Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο
  • Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών: Κάτω τα χέρια από τη δωρεάν ελεύθερη τέχνη στους δημόσιους χώρους
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 21 Μάρτη
  • Ο καλύτερος πελάτης των τρολ
  • Να μην αφαιρεθεί το άσυλο από τον Τζαβέντ Ασλάμ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Pacta sunt servanda
Πολιτική

Pacta sunt servanda

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιαν 2016, 00:00
Θα λέγαμε «εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μπαρουφάκης», αν ο Τσακαλώτος δεν είχε δώσει ήδη άφθονα δείγματα γραφής ότι αντιλαμβάνεται πώς παίζεται το παιχνίδι. Ο Μπαρουφάκης έκανε περιοδείες σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συναντούσε βαριεστημένους υπουργούς που φανερά έκαναν αγγαρεία στις συναντήσεις τους, έβγαζε λογύδρια στις κάμερες και μετά πήγαινε στο Eurogroup όπου αυτός μεν τους έπρηζε, κάνοντάς τους διαλέξεις για τις… οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης, αυτοί δε τον έκαναν με τα κρεμμυδάκια, στέλνοντάς του το ένα τελεσίγραφο μετά το άλλο.
 

Ο Τσακαλώτος έκανε το ταξίδι σε Ρώμη, Λισαβόνα, Παρίσι, Ελσίνκι, Αμστερνταμ και Βερολίνο, όχι για να «ζαλίσει» τους ομολόγους του με θεωρίες, αλλά για να «κόψει κλίμα», ώστε γυρίζοντας στην Αθήνα να συνδιαμορφώσει με τον Τσίπρα και την υπόλοιπη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την τακτική με την οποία θα κινηθούν τους επόμενους μήνες. Το ταξίδι, μάλιστα, έγινε επιτακτικό από τότε που ο Ντεϊσελμπλούμ είπε σε ολλανδούς δημοσιογράφους (για να τ' ακούσει όλος ο κόσμος), ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού «προγράμματος» θα πάρει μήνες για να κλείσει.

Από τότε που ανέλαβε, αρχικά επικεφαλής των διαπραγματευτών και στη συνέχεια υπουργός Οικονομικών, ο Τσακαλώτος δεν έχει πάρει ούτε ένα τελεσίγραφο. Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παράτησε το θέατρο της «σκληρής διαπραγμάτευσης» και φροντίζει να λέει το «ναι σε όλα» πριν τα πράγματα φτάσουν σε οριακό σημείο. Χωρίς δραματοποιήσεις ούτε καν για εσωτερική κατανάλωση. Ο Τσακαλώτος αποδείχτηκε κατάλληλος γι' αυτή τη φάση και τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν και τη διερεύνηση της θέλησης των ιμπεριαλιστών δανειστών, πριν καθήσει να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους (τρόικα).

Γι' αυτό και δεν είναι τυχαία η επιλογή των πρωτευουσών που περιέλαβε η περιοδεία Τσακαλώτου. Αν εξαιρέσουμε τη Λισαβόνα, όπου το ταξίδι έγινε χάριν εθιμοτυπίας (υπάρχει «αριστερή» κυβέρνηση, αν θυμόσαστε), οι άλλοι σταθμοί περιέλαβαν τους βασικούς συμμάχους της Γερμανίας (Ολλανδία-Φινλανδία) και τις χώρες που μπορούν να παίξουν κάποιον εξισορροπητικό ρόλο (Γαλλία-Ιταλία). Και βέβαια, τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το Βερολίνο, όπου παίρνονται οι αποφάσεις.

Οι «ενημερώσεις» που διένειμε το υπουργείο Οικονομικών, είτε με δελτία Τύπου είτε με non paper («άτυπες ενημερώσεις») δεν προσφέρονται, βέβαια, για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Σύμφωνα μ' αυτά τα χαρτιά, όλα τέλεια τα βρήκε ο Τσακαλώτος και απ' όλους εισέπραξε μόνο συγχαρητήρια. Αλλά, ακόμα κι αν μείνουμε μόνο στο επίπεδο των συμβολισμών, θα διαπιστώσουμε ότι ο Ντεϊσελμπλούμ δεν έκανε κοινές δηλώσεις με τον Τσακαλώτο. Ούτε προχώρησε σε καμιά διόρθωση της δήλωσής του για «μήνες». Ούτε ο Τσακαλώτος έκανε δηλώσεις. Διένειμε απλώς ένα non paper, στο οποίο έγραψε ότι «ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι οι “μήνες'' που είχε αναφέρει ότι χρειάζονται για την πρώτη αξιολόγηση αφορούσαν και το χρέος μαζί». Δηλαδή, η υποτιθέμενη διόρθωση έγινε από την ελληνική πλευρά και με διαρροή, για να έχει μόνο προπαγανδιστική αξία στην Ελλάδα.

Και ο Σόιμπλε δεν έκανε κοινές δηλώσεις με τον Τσακαλώτο (εν αντιθέσει με τον Σαπέν). Εβαλε, όμως, την εκπρόσωπό του να διευκρινίσει για μια ακόμη φορά τις γερμανικές θέσεις, που συμπυκνώνονται στο περιβόητο pacta sunt servanda (οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται), το οποίο είχε γίνει της μόδας από τους ιμπεριαλιστές δανειστές την περίοδο που ο Μπαρουφάκης παρίστανε το σκληρό διαπραγματευτή. Και ποιος είναι αρμόδιος να διαπιστώσει αν οι συμφωνίες τηρούνται; Η τρόικα φυσικά. Συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο (στο Eurogroup ή οποιοδήποτε άλλο πολιτικό επίπεδο) δεν μπορεί να γίνει αν προηγουμένως δεν υπάρξει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Οπως είπε η εκπρόσωπός του, ο Σόιμπλε επανέλαβε στον Τσακαλώτο ότι πρέπει να εφαρμοστούν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί και να γίνουν τα προβλεπόμενα βήματα «το ένα μετά το άλλο». Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Ασφαλιστικό, που το χαρακτήρισε «κομβικό σημείο της πρώτης αξιολόγησης», για να συμπληρώσει ότι «οι θεσμοί αυτή τη στιγμή εξετάζουν λεπτομερώς τις ελληνικές προτάσεις».

Ο Τσακαλώτος εμφανίστηκε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σαν καλός μαθητής. «Πιστεύω λοιπόν πως η Ελλάδα έχει κάνει πολλά για να ανακτήσει την αξιοπιστία της και αυτό μου δίνει  τη βεβαιότητα ότι μπορούμε να συζητήσουμε με τους εταίρους μας σε διαφορετική βάση» είπε στο Παρίσι, στις κοινές δηλώσεις με τον Σαπέν. Προς το παρόν, όμως, η μόνη με την οποία μπορεί να συζητήσει είναι η τρόικα. Και η τρόικα δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται. Η επόμενη δόση είναι τον Ιούνη και οι ρυθμίσεις για το χρέος αφορούν την περίοδο μετά το 2020. Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν αν έχει λόγο να βιάζεται η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ή αν θα αφήσει την προοπτική της προπαγάνδας «εμείς ρυθμίσαμε το χρέος» για ευθετότερο χρόνο, ώστε στο μεταξύ να μπορέσει να δραματοποιήσει το κλίμα για το Ασφαλιστικό. Ηδη ο «εχθρός», το ΔΝΤ, άρχισε να επιδεικνύεται και πάλι στον ελληνικό λαό. Κάθε παραμύθι θέλει το δράκο του.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔιάτρητη απάντηση της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης για το γήπεδο Μελισσανίδη
Επόμενο άρθρο Σιγά τη «νέα εποχή»…

Σχετικά Αρθρα

Oι μάσκες έπεσαν: επίσημα στον πόλεμο η Ελλάδα!

Συστοιχία ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία έβαλε κατά ιρανικών πυραύλων

Πολιτική 19 Μαρ 2026, 13:24

Predator/παρακολουθήσεις: Ξανά εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης

Πολιτική 18 Μαρ 2026, 13:13

Εδώ καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν…

Πολιτική 16 Μαρ 2026, 14:43

Η σκανδαλώδης ευνοϊκή μεταχείριση των νεοναζιστών εγκληματιών επιβεβαίωσε ότι αυτοί θεωρούνται σάρκα από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος

Πολιτική 14 Μαρ 2026, 11:42

Ολοι/ες σήμερα στις 19:00 στο Σύνταγμα: Αντιπολεμική-αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία

Κάλεσμα της Δικτύωσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Πολιτική 12 Μαρ 2026, 00:03

Η Ζαρούλια στη φυλακή (για ξεκάρφωμα), οι υπόλοιποι έξω! Φινάλε-πρόκληση στη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας

Πολιτική 11 Μαρ 2026, 19:27
Ροή Ειδήσεων
Εκδηλώσεις

Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο

Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 8 μμ

21 Μαρ 2026, 09:38
Πολιτισμός

Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητικής Εστίας Πανεπιστημίου Αθηνών: Κάτω τα χέρια από τη δωρεάν ελεύθερη τέχνη στους δημόσιους χώρους

21 Μαρ 2026, 07:06
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

21 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάρτη

21 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Ο καλύτερος πελάτης των τρολ

20 Μαρ 2026, 20:35
Καταστολή

Να μην αφαιρεθεί το άσυλο από τον Τζαβέντ Ασλάμ

20 Μαρ 2026, 19:11
Διεθνή

Πού την είδατε την προέλαση του σιωναζιστικού στρατού στον Λίβανο;

Αποκαλυπτικά videos

20 Μαρ 2026, 16:35
Διεθνή

Το Ιράν έπληξε καίρια το διυλιστήριο και το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στη Χάιφα

Χρησιμοποίησε για πρώτη φορά νέο βαλλιστικό πύραυλο

20 Μαρ 2026, 09:16
Διεθνή

Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά: το Ιράν κατέρριψε αμερικάνικο F-35

20 Μαρ 2026, 08:27
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Μάρτη

20 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Το σκέφτεται άραγε ο Σεφερλής;

19 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Οι Ιρανοί ανταποδίδουν ακαριαία κάθε πλήγμα – Το πετρέλαιο καλπάζει, ο Τραμπ σε παραλήρημα

19 Μαρ 2026, 18:59
Πολιτική

Oι μάσκες έπεσαν: επίσημα στον πόλεμο η Ελλάδα!

Συστοιχία ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία έβαλε κατά ιρανικών πυραύλων

19 Μαρ 2026, 13:24
Παιδεία

Παιδαγωγική επάρκεια υπό προθεσμία

19 Μαρ 2026, 12:54
Διεθνή

Αντιστασιακός περονόσπορος θερίζει τα σιωναζιστικά τανκ

19 Μαρ 2026, 12:21
Υγεία

Συνεχείς μετακινήσεις γιατρών ΕΣΥ: Μπαλώνουν μια τρύπα, ανοίγουν μια άλλη

19 Μαρ 2026, 10:40
Παιδεία

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Με ακέραιο τον αντιδραστικό του πυρήνα και χειρότερες διατάξεις

19 Μαρ 2026, 09:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Μάρτη

19 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Μια ανάσα πριν από την παράδοση το κουβανικό καθεστώς

Ο Ντίας Κανέλ επιβεβαίωσε ότι γίνονται μυστικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

18 Μαρ 2026, 21:57
Διεθνή

Oι πρόστυχες «ίσες αποστάσεις» του ρωσικού ιμπεριαλισμού

18 Μαρ 2026, 19:05
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Μάρτη

Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων.

Ημέρα για το σύνδρομο Down.

Ημέρα δασοπονίας.

Ημέρα κουκλοθέατρου.

Ημέρα οικιακής οικονομίας.

Ημέρα ποίησης.

Ημέρα ύπνου.

ΗΠΑ: Ημέρα αγρότη.

1927: Η εργατική τάξη της Σαγκάης εξεγείρεται ενάντια στη συντηρητική κυβέρνηση του βορρά.

1954: Αγριες μάχες φοιτητών – πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη σε διαμαρτυρίες για την Κύπρο.

1960: Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής ανοίγει πυρ κατά ειρηνικής διαδήλωσης στο Σάρπεβιλ σκοτώνοντας 69 και τραυματίζοντας 180 μαύρους διαδηλωτές.

1972: Εντεκα καταδίκες μελών του ΠΑΚ.

1975: Η Αιθιοπία βάζει τέλος στη μοναρχία μετά από τρεις χιλιάδες χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo