Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)
  • Σαν σήμερα 22 Γενάρη
  • Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»
  • Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα
  • Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»
  • Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πύρρειος νίκη Τσίπρα, μεγάλη ήττα του ελληνικού λαού
Πολιτική

Πύρρειος νίκη Τσίπρα, μεγάλη ήττα του ελληνικού λαού

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Ιούλ 2015, 00:00

Ο Τσίπρας ήταν αδιαμφισβήτητα ο θριαμβευτής του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής. Το «όχι» συγκέντρωσε το 61,31% των έγκυρων ψηφοδελτίων, αφήνοντας το «ναι» στο 38,69%, με την αποχή να αυξάνεται μόνο κατά μία μονάδα σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Γενάρη (37,50% έναντι 36,38%) και τα άκυρα-λευκά να μην ενσωματώνουν όλη την εκλογική δύναμη του Περισσού (το Γενάρη ο Περισσός είχε 5,47% και τα άκυρα-λευκά ήταν 2,36%, ενώ στο δημοψήφισμα τα άκυρα-λευκά ήταν 5,80%).

Και όμως, οι δυο πρώτες κινήσεις που έκανε αυτός ο θριαμβευτής του δημοψηφίσματος έδειξαν πως κάθε άλλο παρά ως θριαμβευτής αισθάνθηκε. Και αποτελούν οι δύο πρώτες ενέργειες του Τσίπρα το μέτρο για μια ουσιαστική και όχι επιφανειακή εκτίμηση του δημοψηφίσματος.

Το πρώτο που έκανε ο Τσίπρας ήταν να ανακοινώσει από τηλεφώνου στον Ολάντ ότι έδιωξε τον Μπαρουφάκη από την κυβέρνηση. Αυτό γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε, αλλά εμμέσως το επιβεβαίωσε και ο Μπαρουφάκης, γράφοντας πως ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτησή του αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος. Ηθελε να έχει κάτι να «δώσει» στους δανειστές με την πρώτη επικοινωνία που θα είχε μαζί τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι στόχο έχει τη συμφωνία «πάση θυσία», γι’ αυτό και ξεφορτώνεται τον «δύστροπο» υπουργό του. Το ότι αυτό θα εκλαμβανόταν ως αυτοπαραδοχή ότι είναι πρωθυπουργός Μπανανίας ή δεν του πέρασε από το μυαλό ή το θεώρησε αναγκαίο κακό μπροστά στην ανάγκη να εξευμενίσει τους δανειστές.

Το δεύτερο που έκανε ο Τσίπρας ήταν να ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, από τους οποίους δε ζήτησε απλώς στήριξη, αλλά να αναλάβουν συνυπευθυνότητα για την τελική φάση της διαπραγμάτευσης. Αδειασε έτσι μεγαλόπρεπα τους Φίληδες που ακόμα χτυπιόταν στα τηλεπαράθυρα, λέγοντας στους αντιπάλους τους, με το μάτι να γυαλίζει: «το 61% το είδατε;». Ενας που αισθάνεται νικητής δεν απευθύνεται στους ηττημένους ζητώντας τη στήριξή τους. Περιμένει αυτούς να κάνουν την πρώτη κίνηση. Τους θέτει τους όρους του και δεν αποδέχεται τους δικούς τους.

Ο Τσίπρας ήξερε πολύ καλά τι θ’ αντιμετωπίσει από Δευτέρα, ήξερε πολύ καλά ότι στο ιμπεριαλιστικό κογκλάβιο που θα συμμετείχε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δε θα έπαιζε κανένα ρόλο, γι’ αυτό από τη μια προσπάθησε να εξευμενίσει τους ιμπεριαλιστές και από την άλλη προσέτρεξε για βοήθεια σ’ αυτούς που οι συριζαίοι κατήγγειλαν ως γερμανοτσολιά-δες κτλ.

Στο προεδρικό μέγαρο το «όχι» συγχωνεύτηκε απόλυτα με το «ναι» και το αποτέλεσμα αυτής της συγχώνευσης καταγράφηκε στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στο τέλος της σύσκεψης. Μια μέρα μετά, το «όχι» είχε εξατμιστεί τελείως, καθώς στις Βρυξέλλες, κυρίως στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης, ο Τσίπρας αποδέχτηκε το τελεσίγραφο των ιμπεριαλιστών (που περιείχε όρους πολύ χειρότερους απ’ αυτούς που περιείχαν όλα τα προηγούμενα σχέδια Μνημονίου της τρόικας) και βγαίνοντας δήλωσε «χαρούμενος» (!) και ενημέρωσε πως «η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα»!

Κατόπιν όλων αυτών δεν έχει πραγματικά οποιαδήποτε σημασία να προσπαθήσει να ερμηνεύσει κανείς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Είναι γεγονός ότι η αστική τάξη, σε όλη της την έκταση, με όλους τους μηχανισμούς της, πάλεψε λυσσαλέα υπέρ του «ναι». Εβγαλε στην πιάτσα όλες τις εφεδρείες της. Από τον… Βούδα της Ραφήνας και τον Μητσοτάκη, μέχρι τους παροπλισμένους άλλοτε μεγαλο-πασόκους (Λαλιώτη, Βάσω και σία). Στο πλευρό της τάχθηκε το σύνολο των ιμπεριαλιστικών παραγόντων, ορισμένοι από τους οποίους ξεπέρασαν σε προκλητικότητα τους ντόπιους (Σουλτς, Ντεϊσελμπλούμ, Γιούνκερ). Αυτή η λυσσαλέα εκστρατεία της ήταν τόσο προκλητικά ψεύτικη που έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα «φίδια» που ξεστόμιζαν καθημερινά όχι μόνο δεν τρόμαξαν αλλά εξόργισαν το λαϊκό κόσμο. Γι’ αυτό και είδαμε τόσο μεγάλα ποσοστά του «όχι» στα προλεταριακά κέντρα, αλλά και στην επαρχία, ακόμη και στις τουριστικές περιοχές που είχαν ήδη αρχίσει να πλήττονται από το κλείσιμο των τραπεζών.

Πόσο ξέφευγε αυτή η αντίδραση από το συναισθηματικό πεδίο και πέρασε στο πολιτικό πεδίο; Κι αυτό το πολιτικό πεδίο συνιστούσε έναν –θολό έστω- αντικαπιταλισμό/αντιιμπεριαλισμό, με αιχμή την αποδέσμευση από την Ευρωζώνη και τη μονομερή διαγραφή του χρέους ή ήταν συνειδητή –σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- στήριξη της κυβέρνησης, με την πεποίθηση ότι αυτή δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμιά περίπτωση σε έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει μια κατά το δυνατόν λιγότερο επώδυνη συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές δανειστές;

Οπως μέσα στο «ναι» μπορεί κανείς να βρει από συνειδητούς δωσίλογους μέχρι λαϊκούς ανθρώπους που τρόμαξαν από την λυσσώδη κυβερνητική προπαγάνδα, έτσι και μέσα στο «όχι» μπορεί να βρει πολλές απόψεις. Πλειοψηφικά, όμως, δεν υπήρχε αντι-ΕΕ και αντι-ευρώ ρεύμα. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, θα το είχαμε δει από πριν, δε θα το βλέπαμε ξαφνικά στην κάλπη. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι κανένας απ’ αυτούς που συντάχθηκαν με το «όχι» (ή ελάχιστοι) δε φανταζόταν ότι την επόμενη κιόλας μέρα το «όχι» του θα συντασσόταν με το «ναι» των δωσίλογων και θα πήγαινε ως πρόταση για τρίτο δάνειο και τρίτο Μνημόνιο, πολύ χειρότερο από το Μνημόνιο στο οποίο είπε «όχι».

Είναι αυτή ακριβώς η διάψευση ακόμη και των πιο μετριοπαθών ελπίδων του «όχι» που καθιστά τη νίκη του Τσίπρα Πύρρειο. Ακόμη κι αν περάσει τον κάβο των καλοκαιρινών μηνών, ακόμη κι αν για μερικούς μήνες δεν υπάρξουν λαϊκές αντιδράσεις, θα καταγραφεί στη λαϊκή συνείδηση ως ο πρωθυπουργός που υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο, αφού προηγουμένως κορόιδεψε τον ελληνικό λαό πιο αισχρά από τους προκατόχους του. Τον χρησιμοποίησε όχι για να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση έναντι των δανειστών, αλλά για να ισχυροποιηθεί στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο. Και μέσα στο κόμμα του και έναντι των πολιτικών του αντιπάλων.

Το μόνο πρακτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν αυτή η πρόσκαιρη πολιτική ενίσχυση του Τσίπρα στο εσωτερικό. Στο εξωτερικό όχι μόνο δεν άλλαξε τίποτα, αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα και ο Τσίπρας δήλωσε… χαρούμενος απ’ αυτά τα χειρότερα. To αποτέλεσμα ήταν να καταστεί όμηρος και της αντιπολίτευσης που τη νίκησε στο δημοψήφισμα. Μόνος του προκάλεσε τη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, η οποία έβγαλε κοινή θέση «πάση θυσία στο ευρώ» και είναι αναγκασμένος να πιει το πικρό ποτήρι μόνος του, αφού οι χειρισμοί πρέπει να είναι αποκλειστικά δικοί του, ενώ οι ηττημένοι του κουνούν μπροστά στη μούρη την απόφαση του προεδρικού και τον απειλούν μάλιστα πως αν δεν υλοποιήσει αυτή την απόφαση θα διαπράξει προδοσία!

Σε κάθε περίπτωση, το δημοψήφισμα ήταν μια ήττα του ελληνικού λαού. Ενα τμήμα του συντάχθηκε με το «ναι», προσκυνώντας φοβισμένο τη ντόπια αστική τάξη και τους ιμπεριαλιστές πάτρωνες. Το τμήμα που ψήφισε «όχι» εκχώρησε εν λευκώ τη θέλησή του στους τυχοδιώκτες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, που το μετέτρεψαν εν ριπή οφθαλμού σε «ναι», όπως είχαν προαναγγείλει άλλωστε με τις επιστολές Τσίπρα προς τους δανειστές στις 30 Ιούνη. Το τμήμα που επέλεξε την αποχή, ναι μεν αρνήθηκε να μπει στη λογική των ψευτοδιλημμάτων, όμως κι αυτό δεν είναι ομοιογενές και το κυριότερο δεν είναι πολιτικά συγκροτημένο έτσι που να μπορεί να βάζει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Η έλλειψη ενός συγκροτημένου πολιτικού φορέα της εργατικής τάξης φαίνεται σ’ αυτές τις συνθήκες περισσότερο από ποτέ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΤο πρακτικό αποτέλεσμα της συντριπτικής νίκης του «όχι»
Επόμενο άρθρο Ακλόνητος ο γερμανο-γαλλικός άξονας, υπαγορεύει τους όρους του

Σχετικά Αρθρα

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

Πολιτική 21 Ιαν 2026, 21:15

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

Παιδεία 21 Ιαν 2026, 09:51

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Πολιτική 19 Ιαν 2026, 18:55

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

Πολιτική 16 Ιαν 2026, 14:01

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

Αγροτικά 16 Ιαν 2026, 11:41

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

Πολιτική 14 Ιαν 2026, 11:02
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Μαζική συμπαράσταση, την ημέρα διεξαγωγής του Πειθαρχικού κατά τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στη νόμιμη απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Τα πειθαρχικά θα ηττηθούν – το Δημόσιο Σχολείο θα νικήσει (ανταπόκριση από την Τρίπολη)

22 Ιαν 2026, 10:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

22 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Χάβρα το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ – Ο Ανδρουλάκης σε μέγγενη μάρκας «Χαρηπαύλου»

21 Ιαν 2026, 21:15
Διεθνή

Δέκα Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από μια ώρα στη Γάζα

Ανάμεσά τους τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κατασκευή καταυλισμού αστέγων από την Αιγυπτιακή Επιτροπή

21 Ιαν 2026, 19:10
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
Η παπάρα

Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή

21 Ιαν 2026, 12:38
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Γενάρη

1925: Οι κατάδικοι θα χρησιμοποιούνται για έργα του δημοσίου. Ιδρύεται Αγροτική Φυλακή στην Τίρυνθα.

1933: Με εντολή του Ελευθέριου Βενιζέλου η χωροφυλακή χτυπά 3.000 απολυμένους εργάτες στη Νάουσα (τέσσερις νεκροί, είκοσι τραυματίες).

1955: Βίαια επεισόδια σε συζήτηση για τους φακέλους και τις διώξεις αριστερών. Ο βουλευτής του “Συναγερμού” Κ. Παπαδόπουλος άρπαξε από τα μαλλιά τον βουλευτή Διαμαντή, χτυπώντας και βρίζοντάς τον.

1973: Τρίτη δίκη της “Ελληνικής Αντίστασης” για σχεδιαζόμενη απόδραση του Αλέκου Παναγούλη, έντεκα καταδίκες.

1987 : Απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Κορασόν Ακίνο (Φιλιππίνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ φίλε Israel, […] η σημερινή σου παρουσία αποκτά μια θετική διάσταση στο πλαίσιο των ήδη άριστων και στρατηγικών αμυντικών μας σχέσεων. Γιατί η αμυντική μας συνεργασία πλέον, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα: Από την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα και τις κοινές ασκήσεις μέχρι τη στρατηγική σύγκλιση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αμυντική τεχνολογία και βιομηχανία. […] Eνας άλλος πυλώνας συνεργασίας είναι η Τριμερής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «3+1». Δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Oπως ξέρετε, στην περιοχή μας πολλά διακυβεύονται από αποσταθεροποιητικές πρακτικές, από αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου, από αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χωρίς να απειλεί οιονδήποτε, χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. […] Oπως είναι φυσικό, «εκμεταλλεύτηκα» την παρουσία του Υπουργού στην Αθήνα, ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, του υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό και έντιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, διατηρώντας αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ και εγκάρδιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. […] Και, βέβαια, από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και υποστηρίξαμε το δικαίωμα σας, κύριε Υπουργέ, για αυτοάμυνα. Και στηρίζουμε το αίτημα για την επιστροφή της σoρού και του τελευταίου ομήρου. […] Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας αποτελούν πάντα ένα σκαλοπάτι για τη βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά λειτουργούν και ως σταθεροποιητικός παράγων για την ευρύτερη περιοχή.

Nικος Δένδιας

(Ο Δένδιας υποδέχτηκε στην Αθήνα τον σφαγέα Ισραέλ Κατζ, δεξί χέρι του Νετανιάχου στη σιωναζιστική κυβέρνηση. Και επέλεξε να μην πει ούτε δυο τυπικά λόγια «ίσων αποστάσεων». Πλήρης ταύτιση με τους σιωναζιστές. Τους οποίους είχε το θράσος να χαρακτηρίσει παράγοντα σταθερότητας της περιοχής! Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μισές χώρες της περιοχής και που προβάλλουν απροκάλυπτα ως στρατηγικό τους στόχο το «Μεγάλο Ισραήλ», ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα που θα καταπιεί χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, και θα διαμελίσει άλλες, όπως η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Τουρκία! Ο Δένδιας άκουσε -συγκατανεύοντας- τον Κατζ να λέει -δύο φορές μάλιστα- ότι Ελλάδα και Ισραήλ «μοιράζονται κοινές αξίες». Τον άκουσε να ονοματίζει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που και το ελληνικό κράτος έχει ψηφίσει. Παραβιάζοντας το διεθνές στάτους που αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας το Τελ Αβίβ. O ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την ντροπή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo