Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι κυρίες έχουν νεύρα
  • Στον αστερισμό του Θόδωρα
  • Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές
  • Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη
  • ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση
  • Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Στο Ψαχνό»Διδάγματα
Στο Ψαχνό

Διδάγματα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Δεκ 2018, 00:00

Στην Ελλάδα (και όχι μόνο) η συζήτηση για το πολιτικό περιεχόμενο του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων, που εξακολουθεί να πυρπολεί τη Γαλλία και να βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις στη χώρα, τείνει να επισκιάσει τη συζήτηση για τον ταξικό χαρακτήρα αυτού του κινήματος, για τον τρόπο αντιπαράθεσής του με το γαλλικό κράτος και την κυβέρνησή του και για τα αποτελέσματα που αυτή η αντιπαράθεση έφερε.

Δε δίνουμε καμιά βάση στις δημοσκοπήσεις και στις αναλύσεις που τις συνοδεύουν, σύμφωνα με τις οποίες η πλειοψηφία των Κίτρινων Γιλέκων είναι ψηφοφόροι της Λεπέν, με τη μειοψηφία να είναι ψηφοφόροι του Μελανσόν. Ξέρετε γιατί; Γιατί το ποσοστό που πήρε ο Μακρόν στις εκλογές ήταν πολύ μεγάλο για να το αποδώσει κανείς σε αστικά και ανώτερα μικροαστικά στρώματα. Τον Μακρόν τον ψήφισαν και εργάτες, που είναι εξίσου οργισμένοι με τους εργάτες που ψήφισαν Μελανσόν, Λεπέν, Φιγιόν ή ό,τι άλλο.

Αυτό που κυριαρχεί στο κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων δεν είναι η προηγούμενη ή η μελλοντική εκλογική συμπεριφορά των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά η ταξική ιδιότητά τους. Εργάτες, χαμηλότερα μικροαστικά στρώματα και νέοι απαρτίζουν αυτό το κίνημα. Και στη συμπεριφορά τους εμπνέονται από τις καλύτερες παραδόσεις της γαλλικής εργατικής τάξης, που διαμορφώθηκαν μέσα από μια μακρά ιστορία ταξικών αγώνων.

Οταν το γαλλικό κοινωνικό κίνημα φτάνει στο «αμήν», κινείται βίαια στην αντιπαράθεσή του με την αστική εξουσία, γνωρίζοντας πως αυτή η εξουσία δεν υπάρχει περίπτωση να φοβηθεί παρά μόνο τη βίαιη ταξική αντίσταση. Αυτό είναι λίγο-πολύ γνωστό παντού, όμως η Γαλλία είναι η χώρα που το εργατικό κίνημα κάνει αυτή την επιλογή με μεγαλύτερη ευκολία από οποιαδήποτε άλλη χώρα, αγνοώντας τις φωνές της «λογικής», της «υπευθυνότητας» και της «μετριοπάθειας». Δε χρειάζεται να πάμε στους ταξικούς αγώνες του 1848-52 και μετά στην Κομμούνα για να θεμελιώσουμε αυτό το συμπέρασμα. Αρκεί να θυμηθούμε πόσα βίαια ξεσπάσματα υπήρξαν στη Γαλλία τα τελευταία 20-30 χρόνια, σε σύγκριση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτή η ειδοποιός διαφορά έχει καθορίσει και τους κοινωνικούς συσχετισμούς στο επίπεδο της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Μολονότι και αυτή έχει χάσει πολλά, η γαλλική εργατική τάξη έχει καταφέρει να δώσει τους πιο αποτελεσματικούς αμυντικούς αγώνες και να διατηρεί ακόμα το καλύτερο επίπεδο μισθών, εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής προστασίας στην Ευρώπη.

Σ' έναν τέτοιο αμυντικό αγώνα, ο υπερφίαλος και αλαζών Μακρόν, ο τραπεζίτης που έγινε πολιτικός και επελέγη ως εκείνος που θα ανανέωνε το κλυδωνιζόμενο γαλλικό πολιτικό σύστημα, ανάλωσε όλο σχεδόν το πολιτικό του κεφάλαιο (αρνητικό ρεκόρ θετικών γνωμών καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις που γίνονται) μέσα σε λίγες εβδομάδες. Και η εργατική τάξη έχει ήδη κάποιες κατακτήσεις, είτε με αρνητικό τρόπο (ακύρωση των νέων φόρων στα καύσιμα) είτε με θετικό (τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μακρόν για εργαζόμενους και συνταξιούχους – βλ. σελίδα 5).

Αντί, λοιπόν, για σχολαστικιστικές αναλύσεις αργόσχολων περί του ποιος θα βάλει την πολιτική σφραγίδα του σ' αυτό το κίνημα (το οποίο σε μερικές εβδομάδες μπορεί και να μην υπάρχει και για το οποίο δεν έχουμε όλα τα δεδομένα για μια τέτοια συζήτηση), ας αντλήσουμε διδάγματα από τον ΤΡΟΠΟ με τον οποίο κινήθηκε το κίνημα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕπετειολόγιο
Επόμενο άρθρο Κόντρες

Σχετικά Αρθρα

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

Στο Ψαχνό 13 Ιαν 2026, 19:32

Κυβέρνηση κοινωνικής αναλγησίας και κρατικής καταστολής

Στο Ψαχνό 7 Ιαν 2026, 22:29

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τουμπάρει τους αγρότες με ψεύτικες υποσχέσεις

Προσπάθεια να οργανωθεί «κοινωνικός αυτοματισμός» με γκεμπελίστικα non paper

Στο Ψαχνό 20 Δεκ 2025, 08:25

Δεν υπάρχει σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Υπάρχει διπλό σκάνδαλο βοσκοτόπων, που ξεκίνησε επί Τσίπρα και κορυφώθηκε επί Μητσοτάκη

Στο Ψαχνό 2 Ιούν 2025, 19:37

Ο Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»

Στο Ψαχνό 22 Φεβ 2025, 11:42

Εγκλημα στα Τέμπη: Δύο χρόνια αργότερα, ο κόσμος δεν ξέχασε

Στο Ψαχνό 27 Ιαν 2025, 19:04
Ροή Ειδήσεων
Η παπάρα

Οι κυρίες έχουν νεύρα

22 Οκτ 2026, 18:41
Κόντρες

Στον αστερισμό του Θόδωρα

22 Οκτ 2026, 14:56
Διεθνή

Ο Εντι Ράμα πουλάει την αλβανική ιστορία στους γενοκτόνους σιωναζιστές

22 Οκτ 2026, 13:00
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2026, 00:01
Εργατικά

ΔΟΕ: Να επαναπροκηρύξει ΤΩΡΑ Απεργία-Αποχή από την εσωτερική αξιολόγηση

21 Οκτ 2026, 21:27
Πολιτική

Τζάμπα πήγαν τα «τραπεζώματα»: «μας» πούλησε ο μουστακαλής φύλαρχος-στρατάρχης…

Να μην πέσουμε στην εθνικιστική παγίδα της ελληνικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και των πολιτικών της εκπροσώπων

21 Οκτ 2026, 20:07
Διεθνή

Toμ Μπάρακ: Οποτε επεμβαίνουμε στη Μέση Ανατολή χάνουμε

Μια στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη «φαίνεται άσκοπη»

21 Οκτ 2026, 12:00
Διεθνή

Σχεδόν οι μισοί εν ενεργεία στρατιωτικοί των ΗΠΑ αντιτίθενται στον πόλεμο κατά του Ιράν: Δημοσκόπηση

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ευρύτερη κατάρρευση της υποστήριξης στον πόλεμο, καθώς η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών

21 Οκτ 2026, 10:17
Αγροτικά

Συνεχίζεται η καταστροφή της αιγοπροβατοτροφίας: 11 νέες εστίες ευλογιάς σε δυο εβδομάδες

Εκαναν την Ελλάδα χώρα ενδημική στον ιό της ευλογιάς

21 Οκτ 2026, 09:50
Πολιτισμός

Α Fidai Film | Mια ταινία για την επανοικειοποίηση της παλαιστινιακής ιστορικής μνήμης

Την Παρασκευή 23 Οκτώβρη, 8:30 μμ στην Κόντρα

21 Οκτ 2026, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο χιλμπίλης επιστάτης και το δουλάκι του αφεντικού

20 Οκτ 2026, 21:27
Αγροτικά

Αναβολές συνεχίζουν να ζητούν από τα δικαστήρια τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

Δεν πιστεύουν ότι μπορούν να αθωωθούν με τον νέο νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

20 Οκτ 2026, 20:07
Καταστολή

Επνιξαν 12 ακόμα πρόσφυγες στο Αιγαίο

20 Οκτ 2026, 19:40
Παιδεία

Αποκολλήθηκε τμήμα της οροφής στο 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής

Ο Δήμος προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω

20 Οκτ 2026, 18:26
Εργατικά

Στάση εργασίας στο υπουργείο του ακροδεξιού Πλεύρη

Οι συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου και της Αρχής Προσφυγών διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

20 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

Η συγκομιδή των ελιών των Παλαιστίνιων συμβάλλει στην εδραίωση της εβραϊκής κυριότητας στη Δυτική Οχθη, δηλώνει κορυφαίος ραβίνος των εποίκων

Εφτά εβραίοι γάιδαροι μαλώνανε σε παλαιστινιακό αχυρώνα

20 Οκτ 2026, 13:33
Διεθνή

Η μάχη της σοδειάς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, η δυτική υποκρισία και ο «αριστερός» σιωνισμός

20 Οκτ 2026, 13:17
Πολιτισμός

Για τον αστικό πολιτισμό της σήψης και της καταστροφής της κοινωνίας

Γιουφ, Θανάσης Νικολάου: Ο Πολιτισμός

20 Οκτ 2026, 11:46
Διεθνή

Φοιτητές πέταξαν τον Μπεν Γκβιρ έξω από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ

20 Οκτ 2026, 10:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

Ημέρα για τον τραυλισμό.

Βατικανό: Εθνική γιορτή.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα βετεράνων.

1944: Ο ΕΛΑΣ αρχίζει επιθέσεις με σκοπό τη διάλυση του ΕΔΕΣ στην Ηπειρο.

1977: Βόμβα στο γερμανικό προξενείο στο Ηράκλειο Κρήτης.

1977: Μεγάλες διαδηλώσεις-επεισόδια σε εννιά ιταλικές πόλεις, βόμβες στα γραφεία της «Grundic» στο Μιλάνο, της «Volks Wagen» στη Βενετία, σε γερμανικό λεωφορείο (Μπολζάνο) και σε γραφεία της «Mercedes» (Μπρέσια και Νάπολι), πυρπολήσεις αυτοκινήτων, 24 τραυματίες.

1989: Βόμβα σκάει στα χέρια του ανθυπασπιστή της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχάλη Παυλή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης όπου ο πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επρόκειτο να συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων του νησιού.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού. Ολες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε.

Ελπίδα για τη Δημοκρατία – Μαρία Καρυστιανού

(Οταν οι γκαλοπατζήδες έβγαζαν το μόρφωμα της Καρυστιανού με κάτι ποσοστά γύρω στο 20%, η πρόεδρός του και οι συν αυτώ έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας. Με το που έσκασε το πρώτο γκάλοπ – της GPO – που δίνει το μόρφωμα εκτός Βουλής, οι δύο κυρίες που έχουν απομείνει ως ηγετικός πυρήνας βγήκαν από τα σινιέ ρούχα τους. Δεν ξέρουν όμως ούτε να νευριάσουν πολιτικά. Νευριάζουν απλά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν αρχίζεις να σκούζεις και να απειλείς. Λες ένα ψύχραιμο «η κάλπη είναι η μόνη πραγματική δημοσκόπηση, οι δημοσκόποι έχουν πέσει πολλές φορές έξω» ή κάτι παρεμφερές κι αυτό αν ερωτηθείς. Αν δεν ερωτηθείς το κάνεις αβαβά. Πώς θα λογοδοτήσουν οι δημοσκοπικές εταιρίες την επομένη των εκλογών; Θα τις θέσει υπό απαγόρευση η – κατά πρόβλεψή της – αυτοδύναμη πρωθυπουργός Μαρία Καρυστιανού; ‘Η θα τους κάνει μήνυση η αντιπρόεδρος Μαρία Γρατσία; Οταν εκτοξεύεις απειλές που δεν μπορείς να πραγματοποιήσεις, γίνεσαι απλά γραφικός αποκαλύπτοντας την απελπισία σου. Είτε μπει είτε δεν μπει στη Βουλή το μόρφωμα που αυτοαποκαλείται «κίνημα» αλλά έχει ονοματεπώνυμο στη μαρκίζα, μιας χρήσης θα είναι. Ξέρετε γιατί; Γιατί οι δυο Μαρίες που το έστησαν, διώχνοντας όλους τους υπόλοιπους που τις πλαισίωσαν αρχικά, είναι παντελώς άσχετες από πολιτική. Ερασιτέχνισσες του αισχίστου είδους. Δεν είναι μόνο το ότι δεν έχουν τίποτα να πουν, είναι και το ότι δεν ξέρουν πώς να πουν το οτιδήποτε. Μέθυσαν με την προβολή και την αποδοχή που είχε αυτή που έβαλε το όνομά της στη μαρκίζα του μορφώματος και δεν κατάλαβαν ότι είναι άλλη συνθήκη το να σε αποδέχεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ως μάνα θύματος των Τεμπών που ζητάς τιμωρία των εγκληματιών και άλλη συνθήκη να εμφανίζεσαι ως φορέας καπηλείας αυτής της αποδοχής με μια υπερσυντηρητική ρητορική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo