Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 25 Φλεβάρη
  • Ενας αμερικανοτσολιάς προμοτάρει το αμερικάνικο LNG
  • Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει
  • O Μr Bean είναι πονηρός
  • Οι κυράδες της γης και οι αρουραίοι
  • Βραβεία BAFTA: «Your dreams are an act of resistance» («Τα όνειρά σας είναι μια πράξη αντίστασης») – Υμνος στη μετανάστευση και τους μετανάστες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Βαθύ Κόκκινο»Η θερινή σύναξις των «ψεκασμένων»
Βαθύ Κόκκινο

Η θερινή σύναξις των «ψεκασμένων»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιούλ 2021, 00:03

Ακούσαμε φόβο: «Ηταν πολλοί οι ψεκασμένοι στο Σύνταγμα». Ψυχραιμία, σύντροφοι. Οταν πρόκειται «για του Χριστού την πίστη την αγία», μαζεύονται τόσοι, συχνά και περισσότεροι. Οταν, ας πούμε, τους καλούσε ο Χρυσόδουλος για τις ταυτότητες, ήταν πάρα πολλοί, μιλιούνια, ακρίδες.

Δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα το σημαντικό, όμως, στο σύνολο του ελληνικού λαού. Ούτε μεταξύ των θρησκευόμενων ανθρώπων. Ολοι μας έχουμε θρησκευόμενους στο περιβάλλον μας και ξέρουμε ότι δε θεωρούν ότι μας ψεκάζουν (στην προτελευταία κυβέρνηση Τσίπρα το θεωρούσαν αυτό, για να μην ξεχνιόμαστε), ενώ έσπευσαν να εμβολιαστούν, ενίοτε με το φόβο του άγνωστου, αλλά με τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να βγάλουν ουρά αλιγάτορα, ούτε θα τους παρακολουθεί ο Γκέιτς με το τσιπάκι του 666.

Η θρησκεία (όλες οι θρησκείες) είναι μεταφυσική, οι θρησκευόμενοι άνθρωποι όμως δεν είναι απόλυτα ανορθολογιστές. Οπως πηγαίνουν στο γιατρό και όπως παίρνουν τα χάπια τους όταν αρρωσταίνουν, έτσι πήγαν και να εμβολιαστούν. Οι μεγαλύτεροι στην ηλικία από εμάς είδαμε πολλούς ανθρώπους μεγάλης ηλικίας δίπλα μας, όταν πήγαμε να εμβιολιαστούμε, και σίγουρα όλοι αυτοί δεν ήταν άθεοι σαν και του λόγου μας.

Απόλυτα ανορθολογιστές είναι οι φανατικοί, οι ζηλωτές, οι απόλυτα εξαρτημένοι από διάφορους «πνευματικούς», οι ενταγμένοι στις παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, οι έχοντες στενές επαφές με κάθε είδους μοναστήρια, επίσημα και παλαιοημερολογίτικα. Αυτοί μαζεύτηκαν να διαδηλώσουν ενάντια στον εμβολιασμό. Τους αναγνωρίζεις από το μάτι που γυαλίζει από την έξαψη, από τον ξύλινο σταυρό ή τη γαλανόλευκη που κραδαίνουν.

Ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός του Μητσοτάκη χαρακτήρισε γραφικούς και ανορθολογιστές τους αντιεμβολιαστές και για τις συγκεντρώσεις τους είπε πως είναι οι «αγανακτισμένοι» του 2010-2011 και οι οπαδοί του «όχι» στο δημοψήφισμα του 2015! Η προβοκάτσια είναι σφηνωμένη στο DNA των ακροδεξιών. Τι να πει, ότι μαζί τους διαδήλωνε ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική»; Δεν τον συμφέρει.

Οπως δεν συμφέρει το δεσποταριάτο να τα βάλει με ένα τμήμα της πελατείας του, που είναι οι ζηλωτές. Είδαμε πόσο προσεχτικά διατύπωσε την… προτροπή για εμβολιασμό η ΔΙΣ. Φροντίζοντας πρώτα να μιλήσει για «ελεύθερη επιλογή», ώστε να μην κακοκαρδίσει τους ζηλωτές (ο πελάτης έχει πάντα δίκιο).

Η ζημιά που έχει κάνει το ιερατείο στους ηλικιωμένους πρέπει να είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τον αριθμό αυτών που μαζεύτηκαν να διαδηλώσουν «με το μάτι γαρίδα». Κι αυτή η ζημιά ήρθε να προστεθεί στην αδιαφορία του κράτους (τα έχουμε γράψει αναλυτικά αυτά), αλλά και στην αδιαφορία του οικογενειακού περιβάλλοντος (εμείς δε διστάζουμε να μιλήσουμε για την ατομική ευθύνη εκεί που υπάρχει), με αποτέλεσμα ο εμβολιασμός στις μεγάλες ηλικίες να είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο (φάνηκε αυτό από το μεγάλο αριθμό θανάτων στο τρίτο κύμα της πανδημίας) και να βρισκόμαστε μπροστά στη μακάβρια προοπτική νέων εκατομβών νεκρών τους επόμενους μήνες.

«Στη συγκέντρωση πήγαν και οι δικοί μας ψεκασμένοι», μας έλεγε με θλίψη προχθές ένας νεαρός αναρχικός φίλος. Πράγματι, κάτι τυπάκια με βαρύγδουπα ονόματα και ακόμα πιο βαρύγδουπες παπάρες (τις οποίες θεωρούν ως… απαύγασμα φιλοσοφικής σοφίας) έφτασαν στο σημείο να καλέσουν στην ίδια διαδήλωση με τους κάθε είδους ψεκασμένους, ακροδεξιούς, καμουφλαρισμένους χρυσαυγίτες, θεούσους και θεούσες και όλο το κακό συναπάντημα. Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος. Κι αυτά τα τυπάκια έχουν πιάσει πάτο εδώ και καιρό. Δεν είναι «δικοί μας» (υπό οποιαδήποτε έννοια). Απαξιούμε ν’ αναφέρουμε τ’ όνομά τους, ούτε το σάλιο μας δε χαραμίζουμε για μια χούφτα ιδεολογικά σαλταρισμένους που κατάντησαν να κάνουν συντροφιά με το συρφετό του ανορθολογισμού, της θρησκοληψίας και του εθνικοφασισμού.

Αντίθετα, πρέπει να πούμε ότι ο ευρύτερος αντικαπιταλιστικός χώρος, παρά τις παλινωδίες του στη διάρκεια της πανδημίας, παρά την αδυναμία του να διακρίνει ανάμεσα στην κατασταλτική πολιτική του αστικού κράτους και στα αναγκαία μέτρα προστασίας από τη διασπορά του ιού, παρά το μπλέξιμό του στις «λόξες» της βιοπολιτικής, στο ζήτημα του εμβολιασμού επέδειξε στάση προοδευτική, καταφέρνοντας να διακρίνει -σε γενικές γραμμές- ανάμεσα στο επιστημονικό επίτευγμα που λέγεται εμβόλιο και στην καπιταλιστική ιδιοποίηση της παραγωγής και διανομής του.

Ο ευρύτερος αντικαπιταλιστικός χώρος, ξεκινώντας από τους οπαδούς του ΚΚΕ (και του «παραδοσιακού» ΣΥΡΙΖΑ ακόμη) και φτάνοντας μέχρι τον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο, συνέχισε μια μακρά ιστορική παράδοση που θέλει τους ανθρώπους που οραματίζονται μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο να είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή ανορθολογισμού και να ξέρουν να εκτιμούν τα επιτεύγματα της επιστήμης, εν πλήρη συνειδήσει ότι αυτή (η επιστήμη) αποτελεί μεν κατάκτηση της ανθρωπότητας, όμως η καπιταλιστική ιδιοποίησή της στενεύει τα όριά της.

Οι προοδευτικοί άνθρωποι, οι αριστεροί, οι κομμουνιστές, οι αντιεξουσιαστές, οι αναρχικοί, οφείλουν να σηκώσουν μεγάλο βάρος. Αυτοί πρέπει να πρωτοστατήσουν για να πείσουν τον κοινωνικό τους περίγυρο υπέρ του εμβολιασμού. Χωρίς ελιτισμούς και κούνημα του δαχτύλου, με επιστημονική επιχειρηματολογία, με πειθώ, με σεβασμό στους φόβους και τις ανασφάλειες των ανθρώπων (δεν μιλάμε για τους ψεκασμένους ή για τους ιδεοληπτικούς, αυτοί είναι… ανίατοι), πρέπει να διορθώσουμε την κοινωνική ζημιά που προκάλεσε η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία -προσπαθώντας να κουκουλώσει τις ευθύνες της- επιδίδεται πλέον σε ένα όργιο απειλών, στο οποίο μάλιστα πρωτοστατεί ο ακροδεξιός εσμός της, που ηδονίζεται να απειλεί με άδειες άνευ αποδοχών, απολύσεις και κάθε είδους αποκλεισμούς. Το εμβόλιο είναι δικαίωμα και δε θα το απεμπολήσουμε. Και είναι δικό μας χρέος να τραβήξουμε μπροστά την εργαζόμενη κοινωνία και τη νεολαία της.

Και για να τελειώνουμε με τα ιδεολογήματα, που φορούν το καπέλο του διαφωτισμού και επικαλούνται τα συνταγματικά δικαιώματα: Είναι συνταγματικό σου δικαίωμα να μην εμβολιαστείς. Ομως, το αστικό σύνταγμα είναι πολύ στενό για να περιγράψει τα κοινωνικά δικαιώματα. Εσύ που είσαι υπέρ των ατομικών σου δικαιωμάτων, τι έχεις να πεις για το δικαίωμα της κοινωνίας να αντιμετωπίσει ένα φονικό ιό, που έχει ήδη προκαλέσει ένα τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές, χώρια οι κατεστραμμένες υγείες, χώρια η υλική ζημιά;

Εδώ δεν πρόκειται μόνο για το δικαίωμά σου στην αυτοδιάθεση του σώματός σου (που κι αυτό είναι συζητήσιμο από κοινωνική άποψη), δεν είναι το ίδιο με το «φοράω – δε φοράω ζώνη στο αυτοκίνητο ή κράνος στη μηχανή». Εδώ, η κάθε ατομική απόφαση έχει άμεσες κοινωνικές προεκτάσεις. Πάψτε να μιλάτε, λοιπόν, για το συνταγματικά κατοχυρωμένο ατομικό δικαίωμα και πείτε μας για την κοινωνική ευθύνη ενός εκάστου και μιας εκάστης. Μην κρύβεστε υποκριτικά πίσω από το αστικό σύνταγμα, αποκαλύψτε μας ακριβώς τον τρόπο που σκέπτεστε, για να δούμε όλοι και όλες ότι δεν είστε προοδευτικοί υπερασπιστές του αστικού διαφωτισμού, αλλά ατομιστές που αδιαφορείτε για την κοινωνία.

Π.Γ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροTέταρτο κύμα: ή θα αντισταθούμε ή θα μετρήσουμε νέες εκατόμβες νεκρών
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 18 Ιούλη

Σχετικά Αρθρα

Πρόστυχη εξίσωση ενός καπιταλιστικού εγκλήματος με ένα τροχαίο δυστύχημα

Βαθύ Κόκκινο 28 Ιαν 2026, 13:03

Ο Θεοδωρόπουλος και η απελπισία του παραδοσιακού φιλοσιωνισμού

Βαθύ Κόκκινο 26 Ιαν 2026, 10:24

Λέιλα Χάλεντ: «7th of October was a must»

«Η 7η Οκτώβρη έπρεπε να γίνει»

Βαθύ Κόκκινο 2 Φεβ 2025, 11:38

Η εργαλειοποίηση του πιο άθλιου εθνικισμού

Βαθύ Κόκκινο 2 Σεπ 2023, 00:03

Το σύνδρομο της εξουσιολαγνείας

Βαθύ Κόκκινο 27 Μάι 2023, 11:01

Μας θέλουν πάμπτωχους και… γελαστούς

Βαθύ Κόκκινο 9 Απρ 2023, 10:36
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Φλεβάρη

25 Φεβ 2026, 00:01
Οικονομία

Ενας αμερικανοτσολιάς προμοτάρει το αμερικάνικο LNG

24 Φεβ 2026, 21:24
Αθλητισμός

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

24 Φεβ 2026, 19:39
Κόντρες

O Μr Bean είναι πονηρός

24 Φεβ 2026, 14:39
Διεθνή

Οι κυράδες της γης και οι αρουραίοι

24 Φεβ 2026, 13:12
Πολιτισμός

Βραβεία BAFTA: «Your dreams are an act of resistance» («Τα όνειρά σας είναι μια πράξη αντίστασης») – Υμνος στη μετανάστευση και τους μετανάστες

Το BBC έκοψε το "Free Palestine", με το οποίο έκλεισε την ομιλία του βραβευμένος με BAFTA δημιουργός

24 Φεβ 2026, 12:43
Υγεία

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

24 Φεβ 2026, 11:27
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξανά στο εδώλιο ο Ν. Χλύκας, ο γιος του Απ. Χλύκας και ο Ηλ. Καλφούτζος

Κατηγορούνται ότι οργάνωσαν απάτη με ψευτοκτηνοτρόφους σε ψευτοβοσκότοπους

24 Φεβ 2026, 09:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Φλεβάρη

24 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Το Βατερλό του «απολιτικού» Βιμ Βέντερς και της Μπερλινάλε

23 Φεβ 2026, 09:20
Κόντρες

Τζαμάλα

23 Φεβ 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη

23 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σικελία, Χίος, Μεσόγειος: υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες – Τα σύνορα της Ευρώπης περιγράφονται με πτώματα

22 Φεβ 2026, 09:22
Διεθνή

Σαουδάραβας ακαδημαϊκός κατηγορεί τα ΗΑΕ ότι λειτουργούν ως «Δούρειος Ιππος» του σχεδίου του «Μεγάλου Ισραήλ»

22 Φεβ 2026, 09:08
Πολιτισμός

Η παλαιστινιακή σημαία βγήκε (και) από την… κουζίνα

22 Φεβ 2026, 08:44
Παιδεία

Κατηγορίες σχολείων και απολυτηρίων: η αποθέωση του ταξικού διαχωρισμού

Το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate) στα δημόσια Λύκεια

22 Φεβ 2026, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Φλεβάρη

22 Φεβ 2026, 00:01
Κόντρες

Kαρναβάλια

21 Φεβ 2026, 08:03
Πολιτική

Βγήκαν τα ξεσκονόπανα στο Kefalonia focus

21 Φεβ 2026, 07:23
Πολιτισμός

To Aλάτι Αυτής Της Θάλασσας (την Παρασκευή 27 Φλεβάρη στην Κόντρα)

21 Φεβ 2026, 05:36
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Φλεβάρη

Κουβέιτ: Εθνική γιορτή.

Φιλιππίνες: Ημέρα δύναμης του λαού.

1931: Συγκέντρωση κατά της ανεργίας μπροστά στον «Οίκο του ναύτη» (Πειραιάς), συγκρούσεις με τη χωροφυλακή με πολλούς τραυματίες και συλλήψεις.

1941: Πεθαίνει ο Ιωάννης Μεταξάς.

1946: Πρώτη μετά τη Βάρκιζα γενική συνέλευση αγωνιστών του ΕΛΑΣ (Αθήνα).

1973: Βόμβα της ΕΑΝ στην οδό Ειρήνης Αθηναίας (Αθήνα).

1977: Συλλαμβάνονται οι ακροδεξιοί βομβιστές Αργ. Κακαβάς (4η Αυγούστου) και Α. Καλέντζης (Νέα Τάξις) στην κατοχή των οποίων βρέθηκε οπλοστάσιο από πυροβόλα, εκρηκτικά και χειροβομβίδες.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo