσιάζοντας αυτή την αυτονόητη εξέλιξη σαν την… κορυφαία των μεταρρυθμίσεων, νομίζοντας πως απευθύνεται σε Χαχόλους! Λες και πριν δεν μαθαίνανε οι εργαζόμενοι για τα ένσημά τους. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, παραδέχεται πως η κυβέρνησή του, μετά τα γνωστά γελοία ψίχουλα, δεν έχει να δώσει τίποτ’ άλλο στους εργαζόμενους.

 Οταν πριν από μια βδομάδα χαρακτηρίζαμε ως ηλεκτρονικές χάντρες και καθρεφτάκια προς τους… ιθαγενείς εργαζόμενους αυτό το μέτρο, διατυπώναμε την εξής ερώτηση: «Σε τι, όμως, εμποδίζει η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας τους πιο αποθρασυμένους καπιταλιστές εργοδότες να ζητήσουν εκβιαστικά πίσω ακόμα και τα δώρα ή και μέρος του μισθού; Το ίδιο ισχύει και για όσους εξαναγκαστούν να εργαστούν περισσότερο από το εικονικό ωράριο που θα έχει καταγραφεί στην κάρτα». Δεν πρόλαβε καλά-καλά να περπατήσει η… κορυφαία μεταρρύθμιση και ήρθαν οι πρώτες καταγγελίες από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας να μας επιβεβαιώσουν. Σύμφωνα μ’ αυτές, οι προϊστάμενοι ζητούσαν από τους υπαλλήλους να χτυπήσουν την ηλεκτρονική κάρτα πριν από τη λήξη ή μετά από την έναρξη του ωραρίου.

Ποια ήταν η αντίδραση του υπουργείου στις καταγγελίες; Αναφέρει Δελτίου Τύπου της 7ης Ιουλίου: «Με αφορμή εξάλλου τις καταγγελίες που ήρθαν στη δημοσιότητα για κρούσματα καταστρατήγησης του ωραρίου με παράκαμψη της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, επισημαίνεται ότι η Κάρτα είναι το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο για την πρόληψη, τον έλεγχο και την αντιμετώπιση ακριβώς αυτών των φαινομένων». Τετράγωνη λογική! Επειδή ένα σωματείο κατήγγειλε δημόσια την παραβίαση της ηλεκτρονικής κάρτας από εργοδότες, αυτό είναι… επιτυχία της ίδιας της κάρτας και όχι απόδειξη της ανεπάρκειας του μέτρου! 

Οι εργαζόμενοι που έκαναν τις καταγγελίες στο σωματείο παρέμειναν ανώνυμοι, προφανώς γιατί φοβούνται απόλυση. Το ίδιο το σωματείο δεν ονομάτισε επιχειρήσεις. Κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν παρενέβη. Μ’ άλλα λόγια, αυτά που καταγγέλλονται από τους ηθοποιούς που παίζουν τους εργαζόμενους στο σποτάκι συνεχίζονται κανονικότατα και με την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Κι αυτό θα φανεί ξεκάθαρα όσο θα επεκτείνεται σε περισσότερους κλάδους η εφαρμογή της. Γιατί η ψηφιακή κάρτα δεν είναι μέτρο για την καταστολή της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, αλλά φερετζές για να καλύπτει την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό ότι οι νεότερες γενιές εργατών έχουν εξοικειωθεί περισσότερο με τις αυθαιρεσίες των καπιταλιστών όλα αυτά τα χρόνια. Πλέον, όλοι μιλάνε για τη γενιά των 500 και των 400 ευρώ και της μερικής απασχόλησης, η οποία στερείται σε μεγάλο βαθμό και ασφαλιστικής συνείδησης. Αυτοί οι νέοι εργαζόμενοι δεν πρόλαβαν τις εποχές που ακόμα και τα ρεφορμιστικά συνδικάτα έκαναν επιτόπιους ελέγχους στους χώρους δουλειάς, αλλά ζουν στην εποχή της πλήρως αστικοποιημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, η οποία περιμένει πρώτα να καταγγείλουν κάποια περιστατικά οι εργαζόμενοι, για να βγάλει απλώς καμιά πύρινη καταγγελία.

Ετσι, οι εργάτες υπομένουν αυτή την κατάσταση, καθώς αισθάνονται μόνοι και απροστάτευτοι, υπό το φόβο της ανεργίας. Ολοι θυμόμαστε περιπτώσεις, που όταν οι εργαζόμενοι αντέδρασαν σε φαινόμενα κακοπληρωμής και καταστρατήγησης του ωραρίου, αντιμετώπισαν ακόμα και τη φυσική βία από τους εργοδότες και τους μπράβους τους. 

Και φυσικά, δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στο υποστελεχωμένο και διαβρωμένο ΣΕΠΕ, που ακόμα και όταν καμιά φορά βγαίνει για έλεγχο, πέφτει «σύρμα» στις επιχειρήσεις να τα παρουασιάσουν όλα εντάξει. Για παράδειγμα, σε επιχειρήσεις της εστίασης, κατεβάζουν για λίγο ρολά στα μαγαζιά, για να κρύψουν τους εργαζόμενους που δουλεύουν «μαύρα». Το ίδιο, φυσικά, θα συμβεί και τώρα που το ΣΕΠΕ έγινε… Ανεξάρτητη Αρχή, υπό την διοίκηση του πρώην προσωπάρχη καπιταλιστών Τζιλιβάκη. Είναι δυνατόν, λοιπόν, οι εργάτες να περιμένουν προστασία από τον σούπερμαν του νεοφιλελευθερισμού, που θέσπισε τη 12ωρη εργασία, την κυριακάτικη εργασία στις επιχειρήσεις και την κατάργηση των παροχών προς τους ανέργους;

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 10 Ιούλη
Επόμενο άρθρο VIP κρατούμενοι οι νεοναζιστές

Σχετικά Αρθρα

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

Εργατικά 24 Δεκ 2025, 11:58

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

Εργατικά 22 Δεκ 2025, 12:03

Νόμιμη η απεργία-αποχή των διοικητικών των ΑΕΙ από τις διαγραφές φοιτητών – Αυτή είναι η απόφαση-κόλαφος στα μούτρα του Μητσοτάκη

Εργατικά 21 Δεκ 2025, 05:25

Η αγωγή Τυχεροπούλου κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ και η αποκάλυψη των μαφιόζικων μεθόδων εργασιακής, ηθικής και κοινωνικής εξόντωσής της

Εργατικά 20 Δεκ 2025, 20:47

Καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για bullying διοίκησης και γονέων σε βάρος εκπαιδευτικών στο ιδιωτικό σχολείο «Εκπαιδευτήρια Παιδαγωγική – Birds»

Εργατικά 17 Δεκ 2025, 10:03

Πειθαρχικό σε τρεις εκπαιδευτικούς επειδή συμμετέχουν στην νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων»

Εργατικά 12 Δεκ 2025, 09:40
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Δεκέμβρη

26 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ψάχνουν προσχήματα για να συνεχίσουν τη γενοκτονία

25 Δεκ 2025, 10:25
Πολιτική

Το φτύσιμο ήταν όλο δικό του

25 Δεκ 2025, 06:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Δεκέμβρη

25 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Χαμάς: Απορρίπτουμε την κηδεμονία, τον αφοπλισμό και κάθε παρέμβαση στις εσωτερικές παλαιστινιακές υποθέσεις

24 Δεκ 2025, 18:31
Παιδεία

Οι θύτες τιμωρούν το θύμα, χωρίς γιατριά της αιτίας

Για την 16χρονη που τραυμάτισε συμμαθήτριά της

24 Δεκ 2025, 18:04
Εργατικά

ΑΔΕΔΥ: Συμπαράσταση στην Παρασκευή Τυχεροπούλου

24 Δεκ 2025, 11:58
Διεθνή

Ο σιωναζιστής Νετανιάχου και οι άθλιες ορντινάντσες του

24 Δεκ 2025, 11:50
Καταστολή

Ιμπεριαλισμός, κρατική καταστολή και απελάσεις: το κράτος επιστρέφει τα θύματα του πίσω στον όλεθρο

24 Δεκ 2025, 07:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Δεκέμβρη

24 Δεκ 2025, 00:01
Κόντρες

Τα κάλαντα της αμερικανοδουλείας

23 Δεκ 2025, 20:42
Οικονομία

Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ: Για να συνεχιστεί το θεάρεστο έργο της εγκληματικής οργάνωσης

23 Δεκ 2025, 19:55
Διεθνή

Ζορίζονται οι Αμερικανοί στη Μέση Ανατολή

Ανοιχτοί σε σχέσεις μόνο αν το Ισραήλ φερθεί σαν «κανονική χώρα», δηλώνει σαουδάραβας αξιωματούχος

23 Δεκ 2025, 12:06
Καταστολή

Πετάνε στο δρόμο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

23 Δεκ 2025, 09:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Δεκέμβρη

23 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι υποχωρούν λόγω της άτεγκτης στάσης της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Δεκ 2025, 19:56
Καταστολή

Δικαίωση για οικογένεια σύριων προσφύγων: αποκαλύπτεται ο πραγματικός ρόλος του Frontex

22 Δεκ 2025, 18:16
Εργατικά

Απολυταρχικού τύπου διάταξη για να αποτρέπεται η «μονιμοποίηση» συμβασιούχων των δήμων

Οταν τα δημοτικά όργανα αρνούνται να ασκήσουν ένδικα μέσω κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους, θα υποχρεώνονται να το κάνουν οι δικηγόροι των δήμων!

22 Δεκ 2025, 12:03
Πολιτική

Στο φέουδο του Μπέου δεν χωρεί κρατικός έλεγχος

22 Δεκ 2025, 10:33
Πολιτική

Μαζική αντιφασιστική κινητοποίηση στην Πετρούπολη – «Ο φασισμός δεν χωρά στην εκπαίδευση»

22 Δεκ 2025, 09:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Δεκέμβρη

1862: Απαγχονίζονται 38 εξεγερμένοι Ινδιάνοι Santee στο Mankato (ΗΠΑ).

1893: Γεννιέται ο Μάο Τσε Τουνγκ.

1943: Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Χίτλερ από τον κόμη Κλάους φον Στάουφενμπεργκ.

1943: Πεθαίνει ο Δημήτριος Γληνός.

1970: Αφήνονται ελεύθεροι 305 εκτοπισμένοι από τη δικτατορία.

1979: Σοβιετικά στρατεύματα εισβάλλουν στο Αφγανιστάν.

1997: Πεθαίνει ο Κορνήλιος Καστοριάδης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ευ. Βενιζέλος: Επιτρέψτε μου έναν προσωπικό τόνο, έχω επιδείξει εγώ ποτέ κάποια πολιτική φιλοδοξία; Γιατί μόνο βάρη έχω αναλάβει στην πολιτική μου διαδρομή. (…) Δεν νομίζω ότι επιδίωξα ποτέ κάποιο αξίωμα το οποίο θα είναι χαριστικό ή εύκολο, ανέλαβα ευθύνες και νομίζω ότι ο καθένας θα κριθεί στο τέλος, στον απολογισμό της ζωής του με βάση αυτά τα οποία ξεπερνούν τη συγκυρία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δεν είστε πολιτικός πια;

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς είμαι πολιτικός. (…)

Ευ. Βενιζέλος: Η αυτοδυναμία πιστεύω ότι έχει κλείσει τον κύκλο της στην Ελλάδα. (…)

Χρ. Κούτρας: Όχι. Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν κληθεί, θα πει, είμαι εδώ;

Ευ. Βενιζέλος: Από ποιους να κληθεί;

Χρ. Κούτρας: Από τα κόμματα τα οποία μπορεί να αποφασίσουν να κάνουν μία συνεργασία.

Ευ. Βενιζέλος: Τα κόμματα εάν θεωρήσουν ότι πρέπει να απευθυνθούν σε άλλα πρόσωπα, τα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και εγώ, δεν παριστάνω τώρα τον σεμνότυφο, θα κρίνουμε αν μπορούμε να προσφέρουμε κάτι.

Χρ. Κούτρας: Εκείνη τη στιγμή.

Ευ. Βενιζέλος: Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη, εάν υπάρχουν συσχετισμοί, αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά δεν θα έλεγε κανείς όχι σε μία παρόμοια περίσταση. (…)

Χρ. Κούτρας: Αυτό βλέπετε ότι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση; Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση συνεργασίας;

Ευ. Βενιζέλος: Πιστεύω ότι πρέπει να είναι κυβέρνηση συνεργασίας για λόγους καταρχάς διαφάνειας, για λόγους δημοκρατικής ας το πούμε αισθητικής, για λόγους συμμετοχής και συναντίληψης, για λόγους νομιμοποίησης και γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται συγκρουσιακά. (…)

Γ. Ντσούνος: Άρα με βάση το δικό σας σκεπτικό θα πάμε σε συνεργασία. Συνεργασία ποιων; Αν είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία;

Ευ. Βενιζέλος: Θα το κρίνουν τα κόμματα, εγώ δεν είμαι εδώ ούτε κανείς που έχει διατελέσει πολιτικός πρώτης γραμμής είμαστε εδώ για να πούμε στα κόμματα τι θα κάνουν. (…) Τα κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. Εμείς παρακολουθούμε, εγώ προσωπικά παρακολουθώ με σεβασμό, απόλυτο σεβασμό το πώς εξελίσσεται η δημοκρατική διαδικασία. (…)

Χρ. Κούτρας: Δηλώνετε όμως παρών να κληθείτε υπό προϋποθέσεις.

Ευ. Βενιζέλος: Είμαι πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι όσο γίνεται ψηλότερα, (…) αλλά δεν μιλώ τώρα ως ΠΑΣΟΚ ή μόνο για το ΠΑΣΟΚ, μιλώ για όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος και με ενδιαφέρει να λειτουργεί το δημοκρατικό τόξο, το συνταγματικό τόξο.

(Θέλει η που@@@α να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει. Ο Βενιζέλος βγήκε σε κανάλι για να πει ότι προσφέρεται για πρωθυπουργός της επόμενης κυβέρνησης, υπό οποιαδήποτε σύνθεση. Δεν κάνει τον κλασικό διαχωρισμό «πρόοδος-συντήρηση», αλλά το διαχωρισμό «εντός – εκτός συνταγματικού τόξου». Με όλους, πλην νεοναζιστών, φτάνει να τον κάνουν πρωθυπουργό. Μιλάμε για υπερ-μπαλαντέρ. Χρησιμοποίησε την αναμφισβήτητη ρητορική του δεινότητα με τρόπο που να μην αφήνει την παραμικρή αμφιβολία για τις προσδοκίες του. Από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης δεν τον έκανε πρόεδρο της Δημοκρατίας, το μόνο που απομένει για να ικανοποιήσει τον άκρατο ναρκισσισμό του είναι να γίνει πρωθυπουργός μιας -ακόμα και βραχύβιας- συμμαχικής κυβέρνησης. Στα 70 του έστω. Θα το πετύχει; Συνήθως δεν πετυχαίνει μεγάλους στόχους. Εχασε πανηγυρικά από τον ΓΑΠ στις εκλογές για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ο ίδιος προκάλεσε. Μετά έγινε μνημονιακός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρώτα με τον Παπαδήμο, μετά τον Σαμαρά, έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μόνο για να το δει να εξαερώνεται επί προεδρίας του και μετά είδε τη Φώφη να ψηλοανεβάζει το ποσοστό του. Πρόκειται για μόνιμο λούζερ, με τόσο μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ώστε να θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός… του χρωστάει. Από τη στιγμή που κατέθεσε υποψηφιότητα για πρωθυπουργός συμμαχικής κυβέρνησης, είναι σίγουρο πως θα βρίσκεται όλο και πιο συχνά στο πολιτικό προσκήνιο, επιτιθέμενος με το δικό του στιλ κατά του Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας τους Σαμαρά-Καραμανλή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo