Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 24 Απρίλη
  • Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία
  • Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο
  • Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο
  • Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…
  • H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Τσάι και συμπάθεια
Παιδεία

Τσάι και συμπάθεια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Μαρ 2015, 00:00
Τόπος τσαγιού και συμπάθειας έχει γίνει το υπουργείο Παιδείας (ΥΠΟΠΑΙΘ) τον τελευταίο καιρό. Καθημερινά σχεδόν και μια συνδικαλιστική ομάδα εκπαιδευτικών επισκέπτεται το υπουργείο για να εκθέσει τα προβλήματα και αντί ουσιαστικών απαντήσεων εισπράττει μπόλικη συμπάθεια σε «θετικό κλίμα».
 

Εκεί στο Μαρούσι έχουν κατεβάσει τα μολύβια και καρτερούν να τελειώσει πρώτα το θέατρο της σκληρής διαπραγμάτευσης, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι περιθώρια στοιχειώδους κοινωνικής πολιτικής δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό και σε κάθε επίσκεψη συνδικαλιστών φροντίζουν να τους προειδοποιήσουν εξαρχής για τα όρια της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Το σταθερό αυτό μότο που οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν τον ελληνικό καπιταλισμό και μάλιστα σε περίοδο μεγάλης κρίσης, δεν έχουν κουραστεί να επαναλαμβάνουν και να το κάνουν σαφές, φαίνεται να το αγνοούν οι συνδικαλιστές του αγωνιστικού ρεφορμισμού, που αυτή την περίοδο έχουν αναγάγει σε αγωνιστική τακτική τις επισκέψεις στο υπουργείο Παιδείας και τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, συντηρώντας και αυτοί από την πλευρά τους το κλίμα αναμονής και εφησυχασμού, τη στιγμή που θα έπρεπε να σημάνει γενικός συναγερμός για τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται στα διαβούλια των Βρυξελλών και τα σκληρά χρόνια που θα συνεχίσουμε να ζούμε.

Τις δυο προηγούμενες εβδομάδες, μετά τις επισκέψεις των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη και με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, που είχαν εξουσιοδότηση να μιλήσουν αντ’ αυτού, έκαναν το Συντονιστικό Νηπιαγωγών και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Α΄ Αθηνών,  «Αθηνά», Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Ανω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, Αριστοτέλης,  «Δ. Γληνός», Καλλιθέας – Μοσχάτου, Κερατσινίου – Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Κορυδαλλού – Αγ. Βαρβάρας, «Κ. Σωτηρίου»,  «Παρθενώνας»,  Πειραιά «η Πρόοδος», «Περικλής», Νέας Σμύρνης, Σαλαμίνας, Χαϊδαρίου, η Ε΄ ΕΛΜΕ και η ΕΛΜΕ  Ανω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής (σ.σ. ελέγχονται κυρίως από τις Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις).

Ιδού πώς απάντησε το υπουργείο στα επίμαχα ζητήματα που τέθηκαν (αντιγράφουμε από τα δελτία Τύπου που εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί):

Συντονιστικό Νηπιαγωγών

«…Ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε εξαρχής ότι μπορεί να συζητήσει και να ανταποκριθεί σε αιτήματα θεσμικής μορφής, ενώ σε ό,τι αφορά διεκδικήσεις που απαιτούν χρηματοδότηση  οι δυνατότητες είναι αυστηρά περιορισμένες στα πλαίσια των δημοσιονομικών δεσμεύσεων».

♦  Για την καθιέρωση επιτέλους της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Για να πάψει το έγκλημα του αποκλεισμού των προνηπίων από την πρόσβαση στο νηπιαγωγείο. Η ικανοποίηση αυτού του χρόνιου αιτήματος απαιτεί εξασφάλιση κατάλληλων κτιριακών υποδομών και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς και διορισμό όλων των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία:

«Ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι η στόχευση -σύμφωνα και με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης- είναι να γίνει συμπερίληψη όλων των νηπίων και μεσοπρόθεσμα όλων των προνηπίων στο πλαίσιο της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής. Η διάταξη για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική αγωγή δεν θα είναι στο νομοσχέδιο που κατατίθεται έως τις αρχές Απριλίου στη Βουλή και με το οποίο θα γίνονται ρυθμίσεις για επείγοντα εκπαιδευτικά θέματα. Η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής αγωγής θα είναι εφικτή, αφού υπάρξει διασφάλιση των δύο βασικών της παραμέτρων, της επάρκειας των υποδομών και της στελέχωσης με το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Στην παρούσα συγκυρία, αν και η παιδεία είναι προτεραιότητα, υπάρχουν δυσκολίες οικονομικής  φύσεως» (οι υπογραμμίσεις δικές μας).

♦  Για την άμεση έκδοση της Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα καθορίζεται το διδακτικό ωράριο των Νηπιαγωγών κατά ανάλογο τρόπο με των δασκάλων (Ν 4115/30-1-2013, αρ. 39, παρ. 5β), καθώς και οι λεπτομέρειες εφαρμογής του, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιοτυπίες της λειτουργίας των Νηπιαγωγείων:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε  ότι υπάρχει η δυνατότητα να γίνει κοστολόγηση του μέτρου και η θεσμοθέτηση του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών θα πραγματοποιηθεί με την άμεση έκδοση Υ.Α.  στην περίπτωση που  το ποσό που αναλογεί μπορεί να   ενταχθεί στα πλαίσια δαπανών  μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί αλλά προτεραιότητα για το Υπουργείο αποτελεί η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό».

♦  Για τον τρόπο καθορισμού της οργανικότητας των νηπιαγωγείων, ζήτημα που άπτεται άμεσα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός είπε ότι θα εξετάσει το θέμα της οργανικότητας, είναι αντίθετος στις συγχωνεύσεις που έγιναν με μοναδικό κριτήριο τον περιορισμό του οικονομικού κόστους και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια για εξασφάλιση κατάλληλων κτιριακών υποδομών για όλα τα παιδιά 4-6 χρόνων».

♦  Για βοηθητικό προσωπικό στο νηπιαγωγείο, με σχέση εργασίας μόνιμη και σταθερή:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε ότι στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του Νηπιαγωγείου θα γίνουν προσπάθειες για την υλοποίηση προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ που θα αφορά τους σχολικούς βοηθούς, σχολικούς νοσηλευτές τραπεζοκόμους».

♦  Για την επαναλειτουργία της Μετεκπαίδευσης, της μοναδικής δημόσιας και δωρεάν   επιμόρφωσης, μέσω της οποίας υπήρχε η δυνατότητα του συγκερασμού της εμπειρίας από τη σχολική τάξη με τη νέα επιστημονική γνώση και τη σύνδεση με τα πανεπιστήμια:

Τη θέση αυτή «επιβεβαίωσε και ο Υπουργός, χωρίς όμως καμία αναφορά σε σχετική πρόβλεψη για επαναλειτουργία ακόμη».

♦  Για την Αξιολόγηση:

«Δεσμεύτηκε για την κατάργηση του ΠΔ152/13 της αξιολόγησης όχι όμως για την ακώλυτη βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών…».

Σύλλογοι Εκπαιδευτικών

♦  Για τα κενά, τους διορισμούς και τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα:

«Οι εκπρόσωποι του υπουργείου από την πλευρά τους, δεν δεσμεύτηκαν για την άμεση κάλυψη των φετινών κενών θέτοντας ως όριο τη δημοσιονομική πολιτική. Ανέφεραν επίσης, ότι τη νέα χρονιά τα πράγματα θα είναι ακόμα δυσκολότερα μια και το ΕΣΠΑ μειώθηκε κατά 40% και η κυβέρνηση αναζητά τρόπους αναπλήρωσης αυτής της μείωσης…

Για τους μόνιμους διορισμούς, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δήλωσαν ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στον αριθμό των διορισμών στο δημόσιο από αυτούς που είχε καταγράψει στον προϋπολογισμό η προηγούμενη κυβέρνηση αφαιρώντας όμως τον αριθμό της επαναφοράς των διαθέσιμων και της επαναπρόσληψης των απολυμένων.

Στην επιμονή των σωματείων για συγκεκριμένες δεσμεύσεις στον αριθμό των διορισμών και στο χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων, δεν δεσμεύτηκαν συγκεκριμένα στο πότε και στο πόσοι και δήλωσαν ότι θα γίνουν διαβουλεύσεις ανάμεσα στα υπουργεία για να γίνει η κατανομή του αριθμού.

Στα ζητήματα που τέθηκαν από τα σωματεία για τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτών ΕΣΠΑ, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου απάντησαν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θεσμοθετημένη εναρμόνιση του εργασιακού καθεστώτος των αναπληρωτών με εκείνο των μόνιμων…

Δήλωσαν επίσης, ότι προσανατολίζονται στη μετατροπή της ποινής των αναπληρωτών σε περίπτωση άρνησης διορισμού σε ένα από δύο χρόνια που είναι σήμερα. Τα εκπαιδευτικά σωματεία ανέπτυξαν με επιμονή την ανάγκη να αφαιρεθεί εντελώς η ποινή ειδικά για τους αναπληρωτές οι οποίοι βιώνουν εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες πρόσληψης και εργασίας».

♦  Για την φτωχοποίηση των μαθητών:

«Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου απάντησαν ότι αναμένεται νομοσχέδιο από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης όπου θα προβλέπεται σημαντική στήριξη μεγάλου τμήματος μαθητών που έχουν οικονομική ανάγκη και παράλληλα μέριμνα για το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, ενώ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια σκέψη για την ιατρική περίθαλψη» (σ.σ. η κολοβή αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης).

♦  Για την επαναπρόσληψη διαθέσιμων:

«Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου, δεσμεύτηκαν για άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την επαναπρόσληψη όλων των διαθέσιμων και απολυμένων με την επαναφορά ειδικοτήτων και την ένταξή τους στις προηγούμενες θέσεις τους ή σε άλλες αν το επιθυμούν, ωστόσο δεν απάντησαν για το συντάξιμο χρόνο που έχει απολεσθεί και ανέφεραν ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει για επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών από τους μισθούς τους».

♦  Αξιολόγηση, ακώλυτη βαθμολογική/μισθολογική εξέλιξη, μισθοί, πολυνομοσχέδιο για την παιδεία:

«Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεσμεύτηκαν για την άμεση κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου και των διατάξεων που αφορούν την αξιολόγηση όχι όμως των νομοθετημάτων στο σύνολό τους ούτε και σε ό,τι αφορά άλλα ζητήματα όπως η ακώλυτη βαθμολογική/μισθολογική εξέλιξη ή οι αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης. Για την ακώλυτη βαθμολογική/μισθολογική εξέλιξη, παρέπεμψαν στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επικαλούμενοι και πάλι τα ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια, ενώ για το δεύτερο ζήτημα, ανέφεραν ότι οι αρμοδιότητες των στελεχών εκπαίδευσης και το ζήτημα του εκδημοκρατισμού του σχολείου θα τεθούν σε πολυνομοσχέδιο που θα έρθει σε άλλη χρονική στιγμή, πιθανόν στις αρχές φθινοπώρου μετά από

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣε ρόλο βασανιστή ο Ν. Παρασκευόπουλος
Επόμενο άρθρο «Αριστερή» δημαγωγία

Σχετικά Αρθρα

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

Εργατικά 22 Απρ 2026, 12:04

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

Εργατικά 21 Απρ 2026, 18:27

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

Καταστολή 17 Απρ 2026, 10:47

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

Εργατικά 17 Απρ 2026, 07:49

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

Παιδεία 7 Απρ 2026, 18:30

ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα

Για να διαρρήξουν το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών

Παιδεία 5 Απρ 2026, 19:15
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

24 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Iράν: Λαοθάλασσες κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να στηρίξουν τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία

«Μη φοβάστε τα αεροσκάφη B1, B2 και B52. Να φοβάστε τον άνθρωπο χωρίς πατρίδα, χωρίς τιμή και χωρίς ανδρεία»

23 Απρ 2026, 22:03
Διεθνή

Το Ιράν δεν πάει σε δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων με τους αμερικάνικους όρους, γιατί αισθάνεται και είναι δυνατό στο πεδίο

23 Απρ 2026, 21:07
Υγεία

Ξεπέρασε και τον Παττακό ο γκεμπελίσκος του υπουργείου Υγείας: Πέταξε πέτρα σε σκάμμα και τη βάφτισε… θεμέλιο λίθο

23 Απρ 2026, 19:53
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
Πολιτική

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

22 Απρ 2026, 20:50
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
Αγροτικά

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

22 Απρ 2026, 11:47
Πολιτισμός

Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο

22 Απρ 2026, 10:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

22 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Απρίλη

Ημέρα κατά του θορύβου.

Ημέρα κατά των πειραματόζωων.

Ημέρα μνήμης γενοκτονίας Αρμενίων (1915).

1945: Ενας νεκρός και εννιά τραυματίες από επίθεση Χιτών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

1971: Ανακαλύπτεται βόμβα κάτω από αυτοκίνητο ξένης αποστολής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1975: Εξι μέλη της οργάνωσης “Κομάντο Χόλγκερ Μάινς” εισβάλλουν στη γερμανική πρεσβεία της Στοκχόλμης και κρατούν δώδεκα ομήρους, ζητώντας απελευθέρωση των 26 κρατουμένων της RAF. Η κυβέρνηση αρνείται διαπραγμάτευση, αυτοί σκοτώνουν τον στρατιωτικό ακόλουθο Αντρέας Φον Μίρμπαχ και τον εμπορικό ακόλουθο Χάιντς Χίλεγκαρντ και τελικά συλλαμβάνονται.

1981: Δύο βόμβες στις αντιπροσωπείες «Siemens» και AEG (ΕΛΑ).

1987: Δεκατέσσερις τραυματίες από τηλεχειριζόμενη βόμβα κατά λεωφορείου μεταφοράς αμερικανών στρατιωτών στη Λεωφόρο Κηφισού στου Ρέντη (17Ν).

1994: Βόμβα στο κτίριο της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ (ΕΛΑ-1η Μάη).

1999: Πυροβολισμός στα γραφεία του ΟΗΕ (Κόκκινη Γραμμή).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo