Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη
  • Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο
  • Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)
  • Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς
  • Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες
  • Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Ιούλ 2012, 00:00
♦ Πρόεδρε, έλα να βγούμε μια φωτογραφία
Κάθε πολιτευτής πρέπει να έχει στο ντοσιέ του μια σειρά φωτογραφίες με «εξέχουσες προσωπικότητες» (στις οποίες περιλαμβάνεται και ο εκάστοτε αρχηγός του κόμματος). Τις θέλει για τα προεκλογικά φυλλάδια και για να τις σπρώχνει στα ΜΜΕ που στηρίζουν την προσωπική του εκστρατεία του σταυρού. Γι’ αυτό και η Δούρου με τον Ησυχο, που βρέθηκαν στο Καράκας για κάποιο συνέδριο, φρόντισαννα βγάλουν και μια φωτογραφία με τον Τσάβες. Το ύφος του Τσάβες («έλα, τράβα μας, φωτογράφε») δείχνει ότι τον συνάντησαν κάπου στο συνεδριακό κέντρο και τον παρακάλεσαν να φωτογραφη- θούν κι αυτός χατίρια δεν χαλάει, ιδιαίτερα αν του είπαν ότι είναι Griegos. Και πού είναι το κακό; θα μας πείτε. Στο γεγονός ότι η Δούρου διένειμε τη φωτογραφία προσωπικά μέσω του facebook και μέσω του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα ΜΜΕ, λες και προέρχεται από κάποια επίσημη συνάντηση με τον Τσάβες.
Συνάντηση και συζήτηση, βέβαια, με τον Τσάβες δεν είχαν. Συνάντηση και συζήτηση είχε μόνον ο πρόεδρος Αλέξης, όταν πριν από μερικά χρόνια επισκέφτηκε τη Βενεζουέλα. Θυμόσαστε, ήταν τότε που επέστρεψε και ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να φέρει στην Ελλάδα φτηνό πετρέλαιο που θα μας έδινε ο Τσάβες για να κουλαντρίσουμε την κρίση. Βενεζουελάνικο πετρέλαιο, βέβαια, δεν είδαμε (και μάλιστα φτηνό), αλλά είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια γεύ-ση του αδίστακτου πολιτικαντισμού και του πολιτικού αμοραλισμού του Τσίπρα.
♦ Οι περιπέτειες μιας λέξης
Εγινε, λέει, μεγάλος καυγάς στη συγκυβέρνηση για να πει ο Σαμαράς τη μαγική λεξούλα «αναδιαπραγμάτευση». Πιο πολύ επέμεινε ο Κουβέλης και μπορούμε ν’ αντιληφθούμε το λόγο της επιμονής του.Τελικά, στην αρχή δεν την είπε την… κακιά λέξη ο Σαμαράς, αλλά την… περιέγραψε. Κι έτσι όπως την περιέγραψε, μαζί μ’ όλα τα συμφραζόμενα, κανένας δεν την πήρε στα σοβαρά. Είπε ο Σαμαράς: «Οσα, λοιπόν, αναφέρει το πρόγραμμα σύγκλισης των τριών κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ισχύουν απολύτως. Δεν είναι ανάγκη να το επαναλάβω. Ισχύουν απολύτως, είναι η πυξίδα των προγραμματικών δηλώσεων και αποτελούν δεσμεύσεις σε βάθος τετραετίας». Προς το τέλος είπε και την κακιά λέξη: «Και αυτό, αν θέλετε, είναι το αντικείμενο της αναδιαπραγμάτευσης. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τους στόχους. Πρέπει να αλλάξουμε όσα εμποδίζουν να πετύχουμε τους στόχους μας. Θέλουμε την καταπολέμηση της ύφεσης. Το λέμε “αναδιαπραγμάτευση” για να τονίσουμε ότι θέλουμε να έρθουμε σε συνεννόηση, σε συμφωνία με τους εταίρους μας γι’ αυτό. Απορρίπτουμε δηλαδή τις μονομερείς ενέργειες. Ζητάμε τροποποιήσεις του προγράμματος ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα που επιτείνουν την ύφεση, ακριβώς για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος».
Αυτά για τους Χαχόλους στο εσωτερικό, για όσους αρέσκονται να παραμυθιάζονται. Γιατί στο εξωτερικό το μήνυμα το είχε στείλει μια μέρα πριν ο Στουρνάρας, με τη δήλωσή του στους Financial Times: «Το πρόγραμμα είναι εκτός στόχων και δεν μπορούμε να ζητήσουμε οτιδήποτε από τους πιστωτές μας πριν το επαναφέρουμε σε τροχιά. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αλλά είναι ένα μακρύ τούνελ». Το μήνυμα υπήρξε σαφές: «Στο εσωτερικό λέμε πράγματα που δεν πρόκειται να γίνουν, ενώ στις μεταξύ μας σχέσεις θα κάνουμε αυτά που δεν πρέπει να λέγονται».
♦ Εκτροχιασμός
Εκτροχιάστηκε, λένε, το Πρόγραμμα και γι’ αυτό πρώτα πρέπει «να μπει σε τροχιά» και μετά να «τεθεί επίσημα το θέμα της επιμήκυνσης» (τα εντός εισαγωγικών είναι από non paper που διένειμε το γραφείο του Στουρνάρα με τίτλο «Ατυπη ενημέρωση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στο περιθώριο του Ecofin». Και μεις ρωτάμε: πότε ακριβώς εκτροχιάστηκε το πρόγραμμα; Μήπως την περίοδο Παπαδήμου; ‘Η μήπως στις 40 μέρες της υπηρεσιακής κυβέρνησης Πικραμμένου; Τότε, όμως, ο μεν Ζανιάς ήταν υπουργός Οικονομικών, ο δε Στουρνάρας υπουργός Ανάπτυξης. Μιλάμε, δηλαδή, για δυο βασικά οικονομικά στελέχη και της νέας κυβέρνησης. Δεν το πήραν είδηση ότι το Πρόγραμμα «εκτροχιάστηκε»; Αν είναι έτσι, τότε πρόκειται για ανίκανους και επικίνδυνους. Αν το πήραν είδηση και ενημέρωσαν τους αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, τότε οι τελευταίοι, που έταζαν «αναδιαπραγμάτευση» και «απαγγίστρωση», κορόιδευαν τον ελληνικό λαό όπως ο Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν». Και οι μηχανισμοί της τρόικας γιατί δεν έκαναν το ελεγκτικό τους χρέος, αλλά έρχονται τώρα και κάνουν εκ των υστέρων διαπιστώσεις;
Συμπέρασμα: μας δουλεύουν ψιλό γαζί (και πριν και τώρα). Καιρός να… εκτροχιαστούμε εμείς.
♦ Ρημάξτε τον τόπο
Αυτό είναι το σύνθημα που ρίχνει με κάθε σοβαρότητα ο «τσάρος» Στουρνάρας. Το είπε κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Η Ελλάδα, είπε, έχει «αναρίθμητους περιορισμούς στην επενδυτική και επιχειρηματική δραστηριότητα». Γι’ αυτό και «πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που αποσκοπούν στην άρση της πληθώρας των εμποδίων στις ιδιωτικές επενδύσεις και την επιχειρηματική δραστη-ριότητα». Αμέσως μετά πέρασε στο ζουμί: «Το πιο σημαντικό από αυτά τα εμπόδια σχετίζεται με τη νομοθεσία για τις χρήσεις γης και τις περιβαλλοντικές άδειες. Το πρόβλημα αυτό θα αντιμετωπιστεί άμεσα».
Εχουν σκοπό να ρημάξουν το περιβάλλον. Να άρουν κι αυτά τα ελάχιστα μέτρα προστασίας των δασών και των δασικών εκτάσεων, των αιγιαλών, της ζωής στις πόλεις.
♦ Παπαρολόγος
Θεώρησε τόσο σπουδαίες τις παπαριές που είπε στη Βουλή, ώστε έφτιαξε και δελτίο Τύπου και το διένειμε σε όλα τα Μέσα, μη τυχόν και διαφύγει κανενός το θέμα. Ο λόγος για τη γνωστή παπαρολόγο της Δεξιάς Φωτεινή Πιπιλή, που θεώρησε πως πρέπει ν’ απαντήσει στα όσα είπε ο Τσίπρας «για την προστασία του εθνικού θησαυρού της ζάχαρης», λέγοντας: «Με αυτή τη λογική πρέπει να κρατικοποιηθούν αυτές οι απαράδεκτα πετυχημένες σοκολατοβιομηχανίες ΙΟΝ και ΠΑΥΛΙΔΗΣ γιατί τολμούν και κάνουν εξαγωγές. Συνεχίζοντας την ίδια λογική πρέπει να κρατικοποιηθούν και αυτές οι απαράδεκτες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, γιατί που ακούστηκε να υπάρχει κάθε μήνα καινούριο πακέτο προσφοράς υπέρ του καταναλωτή»!
Ακούστε, μαντάμ, ίσως κάποια στιγμή πρέπει να μάθετε πως… άλλο Τουπαμάρος και άλλο το πιπί της Μάρως. Να μάθετε τι σημαίνει Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και τι σημαίνει ΙΟΝ και ΠΑΥΛΙΔΗΣ (αν δεν το ξέρετε, η δεύτερη έχει εδώ και χρόνια αγοραστεί από τη Γιάκομπς-Σουσάρ). Αμα τα μάθετε αυτά, τότε ίσως αναλογιστείτε τι παπαριές λέτε (αν και για το τελευταίο αμφιβάλλουμε, γιατί και ως δημοσιογράφος είχατε διαπρέψει στο είδος).
ΥΓ: Γιατί απ’ όλα όσα είπε ο Τσίπρας διαλέξατε να σχολιάσετε (με τον απαράμιλλο τρόπο σας) ειδικά και μόνον αυτό; Εχετε κάποιο ειδικό ενδιαφέρον;
♦ Διαπλοκής εγκώμιον
Ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται σίγουρα, ενίοτε όμως δεν κρύβεται και η διαπλοκή. Το Συγκρότημα Λαμπράκη, λοιπόν, φροντίζει να διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους ότι ο Στουρνάρας είναι προστατευόμενός του. Μετά τα δισέλιδα αφιερώματα στα προσόντα του νέου «τσάρου» της οικονομίας (μέχρι και ότι είναι δεινός κολυμβητής μάθαμε), έχουμε τα αφιερώματα στο διεθνές κύρος του Στουρνάρα. Διαβάζεις τα «Νέα» και σου ‘ρχεται να ξεράσεις: «Πριν την έναρξη της συνεδρίασης, οι προσωπικές σχέσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο του Euro- group Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί αποτυπώθηκαν στον τηλεοπτικό φακό, αλλά η έκπληξη ήρθε από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε … Αξιοποιώντας τις προσωπικές του σχέσεις με τον γάλλο ομόλογό του Π. Μοσκοβισί… Στις συνεδριάσεις του Eurogroup όταν αλλάζει ο υπουργός μιας χώρας το πρώτο πράγμα που προσέχουν οι ομόλογοί του είναι αν ο νέος υπουργός έχει άνεση στον χειρισμό των οικονομικών όρων… Στην περίπτωση του νέου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας ανάλογο ζήτημα δεν ετέθη».
♦ Πάλι κωλοτούμπα
ΣΥΡΙΖΑ και κωλοτούμπα έχουν τελικά καταστεί συνώνυμα. Γι’ αυτό και δεν εκπλησσόμαστε από τις συνεχείς κωλοτούμπες, είτε αφορούν σημαντικά είτε δευτερεύοντα ζητήματα. Οπως ας πού-με η απειλή ότι θα στείλουν στη φυλακή όσους υπογράψουν ξεπουλήματα. Ναι, δεν το είπε ακριβώς έτσι ο Τσίπρας, αλλά το περιέγραψε: «Οσοι μέσα στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων δεν υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον θα είναι υπόλογοι έναντι του ελληνικού λαού, θα λογοδοτήσουν για τη λεηλασία και αυτό δεν είναι προειδοποίηση ούτε απειλή. Είναι το αυτονόητο». Ο Στρατούλης, όμως, το είπε ωμά: «Οποιοι βάλουν την υπογραφή τους να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία αντί πινακίου φακής θα πάνε φυλακή». Επειδή, όμως, ο Σαμαράς την έπεσε άγρια στον Τσίπρα, λέγοντάς του «αν θέλεις να στείλεις κάποιον φυλακή, εδώ είμαι εγώ, άσε τους άλλους», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε και τα μάζεψε την επομένη: «Δεν υπήρξε κανείς από μας που να απειλήσει τον κ. Σαμαρά, αλλά νομίζω ότι ο τρόπος και η επιθετικότητα της απάντησής του προδικάζουν ότι έχει κατανοήσει πλήρως ότι αυτό που ετοιμάζονται να κάνουν είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα». Το γύρισε, δηλαδή, στο ζήτημα της πολιτικής ευθύνης, αδειάζοντας τον Στρατούλη.
Γιατί η κωλοτούμπα σ’ ένα δευτερεύουσας σημασίας θέμα; Γιατί απλούστατα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφωνεί επί της αρχής με τις ιδιωτικοποιήσεις. Απλά θεωρεί ότι πρέπει να επιλεγεί άλλος τρόπος. «Εμείς προτείνουμε την αξιοποίηση αυτής της περιουσίας με κοινοπραξίες, είτε με άλλα κράτη είτε με άλλες εταιρίες που ελέγχονται από το δημόσιο ή ελέγχονται από ιδιώτες, με στόχο να μην πουλήσεις αυτό που έχεις, αλλά να το χρησιμοποιήσεις μαζί με άλλα κεφάλαια που μπορείς να βρεις, με μορφή κοινοπρακτική, για να έχεις μακροχρόνια κέρδη», δήλωσε ο Παπαδη- μούλης, ενώ παρόμοιες απόψεις υποστήριξε και ο Σταθάκης. Προκρίνουν, δηλαδή, μια άλλου τύπου ιδιωτικοποίηση, η οποία επί της ουσίας θα έχει τις ίδιες συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Γιατί κανένα μονοπώλιο δε θα έρθει να συνεταιριστεί με το ελληνικό κράτος, αν αυτό δεν του αποδίδει το μέγιστο κέρδος.
♦ Το ίδιο έργο
«Παλεύουμε ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων πέραν των όσων προβλέπονται στο Μνημόνιο, θα εξαρτηθεί όμως από την έκθεση της τρόικας», έλεγε τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας στα «Νέα» «υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών». Το στέλεχος, βέβαια, είναι ο ίδιος ο Στουρνάρας τον οποίο το Συγκρότημα Λαμπράκη έχει πάρει υπό την προστασία του, όμως το θέμα μας δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι η ταχτική του Χότζα που επαναλαμβάνεται από υπουργό σε υπουργό. Από τον Παπακωνσταντίνου στον Βενιζέλο και τώρα στον Στουρνάρα, πάντα το ίδιο έργο: δεν αποκλείω να μας ζητήσουν πρόσθετα μέτρα, αλλά θα δώσω μάχη να μείνουμε στα ήδη αποφασισμένα. Η διαφορά είναι πως ο ελληνικός λαός δεν αισθάνεται ευτυχής σαν τον αφελή πελάτη του Νασρεντίν Χότζα.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣκάσε και σκάβε
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

Κόντρες 11 Φεβ 2026, 14:41

Τελειωμένη περίπτωση

Κόντρες 9 Φεβ 2026, 10:53

Οσο ανεβαίνει η μαϊμού τόσο φαίνεται ο κώλος της

Κόντρες 5 Φεβ 2026, 22:11

Χριστίνα η μαρτυριάρα

Κόντρες 4 Φεβ 2026, 20:58

Πατριάρχης σπόνσορας (τους λένε και αβανταδόρους)

Κόντρες 2 Φεβ 2026, 19:16

Χαρακτήρισε ο Φίτσο τον Τραμπ «επικίνδυνο» και «εκτός ελέγχου»;

Κόντρες 30 Ιαν 2026, 19:58
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

13 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει τον Νετανιάχου χειρότερα απ’ ό,τι τον μπάτλερ του Μαρ-α-Λάγκο

12 Φεβ 2026, 18:43
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Φλεβάρη

Ημέρα ραδιοφώνου.
1906: Λετονοί σοσιαλδημοκράτες μαζί με τον μενσεβίκο και μέλος της ΚΕ Μπούσεβιτς εκτελούν φύλακα σε υποκατάστημα της Κρατικής Τράπεζας (Ελσίνκι), κλειδώνουν υπαλλήλους και πελάτες σ’ ένα δωμάτιο και διαφεύγουν με 162.000 ρούβλια.
1913: Δολοφονείται από αμερικανοκίνητους πραξικοπηματίες στρατηγούς ο μεξικανός πρόεδρος Φρανσίσκο Μαδέρο, αφού προηγουμένως είχε στραφεί ενάντια στους επαναστάτες του Εμιλιάνο Σαπάτα (Ζαπάτα).
1941: Η Βουλγαρία αποδέχεται τη ναζιστική κατοχή.
1957: Πανελλήνια διαμαρτυρία για την Κύπρο, νεκρώνουν τα πάντα για μία ώρα (12.00-13.00).
1973: Διαδήλωση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη, πέντε συλλήψεις.
1976: Πεδίο μάχης τα Σπάτα, τραυματισμοί, καταστροφές και συλλήψεις κατοίκων που αντιδρούν στο νέο αεροδρόμιο.
2006: 15χρονος αφγανός πρόσφυγας σοβαρά κακοποιημένος από λιμενικό και 21χρονος που συμμετέχει στο επεισόδιο πέφτει νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες (Πάτρα).
2012: Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια συλλαλητήριου ενάντια στο δεύτερο Μνημόνιο, στις φλόγες οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Αστυ» και τα κεντρικά της «Alpha Bank».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo