Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 11 Αυγούστου
  • Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα
  • Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή
  • Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης
  • Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!
  • Σαν σήμερα 10 Αυγούστου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Μάι 2014, 00:00

 

♦ Συστάσεις…

Ο κύριος στη μέση, με το χαμόγελο σαν διαφήμιση οδοντόκρεμας, δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο κύριος αριστερά είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Μάκαρης. Και ο κύριος δεξιά, με το κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο (!) είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέας Βουδούρης. Ο πολιτικός με το… πλούσιο βιογραφικό. Από τους Γιατρούς του Κόσμου στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Στην προσπάθεια άντλησης κονδυλίων από την πλούσια δεξαμενή του υπουργείου Εξωτερικών για τις ΜΚΟ, γνωρίστηκε με τον Γιωργάκη. Εντάχθηκε στον «κήπο» του. Εγινε ΠΕΣΥάρχης Πελοποννήσου, μετά επιβλήθηκε ως βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ. Την κατάλληλη στιγμή την έκανε για τη ΔΗΜΑΡ. Μετά την έκανε και από τη ΔΗΜΑΡ και τώρα είναι «ανεξάρτητος συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ»!

Λεπτομέρεια: η φωτογραφία τραβήχτηκε  πριν από μερικές μέρες στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. Εκεί όπου, στις 28 Οκτώβρη του 2011, οργισμένοι εργαζόμενοι (υποθέτουμε ότι μεταξύ τους ήταν και ΣΥΡΙΖΑίοι) έστρωσαν στο κυνήγι τον Βουδούρη, ο οποίος έφυγε τρέχοντας από την εξέδρα των επισήμων και βρήκε καταφύγια πίσω από τα ΜΑΤ.

♦ Αρωμα εκβιασμού

«Μπήκαμε στο δρόμο για να επιστρέψουμε στα επίπεδα της ευημερίας που είχαμε πριν. Φτάνει –προσέξτε– να μην κάνουμε κανένα λάθος στο μεταξύ. Φτάνει να μείνουμε στο δρόμο μας, στην πορεία που με σταθερότητα έχουμε χαράξει. Κι αυτό θα κριθεί στις επόμενες εκλογές».

Δεν μιλά ο Βενιζέλος, μιλά ο Σαμαράς. Ρίχνει κι αυτός τον ίδιο εκβιασμό, αλλά όχι με την ωμότητα του Βενιζέλου. Αν δεν είχε πρόθεση εκβιασμού, δε θα έλεγε την τελευταία πρόταση. Δε θα ανήγαγε τις αυριανές εκλογές και αυτές της άλλης Κυριακής σε κριτήριο για την πορεία της κυβέρνησής του.

♦ Τυχαία;

Εμείς θέλουμε να πιστέψουμε την εκδοχή και της πλευράς Δούρου και της πλευράς Μαρινάκη, ότι η συνάντησή τους σε ψαροταβέρνα του Πειραιά ήταν τυχαία. Υπάρχουν, όμως, κάποιες… λεπτομέρειες που δεν μας επιτρέπουν να καταπιούμε αμάσητες τις διαβεβαιώσεις της. Η Δούρου κατέβηκε για να μιλήσει στον Πειραιά, αλλά μετά την ομιλία πήγε να φάει σε ντόπια ψαροταβέρνα μόνο με τον σύντροφό της και ένα στενό της συνεργάτη, χωρίς κανένα από τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.Κομματάκι ασυνήθιστο αυτό για τις ελληνικές συνήθειες.Κι έσπασε ο διάολος το ποδάρι του στην ίδια ταβέρνα να τρώει και ο Μαρινάκης!

Τη δεύτερη λεπτομέρεια την προσέχει κανείς στο βίντεο που δημοσίευσε ο Ζούγκλας. Ο τύπος που τραβάει (με κινητό μάλλον) έχει πλησιάσει αρκετά στη τζαμαρία της ψαροταβέρνας. Αναγκάζεται να απομακρυνθεί, όμως, γιατί από το εσωτερικό βγαίνουν δυο «ντουλάπες» που στέκονται στην είσοδο. Προφανώς κάτι είδαν οι «φύλακες» του Μαρινάκη και ο τύπος με την κάμερα έκοψε λάσπη. Γιατί ενοχλήθηκαν, όμως, αν η ψαροταβέρνα είναι στέκι του Μαρινάκη, όπως ελέχθη, και η συνάντηση με τη Δούρου εντελώς τυχαία;

Κι άλλη μια… λεπτομέρεια. Ο εκδότης Γ. Κουρτάκης, που ήταν μαζί με τον Μαρινάκη, δήλωσε στα «Νέα» ότι η συνάντηση κράτησε τρία με τέσσερα λεπτά «στα όρθια». Ο Μαρινάκης, όμως, δήλωσε σε διαδικτυακό Μέσο ότι κάθησε με τη Δούρου για λίγη ώρα στο ίδιο τραπέζι.
Μάλλον δεν συνεννοήθηκαν καλά για το τι θα δηλώσουν.

«Δεν γίνεται μυστική συνάντηση σε ένα κεντρικό εστιατόριο, μυστική συνάντηση γίνεται σε σπίτι ή δεν ξέρω πού αλλού», δήλωσε ενοχλημένη η Δούρου. Σε ηλίθιους απευθύνεστε, μαντάμ; Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι ο βασικός πολιτικός αντίπαλος του Μαρινάκη έχει βάλει ανθρώπους να τον παρακολουθούν σε κάθε του βήμα. Μυστική συνάντηση σε κάποιο σπίτι θα έβγαινε αμέσως στον αέρα. Ενώ μια «τυχαία» συνάντηση σε ψαροταβέρνα έχει μια χαρά κάλυψη.

ΥΓ: Ο Μαρινάκης έχει δηλώσει ότι θα ψήφιζε Δρίτσα, αν δεν υπήρχε ο Μώραλης, και ο Δρίτσας απάντησε ότι η δήλωση Μαρινάκη τον κολακεύει! Σε απλά ελληνικά: παιχνίδια του δεύτερου γύρου ή, αλλιώς, συμφωνίες κυρίων και κυριών.

♦ Zoρίζονται

Κάποιοι ζορίζονται πολύ από τη νέα τακτική του Μπένι, με το μήνυμα «ψηφίστε Ελιά, αλλιώς πέφτει η κυβέρνηση». Πρώτος και καλύτερος ο κυρ-Φώτης, που άρχισε τα ηρωικά του τύπου «η δημοκρατία και ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν εκβιάζεται». Δεύτερος ο ποταμίσιος Θεοδωράκης, που ξαφνικά έβγαλε δοντάκια: «Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι αν δεν πάει καλά ο Βενιζέλος, θα γκρεμιστεί η Ελλάδα; Δυσκολεύομαι να μη γελάσω και νομίζω ότι όλοι πρέπει να αποκτήσουμε μια επαφή με την πραγματικότητα». Στο φινάλε καθησύχασε τους ψηφοφόρους: «Δεν ψηφίζουμε για εθνικές εκλογές αλλά για ευρωεκλογές. Αρα, οποιοδήποτε αποτέλεσμα δεν επηρεάζει τη διακυβέρνηση της χώρας, εκτός αν ο Σαμαράς νιώθει αδύναμα τα ποδάρια του».

Για σιγά, ρε λεβέντη. Εσύ δεν είπες πως αν δεν πας καλά, δε θα συνεχίσεις; Αρα ζήτησες ψήφο με προοπτική εθνικών εκλογών. Γιατί να μην κάνει το ίδιο ο Μπένι; Επειδή μπορεί μ’ αυτή την τακτική να σου πάρει κάποιες «τραλαλά» ψήφους;

♦ Πεισματάκια

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος ήταν υποψήφιος για υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Εχασε, όμως, στην ψηφοφορία. Οι κεντροεπίτροποι του ΣΥΡΙΖΑ τον έκοψαν. Γι' αυτό και ο κύριος πρύτανης κάνει πεισματάκια στον ΣΥΡΙΖΑ. Συναντήθηκε στην πρυτανεία με την υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου και έκανε θερμές δηλώσεις. «Μέσα στη σκληρή και δύσκολη εποχή που ζούμε και με δεδομένο τον φιλοκυβερνητικό έως και ψευδεπίγραφα απολίτικο χαρακτήρα πολλών υποψηφιοτήτων, η υποψηφιότητα της οικολόγου Ελεάννας Ιωαννίδου είναι μια όαση. Της εύχομαι πραγματικά καλή επιτυχία», ήταν η κατακλείδα της δήλωσης Μυλόπουλου, με την οποία εξέφρασε τη στήριξή του στο συνδυασμό των Οικολόγων Πράσινων και όχι στο συνδυασμό του Μηταφίδη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δικαίωμα του Μυλόπουλου είναι να κάνει πεισματάκια στον ΣΥΡΙΖΑ και να στηρίζει άλλο κόμμα. Αλλωστε, οι πολιτικές κωλοτούμπες δεν μπορούν να είναι προνόμιο μόνο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι, όμως, δικαίωμά του να εκδίδει δελτίο Τύπου με το λογότυπο της πρυτανείας και να το διανέμει (μαζί με ένα μπουκέτο φωτογραφιών του με την υποψήφια) μέσω του Γραφείου Τύπου της πρυτανείας. Λεπτομέρειες, θα πείτε, όμως και αυτές οι λεπτομέρειες δείχνουν το ποιόν αυτού του απίθανου αχταρμά εξουσιολάγνων σαλτιμπάγκων που θέλει… να μας σώσει.

♦ Παλιά π…α

Ο Μπένι προσπαθεί να στοιχίσει όλους τους Πασόκους πίσω από την τακτική που επέλεξε. Της δήθεν αποχώρησης από την κυβέρνηση, αν η Ελιά αποδοκιμαστεί στις εκλογές. Υπάρχουν, όμως, μέσα στο ΠΑΣΟΚ κάποιοι που, όταν ο Μπένι ασχολούνταν με τις σπουδές του και το χτίσιμο της καριέρας του, διδάσκονταν πολιτική ίντριγκα δίπλα στον Α. Παπανδρέου. Σαν τον Σκανδαλίδη φερειπείν. Παλιά π…α στο κουρμπέτι ο Κωστάκης, πήρε το ψευτοδίλημμα του Μπένι, το επέκτεινε και το έβαλε σε ρεαλιστική πολιτική βάση. Με τις εκλογές τα πάντα τίθενται επί τάπητος στο ΠΑΣΟΚ, είπε. Ετσι, παρουσιάζει τον Μπένι σαν αυτοπαγιδευμένο, μεταφέροντας το δίλημμα από το επίπεδο της κυβέρνησης, που το έθεσε ο Μπένι, στο επίπεδο του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά χωρίς τον Μπένι αρχηγό και με άλλους υπουργούς!

♦ Χρυσαυγίτικα

Στην πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση που παρουσίασε ο Σαμαράς υπάρχει και διάταξη για τη συνταγματική προστασία της εθνικής ταυτότητας και γλώσσας! Από τι ακριβώς κινδυνεύουν η εθνική ταυτότητα και η ελληνική γλώσσα και τι είδους συνταγματική προστασία θα τους προσφερθεί; Χρυσαυγίτικη είναι η πρόταση Σαμαρά. Για να χαϊδέψει τ’ αυτιά του φασισταριού, που κόβεται δήθεν για την ελληνική εθνική ταυτότητα και γλώσσα, την ίδια στιγμή που προσκυνάει κάθε είδους ξένο πάτρωνα. Από το 1828 μέχρι σήμερα.

♦ Ομορφος κόσμος…

Ο δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Βλάχος ξιφουλκεί κατά του Τσίπρα, του Βίτσα, του Γλέζου, της Δούρου και ολόκληρης της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας ότι τον «έστησαν». Του είπαν ότι θα τον βάλουν υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, για ν’ ανοίξει ο δρόμος για τον εκλεκτό τους να διεκδικήσει το Δήμο Πετρούπολης. Οταν ανακοινώθηκαν οι συνδυασμοί, όμως, έμαθε ότι θα είναι απλός υποψήφιος διαμερισματικός σύμβουλος, ενώ υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης ορίστηκε άλλος εκλεκτός της ηγεσίας. Ετσι, ο Βλάχος έμεινε μπουκάλα, αφού είχε περάσει η προθεσμία και δεν μπορούσε να διεκδικήσει το Δήμο Πετρούπολης.

Οργισμένος ο Βλάχος έχει πάρει σβάρνα όλα τα ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι η πάρτη του και τίποτ’ άλλο. Αλλά και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μούγκα, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τον «έστησαν». Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος…

♦ Καφετζούδες

Σύμφωνα με non paper του ΣΥΡΙΖΑ, ο Λεονίντ Ρετσέτνικοφ, διευθυντής του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, το οποίο θεωρείται το think tank του Πούτιν, παρουσίασε στον Τσίπρα τις προβλέψεις του, λέγοντας ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας! Και η θεια μου η Βασίλω στο χωριό, η καλύτερη καφετζού της περιοχής (που ποτέ δεν πήρε δεκάρα, αλλά έβαζε και τον καφέ από την τσέπη της) κάτι τέτοιες προβλέψεις έκανε και είχε καθημερινά γεμάτη την αυλή της από γυναικοπαρέες.

♦ Οπως βολεύει

Το αυτονόητο είπε η πρόσφατα μεταγραφείσα από την «αυλή» του ΓΑΠ στη ΔΗΜΑΡ Μ. Κοππά: όποιος θέλει να στηρίξει τον Σαμαρά θα ψηφίσει ΝΔ. Χρειάζεται μεγάλη δόση διαστροφής για να της αποδώσεις κάλεσμα για στήριξη του Σαμαρά. Κι όμως, το έκαναν, όχι μόνο το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο θα το περίμενε κανείς, αλλά και ο Ψαριανός, που πήρε σβάρνα τα ραδιόφωνα για να πει ότι η Κοππά είπε «ψηφίστε τον κ. Σαμαρά».

Τι ζόρι τραβάει ο Ψαριανός, αφού δεν είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, οπότε δεν ανταγωνίζεται την Κοππά για το σταυρό; Το ζόρι του ανθρώπου που θέλει να βγάλει τα μάτια του Κουβέλη, διότι δεν συμμάχησε με τον Βενιζέλο ώστε να σωθούν όλοι μαζί και πρώτος ο Ψαριανός.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΨέματα σε δυο δόσεις
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

Κόντρες 10 Αυγ 2026, 19:35

Ο Χρήστος ο Ζιώγας πού είναι, ρε παιδιά;

Κόντρες 7 Αυγ 2026, 14:14

Εσύ σε τι είδος οικογένειας ανήκεις;

Κόντρες 6 Αυγ 2026, 19:11

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

Κόντρες 30 Ιούλ 2026, 09:02

Λυπήσου τους, Dr Trump

Κόντρες 29 Ιούλ 2026, 13:15

O μεγαλύτερος τίτλος τιμής

Κόντρες 22 Ιούλ 2026, 14:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Διπλωματικό προβάδισμα της Παλαιστινιακής Αντίστασης στις διαδικασίες που αφορούν τη Γάζα

10 Αυγ 2026, 19:53
Κόντρες

Τάκης, η ξεσκονίστρα κάθε καπιταλιστή

10 Αυγ 2026, 19:35
Διεθνή

Πρόβατα, drones και όπλα: Το νέο μοντέλο του Ισραήλ για την αρπαγή παλαιστινιακής γης

10 Αυγ 2026, 08:52
Πολιτική

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

10 Αυγ 2026, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου

10 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: Τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες και μετά τους σκότωσαν εν ψυχρώ

9 Αυγ 2026, 12:59
Καταστολή

Ανακινούν την ποινική έρευνα για τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας «Αξιώτισσα»

9 Αυγ 2026, 12:30
Πολιτική

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

9 Αυγ 2026, 11:47
Διεθνή

Αραγτσί: Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για προσωρινή θαλάσσια διαδρομή στο Στενό του Ορμούζ

το άνοιγμα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού εξακολουθεί να υπόκειται σε άλλους όρους

9 Αυγ 2026, 09:17
Διεθνή

«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, το Στενό του Ορμούζ δεν θα ανοίξει»

Σκληρή ανακοίνωση από το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν

9 Αυγ 2026, 05:52
Πολιτισμός

Το πρώτο στρατόπεδο στη Γάζα αρχίζει τη διαδικασία παράδοσης των όπλων

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του γεγονότος απευθείας από το πεδίο

9 Αυγ 2026, 05:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Αυγούστου

9 Αυγ 2026, 00:01
Υγεία

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Αττικόν! 

8 Αυγ 2026, 18:49
Αγροτικά

Δυο χρόνια ευλογιά των αιγοπροβάτων: Ενδημική στον ιό έγινε η χώρα μας

8 Αυγ 2026, 10:21
Εργατικά

ΟΙΕΛΕ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από το υπουργείο Παιδείας

8 Αυγ 2026, 09:50
Διεθνή

Μπακαεΐ: Για να διεκδικήσεις τα λάφυρα του πολέμου, πρέπει να έχεις κερδίσει τον πόλεμο

8 Αυγ 2026, 09:36
Παιδεία

ΟΙΕΛΕ: Παρανομίες σωρηδόν σε ιδιωτικό σχολείο της Βόρειας Πελοποννήσου

Απόντες το υπουργείο Παιδείας και η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης

8 Αυγ 2026, 05:27
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

8 Αυγ 2026, 00:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου

8 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

Τσαντ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).
1965: 34 νεκροί σε ρατσιστικές ταραχές στο Λος Αντζελες.
1973: Εξι καταδίκες βομβιστών της ΕΑΝ.
1976: Στο Κέιπ Τάουν σκοτώνονται δεκαεπτά μαύροι και τραυματίζονται πενήντα σε καταστολή εξέγερσης από την αστυνομία.
1981: Ο Νικήτας Βενιζέλος επανιδρύει το Κόμμα Φιλελευθέρων.
1987: Βόμβα στο Καβούρι με στόχο Αμερικανούς, δέκα τραυματίες.
1990: Ποινή τριάμισι ετών στον Νίκο Αθανασόπουλο για την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.
1996: Τουρκοκύπριοι και τούρκοι «Γκρίζοι λύκοι» ξυλοκοπούν μέχρι θανάτου τον κύπριο διαδηλωτή Τάσο Ισαάκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo