Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη
  • Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας
  • Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα
  • Kαρανικομπουμπουκίαση
  • Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη
  • Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Σεπ 2015, 00:00

Πολιτικό δράμα

To ανορθόγραφο αυτοσχέδιο πλακάτ, πάνω σ’ ένα κομμάτι από χαρτόκουτο, δείχνει ότι πράγματι το έγραψε το κοριτσάκι, προφανώς με την ενθάρρυνση των γονιών του. Τέτοια πλακάτ εμφανίστηκαν πολλά στις φωτογραφίες που έρχονται από την άφιξη των πρώτων προσφύγων στη Γερμανία: «Σ’ ευχαριστούμε Γερμανία», «Γερμανία σ’ αγαπάμε». Και βέβαια, ο γερμανικός ιμπεριαλισμός φροντίζει αυτές οι φωτογραφίες να διαδίδονται σε όλο τον κόσμο. Η Γερμανία είναι ο «καλός». Οι «κακοί» είναι οι συνοριοφύλακές της: η Ελλάδα και η Ουγγαρία. Οι χώρες που καθυστερούν τους πρόσφυγες προκειμένου να τους φακελώσουν αναλυτικά, ώστε η Γερμανία να έχει στη διάθεσή της τους φακέλους. Εκτός από το ανθρωπιστικό δράμα, έχουμε κι ένα πολιτικό δράμα, προάγγελο του επόμενου ανθρωπιστικού δράματος, αυτού που θ’ αντιμετωπίσουν οι πρόσφυγες στη Γερμανία, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

♦ Ρούμπος

Πρωταθλητής στις κωλοτούμπες ο Τσίπρας, συνειδητοποιεί τώρα ότι σημασία δεν έχει μόνο η κωλοτούμπα, αλλά και ο σωστός χρόνος εκτέλεσής της. Ετσι, καθώς αυτός έκανε τη μια κωλοτούμπα μετά την άλλη, διολισθαίνοντας από το «μόνο αυτοδυναμία» στο «μόνο με τους ΑΝΕΛ» και μετά στο «και με το ΠΑΣΟΚ αν η Φώφη πετάξει τα βαρίδια», για να καταλήξει (;) στο «κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά όχι με τη ΝΔ», ο Βαγγέλας είχε γράψει ρούμπο, μένοντας από την αρχή σταθερός στο «κυβέρνηση συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ». Προβλέποντας μάλιστα ότι ο Τσίπρας θα έλεγε «πώς να συνεργαστώ μ’ αυτούς που με βρίζουν;», έσπευσε να του ζητήσει δημόσια συγνώμη για το «ψευτράκος», αποδεικνύοντας τελικά πως ο Καραχάλιος και οι υπόλοιποι του προπαγανδιστικού επιτελείου της Συγγρού είναι ένα βήμα μπροστά από το προπαγανδιστικό επιτελείο της Κουμουνδούρου, που δε συνειδητοποίησε έγκαιρα ότι δεν υπάρχει πλέον ο αντιμνημονιακός αέρας για να φουσκώσει τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ και να τον οδηγήσει στον εκλογικό θρίαμβο, χωρίς να χρειαστεί να τραβήξουν κουπί τα στελέχη του.

Το επιχείρημα «αυτοί μας βρίζουν, πώς να συνεργαστούμε;» είναι ένα καθαρά αμυντικό επιχείρημα που δεν πείθει. Γιατί ο κόσμος ξέρει πως και με τον Καμμένο αλληλοβρίζονταν, αλλά συνεργάστηκαν. Εμείς τι κρατάμε; Την έμμεση ομολογία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με τη ΝΔ τους χωρίζει μόνο το… βρίσιμο. Ε, αυτό εύκολα ξεχνιέται. Οι παρεξηγήσεις είναι για να λύνονται. Ειδικά όταν πρόκειται για το καλό της χώρας και του λαού…

♦ Προπαντός αρχές (1)

«Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη μετά από 2 συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΚΕ να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο σ. Αλέξης Μητρόπουλος. Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την ΚΕ περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».
Μιλάμε για απόφαση στηριγμένη σε… αρχές. Ο Μητρόπουλος, βουλευτής έως τώρα και α’ αντιπρόεδρος της απελθούσας Βουλής, που διευκόλυνε τη διαδικασία ψήφισης του Μνημόνιου-3 και των εφαρμοστικών του νόμων, μπορεί να είναι υποψήφιος, αλλά όχι σε εκλόγιμη θέση! Ολος ο κόσμος ξέρει πως από άποψη πολιτικού ήθους όλοι οι υποψήφιοι ενός κόμματος θεωρούνται ισότιμοι. Ανεπίληπτοι. Οι συριζαίοι μας δίδαξαν ότι υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτικού ήθους: ηθικός και ηθικός με ερωτηματικό!

Aλλά κι ο Μητρόπουλος… ταμάμ με το (τελευταίο σε μια μακρά σειρά) κόμμα του. Πρώτα διατυμπάνισε ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει ΣΥΡΙΖΑ. Μετά, για να δείξει πως δεν τον ενδιαφέρει η βουλευτική έδρα, δήλωσε ότι του αρκεί να είναι υποψήφιος ακόμα και στον πάτο της λίστας. Οταν οι συριζαίοι έκαναν δεκτή την πρότασή του, απαντώντας με κουτοπονηριά στην κουτοπονηριά, αρνήθηκε να δεχτεί, κατήγγειλε… «σταλινική τρομοκρατία», μίλησε για «μακελάρηδες του μνημονίου» και κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει Περισσό, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει εντιμότερη ψήφος από εκείνη προς το ΚΚΕ», χωρίς να παραλείψει να χαρακτηρίσει την αποχή «υψηλής συνειδητότητας στάση»!

♦ Προπαντός αρχές (2)

Δεν πάνε, βέβαια, πίσω οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε την περίπτωση Γλέζου. Πρώτα κατήγγειλε τους Λαφαζανικούς για τη θέση τους κατά του ευρώ και ανακοίνωσε πως θα καλέσει το λαό να ψηφίσει Περισσό. Αμέσως μετά μπήκε στα παζάρια μαζί τους. Το σημείωμα αυτό γράφεται σε στιγμή που το παζάρι δεν έχει καταλήξει. Το πρωί της Δευτέρας, ο Στρατούλης έλεγε σε ραδιοφωνική εμφάνισή του, ότι οι συζητήσεις με τον Γλέζο συνεχίζονται και ότι η ΛΑΕ τον αφήνει να επιλέξει αυτός όποια θέση θέλει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ! Αρα, όλο το παζάρι γινόταν για τη θέση που θα εξασφάλιζε ο Γλέζος.

Και καλά ο Γλέζος. Αυτός εδώ και δεκαετίες εμπορεύεται μια αντιστασιακή πράξη που έκανε στα νιάτα του. Περιπλανιέται από κόμμα σε κόμμα, φτάνει κάθε φορά να εξασφαλίζει όχι μόνο ένα πόστο (βουλευτής, ευρωβουλευτής), αλλά και προβολή του ως εξέχουσας προσωπικότητας. Οι Λαφαζανικοί, όμως, που μπήκαν σ’ αυτό το επαίσχυντο παζάρι, για ποιες αρχές μπορούν να μιλούν;

♦ Δηλώσεις μετανοίας

Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, που είχαν ψηφίσει «παρών» στο Μνημόνιο, οι Χ. Καραγιαννίδης, Β. Λέβα, Α. Καββαδία και Β. Κατριβάνου, θα είναι και πάλι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως έλεγαν στελέχη της επιτροπής ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν στο κόμμα τη διαβεβαίωση ότι θα ψηφίσουν θετικά στις κρίσιμες ψηφοφορίες. Δεν ψήφισαν μεν το Μνημόνιο-3, όμως θα ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς του νόμους! Αυτό το επιβεβαίωσε εμμέσως ο Τσίπρας στη συνέντευξη στη ΔΕΘ, δηλώνοντας πως «είναι απολύτως σαφές ότι όσοι είναι στις λίστες δεσμεύονται από τις αποφάσεις που θα λάβει το κόμμα στις κρίσιμες ψηφοφορίες που θα λάβουν χώρα».

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον (μπορεί να καταψηφίσουν και πάλι ή μάλλον να απόσχουν από την ψηφοφορία), όπως έχει γίνει και με βουλευτές προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, σε συνθήκες κρίσης. Αυτό που σημειώνουμε τώρα είναι πως αυτοί οι τύποι έσπευσαν να καταθέσουν δηλώσεις μετανοίας στο κομματικό ιερατείο, προκειμένου όχι να σώσουν τη ζωή τους ή να ησυχάσουν από φρικτά βασανιστήρια, αλλά για να ξαναγίνουν βουλευτές. Και θέλουν να λέγονται αριστεροί! Φυσικά, θα βρουν δεκάδες ψευτοεπιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τη στάση τους, όμως τη λέξη «αριστερός» ας μην την ξαναπιάσουν στο στόμα τους.

♦ Χαλκεία;

Ο Καμμένος έκανε αυτό που ξέρει να κάνει. Εστησε ένα σενάριο συνωμοσίας, που μοιάζει αληθοφανές, αλλά ουδείς μπορεί ν’ αποδείξει ότι είναι αληθινό. Κατήγγειλε την Κωνσταντοπούλου ότι «πήρε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά στις 21 Ιανουαρίου και αυτή δεν έφτασε ποτέ στην Ολομέλεια». Οταν ρωτήθηκε αν αυτό έγινε σκόπιμα από την απερχόμενη πρόεδρο της Βουλής, απάντησε σαν… Καμμένος: «Δεν ξέρω αν είχε σκοπιμότητα. Πάντως, το ότι ο πατέρας της εν συνεχεία εμφανίστηκε ως δικηγόρος στην υπόθεση των υποβρυχίων, με ενοχλεί πάρα πολύ»…

Η Κωνσταντοπούλου αντεπιτέθηκε με συνέντευξη Τύπου εντός λίγων ωρών, χρησιμοποιώντας τη θεσμική ιδιότητα της προέδρου της Βουλής, αλλά τα κύρια βέλη της τα έστρεψε κατά του Τσίπρα και ιδίως κατά του Παππά, καταγγέλλοντάς τον ότι οργανώνει «απόπειρα αποδόμησης και σπίλωσής της», διότι η επίθεση εναντίον της ξεκίνησε από την ιστοσελίδα κάποιου Μπεκιάρη, που συνδέεται με τον Παππά και τον Τσίπρα και από τα ΜΜΕ του Κουρή.

Επί της ουσίας, εμάς η Κωνσταντοπούλου δεν μας έπεισε, επικαλούμενη απλώς τι έχει κάνει στο παρελθόν για τα σκάνδαλα. Τη συγκεκριμένη δικογραφία όντως δεν την προώθησε. Αυτό, όμως, μπορεί να έγινε στο πλαίσιο της τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ να μην ανοίγει θέματα σκανδάλων. Μπορεί, δηλαδή, η Κωνσταντοπούλου να ήταν σε συνεννόηση με τον Τσίπρα, που τώρα τη «δίνει» εν ψυχρώ. Πώς να παραδεχτεί, όμως, κάτι τέτοιο;

♦ Παιδική χαρά

Με μέσα παιδικής χαράς εξακολουθούν να δημαγωγούν τα στελέχη που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση. Σαν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Αλεξιάδη, που προκειμένου να καλλιεργήσει ελπίδες για αλλαγή του ΕΝΦΙΑ επί το φιλολαϊκότερον (αν είναι δυνατόν!), ανακοίνωσε ότι θα φορολογήσει κινητή και ακίνητη περιουσία που διατηρούν Ελληνες στο εξωτερικό. Πώς θα φορολογήσεις, ρε Αλεξιάδη, χρήματα που έχουν κατατεθεί νόμιμα στο εξωτερικό και φορολογούνται με το καθεστώς που ισχύει στις χώρες κατάθεσής τους; Μια προσφυγή θα σου κάνει ένας και θ’ αναγκαστείς να βάλεις την ουρά στα σκέλια, γιατί θα σηκώσει το βούρδουλα η Κομισιόν. Πώς θα φορολογήσεις αυτόν που έχει σπίτι στις Αλπεις, όπως είπες; Θα βάλεις φόρο σε ακίνητο που βρίσκεται σε ξένη χώρα;

Αυτές οι παπάρες λέγονται μόνο για ένα λόγο. Επειδή είχαν υποσχεθεί ότι θα ελαφρύνουν από φέτος τον ΕΝΦΙΑ για τις μικρότερες περιουσίες και θα τον αυξήσουν για τις μεγαλύτερες. Το είπαν, δεν το έκαναν, και τώρα λένε διάφορα για το μέλλον, που φυσικά δεν πρόκειται να τα κάνουν, ακόμη κι αν είναι αυτοδύναμοι στην κυβέρνηση.

♦ Κοινή γαρ η τύχη…

Πρόσεξε πάρα πολύ το ινκόγνιτο, αλλά τον «έδωσε» (άθελά του ή σκόπιμα;) ο φίλος του καπιταλιστής που ανέβασε τις φωτογραφίες στο facebook. Ετρεξαν να κατεβάσουν το προφίλ, όμως τα ιντερνετικά ίχνη δε σβήνονται εύκολα. Ετσι, από τη φυλλάδα του Μαυροτρύπα, που ειδικεύεται σ’ αυτά τα ρεπορτάζ, απολαύσαμε τις φωτογραφίες του Τσίπρα παρέα με τον καπιταλιστή Κ. Γιώτη, που ασχολείται με τρίχες. Ο Τσίπρας να πιλοτάρει το σκάφος του Γιώτη, ο Τσίπρας να παίζει ποδοσφαιράκι με τον Γιώτη και την παρέα του και πάει λέγοντας. Οπως πληροφορηθήκαμε, η οικογένειά του είχε εγκατασταθεί επί δίμηνο και έβγαλε το καλοκαίρι στη βιλάρα του καπιταλιστή στο Σούνιο. Ο καπιταλιστής δεν έκρυψε το θαυμασμό του για τον Τσίπρα. «Για το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών μας, στηρίξτε τον άνδρα του Οράματος, της Αποστολής και των Αξιών. Τον ηγέτη που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στη σωστή κατεύθυνση για τα χρόνια που έρχονται, τον Αλέξη Τσίπρα», έγραψε παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες.

Κάποτε, γινόταν σάλος όταν ένας πασόκος ανέβαινε στο κότερο κάποιου καπιταλιστή. Τώρα αυτή η συμπεριφορά φαίνεται μάλλον συνήθης, ακόμα κι αν πρόκειται για τον πρωθυπουργό της «πρώτη φορά αριστεράς» κυβέρνησης. Τα υπόλοιπα σχόλια μπορείτε να τα κάνετε χωρίς τη δική μας βοήθεια…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠρόκριμα
Επόμενο άρθρο Ζητούμενο η ταξική και όχι η οπαδική ενότητα

Σχετικά Αρθρα

Kαρανικομπουμπουκίαση

Κόντρες 22 Οκτ 2025, 10:54

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Κόντρες 21 Οκτ 2025, 11:55

H επιτομή της βαρβαρότητας

Κόντρες 17 Οκτ 2025, 19:06

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

Κόντρες 16 Οκτ 2025, 20:52

Καμαρώνουν για τα καμένα

Κόντρες 15 Οκτ 2025, 22:14

Αλέξη εσύ σούπερ σταρ…

Κόντρες 6 Οκτ 2025, 15:18
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας

22 Οκτ 2025, 20:45
Καταστολή

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

22 Οκτ 2025, 14:50
Κόντρες

Kαρανικομπουμπουκίαση

22 Οκτ 2025, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

21 Οκτ 2025, 19:51
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Πολιτική

Παριστάνουν τους νομιμόφρονες οι νεοναζιστές στο δικαστήριο

21 Οκτ 2025, 08:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Οκτώβρη

21 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Νέο φρικτό σιωναζιστικό έγκλημα στη Γάζα (videos)

Βομβαρδισμοί αμάχων με πάνω από 44 νεκρούς, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

20 Οκτ 2025, 19:29
Αγροτικά

Αναβλήθηκε η δίκη Χλύκα (πατέρα και γιου) και Καλφούτζου – Σίγουρη η καταδίκη

20 Οκτ 2025, 09:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Οκτώβρη

20 Οκτ 2025, 00:01
Υγεία

Μια πληρωμένη απάντηση στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

19 Οκτ 2025, 20:17
Ιστορία

«Και για την κόκκινη ελευθερία υπάρχει μια πόρτα, που τη χτυπά κάθε χέρι λουσμένο στο αίμα»

19 Οκτ 2025, 12:10
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έκαναν κλοπή οργάνων από Παλαιστίνιους που δολοφόνησαν

Επίσημη καταγγελία από την κυβέρνηση της Γάζας, που ζητά διεθνή έρευνα

19 Οκτ 2025, 10:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Οκτώβρη

19 Οκτ 2025, 00:01
Ιστορία

Aχμαντ Σααντάτ: «Κεφάλι αντί κεφαλιού»

18 Οκτ 2025, 18:36
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

Ημέρα οικολογικού χρέους.

1906: Σε διαδικασία εκτέλεσης τριών εφήβων αναρχοκομουνιστών στη Ρίγα (κατηγορούμενων για ληστεία), το εκτελεστικό απόσπασμα σκόπιμα κι επανειλημμένα δεν βρίσκει στόχο, οδηγώντας σε νευρική κρίση τον επικεφαλής αξιωματικό.

1931: Ο Αρης Βελουχιώτης μεταφέρεται στη Γαύδο μαζί με άλλους εβδομήντα εξόριστους.

1941: Οι ναζί εκτελούν 135 άντρες στο Μεσόβουνο Κοζάνης.

1949: Ιδρύεται ο ΟΤΕ ως ΑΕ με αποκλειστικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο.

1949: Συλλαμβάνεται στη Θεσσαλονίκη ο Μανώλης Αναγνωστάκης μαζί με άλλους 68 αριστερούς.

1951: Συλλαμβάνεται ο διευθυντής του περιοδικού «Ανταίος» Δημήτρης Μπάτσης.

1953: Απολύονται οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Θεσσαλονίκης και 32 κοινοτήτων.

1967: Πρώτες συλλήψεις (πέντε) μελών της ΔΑ.

1967: Ανακαλύπτεται μέσα στο δικαστικό μέγαρο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη.

1969: Σύλληψη τριών μελών του ΕΔΚ που ετοιμάζονται να τοποθετήσουν εννιά βόμβες σε ισάριθμες τράπεζες του κέντρου της Αθήνας, εξάρθρωση της οργάνωσης την ίδια μέρα με τη σύλληψη άλλων τεσσάρων.

1974: Συλλαμβάνονται οι πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου.

1977: Βόμβα σε super market χουντικού στο Ηράκλειο Κρήτης.

1983: Βομβιστής αυτοκτονίας οδηγεί φορτηγό γεμάτο εκρηκτικά μέσα στην αμερικανική βάση πεζοναυτών στη Βηρυτό, σκοτώνοντας 241 αμερικανούς στρατιώτες. Σχεδόν ταυτόχρονα 58 γάλλοι στρατιώτες σκοτώνονται σε κοντινή δική τους βάση σε άλλη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

1998: Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης πυροβολεί και σκοτώνει τον δεκαεπτάχρονο γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo