Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη
  • Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)
  • Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη
  • Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη
  • Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ
  • «Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Απόλυτη ευθυγράμμιση με την αμερικάνικη ενεργειακή πολιτική
Οικονομία

Αγωγός ΤΑΡ

Απόλυτη ευθυγράμμιση με την αμερικάνικη ενεργειακή πολιτική

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Μάι 2016, 00:00

Περσινά ξινά σταφύλια είναι η επίκληση των όσων έλεγε το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν η συγκυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων επέλεγε να δεχτεί το αμερικάνικο σχέδιο για τον αγωγό ΤΑΡ, που θα μεταφέρει αζέρικο αέριο στη Δυτική Ευρώπη, μέσω Ιταλίας. Διότι το 2013 ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να λέει ό,τι παπαριά ήθελε και να παριστάνει το κόμμα της εθνικής ανεξαρτησίας και της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, ενώ το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κυβερνητικό κόμμα που στα ενεργειακά ζητήματα έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως με την αμερικάνικη πολιτική.

Δεν βρισκόμαστε καν στο 2015, όταν ο Λαφαζάνης αντιμετώπιζε με σχετική υπεροψία τον ειδικό απεσταλμένο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Αμος Χοχστάιν, που απαιτούσε να μη στηρίξει η Ελλάδα το σχέδιο του ρωσοτουρκικού αγωγού και την επέκτασή του προς την Κεντρική Ευρώπη μέσω ενός ελληνικού κλάδου. Ο Λαφαζάνης, ενεργώντας φόρα-παρτίδα σαν ατζέντης των ρωσικών συμφερόντων, επαναλάμβανε όσα έλεγε και παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς παράλληλα να απορρίπτει και το σχέδιο του ΤΑΡ. Εμφανιζόταν, δηλαδή, σαν να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα αμερικάνικα και τα ρωσικά συμφέροντα, χωρίς να ευνοεί ούτε τα μεν ούτε τα δε. Στους μήνες που ακολούθησαν, όμως, το σχέδιο του  Τurkish Stream ναυάγησε στο έλος της ρωσοτουρκικής σύγκρουσης επί συριακού εδάφους, ο Λαφαζάνης οδηγήθηκε στην πολιτική αποστρατεία και η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την αμερικάνικη πολιτική στα ενεργειακά ζητήματα.

Ετσι, ο Αμος Χοχστάιν, με μπόλικο ζελέ στα μαλλιά και φορώντας μια λαχανί γραβάτα, πήρε θέση δίπλα στον Τσίπρα στη φιέστα που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη και δε δίστασε να μεταφέρει στους παρευρισκόμενους ένα ιταμό μήνυμα του Κέρι, που έλεγε πως «οι ΗΠΑ στηρίζουν τον αγωγό, τον θεωρούν απαραίτητο για την ενεργειακή ασφάλειά τους»! Τι δουλειά έχει η ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ, που τις χωρίζει μια ήπειρος κι ένας ωκεανός από το Αζερμπαϊτζάν όπου θα εξάγεται το φυσικό αέριο που θα τροφοδοτεί τον ΤΑΡ; Τι δουλειά έχει η ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ με τη μεταφορά φυσικού αέριου στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες;

Η ενεργειακή ασφάλεια των ΗΠΑ ταυτίζεται με τα συμφέροντα των αμερικάνικων μονοπωλίων που κάνουν μπίζνες στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου και θέλουν τη μερίδα του λέοντος από την ευρωπαϊκή αγορά, και παράλληλα να περιορίσουν τη ρωσική επιρροή σ' αυτή την αγορά. Αυτό είναι που πέταξε στα μούτρα του Τσίπρα ο Χοχστάιν, γι' αυτό μιλάμε για ιταμή δήλωση.

Ο Τσίπρας, φυσικά, έκανε πως δεν κατάλαβε. Και επιδόθηκε σ' ένα αηδιαστικό κήρυγμα ραγιαδισμού και ψευδολογίας. Και τι δεν είπε! Αν έλεγε μόνο τα καθιερωμένα σ' αυτές τις περιπτώσεις («εγχείρημα περιφερειακής συνεργασίας με μεγάλη οικονομική και γεωστρατηγική σημασία») θα πήγαινε στο διάολο. Αυτός όμως δε δίστασε να πει ξεδιάντροπα ότι η έναρξη της κατασκευής του ΤΑΡ σηματοδοτεί τη… νέα εποχή στην οποία μπαίνει η Ελλάδα, διότι συμπίπτει χρονικά με την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία αίρει την αβεβαιότητα γύρω από την οποία βρισκόταν η οικονομία το προηγούμενο διάστημα και οδηγεί σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα. Ενέταξε, δηλαδή, ένα έργο που οικονομικά δεν σημαίνει τίποτα για τις χώρες διέλευσης (αντίθετα, σημαίνει πάρα πολλά για τα μονοπώλια που εξάγουν και εμπορεύονται το αζέρικο φυσικό αέριο), στο success story της συριζαίικης προπαγάνδας, που προσπαθεί πίσω απ' αυτό το success story να κρύψει το βάθεμα της μνημονιακής βαρβαρότητας.

Αν γυρίσουμε στις προ-κυβερνητικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαπιστώσουμε ότι δεν προέβαλε κάθετη άρνηση. Δεχόταν από άποψη αρχών όλα τα σχέδια αγωγών που υπήρχαν τότε (ITGΙ=Διασυνδετήριος Αγωγός Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας, ΤΑΡ και ρωσικός Southstream=Νότιο Ρεύμα), σημείωνε ότι τα σχέδια για τον ITGΙ και τον Southstream ακυρώθηκαν «σαν αποτέλεσμα άμεσων ή έμμεσων πιέσεων  και παρεμβάσεων ξένων συμφερόντων, πολυεθνικών ομίλων ή κρατών», αναρωτιόταν «αν η τελευταία έγκριση του TAP θα είναι η οριστική» και κατήγγειλε την τότε κυβέρνηση για «ενδοτικότητα» και «έλλειψη ενεργειακού συνδυασμού» που «ενδυναμώνουν τις απαιτήσεις των πολυεθνικών και διαμορφώνουν ακόμα πιο δυσμενείς συνθήκες για την έξοδο από την κρίση». Τόνιζε, τέλος, ότι «η επιλογή του ΤΑΠ, έχει σχέση με την ακόμα μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας μας, στα αμερικάνικα συμφέροντα τα οποία επιδιώκουν την μείωση της επιρροής της Ρωσίας στους ενεργειακούς διαδρόμους».

Αν αφαιρέσουμε το τελευταίο, εκείνο που στην πραγματικότητα έλεγε και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν «καλωσόρισαν οι αγωγοί». Τα υπόλοιπα ήταν αντιπολιτευόμενη σάλτσα από ένα κόμμα που παρίστανε το… σοσιαλιστικό και υποσχόταν πως «σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση θ’ αντιμετωπίσει τα θέματα των αγωγών με ευθύνη, αξιοποιώντας την γεωπολιτική θέση της χώρας. Θα ασκήσει πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική, ενεργητική και όχι παθητική,  όπως μέχρι σήμερα, που θα βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της χώρας και θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον και όχι την μεγιστοποίηση των κερδών των πολυεθνικών». Η κατάληξη της τοτινής ανακοίνωσης, που έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα αναλάβει  κάθε πρωτοβουλία, ώστε να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη της χώρας από τον αγωγό», ήταν ο προάγγελος για τα σημερινά.

Οι ρώσοι ιμπεριαλιστές παίζουν το δικό τους ενεργειακό παιχνίδι. Συνεργάζονται με τους Γερμανούς στο πλαίσιο του Nord Stream (Βόρειο Ρεύμα) και υποχωρούν έναντι της αμερικάνικης πίεσης στο Νότο, έχοντας αφήσει ουσιαστικά την περιοχή της Μεσογείου στην αμερικάνικη σφαίρα επιρροής. Επομένως, θα έπρεπε να περιμένουμε ότι μια ξενόδουλη κυβέρνηση -όπως η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- θα υποτασσόταν απόλυτα στην αμερικάνικη υπαγόρευση, πρώτον γιατί ο ελληνικός καπιταλισμός ανήκει στην αμερικάνικη σφαίρα επιρροής και δεύτερον γιατί οι ρώσοι ιμπεριαλιστές σέβονται το status quo.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αγωγός ΤΑΡ

Καρικατούρες οπορτουνισμού
Επόμενο άρθρο

Αγωγός ΤΑΡ

Μια «αιρετική» άποψη

Σχετικά Αρθρα

Θεοδωρικάκος: Ενας ακόμα Πινόκιο του Μητσοτάκη

Οικονομία 5 Σεπ 2025, 18:25

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

Εργατικά 9 Ιούλ 2025, 07:21

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 2 Ιούλ 2025, 22:08

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

Οικονομία 6 Ιούν 2025, 06:30

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

Οικονομία 15 Μάι 2025, 21:11
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Οκτ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Οκτώβρη

18 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν συζητά καν τον αφοπλισμό της

Ιδού η συμφωνία του Σαρμ Ελ-Σέιχ

17 Οκτ 2025, 21:04
Κόντρες

H επιτομή της βαρβαρότητας

17 Οκτ 2025, 19:06
Διεθνή

Bασάνιζαν, ακρωτηρίαζαν και εκτελούσαν εν ψυχρώ Παλαιστίνιους που έπαιρναν ομήρους από τη Γάζα

Αυτό αποκαλύπτουν οι σοροί ομήρων που παραδόθηκαν στις αρχές της Λωρίδας

17 Οκτ 2025, 14:27
Πολιτική

Oι νεοναζιστές της ΧΑ επανεμφανίστηκαν και στις Θερμοπύλες

17 Οκτ 2025, 10:07
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

Σομαλία, Σουδάν: Ημέρα επανάστασης (1964).

Ονδούρα: Ημέρα στρατού (1956).

Αγγλία: Ημέρα Trafalgar (1805).

1918: Πρώτο πανελλαδικό πανεργατικό συνέδριο (βασιλικό θέατρο Αθήνας), ιδρύεται η Γ.Σ.Ε.Ε.

1945: Οι Γαλλίδες αποκτούν δικαίωμα ψήφου.

1950: Η Κίνα εισβάλει και καταλαμβάνει το Θιβέτ.

1967: 80.000 διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον κατά του πολέμου του Βιετνάμ, σύλληψη 250 ατόμων.

1967: Ανακαλύπτεται πίσω από την Εθνική Βιβλιοθήκη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Δύο βαριές καταδίκες μελών του ΠΑΚ για βόμβες κατά της χούντας.

1977: Βόμβα σε γραφείο του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (Βερολίνο), πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικού σταθμού (RAF).

1977: Διαδηλώσεις-συγκρούσεις με την αστυνομία και βόμβες σε Παρίσι, Πον Μαρλί, Τουλούζη, Λιμόζ και Νανσί, βόμβες στο γερμανικό προξενείο στη Μαδρίτη, επιθέσεις στα γερμανικά προξενεία Αμστερνταμ και Μάαστγκιχτ (Ολλανδία), μεγάλες διαδηλώσεις και επεισόδια σε Ρώμη και Φλωρεντία, βόμβες σε γερμανικούς στόχους σε Γένοβα και Μιλάνο, μετά τη δολοφονία των κρατούμενων της RAF.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αγωγός ΤΑΡ

    17Ν
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Εφετείο 17Ν
  • Αγωγός ΤΑΡ

    ΕΛΑ
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αγωγός ΤΑΡ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αγωγός ΤΑΡ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αγωγός ΤΑΡ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αγωγός ΤΑΡ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αγωγός ΤΑΡ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Αγωγός ΤΑΡ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Αγωγός ΤΑΡ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Αγωγός ΤΑΡ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Αγωγός ΤΑΡ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αγωγός ΤΑΡ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αγωγός ΤΑΡ

    Αγωγός ΤΑΡ

    Ποιοι είμαστε
  • Αγωγός ΤΑΡ

    Αγωγός ΤΑΡ

    Επικοινωνία
  • Αγωγός ΤΑΡ

    Αγωγός ΤΑΡ

    Όροι χρήσης
  • Αγωγός ΤΑΡ

    Αγωγός ΤΑΡ

    Ποιοι είμαστε
  • Αγωγός ΤΑΡ

    Αγωγός ΤΑΡ

    Επικοινωνία
  • Αγωγός ΤΑΡ

    Αγωγός ΤΑΡ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo