♦ Γίνονται τέτοια πράγματα; Δεν είναι δυνατόν. Ο Θεοχαρόπουλος είπε στην ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ότι του προτάθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ προκειμένου να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτός, όμως, επειδή πολιτεύεται με αρχές, αρνήθηκε. Τότε, του ζήτησαν να παραδώσει την έδρα (ως γνωστόν, έχει εκλεγεί άκοπα, ως επικεφαλής του Επικρατείας της ΔΗΣΥ ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). «Στο ΚΙΝΑΛ κάνουμε πάντα συνεργασίες με αρχές και όχι παζάρια», απάντησαν οι πασόκοι. Εμείς τώρα ποιον να πιστέψουμε, τον Θανάση ή τη Φώφη; Το μόνο βέβαιο είναι πως έγινε χοντρό παζάρι. Κι όπως υπαινίχτηκε ο Κεγκέρογλου, υπάρχουν «άλλα πράγματα». Αλλιώς, λέμε εμείς, δε θα εγκατέλειπε ο Θεοχαρόπουλος μια σίγουρη επανεκλογή στη Βουλή.
♦ Από την επιστολή παραίτησης της υφυπουργού Χρυσοβελώνη από το κόμμα Καμμένου εμείς κρατάμε την υπογραφή με τις πολλές ιδιότητες και τις υπογραμμίσεις: υφυπουργός, πολιτευτής Μαγνησίας, δικηγόρος, σύζυγος και μητέρα! Παρακάμπτοντας τη γραφικότητα του πράγματος (απολύτως συμβατή με την πολιτική καριέρα της Χρυσοβελώνη), εμείς αντιλαμβανόμαστε ως βασικό συμφραζόμενο της υπογραφής μακρυνάρι, ότι η νυν υφυπουργός θα εξακολουθήσει (αυτό τουλάχιστον θέλει) να πολιτεύεται «στην υπηρεσία των πολιτών της Μαγνησίας». Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, βεβαίως-βεβαίως. Εκτός αν κάτι στραβώσει και οι συριζαίοι την αφήσουν στα κρύα του λουτρού (δε θα 'ναι η πρώτη), οπότε θα γελάσει κάθε πικραμένος (πλην της Χρυσοβελώνη, φυσικά).
♦ Ποιος έλειπε από το συλλαλητήριο του Συντάγματος; Ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο γιος της Ντόρας έχει άλλη περπατησιά από τον θείο Κούλη. Δε θέλει να ταυτιστεί με τους Σαμαράδες και τους Μπουμπούκους. Εμφανίζεται με προφίλ χαμηλών τόνων, συναινετικό, υπεράνω των «παλαιών διαχωρισμών», ενάντια «στα άκρα». Κι αφού χτίσει αυτό το προφίλ (κερδίζοντας και το δήμο Αθήνας, όπως όλα δείχνουν), θα διεκδικήσει το ρόλο του ηγέτη μιας «σύγχρονης Κεντροδεξιάς». Οπως είχε κάνει ο Καραμανλής ο νεότερος τη δεκαετία του 2000. Μόνο που ο Καραμανλής δε χρειάστηκε να κουραστεί για να κερδίσει την αρχηγία, ενώ ο γιος της Ντόρας θα πρέπει να διεξαγάγει και… ενδοοικογενειακό εμφύλιο.
♦ Οταν γκάλοπ που παρήγγειλε και δημοσίευσε η ναυαρχίδα του εθνικοφασισμού, το «Πρώτο Θέμα», βγάζει 65,7% κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά για όσους επένδυσαν πολιτικά σ' αυτή τη θέση, τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Το πραγματικό ποσοστό είναι σίγουρα σημαντικά χαμηλότερο και ο χρόνος δουλεύει υπέρ της λήθης.