Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα
  • Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές
  • Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 2 Μάη
  • EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Η Ελλάδα παραμένει μια σκληρή ανοιχτή φυλακή για τους μετανάστες
Καταστολή

Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

Η Ελλάδα παραμένει μια σκληρή ανοιχτή φυλακή για τους μετανάστες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Ιαν 2013, 00:00
Είναι πια κοινή πεποίθεση και στην εργατική τάξη της Ελλάδας και σ’ όλους τους εργαζόμενους, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών που συνέρρευσαν και εξακολουθούν να συρρέουν στην Ελλάδα έχουν ως προορισμό τους τα σκλαβοπάζαρα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Ελλάδα είναι απλώς το πέρασμα, λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Από το 2003, που άρχισε να εφαρμόζεται ο ευρωπαϊκός Κανονισμός 343/2003, που πολιτογραφήθηκε ως ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, οι οποίοι εγκλωβίζονται στη χώρα μας. Οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών δίνουν πολιτικό άσυλο με το σταγονόμετρο, ενώ σύμφωνα με το ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα και συλλαμβάνονται στη συνέχεια σε άλλη χώρα της ΕΕ επαναπροωθούνται στην Ελλάδα, η οποία είναι υποχρεωμένη να τους δεχτεί. Ετσι, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συσσωρεύονται στη χώρα μας, επιβιώνοντας στις γνωστές άθλιες συνθήκες.
 
Το ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ εγκρίθηκε στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (Κ. Σημίτης). Η τροποποίησή του από την Κομισιόν, που θα πολιτογραφηθεί ως ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ, ξεκίνησε κατά τη θητεία της δεύτερης κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή και η επικύρωσή της ολοκληρώνεται κατά τη θητεία της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
 
Το 2008, η Κομισιόν εξέδωσε σχέδιο Κανονισμού, με το οποίο ο κανονισμός ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ τροποποιούνταν επί το δυσμενέστερο. Στο σχέδιο αυτό παρέμενε η διάταξη, ότι το κράτος μέλος από το οποίο ο μετανάστης εισήλθε παράνομα στην ΕΕ είναι αρμόδιο για να εξετάσει το αίτημά του για την παροχή ή μη πολιτικού ασύλου. Η τροποποίηση του Κανονισμού (ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ) εγκρίθηκε από την Κομισιόν στις 3 Δεκέμβρη του 2008 και στις 5 Δεκέμβρη διαβιβάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων. Στις 7 Μάη του 2009 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διατύπωσε την 1η Γνώμη του και από τις 4 Ιούνη του 2009 άρχισαν οι συζητήσεις. Με μεγάλα κενά το 2010 και το 2011, το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων κατέληξε στις 6 Δεκέμβρη του 2012 σε συμφωνία πάνω σε ένα κείμενο τροποποίησης του Κανονισμού ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, που είχε συμφωνηθεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Δύο ήταν τα κρίσιμα Συμβούλια Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στα οποία προετοιμάστηκε και ολοκληρώθηκε αυτή η συμφωνία. Το πρώτο συνεδρίασε στις 25-26 Οκτώβρη του 2012 και το δεύτερο στις 6-7 Δεκέμβρη του 2012. Στο Ανακοινωθέν Τύπου με αριθμό εγγράφου 15389/12, μετά τη σύγκληση του Συμβουλίου στις 25 και 26 Οκτώβρη, αναφέρεται: «Επίσης ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Συμβουλίου και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ουσία του κανονισμού “Δουβλίνο”. Το μόνο ζήτημα που εκκρεμεί σχετίζεται με την διαδικασία επιτροπολογίας, δηλαδή αν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται κατ’ εξουσιοδότηση ή εκτελεστικές πράξεις. Πραγματοποιήθηκε ήδη μια πρώτη συνεδρίαση για το θέμα αυτό με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».
 
Ακολούθησαν και άλλες κοινές συναντήσεις μεταξύ εκπροσώπων των λεγόμενων θεσμικών οργάνων της ΕΕ και στις 15 Νοέμβρη κατέληξαν σε συμφωνία. Στη συνεδρίασή του το Δεκέμβρη, το Συμβούλιο κατέληξε σε συμφωνία, όπως αναφέρεται στο Ανακοινωθέν Τύπου με αριθμό 17315/ 12: «Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον κανονισμό του Δουβλίνου ολοκληρώθηκαν και το Συμβούλιο ενέκρινε χωρίς συζήτηση (ως σημείο Α) τη σχετική πολιτική συμφωνία».
 
Σημειώνουμε πως, όταν ένας κανονισμός, μετά από χρονοβόρα συζήτηση και ψηφοφορίες, εισάγεται σε ένα Συμβούλιο ως θέμα Α, σημαίνει ότι έχουν ολοκληρωθεί οι ουσιαστικές συζητήσεις και απομένει μόνο μια τυπική ψηφοφορία στην αμέσως επόμενη συνεδρίασή του. Εφόσον πρόκειται για προϊόν κοινής συμφωνίας των θεσμικών οργάνων, το ψηφισμένο κοινό κείμενο στέλνεται και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για να ψηφιστεί και από αυτό χωρίς τροπολογίες.
 
Οπως αντιληφθήκατε, ολοκληρώθηκε ουσιαστικά η συζήτηση και η ψήφιση του Κανονισμού ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ ΙΙΙ. Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, ο νέος Κανονισμός θα πάρει αριθμό, θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και θ’ αρχίσει να εφαρμόζεται. Και η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί μια ανοιχτή σκληρή φυλακή για τους μετανάστες. Αυτό το βάσανο θα διαρκέσει για πολλά χρόνια και ανά διαστήματα θα γίνονται μαζικά πογκρόμ κατά των μεταναστών, όπως ο «Ξένιος Ζευς» που εγκαινίασε η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη.
 
Ενώ, όμως, ο νέος Κανονισμός είναι τελειωμένος και είναι χειρότερος από τον προηγούμενο, στην Ελλάδα τηρείται αιδήμων σιωπή. Λες και δεν έγινε τίποτα. Λες και δεν είναι ιδιαίτερα ελληνικού ενδιαφέροντος το θέμα. Λες και δεν παραμύθιαζαν επί χρόνια τον ελληνικό λαό όλες οι κυβερνήσεις και όλα τα πολιτικά κόμματα (ακόμη και ο Καρατζαφέρης, όταν ήταν στις δόξες του), ότι δίνουν αγώνα για να τροποποιηθεί το ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, για να αναλάβουν και άλλες χώρες μεταναστευτικό «βάρος», για να μειωθεί ο αριθμός των μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Κι ενώ τόσο φλύαροι ήταν την περίοδο που γίνονταν οι σχετικές συζητήσεις στα θεσμικά όργανα της ΕΕ (παρασύροντας μάλιστα και κάποια αντιρατσιστικά μαγαζιά, που πάντοτε αρέσκονται στο παραμύθιασμα από την εξουσία, με την οποία θέλουν να έχουν επαφή), τώρα που ο νέος Κανονισμός ολοκληρώθηκε επικρατεί μούγκα στη στρούγκα. Καθολική μούγκα.
 
Ο πολιτικός προϊστάμενος του λεγόμενου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας πήρε προσωπικά μέρος στο Συμβούλιο του Οκτώβρη, μαζί με τον υφυπουργό του υπουργείου Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, ενώ στο Συμβούλιο του Δεκέμβρη, στο οποίο ολοκληρώθηκε ο νέος Κανονισμός πήρε μέρος ως εκπρόσωπος του υπουργού ο γενικός γραμματέας Π. Γεωργιάδης. Και μετά το πρώτο και μετά το δεύτερο Συμβούλιο, ο Δένδιας κράτησε στάση ένοχης σιωπής, αποκρύβοντας από τον ελληνικό λαό, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ανοιχτή φυλακή-κάτεργο για τους μετανάστες. Η ένοχη σιωπή είναι λογική από τη μεριά της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, γιατί είναι αυτή που έβαλε την υπογραφή της κάτω από τον Κανονισμό ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ. Τι να πει στον ελληνικό λαό; Οτι, ξέρετε, οι μετανάστες θα εξακολουθήσουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι και να συσσωρεύονται στην Ελλάδα κι ότι αν κάποιος καταφέρει να περάσει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και πιαστεί εκεί, θα επιστρέφεται στην Ελλάδα;
 
Αν όμως η ένοχη σιωπή της συγκυβέρνησης και των κομμάτων της είναι ευεξήγητη, πώς εξηγείται η σιωπή των κομμάτων, αλλά και των ευρωβουλευτών της ψευτοαριστεράς; Την περασμένη Τετάρτη προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Ν. Χουντή του Συνασπισμού και τον Γ. Τούσια του ψευτοΚΚΕ. Με τον δεύτερο δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε, παρά τις προσπάθειές μας. Με τον Ν. Χουντή, όμως είχαμε μια πρώτη ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα αποκαλυπτική συζήτηση. Καταρχάς, μας δήλωσε ότι σύμφωνα με τη δική του πληροφόρηση, που προέρχεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και από κύπριο συνάδελφό του με τον οποίο συμμετέχουν στην ίδια ευρωομάδα και ο οποίος πήρε μέρος στις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η διαδικασία για την τροποποίηση του κανονισμού ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο δεν έχει ολοκληρωθεί! Τον πληροφορήσαμε ότι αυτό δεν ισχύει και του δώσαμε τους αριθμούς των σχετικών Ανακοινωθέντων Τύπου του Συμβουλίου. Μας ευχαρίστησε και συμφωνήσαμε να ξαναεπικοινωνήσουμε αφού πρώτα ενημερωθεί επί των σχετικών εγγράφων. Σημειώνουμε, όμως, ότι η απάντηση του Ν. Χουντή, ότι δεν έχει άμεση ενημέρωση από τα επίσημα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μας προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Εάν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, ασφαλώς δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε το κόμμα του. Στο θέμα θα επανέλθουμε, φυσικά.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

Ακόμα φυλακισμένος ο Ζορζ-Ιμπραχίμ Αμπντάλα
Επόμενο άρθρο

Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

Στήνουν τη μια σκευωρία μετά την άλλη

Σχετικά Αρθρα

Επιστροφές στη Συρία: η Ευρωπαϊκή Eνωση ξεπλένει καθεστώτα για να ξεφορτωθεί πρόσφυγες

Καταστολή 27 Απρ 2026, 07:21

1.000 πρόσφυγες νεκροί σε 3 μήνες στον υγρό τάφο της Μεσογείου 

Μείωση αφίξεων, αύξηση θανάτων: η «επιτυχία» της αποτροπής

Καταστολή 24 Απρ 2026, 14:15

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

Καταστολή 20 Απρ 2026, 19:17

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

Καταστολή 17 Απρ 2026, 10:47

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

Καταστολή 9 Απρ 2026, 10:58

Να καταδικαστούν οι βασανιστές-δολοφόνοι του Βασίλη Μάγγου

Οχι στα πρόστυχα δικαστικά τερτίπια

Καταστολή 31 Μαρ 2026, 14:07
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης εγκαινίασαν παράρτημα του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας στην Αθήνα

Πανηγύρια για γνώση δεκάδων χιλιάδων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

2 Μάι 2026, 09:39
Διεθνή

Δεν μπορούν να σταθούν στον νότιο Λίβανο οι σιωναζιστές

2 Μάι 2026, 09:24
Αγροτικά

Εξακολουθούν να «μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για την ευλογιά των αιγοπροβάτων

Εσπρωξαν τους κτηνοτρόφους σε μαζικούς εμβολιασμούς «στη ζούλα», με δική τους δαπάνη και χωρίς ελπίδα εκρίζωσης της νόσου

2 Μάι 2026, 06:15
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

Ημέρα των bloggers.

1944: Εκτελούνται 110 κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία δύο γερμανών αξιωματικών.

1970: Βόμβα στα γραφεία της ΓΣΕΕ (“Κίνημα 20 Οκτώβρη“).

1972: Η χούντα συλλαμβάνει μεγάλο αριθμό φοιτητών «για αντικυβερνητική δράση» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

1977: Βόμβα στο κτίριο των επιχειρήσεων Σκαλιστήρη (καταστροφή του πέμπτου ορόφου) και απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου των επιχειρήσεων Μποδοσάκη (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της ΔΕΗ στους Αγίους Αναργύρους (17Ν).

1998: Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

1998: Οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. αποφασίζουν τη νομισματική ένωση της Ευρώπης από την 1η Ιανουαρίου 1999.

2001: Ληστεία σε χρηματαποστολή του ΟΤΕ στον Πειραιά (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    17Ν
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Εφετείο 17Ν
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    ΕΛΑ
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Ποιοι είμαστε
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Επικοινωνία
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Όροι χρήσης
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Ποιοι είμαστε
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Επικοινωνία
  • Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Και με τη βούλα του Δένδια στο ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙΙ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo