Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή
  • Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές
  • Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
  • Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Τοξικό «ατύχημα» στην Ινδία: εγκληματική αδιαφορία χάριν του μέγιστου κέρδος
Διεθνή

Τοξικό «ατύχημα» στην Ινδία: εγκληματική αδιαφορία χάριν του μέγιστου κέρδος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Μάι 2020, 00:00


 
Τις μαύρες μέρες του μεγαλύτερου ίσως βιομηχανικού «ατυχήματος» στον κόσμο (μετά τη διαρροή ισοκυανικού μεθυλίου από εργοστάσιο της Union Carbide στο Μποπάλ της Ινδίας το 1984, που σκότωσε πάνω από 15.000 – κατ’ αλλους 25.000 – και δηλητηρίασε πάνω από μισό εκατομμύριο, αφήνοντάς τους ανάπηρους) θύμισε η διαρροή τοξικών αερίων στυρενίου, που έγινε στις 3:30 το πρωί της Πέμπτης στο εργοστάσιο της LG Polymers India, θυγατρικής της νοτιοκορεατικής εταιρίας LG Chemical Ltd. Το εργοστάσιο βρίσκεται στα περίχωρα της βιομηχανικής πόλης Βισαχαπάτναμ, στο ομόσπονδο κράτος Αντρα Πραντές της νοτιοανατολικής Ινδίας.
 
Το νέο «ατύχημα» (τα εισαγωγικά δεν τα βάζουμε τυχαία, όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω) έγινε όταν ο κόσμος κοιμόταν και το δηλητηριώδες αέριο εξαπλώθηκε σε μία περιοχή ακτίνας τριών χιλιομέτρων, εκθέτοντας περισσότερους από χίλιους ανθρώπους στη φονική του επίδραση, σκοτώνοντας τουλάχιστον 13 (μεταξύ των οποίων δύο παιδιά) και στέλνοντας στα νοσοκομεία άλλους 285 μέχρι στιγμής, ενώ 5.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
 
Σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» (βλ. https://www.nytimes.com/2020/05/07/world/asia/india-lg-gas.html), το εργοστάσιο, που κατασκευάζει διάφορα πολυμερή, ήταν παλιό (από τη δεκαετία του ’90) και κακοσυντηρημένο, ενώ δεν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του εργοστασίου.
 
Το εργοστάσιο είχε κλείσει λόγω του κοροναϊού στα τέλη Μάρτη και αυτή τη βδομάδα βρισκόταν στη διαδικασία της επανέναρξης. Ενας πρώην μάνατζερ της εταιρίας υποστήριξε ότι η απουσία εργαζομένων ίσως να έπαιξε ρόλο, γιατί το υγρό στυρένιο χρειάζεται προσεκτική παρακολούθηση. Η ίδια η εταιρία δήλωσε ότι θα συνεργαστεί για να βρεθεί η αιτία, ενώ ο πρωθυπουργός του κρατιδίου δήλωσε ότι το ατύχημα έγινε όταν οι εργάτες διεξήγαγαν την προγραμματισμένη συντήρηση κατά την οποία διαπίστωσαν τη διαρροή σε μία δεξαμενή (βλ. https://edition.cnn.com/2020/05/07/asia/india-gas-leak-death-intl-hnk/index.html).
 
Ομως το στυρένιο αποθηκεύεται σε υγρή μορφή στις δεξαμενές. Σε ατμοσφαιρική πίεση το στυρένιο είναι υγρό και για να γίνει αέριο θα πρέπει να φτάσει στους 145 βαθμούς Κελσίου, που είναι το σημείο βρασμού του σε ατμοσφαιρική πίεση. Το στυρένιο είναι «άτιμο» υγρό, γιατί ο πολυμερισμός του, που πραγματοποιείται σε θερμοκρασίες άνω των 65oC, δημιουργεί εξώθερμη αντίδραση που μπορεί να ανεβάσει τη θερμοκρασία του πάνω από το σημείο βρασμού και αν το εξαεριστικό της δεξαμενής δεν είναι καλά συντηρημένο ή είναι μικρότερης διαμέτρου από την απαιτούμενη, τότε μπορεί να αυξηθεί η πίεση και να αστοχήσει η δεξαμενή, απελευθερώνοντας τα δηλητηριώδη αέρια στο περιβάλλον (βλ. https://www.cpchem.com/bl/aromatics/en-us/Documents/Safe_Handling_and_Storage_of_Styrene_Monomer.pdf).
 
Από την άλλη, το σημείο ανάφλεξης του στυρενίου (δηλαδή η θερμοκρασία που μία σπίθα είναι ικανή να το αναφλέξει) είναι χαμηλότερο του πετρελαίου (είναι γύρω στους 30oC). Ολα αυτά το κάνουν ιδιαίτερα επικίνδυνο, γι’ αυτό και όταν αποθηκεύεται σε δεξαμενές σε θερμά κλίματα (άνω των 25oC για μεγάλο χρονικό διάστημα), αυτές θα πρέπει να είναι μονωμένες και να υπάρχει σύστημα αδρανοποίησης του τμήματος της δεξαμενής πάνω από τη στάθμη του υγρού, με άζωτο.
 

 
Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν οι δεξαμενές φαίνεται να είναι μονωμένες, όμως είναι προφανές ότι η θερμοκρασία δεν αυξάνεται από το χέρι του… θεού. Αρα, κάτι αστόχησε. Εγιναν θερμές εργασίες δίπλα στις δεξαμενές; Βούλωσαν τα εξαεριστικά λόγω κακής συντήρησης; Τι απέγινε το σύστημα αδρανοποίησης (αν υπήρχε);
 
Το σίγουρο είναι ότι δε φταίει ο… κοροναϊός και η έλλειψη προσωπικού λόγω της καραντίνας. Το γεγονός ότι η διαρροή έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών επαναλειτουργίας του εργοστασίου δείχνει ότι κάτι «βρωμάει». Η ανάγκη να καλυφθεί η «χασούρα» λόγω καραντίνας, σε συνδυασμό με τη χρόνια έλλειψη σωστής συντήρησης του εξοπλισμού αποθήκευσης ενός τόσο επικίνδυνου υγρού, έφτιαξαν το δολοφονικό μείγμα που πλήρωσαν χιλιάδες άνθρωποι στην περιοχή. Το έγκλημα γίνεται ακόμα πιο μεγάλο, αν αναλογιστούμε ότι το εργοστάσιο είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή! Ομως το κεφάλαιο δεν ενδιαφέρεται για τέτοιες… λεπτομέρειες!
 
Η κατάσταση των πληβειακών μαζών στην Ινδία είναι γνωστή. Ο κοροναϊός έκανε ακόμα πιο αβάσταχτη την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να περπατήσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα με τα πόδια για να πάνε στα χωριά τους προκειμένου να γλυτώσουν την ανεργία που τους περίμενε μετά την απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας στη χώρα (βλ. https://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/35399.Η-πανδημία-απειλεί-με-λιμό-τους-παρίες-του-πλανήτη). Το «ατύχημα» πρόσθεσε κι άλλα βάσανα στο λαό της Ινδίας.
 
Μην ανησυχείτε όμως. Η δικαιοσύνη θα λάμψει και πάλι, όπως έγινε με το «ατύχημα» της Union Carbide στo Μποπάλ, που είδαμε να «τιμωρείται» με… δύο χρόνια φυλάκιση, δεκαέξι χρόνια μετά! Οι οκτώ μανατζαραίοι που κρίθηκαν ένοχοι, λόγω εγκληματικής αδιαφορίας, καταδικάστηκαν το 2010 (https://news.bbc.co.uk/2/hi/south_asia/8725140.stm) σε δύο χρόνια φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 2.125 δολαρίων ο καθένας! Πάντως, η «μητέρα Τερέζα» που είχε σπεύσει αμέσως – στις 12 Δεκέμβρη του 1984 – στο χώρο του ατυχήματος, έδωσε τότε τη συγχώρεσή της στους υπεύθυνους, καλώντας και το λαό «να δώσει συγχώρεση» (βλ. https://www.nytimes.com/1984/12/12/world/mother-teresa-carries-her-message-to-bhopal.html). Το σημαντικό είναι να μη διαταραχθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου! Ισως γι αυτό και τη «μητέρα Τερέζα» την άκεναν… αγία!
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤα πάντα στα πόδια των καπιταλιστών – Αρμαγεδώνας για την εργατική τάξη
Επόμενο άρθρο Αδίστακτοι και γελοίοι

Σχετικά Αρθρα

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 11:57

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

Διεθνή 17 Οκτ 2026, 09:18

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

Διεθνή 16 Οκτ 2026, 11:05

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

Διεθνή 16 Οκτ 2026, 09:41

Τα κρεμαστάρια του πορτοκαλομαλλιά φασίστα

Διεθνή 14 Οκτ 2026, 14:18

«Ο Γιάχια Σινουάρ νίκησε την ισραηλινή κοινωνία για ολόκληρες γενιές»: Αρθρογράφος της Χααρέτζ προειδοποιεί για καταστροφή που θα διαρκέσει γενιές

Διεθνή 14 Οκτ 2026, 11:11
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Βουλευτές και υπουργοί λομπίστες του σιωναζισμού στην ελληνική Βουλή

17 Οκτ 2026, 18:53
Διεθνή

Γιατί ο Μαχμούντ Αμπάς ανέβαλε τις παλαιστινιακές εκλογές

17 Οκτ 2026, 11:57
Διεθνή

Δέντρο το δέντρο, σπίτι το σπίτι: Πώς καταλαμβάνεται η Δυτική Οχθη

17 Οκτ 2026, 09:18
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Την ημέρα που σκοτώνονταν δυο εργάτες, οι τοπικοί άρχοντες της Κορίνθου φιλοτεχνούσαν την αγιογραφία των φιλάνθρωπων Βαρδινογιάννηδων

16 Οκτ 2026, 15:12
Πολιτισμός

Η ντροπή του Ηνωμένου Βασίλειου: Αποσύρθηκαν από την αγορά τα βιβλία της Σάλι Ρούνι

Επειδή επιμένει με συνέπεια να υποστηρίζει την Palestine Action

16 Οκτ 2026, 12:33
Διεθνή

Εντελώς πρωτοφανές: Η κρατική τηλεόραση της Γαλλίας καταγγέλλει τoν εποικισμό της Δυτικής Οχθης (video)

16 Οκτ 2026, 11:05
Εργατικά

Η Motor Oil ομολογεί την ευθύνη της για τις εκρήξεις στο κάτεργό της, που σκότωσαν και σακάτεψαν εργάτες

16 Οκτ 2026, 10:56
Διεθνή

Σιωναζιστές δεσμοφύλακες πυροβόλησαν παλαιστίνιους κρατούμενους μέσα στο κελί

16 Οκτ 2026, 09:41
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Εκδήλωση της Δικτύωσης: «7 Οκτώβρη 2023: Ενας ηρωικός Κατακλυσμός»

7 μμ, αίθουσα Παναρκαδικής, Τζωρτζ 9 (πλ. Κάνιγγος)

16 Οκτ 2026, 08:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2026, 00:01
Παιδεία

«Πάμε κι όπου βγει» στα σχολεία: Καθημερινά τα ατυχήματα με τραυματισμούς μαθητών

15 Οκτ 2026, 22:58
Κόντρες

Υπέρ Κίμπερλι συνηγορία

15 Οκτ 2026, 22:47
Εργατικά

Νέα έκρηξη στο κάτεργο των Βαρδινογιάννηδων – Δύο σοβαρά τραυματίες εργάτες

15 Οκτ 2026, 18:48
Οικονομία

Πετρέλαιο θέρμανσης: Κυβέρνηση και πετρελαιάδες καπιταλιστές καταληστεύουν τον ελληνικό λαό

15 Οκτ 2026, 14:53
Πολιτική

Ηamlet, the comedy

15 Οκτ 2026, 11:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Οι νεοναζιστές εξακολουθούν να «ακονίζουν τις ξιφολόγχες στα πεζοδρόμια»

14 Οκτ 2026, 22:05
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 1.300 ασθενείς νοσηλεύτηκαν στους διαδρόμους τις πρώτες 40 μέρες του φθινόπωρου

14 Οκτ 2026, 19:52
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ημέρα μυοσκελετικού τραύματος.

Ημέρα υπέρ των κακοποιημένων παιδιών.

Μαλάουι: Ημέρα μητέρας.

1920: Ο Μάικ Φίτζεραλντ γίνεται ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας (Ιρλανδία).

1941: Οι ναζί εκτελούν 250 άνδρες 16-60 ετών των χωριών Aνω και Κάτω Κερδύλια Σερρών σε αντίποινα για τον φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

1974: Ιδρύεται η ΟΝΝΕΔ.

2006: Η Λατίφα αλ Γκαούντ εκλέγεται ως η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Μπαχρέιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo