Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν
  • Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη
  • Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν
  • O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Προεδρολογική Κουβελιάδα
Πολιτική

Προεδρολογική Κουβελιάδα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Σεπ 2014, 00:00

Αναρωτιόμαστε ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις αυτών που έκαναν τη διαρροή για την επιλογή του Φώτη Κουβέλη ως υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας από το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου. Θέλησαν όντως να βάλουν στο τραπέζι το όνομα που έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συγκεντρώσει το μαγικό 180 στη Βουλή ή θέλησαν να «κάψουν» μια μελλοντική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρόεδρο δεν μπορούν να εκλέξουν από τη σημερινή Βουλή και επομένως πρέπει να επικεντρωθούν στο «κάψιμο» των χαρτιών του αντίπαλου; Οποια κι αν είναι η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, το βέβαιο είναι πως ο Κουβέλης θα βιώσει την απόλυτη πολιτική ξεφτίλα, ενώ η ήδη τριχοτομημένη ΔΗΜΑΡ θα βαδίσει μια ώρα γρηγορότερα προς την τυπική της διάλυση.

Δεν χρειάζεται να πούμε πως ο Κουβέλης «πεθαίνει» να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό εμείς το λέμε εδώ και καιρό, τώρα το ξέρουν και οι πέτρες. Τα ίδια τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ του ζήτησαν να ξεκαθαρίσει τη θέση του κι αυτός αρνήθηκε να το κάνει. Αφησε ορθάνοιχτο το παράθυρο να του γίνει επίσημη πρόταση. Για να πει το «ναι», φυσικά, γιατί εκείνος που θέλει να πει «όχι» δεν περιμένει την επίσημη πρόταση, κλείνει την πόρτα από τώρα. Η αναφορά στον «κατάλληλο χρόνο» μόνο καταγέλαστο κάνει τον Κουβέλη. Μήπως πρόκειται ν’ αλλάξει κάτι τους επόμενους μήνες, ώστε να πρέπει στο μεταξύ να το σταθμίσει και μετά να τοποθετηθεί; Αστεία πράγματα…

Το αποτέλεσμα, όπως είπαμε, ήταν η τριχοτόμηση της ΔΗΜΑΡ, που διαδέχεται τη διχοτόμηση. Η υπό τον Λυκούδη μειοψηφία έχει καθαρή στάση: καλεί τον Κουβέλη να δηλώσει ότι αποδέχεται να είναι υποψήφιος για ΠτΔ. Στόχος της είναι να φύγει από τη μέση ο ιδρυτής της ΔΗΜΑΡ και μετά να πάρουν τη μισή ΔΗΜΑΡ και να πάνε στη «Δημοκρατική Παράταξη» των Βενιζέλου-Λοβέρδου, διαπραγματευόμενοι πόστα. Η επιφανειακά ενωμένη υπό τον Κουβέλη πλειοψηφία, όμως, κόπηκε στα δύο. Μια μερίδα ζητάει από τον Κουβέλη να απορρίψει από τώρα την πρόταση των Σαμαρά-Βενιζέλου και αν θέλει να γίνει ΠτΔ αυτό να το επιδιώξει μετά από εκλογές που θ’ ανανεώσουν τη Βουλή. Μια άλλη μερίδα ακολουθεί τον κανόνα «ό,τι πει ο πρόεδρος» και προσπαθεί με εμφανή αμηχανία να υπερασπιστεί τη γελοιότητα του «κατάλληλου χρόνου».

Για τις εξελίξεις, όμως, σημασία δεν έχει τι λένε ο Μαργαρίτης, ο Χατζησωκράτης και οι τελευταίοι εναπομείναντες «προεδρικοί», αλλά τι λένε οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Μόνο οι βουλευτές μετράνε, γιατί αυτοί έχουν δικαίωμα ψήφου στη Βουλή. Η ΔΗΜΑΡ είναι τελειωμένη. Πολιτική αξία έχουν μόνο οι σημερινοί βουλευτές της. Ηδη δύο βουλευτές δηλώνουν ευθέως… ΣΥΡΙΖΑ (Πανούσης, Ξηροτύρη), καλώντας τον Κουβέλη να μην δεχτεί να είναι υποψήφιος για ΠτΔ και ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα τον ψηφίσουν, ενώ μερικοί ακόμη βρίσκονται με το ένα πόδι στην ίδια κατεύθυνση, αλλά προς το παρόν το πάνε πιο μαλακά, καλώντας τον Κουβέλη να ξεκαθαρίσει από τώρα τη θέση του (Κυρίτσης, Ρεπούση, Αναγνωστάκης, Ψύρρας, Γιαννακάκη). Δηλαδή, ο Κουβέλης κινδυνεύει να μην ψηφιστεί από τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, οπότε αυτόματα παύει να είναι επιθυμητός… γαμπρός για τους Σαμαρά-Βενιζέλο.

Δεν είναι, βέβαια, καθόλου σίγουρο ότι όλοι αυτοί δε θα ψηφίσουν Κουβέλη αν είναι υποψήφιος για ΠτΔ. Θα πρέπει να πάρουν ισχυρές εγγυήσεις επανεκλογής από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο για τους περισσότερους. Η επαμφοτερίζουσα στάση τους αυτή τη στιγμή αυτό ακριβώς δείχνει. Αν δουν ότι δεν εξασφαλίζεται η επανεκλογή τους μέσω ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα προτιμήσουν να ψηφίσουν Κουβέλη «δαγκωτό», για να παρατείνουν τη θητεία της σημερινής Βουλής, να εξασφαλίσουν το παραδάκι του υπόλοιπου της θητείας τους και τη βουλευτική τους σύνταξη στην περίπτωση που δεν επανεκλεγούν. Αν θεωρείτε κυνικούς αυτούς τους υπολογισμούς και αμφιβάλλετε για τη βασιμότητά τους, συγχωρήστε μας αλλά σας χαρακτηρίζει πολιτική αφέλεια.

Γιατί, όμως, το Μαξίμου επέλεξε να ρίξει τώρα στην πιάτσα το όνομα του Κουβέλη; Είναι δυνατόν ν’ αντέξει μια τέτοια υποψηφιότητα για τους επόμενους 4-6 μήνες, χωρίς να «καεί»; Μήπως βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο συγκέντρωσης των 180 και απλά θέλησαν να τεστάρουν την κατάσταση στη ΔΗΜΑΡ; Αλλά κι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, πώς μπορούν να ξέρουν ότι οι 180 θα παραμείνουν 180 μέχρι και τον ερχόμενο Φλεβάρη, που θεσμικά θ’ αρχίσουν οι διαδικασίες για την εκλογή ΠτΔ; Μήπως ο Κουβέλης χρησιμοποιείται σαν λαγός σε μια κούρσα η οποία προορίζεται για άλλο νικητή; Και ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός;

Οπως καταλαβαίνετε, με βάση τα λίγα δεδομένα και τους πολλούς αγνώστους, μπορεί κανείς να φτιάξει άπειρα σενάρια πολιτικής φαντασίας. Να παίξει κάθε είδους τζόγο. Κι είναι σίγουρο ότι αυτό θα γίνεται από τώρα και μετά. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις των εμπνευστών του, αυτός ο τζόγος μόνο αποπροσανατολιστικά μπορεί να λειτουργήσει. Είτε εκλεγεί ο Κουβέλης είτε κάποιος άλλος, είτε παραταθεί ο βίος αυτής της κυβέρνησης είτε πάμε σε εκλογές, το μόνο βέβαιο είναι ότι δε θ’ αλλάξει τίποτα για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Τα πάντα κινούνται σ’ ένα φαύλο κύκλο.

Μόνο μια λαϊκή έκρηξη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει πορεία εξόδου απ’ αυτό το φαύλο κύκλο. Οσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, όσο κυριαρχεί μια μεσσιανική αντίληψη της πολιτικής, οι αστικοί κύκλοι έχουν λυμένα τα χέρια τους και μπορούν –ακόμη και σε συνθήκες πολιτικής κρίσης και αποδιοργάνωσης-αναδιοργάνωσης του πολιτικού σκηνικού– να βρίσκουν εκείνες τις πολιτικές ισορροπίες που είναι απαραίτητες για να συνεχιστεί και να σταθεροποιηθεί το καθεστώς της κινεζοποίησης, με ελάχιστες και ανούσιες βελτιώσεις, αν χρειαστεί. Ο «μεγάλος συνασπισμός» θα έρθει, αργά ή γρήγορα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠόσο απέχει το Βατερλό από το Παρίσι;
Επόμενο άρθρο Το Ποτάμι της συναίνεσης

Σχετικά Αρθρα

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

Πολιτική 9 Σεπ 2026, 11:08

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

Πολιτική 7 Σεπ 2026, 19:12

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 13:38

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

Πολιτική 4 Σεπ 2026, 10:29

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 21:23

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

Πολιτική 3 Σεπ 2026, 11:40
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ο λαός του λιβανέζικου νότου «έφτυσε» τον ξενόδουλο πρόεδρο Αούν

12 Σεπ 2026, 14:15
Διεθνή

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

12 Σεπ 2026, 08:16
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Κόντρες

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
Καταστολή

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

11 Σεπ 2026, 06:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

10 Σεπ 2026, 20:53
Διεθνή

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

10 Σεπ 2026, 17:49
Διεθνή

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

10 Σεπ 2026, 14:22
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος

10 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς

10 Σεπ 2026, 13:35
Παιδεία

Σε κίνδυνο η ζωή μαθητή Α΄ Δημοτικού με διαβήτη τύπου 1

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης τοποθέτησε νοσηλεύτρια για μόλις 7 ώρες την εβδομάδα αφήνοντας ακάλυπτο το παιδί για τις υπόλοιπες 18 ώρες στο Σχολείο!

10 Σεπ 2026, 12:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

9 Σεπ 2026, 20:37
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

9 Σεπ 2026, 20:03
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

Πράσινο Ακρωτήρι, Γουινέα-Μπισάου: Εθνική γιορτή.

1974: Εκθρονίζεται ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ με στρατιωτικό πραξικόπημα.

1980: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία υπό την ηγεσία του στρατηγού Κενάν Εβρέν.

1990: Αστυνομική επιδρομή στα σπίτια των Αννας Φιλίνη, Χρήστου και Ανδρέα Μπίστη, Λιλής Λεοντίδου και Πέλλης Κεφαλά, ως υπόπτων για ενέργειες της 17Ν.

2002: Συλλαμβάνεται η Αγγελική Σωτηροπούλου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo