Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Μάρτη
  • Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους
  • Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο
  • Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού
  • ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 13 Μάρτη, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)
  • Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιούν 2020, 00:00

ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ
 
Δένδιας και Ντι Μάιο εμφανίστηκαν με μάσκες. Δε χρειαζόταν, προφανώς, αφού αρκούσε η τήρηση της μεταξύ τους απόστασης. Ηταν σόου ενταγμένο στην περί τον τουρισμό διαφημιστική προπαγάνδα. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση Θεοχάρη για ασφαλείς και μη ασφαλείς χώρες, η οποία εξόργισε την ιταλική κυβέρνηση, καθώς η Ιταλία δε συγκαταλεγόταν στις 29 ασφαλείς χώρες που είχε ανακοινώσει ο Θεοχάρης. Ο Ντι Μάιο έκανε οργισμένες δηλώσεις, μην παραλείποντας να τονίσει ότι «τα σύνορα θα κλείσουν για όσους δεν μας σέβονται». Αυτό που ήταν μια στοιχειωδώς σωστή ενέργεια, βαφτίστηκε «γκάφα του Θεοχάρη», ο οποίος υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση. Δεν του ήταν καθόλου δύσκολο να επιδοθεί σε καθημερινές κωλοτούμπες σε διάφορα ΜΜΕ, επιβεβαιώνοντας ότι δε θα υπάρξει διαχωρισμός σε ασφαλείς και μη ασφαλείς χώρες, αλλά σε «κόκκινα» και «πράσινα» αεροδρόμια, σύμφωνα με τη λίστα της ΕΑSA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αερομεταφορών). Πρόκειται, φυσικά, για τερατούργημα. Αρκεί να σκεφτεί κανείς την προοπτική ένα γκρουπ ταξιδιωτών από το Μιλάνο να πετάξει με πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο της Ρώμης και να μην υποβληθεί κανένας ταξιδιώτης σε τεστ. Είχαν τόσο ζόρι να υπογράψουν με την Ιταλία τη συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, που ο Ντι Μάιο απαίτησε να κάνει ο Δένδιας ειδική δήλωση για την άρση κάθε περιορισμού στα ταξίδια των ιταλών τουριστών. Και την έκανε…
 
Νέες προειδοποιήσεις
 
Με νέες δηλώσεις του στη Neuer Osnabruecker Zeitung, ο Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ιατρικής Ενωσης, τάχθηκε κατά της πρόωρης και υπερβολικής χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κοροναϊού, κάνοντας λόγο για «πολλές κρυφές εστίες» που μπορεί να υπάρχουν. Μίλησε για πληροφορίες από την Κίνα, σύμφωνα με τις οποίες τον ιό μεταδίδουν και άνθρωποι που έχουν ιαθεί, πράγμα που στη Γερμανία δεν έχει ακόμα ελεγχθεί επιδημιολογικά. Τόνισε πως νέους κινδύνους δημιουργεί η απελευθέρωση του τουρισμού και των ταξιδιών και τόνισε με έμφαση ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιτραπούν οι μαζικές εκδηλώσεις, όπως η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων με θεατές.
 
Ο προεδρεύων της Συνέλευσης των υπουργών Εσωτερικών των γερμανικών ομόσπονδων κρατιδίων Γέοργκ Μάιερ (σοσιαλδημοκράτης από τη Θουριγγία) αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκέντρωσης επαρκούς ποσότητας υγειονομικού υλικού μέχρι το φθινόπωρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενο νέο επιδημικό κύμα.
 
Οι δηλώσεις αυτές αποκτούν ξεχωριστή σημασία ενόψει της αύξησης των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη χώρα μας (αλλά και στις άλλες βαλκανικές χώρες) το τελευταίο δεκαήμερο, αμέσως μετά τη βαθμιαία αύξηση των μετακινήσεων.
 
Φλερτ
 
Ο Τσίπρας στον Παπαχελά: Αφού είπε ότι «το να µπορούν [«οι βασικοί πόλοι της ∆εξιάς και της Αριστεράς, που σήµερα είναι η Ν∆ και ο ΣΥΡΙΖΑ»] να διαµορφώνουν κυβερνήσεις συνεργασίας µε δυνάµεις του Κέντρου, είτε της Κεντροδεξιάς είτε της Κεντροαριστεράς, είναι ένα υγιές µοντέλο διακυβέρνησης», διότι «τα µοντέλα µονοκοµµατικών κυβερνήσεων µας οδήγησαν σε µεγάλες καταστροφές», κατέληξε: «Εγώ πιστεύω σε αυτό το µοντέλο διακυβέρνησης. Και γι’ αυτό τον λόγο δεν έχω επιλέξει και µια πολιτική απορρόφησης ή άλωσης απέναντι στο ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Μητσοτάκης το επιλέγει απ’ ό,τι βλέπω».
 
Κι όλοι αυτοί οι πασόκοι που έφυγαν από το ΚΙΝΑΛ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ τι είναι; Ο Ραγκούσης, ας πούμε, διεκδίκησε την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και πάτωσε. Εκείνη την περίοδο, μάλιστα, «στόλιζε» τον Τσίπρα σε καθημερινή βάση, ψάχνοντας να βρει τις πιο ονειδιστικές εκφράσεις. Σήμερα είναι βουλευτής και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος ξεκίνησε ο Τσίπρας να «ξεψειρίζει» το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και μετά ακολούθησε ο Μητσοτάκης. Αυτά είναι γνωστά. Επομένως, εκείνο που έχει σημασία είναι η «επίθεση ισοτιμίας» που κάνει ο Τσίπρας στο ΚΙΝΑΛ, συνεχίζοντας το φλερτ που διεξάγεται εδώ και καιρό.
 
«Αυτοκριτική»
 
Στην ίδια συνέντευξη, ο Τσίπρας έκανε και… αυτοκριτική για το χειρισμό του σκανδάλου Novartis: «Υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για το αν το χειριστήκαµε σωστά, αλλά όχι αυτές που ίσως νοµίζετε. (…) Εκεί λοιπόν, θα µπορούσαµε κι εµείς να είχαµε χειριστεί µε λιγότερη αφέλεια την υπόθεση και να πούµε: Ποιοι είναι οι τρεις που εµφανίζονται να έχουν µεγαλύτερη σχέση µε το σκάνδαλο; Ε, αυτούς τους τρεις τους πάµε σε Προανακριτική και δεν θα επιστρέψουµε τη δικογραφία στη ∆ικαιοσύνη για να κρίνει αυτή. Οπως έκανε τώρα δηλαδή και ο κ. Μητσοτάκης, που θέλει να έχει µια ανοιχτή Προανακριτική για πάσα χρήση. (…) Αν κάναµε τον διαχωρισµό, είµαι βέβαιος ότι ακόµη και τα κόµµατά τους θα αναγκάζονταν να τους αποµακρύνουν αντί να τους αγκαλιάσουν».
 
Οι τρεις είναι, προφανώς οι Λοβέρδος (έχει παραπεμφθεί από την Τουλουπάκη), Γεωργιάδης και Αβραμόπουλος (οι υποθέσεις τους εκκρεμούν ακόμα). Πίσω από τον πολιτικό οπορτουνισμό-τακτικισμό που παρουσιάζει ο Τσίπρας («θα κερδίζαμε περισσότερα αν το είχαμε χειριστεί διαφορετικά») προσπαθεί να κρύψει την ουσία. Οτι αυτοί, οι συριζαίοι, αρνήθηκαν να εξετάσουν την ουσία του σκανδάλου, εκμεταλλευόμενοι (και) τις διαδικασίες της Προανακριτικής. Το μόνο που έκαναν ήταν να φτιάξουν ένα έωλο νομικίστικο πλαίσιο και να επιστρέψουν την υπόθεση στην Τουλουπάκη. Για ποιο λόγο; Για να μην εξεταστεί ποτέ η ουσία και τις (αναπόφευκτες) απαλλαγές να τις κάνει η Τουλουπάκη.
 
Η «αυτοκριτική» του Τσίπρα έχει να κάνει μόνο με το εκλογικό πολιτικό παιχνίδι (ποιος κέρδισε και ποιος έχασε από τους χειρισμούς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην προηγούμενη Βουλή) και όχι με την ουσία του σκανδάλου Novartis, που όλα τα αστικά κόμματα άφησαν ανέγγιχτη.
 
Ούτε ντροπή ούτε τσίπα
 
Δελτίο Τύπου της Κομισιόν με πανηγυρικό τίτλο: «Δασικές πυρκαγιές: Η Επιτροπή εξοπλίζει τον στόλοrescEU με νέα αεροσκάφη ενόψει του καλοκαιριού». Είπαμε κι εμείς να το διαβάσουμε ολόκληρο. Και τι διαπιστώσαμε;  Οτι ο ντόρος γίνεται για τη χρηματοδότηση της αγοράς δύο νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών από τη σουηδική κυβέρνηση. «Με την αγορά αυτή, το 2020 ο στόλος rescEU θα αποτελείται συνολικά από 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα που θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ», τονίζει με υπερηφάνεια η ανακοίνωση. Αυτός ο πυροσβεστικός στόλος δε φτάνει ούτε για μια καλοκαιρινή μέρα στην Ισπανία. Προσθέστε, Πορτογαλία, Νότια Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα, όλο τον ευρωπαϊκό νότο, δηλαδή, που πλήττεται κάθε χρόνο από δασικές πυρκαγιές, οι οποίες προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές, και θα αντιληφθείτε ότι ο μηδαμινός στόλος «ασφαλείας» της Κομισιόν δεν είναι παρά ένα αισχρό αστείο που ούτε προπαγανδιστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει.
 
Koινώς «τον ήπιαν»
 
Οι διεργασίες στη Λιβύη έχουν επιταχυνθεί καθώς νέα δεδομένα έχουν προκύψει στον αιματηρό εμφύλιο ανάμεσα στις φατρίες του Χαφτάρ και του Σαράτζ. Ο «δικός μας» έχει ηττηθεί κατά κράτος. Μπορεί όταν έλυσε την πολιορκία της Τρίπολης να έλεγε διάφορα περί αναδιάταξης των δυνάμεων και τα παρόμοια, όμως ήταν φανερό ότι αναδιπλώθηκε από τα περίχωρα της Τρίπολης για να μην περικυκλωθεί και χάσει και τους τελευταίους στρατιώτες που διέθετε (και για να μη δει διάφορους φυλάρχους να περνούν στο αντίπαλο στρατόπεδο, κάτι που κάθε άλλο παρά ασυνήθιστο είναι σ' αυτή την περιοχή του κόσμου). Ο Χαφτάρ πήγε στο Κάιρο, μπας και εξασφαλίσει συνέχιση της αιγυπτιακής υποστήριξης σε όπλα, όμως έφυγε από εκεί συνοδευόμενος από την προτροπή του Σίσι να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Σαράτζ, ο οποίος δε θέλει να τον βλέπει στα μάτια του.
 
Θα υπάρξουν, ασφαλώς, και άλλα επεισόδια στην πολύπαθη Λιβύη, με την ενεργή ανάμιξη ιμπεριαλιστικών και περιφερειακών δυνάμεων, όμως το βέβαιο είναι ότι ο Χαφτάρ έχασε και ο Ερντογάν κέρδισε και βγαίνει ενισχυμένος. Και όχι απομονωμένος, όπως διαβεβαίωνε ο Μητσοτάκης, όταν κουβαλούσε τον Χαφτάρ στην Αθήνα με τιμές αρχηγού κράτους. Τώρα, κάποιοι σαν τον Παπαχρήστο των «Νέων» ρωτούν τον Μητσοτάκη αν «θα πάρει κανένα κεφάλι για τη βαριά διπλωματική ήττα που υποστήκαμε», καθώς «είχαμε βάλει όλα μας τα λεφτά στον μερακλή στρατηγό Χαφτάρ, τον φέραμε και εδώ, τον υποδεχτήκαμε ως αρχηγό κράτους, αλλά ο στρατηγούλης μας αποδείχθηκε… Αστραχάν. Μουλάρι. Κανονικό».
 
Tρολιές-μπούμερανγκ
 
Οταν πας να στήσεις αντιπολιτευτική τακτική με τροφοδότες τον Βαξεβάνη και κάτι τρολ του Ιντερνετ, που τα τάιζες καλά όσο ήσουν κυβέρνηση, αναλαμβάνεις τον κίνδυνο να σε στείλουν αδιάβαστο και οι τρολιές να μετατραπούν σε μπούμερανγκ που θα σου έρθει κατακέφαλα. Και καλά όλα τ' άλλα, αλλά να μεταφέρουν και το Μαρμάρι στην Κροατία; Σαν να μην έχει η Ελλάδα παραλίες κι έπρεπε να δανειστούν εικόνα από μια παραλία της Δαλματίας! Οσο για την κυβέρνηση, οχυρωμένη πίσω από τη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζει ότι απευθύνεται σε αφελείς που θα χάψουν το παραμύθι ότι η νέα διαφημιστική καμπάνια έγινε δωρεάν και δεν κόστισε 32 εκατ. που κατήγγειλε ο Χαρίτσης. Με τόσο χρήμα που μασάνε οι μεγαλοξενοδόχοι, το έβαλαν κι αυτό στο λογαριασμό.
 
ΥΓ. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε σε διαφήμιση εταιρίας καλλυντικών που είχε επίσης χρησιμοποιήσει τη φράση «state of mind», αντί να μείνει στην ξεφτίλα της διαφήμισης αυτής καθαυτής; Η απάντηση είναι απλή: γιατί τέτοιες διαφημίσεις-ξεφτίλα χρησιμοποιούσε και ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαφημίσει τον ελληνικό τουρισμό.
 
Καθάρματα
 
Ο Αντερς Τέγκνελ, επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας, έκανε «αυτοκριτική» για τη στρατηγική ανάπτυξης ανοσίας αγέλης, με την οποία η χώρα του αντιμετώπισε την πανδημία του νέου κοροναϊού. «Αν ερχόμασταν ξανά αντιμέτωποι με την ίδια ασθένεια και ξέραμε γι' αυτήν ό,τι ακριβώς ξέρουμε τώρα, νομίζω πως θα καταλήγαμε κάπου ενδιάμεσα. Ανάμεσα σ' αυτό που έκανε η Σουηδία και εκείνο που έκανε ο υπόλοιπος κόσμος», δήλωσε στο σουηδικό ραδιόφωνο, ενόψει των περισσότερων από 4.500  νεκρών, σε μια χώρα με πληθυσμό όσο η Ελλάδα.
 
Αυτοί είναι οι επιστήμονες-καθάρματα του κεφαλαίου. Ο Τέγκνελ και οι συνάδελφοί του ήξεραν ό,τι ήξεραν και οι συνάδελφοί τους σε όλο τον κόσμο. Είχαν δει τι γινόταν στην Ιταλία. Τα έβαλαν κάτω, πήραν υπόψη ότι η Σουηδία -πλην Στοκχόλμης- είναι αραιοκατοικημένη, πήραν ακόμα υπόψη ότι οι ηλικιωμένοι δε ζουν μαζί με τις οικογένειες των παιδιών τους και εν πλήρει συνειδήσει αποφάσισαν: μπορεί να πεθάνουν μερικές χιλιάδες ηλικιωμένοι, αλλά αυτό το «κόστος» δεν είναι τίποτα μπροστά στο κέρδος που θα έχει ο σουηδικός καπιταλισμός. Την ώρα που οι άλλοι θα μαζεύουν τα συντρίμμια μετά το lockdown, εμείς δε θα έχουμε υποστεί καμιά ιδιαίτερη ζημιά. Ασε που θα έχουμε εξοικονομήσει και τις συντάξεις αυτών που θα πεθάνουν. Α, να μην το ξεχάσουμε: δεκαετίες τώρα, η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία καμαρώνει για το «κοινωνικό κράτος» της Σουηδίας!
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροYγειονομική ανασφάλεια και νέα φτωχοποίηση/κινεζοποίηση
Επόμενο άρθρο Dixi et salvavi animam meam

Σχετικά Αρθρα

Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο

Κόντρες 12 Μαρ 2026, 12:34

Κά(ρ)για Κάλλας

Κόντρες 10 Μαρ 2026, 19:19

Πύραυλος με υπογραφή

Κόντρες 9 Μαρ 2026, 10:35

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

Κόντρες 5 Μαρ 2026, 19:22

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

Κόντρες 4 Μαρ 2026, 21:52

Sumud

Κόντρες 27 Φεβ 2026, 14:48
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

13 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αλλοι πλακώνονται στα καταφύγια και άλλοι στριμώχνονται στους δρόμους

12 Μαρ 2026, 14:19
Κόντρες

Η δυστυχία τους είναι ότι το Σύνταγμά τους δεν προβλέπει φίμωτρο

12 Μαρ 2026, 12:34
Διεθνή

Το Ιράν αυξάνει σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω τoυ Στενού του Ορμούζ από τότε που ανέλαβε τον έλεγχο της βασικής αυτής θαλάσσιας οδού

12 Μαρ 2026, 10:19
Πολιτισμός

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΒΟΛΗ | Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 13 Μάρτη, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

12 Μαρ 2026, 00:59
Πολιτική

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

12 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Μάρτη

12 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Με αντοχή στους αμερικανοσιωνιστικούς βομβαρδισμούς, με καθημερινά πλήγματα στη σιωνιστική οντότητα και τις αμερικάνικες βάσεις στον Κόλπο και με κλειστό το Στενό του Ορμούζ, ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του Ιράν

11 Μαρ 2026, 22:41
Πολιτική

Η Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας

11 Μαρ 2026, 19:27
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Ποινές-χάδι με βελούδινο γάντι

Μόνο η Ζαρούλια θα πάει φυλακή από όσους είχε ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρωτόδικα

11 Μαρ 2026, 15:47
Διεθνή

Δήλωση Ομάδων Λαϊκής Αντίστασης και Κοινοτικής Δράσης στον Λίβανο

11 Μαρ 2026, 14:18
Πολιτική

Στα μαλακά ρίχνουν (πάλι) τους νεοναζιστές εγκληματίες

11 Μαρ 2026, 13:34
Παιδεία

«Οχι» στη Νομική Σχολή του δημόσιου Πανεπιστήμιου Πατρών – «Ναι» στις Νομικές των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

11 Μαρ 2026, 11:07
Πολιτισμός

«Αγκάθια και γαρύφαλλα»: Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ στα ελληνικά

Από τη Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

11 Μαρ 2026, 09:18
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί αναλώσιμοι στο πλαίσιο του αυταρχικού σχολείου και των τρομοκρατικών ενεργειών της διοικητικής ιεραρχίας

11 Μαρ 2026, 00:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Μάρτη

11 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιγά μην ακούνε οι «αγορές» τoν ξεμωραμένο πορτοκαλομαλλιά φασίστα

10 Μαρ 2026, 21:44
Κόντρες

Κά(ρ)για Κάλλας

10 Μαρ 2026, 19:19
Διεθνή

Σιωνιστικά μίντια: Η Χεζμπολά δείχνει ετοιμότητα για παρατεταμένη σύγκρουση

Αυξάνεται η πίεση στο βόρειο μέτωπο των σιωναζιστών

10 Μαρ 2026, 15:13
Πολιτική

Μπούκουρας: Ψήφισα Δήμα – πήρα αναστολή!

Αμετανόητος δηλώνει ο νεοναζιστής πρώην βουλευτής

10 Μαρ 2026, 14:10
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάρτη

Ημέρα νεφρού.

Ημέρα δράσης των σιδηροδρομικών.

1881: Εκτελείται ο τσάρος Αλέξανδρος Β’ από βόμβα της οργάνωσης “Ναρόντνανγια Βόλια“.

1888: Η Βραζιλία καταργεί με νόμο τη δουλεία.

1925: Ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος επιβάλλει δικτατορία.

1958: Απολύονται 133 κομμουνιστές από τον Αγιο Ευστράτιο.

1971: Βόμβες έξω από τα γραφεία της εφημερίδας “Εστία” και στα γραφεία της “Esso“.

1980: Αρχή ένοπλου αγώνα του ΡΚΚ.

1991: Η 17Ν εκτελεί τον αμερικανό λοχία Ronald Stewart.

1996: Αποφυλάκιση των χουντικών ζητά στη βουλή ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo