Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Πολύ κλάμα τα σιώνια
  • Λόγος στην αγορά των ερειπίων*
  • Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»
  • «Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!
  • Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…
  • Salam…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας!
Διεθνή

Εγκλημα κατά της ανθρωπότητας!

Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Ιούν 2022, 22:44

Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Ανθρωποι στοιβαγμένοι σε σωρό. Κανείς δεν μπορεί να πει πόσοι ανάμεσά τους είναι νεκροί, πόσοι τραυματίες, πόσοι λιπόθυμοι. Ούτε θα μάθουμε ποτέ τον ακριβή απολογισμό των νεκρών. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται ανάμεσα στους 23, που δίνει η επίσημη ανακοίνωση, μέχρι τους 46, που δίνουν ανθρωπιστικές οργανώσεις. Οι τραυματίες είναι σίγουρα πάνω από 100 (αρκετοί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο)

Πρόκειται για μια από τις χειρότερες σφαγές αμάχων της σύγχρονης εποχής. Με απόλυτο συντονισμό οι ειδικές αστυνομικές δυνάμει του Μαρόκου και της Ισπανίας μακέλεψαν γύρω στους 2.000 αφρικανούς πρόσφυγες που έκαναν «ντου» για να περάσουν στον αποικιοκρατικό θύλακο της Μελίγια, που διατηρεί η Ισπανία στο Μαρόκο.

Κάποιοι γκρεμίστηκαν από τον μεγάλου ύψους (6-10 μέτρα) φράχτη, στον οποίο οι μπάτσοι ανέβαιναν με σκάλες ή με καλαθοφόρα οχήματα. Κάποιους τους αποτελείωσαν στο έδαφος οι μαροκινοί μπάτσοι με τα γκλομπ. Κάποιοι ξεψύχησαν πεταμένοι στο σωρό, τραυματισμένοι και αφημένοι στο ψύχος της νύχτας. Υπάρχουν μαρτυρίες ακόμα και για αληθινά πυρά στο ψαχνό.

Στο παρακάτω σύντομο βίντεο φαίνονται μερικές μόνο στιγμές αστυνομικής βαρβαρότητας. Παρακολουθώντας τες μπορείτε να αντιληφθείτε τι πραγματικά έγινε και δεν καταγράφηκε από κανένα κινητό ή κάμερα.

https://www.youtube.com/watch?v=1I_VhhBqQGM

 

Η κυβέρνηση Σοσιαλιστών-Podemos-Αριστεράς (στην οποία ανήκει και το «Κ»Κ Ισπανίας) πήρε το πρώτο αντάλλαγμα από τη ματοβαμμένη δυναστείου του Μαρόκου. Αντάλλαγμα για τι; Για την υποστήριξη της μαροκινής πολιτικής περί «πολιτιστικής αυτονομίας» της Δυτικής Σαχάρας, που βρίσκεται υπό μαροκινή κατοχή.

Οταν πέρυσι η Ισπανία δέχτηκε για νοσηλεία τον ηγέτη του POLISARIO (του Μετώπου Απελευθέρωσης της Δυτικής Σαχάρας), που είχε προσβληθεί από covid-19, η δυναστεία του Μαρόκου δυασαρεστήθηκε και απείλησε ότι δε θα επιτηρεί τα σύνορα, επιτρέποντας σε πρόσφυγες να περνούν στο ισπανικό έδαφος. Η κυβέρνηση Σάντσεθ άρχισε εντατικές διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην αποδοχή της μαροκινής πολιτικής που είναι ευθέως αντίθετη στις αποφάσεις του ΟΗΕ για τη Δυτική Σαχάρα, που μέχρι τώρα δεχόταν και η Ισπανία.

Η Δυτική Σαχάρα ήταν ισπανική αποικία. Οταν το POLISARIO άρχισε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, οι Ισπανοί τράπηκαν σε φυγή. Τότε εισέβαλε το Μαρόκο. Το POLISARIO συνέχισε τον αγώνα του, τσάκιζε τους Μαροκινούς στην έρημο (που για τους Σαχράουϊ είναι σαν το σπίτι τους), μέχρι που παρενέβη ο ΟΗΕ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναγνώρισε το δικαίωμα των Σαχράουϊ στην αυτοδιάθεση, με το ψήφισμα 690 στις 29 Απρίλη του 1991, που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση, και έδωσε εντολή για τον σχηματισμό αποστολής που θα το επιτηρήσει (https://www.un.org/ga/search/view_doc.asp?symbol=S/RES/690%281991%29). Το δημοψήφισμα δεν έγινε ποτέ, αν και η ομάδα των παρατηρητών του ΟΗΕ με την ονομασία MINURSO (UN Mission for the Referendum in Western Sahara – Αποστολή του ΟΗΕ για το Δημοψήφισμα στην Δυτική Σαχάρα) εξακολουθούσε να παραμένει στη χώρα.

Η δυναστεία του Μαρόκου προσπαθεί να βρει διεθνή στήριξη στο παμπάλαιο κόλπο της «πολιτιστικής αυτονομίας», με το οποίο θέλει να νομιμοποιήσει την κατοχή της Δυτικής Σαχάρας. Καμιά ισπανική κυβέρνηση (ούτε η δεξιά του Ραχόι) δεν τόλμησε να συμφωνήσει σ’ αυτό το ανοσιούργημα. Το έκανε η κυβέρνηση Σάντσεθ, μολονότι αυτό έφερε πάγωμα των οικονομικών σχέσεων από την πλευρά της Αλγερίας, η οποία υποστηρίζει το POLISARIO (oι αντάρτες και οι οικογένειές τους διαμένουν σε καταυλισμούς στο Τιντούφ της Αλγερίας). Και η δυναστεία του Μαρόκου, αυτή που ματοκυλά τους Σαχράουϊ κάθε που προσπαθούν να σηκώσουν κεφάλι, απέδειξε ότι φέρει δικαίως τον τίτλο «Ισραήλ της Βόρειας Αφρικής», ματοκυλώντας αυτή τη φορά τους αφρικανούς πρόσφυγες, παρέα με την ισπανική Guardia Civil, τη στρατοχωροφυλακή του Φρανκισμού.

Προκλητικός ο Σάντσεθ χαιρέτισε τη σφαγή. Ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής αλητείας, μίλησε με τρόπο που δε θα μιλούσε ούτε ο ηγέτης του φασιστικού Vox. Κατηγόρησε τους πρόσφυγες για «βίαιη επιδρομή» και για «επίθεση ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα» της Ισπανίας!

Εξίσου προκλητική και συνάμα υποκρίτρια, η ντεφάκτο ηγέτιδα των Podemos και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιολάντα Ντίαθ, ζήτησε «άμεση και ανεξάρτητη ευρωπαϊκή έρευνα» (sic!) για να ξεκαθαριστούν «οι σκληρές εικόνες βίας και σοβαρής παραβίασης ανθρώπινων δικαιωμάτων από τις συνοριακές αρχές» (φταίνε οι μπάτσοι, δηλαδή). Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Podemos, Πάμπλο Ετσενίκε, κατηγόρησε το Μαρόκο και έγραψε στο Twitter: «Αν ήταν λευκοί και Ευρωπαίοι, θα είχαν γίνει έκτακτες συσκέψεις στο υψηλότερο επίπεδο, τηλεοπτικές εκπομπές για τις ιστορίες της ζωής τους και τις οικογένειές τους και ολική διακοπή σχέσεων με τη χώρα της οποίας η αστυνομική δράση προκάλεσε αυτή την τραγωδία»!

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, η κυβέρνηση PSOE-Podemos-IU ζητά από το ΝΑΤΟ να χαρακτηρίσει το Προσφυγικό σαν «υβριδική απειλή»!

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο του πολέμου της Ευρώπης-φρούριο ενάντια στα θύματα της στυγνής ιμπεριαλιστικής πολιτικής της, που αναζητούν μια καλύτερη τύχη. Στη χώρα μας το ζούμε σχεδόν καθημερινά. Πόσοι γνωρίζουν, όμως, ότι στο θαλάσσιο πέρασμα από τη Δυτική Σαχάρα προς τα Κανάρια Νησιά (επαρχία της Ισπανίας) πνίγηκαν το 2021 πάνω από 1.109 πρόσφυγες; Και ότι αυτοί που καταφέρνουν να βγουν στην ακτή συλλαμβάνονται και κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπως αυτά που υπάρχουν στα ελληνικά νησιά; Να μια ακόμη ομοιότητα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ, το σοσιαλδημοκρατικό PSOE και τους «αριστερούς» Podemos.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ

      • Η Παλαιστίνη της Αφρικής
      • Σκοτώνοντας αντικαθεστωτικούς στη Δυτική Σαχάρα
      • Στρατοδικεία δικάζουν Σαχράουϊ αγωνιστές
      • Μικρός λαός και πολεμά…
Εκτύπωση 🖨
ΔΥΤΙΚΗ ΣΑΧΑΡΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΑΡΟΚΟ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροNτροπή για το θεσμό των ενόρκων: Αναγνώρισαν και πάλι ελαφρυντικό στον Κορκονέα!

Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 29 Ιούνη

Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

Σχετικά Αρθρα

Πολύ κλάμα τα σιώνια

Διεθνή 10 Οκτ 2025, 20:16

Λόγος στην αγορά των ερειπίων*

Διεθνή 10 Οκτ 2025, 19:10

Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»

Διεθνή 10 Οκτ 2025, 18:43

«Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!

Η Μεγάλη Επιστροφή Νο 2 - Οι εκτοπισμένοι επιστρέφουν στην Πόλη της Γάζας και το βορρά

Διεθνή 10 Οκτ 2025, 14:53

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

Διεθνή 9 Οκτ 2025, 22:23

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

Διεθνή 9 Οκτ 2025, 13:38
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Πολύ κλάμα τα σιώνια

10 Οκτ 2025, 20:16
Διεθνή

Λόγος στην αγορά των ερειπίων*

10 Οκτ 2025, 19:10
Διεθνή

Σκληρή διαπραγμάτευση για τα «βαριά ονόματα»

10 Οκτ 2025, 18:43
Διεθνή

«Πεθαίνουμε ένα εκατομμύριο φορές, αλλά κανένας δε θα μπορέσει να μας νικήσει»!

Η Μεγάλη Επιστροφή Νο 2 - Οι εκτοπισμένοι επιστρέφουν στην Πόλη της Γάζας και το βορρά

10 Οκτ 2025, 14:53
Αγροτικά

Αβέρτα υπέγραφε παρανομίες ο «Μάκης» – «Ε, και;»…

10 Οκτ 2025, 14:23
Πολιτισμός

Salam…

10 Οκτ 2025, 10:44
Εκδηλώσεις

Σήμερα στην Κόντρα: Μια συζήτηση σε μια καυτή επικαιρότητα

10 Οκτ 2025, 09:59
Παιδεία

Μουσικό Σχολείο Αθήνας: Πρακτορείο ακυρώνει στο παρά πέντε δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών

Απελπισία και οργή από γονείς και μαθητές

10 Οκτ 2025, 07:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Ο γίγαντας λαός σηκώνεται μέσα από τα ερείπια, πανηγυρίζει για τη νίκη, δοξάζει την Αντίσταση

9 Οκτ 2025, 22:23
Καταστολή

Νέα αναβολή: Συνεχίζεται η δικαστική ομηρία των συλληφθέντων στα Σεπόλια στις 17.11.2020

9 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά καλπάζει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβει νέες εστίες

9 Οκτ 2025, 19:21
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτώβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα αυγού.

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κομμουνιστές κοινοβουλευτικοί στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Εφετείο 17Ν

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

  • ΕΛΑ

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

  • Επικοινωνία

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

  • Όροι χρήσης

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

  • Ποιοι είμαστε

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

  • Επικοινωνία

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

  • Όροι χρήσης

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

    Δεκάδες νεκροί και πάνω από εκατό τραυματίες πρόσφυγες στη Μελίγια

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo