Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν
  • Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;
  • ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1
  • Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη
  • Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του
  • Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτικές Δίκες»Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»Δίκη Σ.Π.Φ.»Δίκη ΣΠΦ – 10η Συνεδρίαση, Τετάρτη 21.3.12
Δίκη Σ.Π.Φ.

Δίκη ΣΠΦ – 10η Συνεδρίαση, Τετάρτη 21.3.12

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Μαρ 2012, 00:00

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης του ψευδομάρτυρα της Αντιτρομοκρατικής Π. Χηνόπουλου και πέντε μαρτύρων για τις υποθέσεις των εκρήξεων στα σπίτια του πρώην υφυπουργού Μπάτσων και Καταστολής Π. Χηνοφώτη και της πρώην υπουργού Λ. Κατσέλη συνεχίστηκε η δίκη των τεσσάρων μελών της οργάνωσης ΣΠΦ.

Προς τους πέντε αυτούς μάρτυρες ο εισαγγελέας ήταν πολύ πιεστικός, ενώ ήταν εξόφθαλμα φανερό, ότι δεν μπορούσε να εκμαιεύσει απαντήσεις που θα ενίσχυαν το κατηγορητήριο. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ο εισαγγελέας εμφανίστηκε δημόσια απολογούμενος και ιδιαίτερα ενοχλημένος από την κριτική που του ασκούμε, ότι μαζί με τον πρόεδρο θέλουν να κάνουν μια δίκη fast track. Είπε χαρακτηριστικά, ότι δέχεται το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να κληθούν οι Π. Χηνοφώτης και Δ. Χωριανόπουλος και να κληθούν οι τέσσερις ψευδομάρτυρες της Αντιτρομοκρατικής (Χ. Ξένος, Α.Σιώκας, Γ. Μουρδουκούτας, Π.Χηνόπουλος) σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, για να μην λένε ότι θέλουμε να κάνουμε μια δίκη fast track!

Η συνεδρίαση άρχισε με εξέταση του ψευδομάρτυρα Π. Χηνόπουλου από τον Μ. Νικολόπουλο, ο οποίος πριν υποβάλει ερωτήσεις έκανε μια δήλωση, αποσπάσματα της οποίας παραθέτουμε: «Προφανώς, μέσα σ’ αυτό το στρατοδικείο υπάρχουν δύο αντίθετοι πόλοι, δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Το ένα το δικό σας, αυτό της εξουσίας και των υποτελών της (…) Για το εξουσιαστικό σας σύμπλεγμα λέτε ότι είμαστε κατηγορούμενοι, αλλά να γνωρίζετε ότι για εμάς εσείς είστε οι κατηγορούμενοι. Είστε κατηγορούμενοι γιατί εναντιώνεστε στους επαναστατημένους ανθρώπους. Γιατί κάνετε τα πάντα για να διαφυλάξετε τ’ αφεντικά σας. Γιατί συντηρείτε τις κοινωνικές αξίες της υποτέλειας, της κατανάλωσης, του οχαδερφισμού, του παρτακισμού, της μιζέριας  και της ανοχής. Γιατί ισοβίως θα κάνετε ό,τι σας διατάσσουν οι προϊστάμενοί σας. Γιατί πολύ απλά έχετε διαλέξει στρατόπεδο. Γιατί είστε εχθροί της αναρχικής επανάστασης (…) Να γνωρίζετε, ότι όχι μόνο είστε κατηγορούμενοι, αλλά και ένοχοι. Να ξέρετε ότι θα έρθει η μέρα που μέσα από τα δικά μας επαναστατικά συμβούλια θα ορίσουμε τις δικές σας ποινές».

Μετά τη δήλωση, ο Μ. Νικολόπουλος ρώτησε τον Π. Χηνόπουλο αν γνωρίζει αν βρέθηκαν γιάφκες της οργάνωσης κι αν δεν γνωρίζει ο ίδιος, τότε ποιοι γνωρίζουν αν πιάστηκαν γιάφκες της οργάνωσης. Ο Χηνόπουλος απαντούσε, ότι δεν γνωρίζει αν βρέθηκαν γιάφκες, ούτε ξέρει ποιοι από την υπηρεσία του μπορούν να γνωρίζουν αν βρέθηκαν γιάφκα ή γιάφκες της οργάνωσης. Παραδέχτηκε, όμως, μετά από επίμονες ερωτήσεις του Μ. Νικολόπουλου, ότι υπεύθυνοι για όλο τον σχεδιασμό της Αντιτρομοκρατικής σχετικά με τις παρακολουθήσεις του σπιτιού στο Χαλάνδρι ήταν οι Δ. Χωριανόπουλος και Γ. Φραγκίσκος. Ο Μ. Νικολόπουλος σχολίασε, ότι χαίρεται που δηλώθηκε από τον Π. Χηνόπουλο ότι δεν βρέθηκαν γιάφκες της επαναστατικής οργάνωσής του και ότι επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι είναι τεκμηριωμένο το αίτημα να κληθούν να καταθέσουν οι Δ. Χωριανόπουλος και Γ. Φραγκίσκος.

Στη συνέχεια, ερωτήσεις στον Χηνόπουλο υπέβαλε ο Χ. Τσάκαλος.

Στην ερώτηση, αν οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει είναι μαζεμένες και από την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ο Χηνόπουλος απάντησε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες από την υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Στην ερώτηση αν τα δημοσιεύματα για τηλεφωνικές συνδιαλέξεις είναι αληθή ή τα διαψεύδει, ο ψευδομάρτυρας απάντησε ότι τα διαψεύδει. Ο Χ. Τσάκαλος ζήτησε να δώσει εξηγήσεις ο Χηνόπουλος πώς μπόρεσε με λίγα σύντομα περάσματα να δει έξω από την καγκελόπορτα ότι υπάρχουν 20 άτομα μέσα στο σπίτι. Ο ψευδομάρτυρας ασφαλίτης έδωσε διάφορες αντιφατικές απαντήσεις και προκειμένου να καλύψει το ψέμα, ότι δήθεν πέρασε πολλές φορές, ισχυρίστηκε ότι ρίσκαραν να γίνουν αντιληπτοί. Ο Χ. Τσάκαλος υπέβαλε πολλές ακόμη ερωτήσεις στον Χηνόπουλος, που έδινε συνεχώς αντιφατικές απαντήσεις.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Χ. Σύμψας και Ι. Καρανδρέα  σχολίασαν την κατάθεση του Χηνόπουλου σημειώνοντας ότι έπεσε σε πλήρεις αντιφάσεις με τις καταθέσεις των τριών άλλων αστυνομικών μαρτύρων και επανέλαβαν το αίτημά τους να κληθεί ως μάρτυρας ο Δ. Χωριανόπουλος.

Ο Χ. Τσάκαλος διάβασε δημοσίευμα από το οποίο αποκαλυπτόταν, ότι οι Κ. Καραμανλής και Δ. Χωριανόπουλος ήταν μαζί και στη συνέχεια είπε ότι επιλέχθηκε από την Αντιτρομοκρατική και τον Δ. Χωριανόπουλο την περίοδο εκείνη να εμφανιστεί το σπίτι στο Χαλάνδρι ως γιάφκα της επαναστατικής οργάνωσης ΣΠΦ και να γίνουν συλλήψεις, προκειμένου να θεωρηθεί ως μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ στην καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» και έτσι ν’ ανέβουν τα ποσοστά τους στα γκάλοπ.

Οι πέντε μάρτυρες, εκ των οποίων ο ένας ψευδομάρτυρας, πιέστηκαν πολύ από τον πρόεδρο Χ. Βρυνιώτη και τον εισαγγελέα Ι. Λιακόπουλο, προκειμένου ν’ αποσπάσουν αναγνωρίσεις των κατηγορούμενων. Η αγωνιώδης αυτή προσπάθεια, ιδιαίτερα από τον εισαγγελέα, που πολλές φορές ξεπέρναγε κάθε όριο σοβαρότητας, έπεσε στο κενό. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του μπάτσου που ήταν σκοπός στο σπίτι του Π. Χηνοφώτη, που ισχυρίστηκε ότι είδε ένα νεαρό, ηλικίας 25-30 χρόνων, με μαλλιά, που τραβούσε φωτογραφίες, ενώ αυτός ο άνθρωπος, που επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας, ήταν τότε 48 χρόνων, με μεγάλη φαλάκρα και φάνηκε περίτρανα ότι δεν μπορούσε να έχει καμιά σχέση με τη ΣΠΦ. Αποδείχτηκε έτσι, για μια ακόμη φορά, πόσο αναξιόπιστοι ή φαντασιόπληκτοι είναι οι αυτόπτες μάρτυρες τέτοιων γεγονότων. Ο πρόεδρος όφειλε να εξετάσει τους δυο αυτούς μάρτυρες κατ’ αντιπαράσταση, αλλά δεν το έκανε, προφανώς για να σώσει το μπάτσο που προφανέστατα έλεγε ψέματα, ώστε να αιωρούνται υπόνοιες για κάποιον από τους κατηγορούμενους. Οτι δηλαδή ήταν αυτός που τραβούσε τις φωτογραφίες του σπιτιού του Π. Χηνοφώτη.

Πριν ξεκινήσει η εξέταση των τεσσάρων πολιτών μαρτύρων και του ψευδομάρτυρα μπάτσου σκοπού στο σπίτι του Π. Χηνοφώτη, ο Χ. Τσάκαλος έκανε δήλωση, αποσπάσματα της οποίας παραθέτουμε: «Συχνά ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας ρωτούν για την ισχύ των εκρηκτικών μηχανισμών. Για το αν ήταν μικρής ή μεγάλης ισχύος, για το αν υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπινα θύματα ή όχι.

Η θέση μας ως Συνωμοσία είναι συγκεκριμένη. Δεν τρέφουμε κανένα σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή γενικά και αόριστα. Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτελεί κάποιο ιδανικό ή μια υπέρτατη αξία από μόνη της  Η ζωή αυτό που δημιουργεί είναι η δυνατότητα να κάνουμε επιλογές. Οι επιλογές είναι αυτές που έχουν αξία και χαρακτηρίζουν τη ζωή μας. Προφανώς οι επιλογές ενός αξιωματούχου της εξουσίας, ενός δικαστή ή ενός δεσμοφύλακα, όχι μόνο δεν έχουν αξία για εμάς, αλλά αντίθετα είναι εχθρικές προς την αντίληψη και την αξιοπρέπειά μας.

Είναι αναπόφευκτο λοιπόν να βρισκόμαστε σε πόλεμο με τέτοια άτομα. Στον πόλεμο αυτό γνωρίζουμε ότι υπάρχουν νεκροί…

Απ’ την άλλη, όπως έχουμε ξαναπεί, οι επιθέσεις του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης είναι πάντα συγκεκριμένες και στοχευμένες.  Σημαδεύουν στην καρδιά του εχθρού, εκεί που θριαμβεύει η εξουσία και κατοικούν οι εκπρόσωποί της. Στις τράπεζες, στα υπουργεία, στα δικαστήρια, στα αστυνομικά τμήματα. Γι’ αυτό σε κάθε επίθεση η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς κινήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθεί ο παραμικρός τραυματισμός κάποιου τυχαίου προσώπου ή ενός περαστικού (…) Γι’ αυτό οποιαδήποτε ερώτηση σε σχέση με την ισχύ των εκρηκτικών μηχανισμών που χρησιμοποιούμε τη θεωρούμε περιττή και ως εκ τούτου δεν θα απαντιέται. Δεν παζαρεύουμε τις καταδίκες που σας έχουν διατάξει να μας επιβάλλετε, ούτε ζητιανεύουμε τα ελαφρυντικά των νόμων σας».

Το δικαστήριο δέχτηκε μερικώς την πρόταση του εισαγγελέα και αποφάσισε να κληθούν μεν οι Π. Χηνοφώτης και Δ. Χωριανόπουλος, όσον όμως αφορά το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των τεσσάρων ψυδομαρτύρων μπάτσων επιφυλάχτηκε και συνδύασε το αίτημα αυτό με το τι θα πουν οι Χηνοφώτης και Χωριανόπουλος.

Κατά την εξέταση της μάρτυρα Πασχαλίδου επιχειρήθηκε, μετά από εντολή του αστυνομικού διευθυντή Μυλωνά, που προΐσταται της φρουράς, να διενεργηθεί σωματικός έλεγχος και έλεγχος στην τσάντα της συντρόφου του Δ. Μπολάνο. Το συμβάν προκάλεσε την αντίδραση των δικηγόρων (που έθεσαν το ζήτημα στον πρόεδρο του δικαστηρίου) και των αλληλέγγυων και των συγγενών, που αποχώρησαν από την αίθουσα του τρομοδικείου. Οι αντιδράσεις αυτές, σε συνδυασμό με τη δήλωση των κατηγορούμενων ότι θα αποχωρήσουν από την αίθουσα αν επιχειρηθεί έλεγχος, υποχρέωσαν τον πρόεδρο να δώσει τέλος στο συμβάν.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, 26 Μάρτη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑρχιτέκτονες της προβοκάτσιας
Επόμενο άρθρο Δίκη “Επαναστατικού Αγώνα” – 17η συνεδρίαση Παρασκευή, 23.3.12

Σχετικά Αρθρα

Τρομοκρατική και συνάμα προβοκατόρικη απόφαση για τους τέσσερις αγωνιστές της ΣΠΦ

Δίκη Σ.Π.Φ. 2 Οκτ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 30η συνεδρίαση, Τετάρτη 19.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 19 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 29η συνεδρίαση, Τρίτη 11.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 11 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 28η συνεδρίαση, Παρασκευή 7.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 9 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 27η συνεδρίαση, Τετάρτη 5.9.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 5 Σεπ 2012, 00:00

Δίκη ΣΠΦ – 25η Συνεδρίαση Τετάρτη, 25.7.12

Δίκη Σ.Π.Φ. 26 Ιούλ 2012, 00:00
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
Καταστολή

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

8 Φεβ 2026, 11:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

Ιαπωνία: Εθνική εορτή.
Καμερούν: Ημέρα νεολαίας.
Λιβερία: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.
1916: Συλλαμβάνεται η Εμα Γκόλντμαν επειδή έδωσε διάλεξη για τον οικογενειακό προγραμματισμό (ΗΠΑ).
1930: Συγκρούσεις χωροφυλακής και εργατών στη Θεσσαλονίκη.
1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.
1977: Βόμβα στο βιβλιοπωλείο “Πλανήτης” στην Ασκληπιού (είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη από τον νεοφασίστα Αργύρη Κακκαβά).
1987: Βόμβα στο δεύτερο όροφο κτιρίου όπου στεγάζεται η υπηρεσία ενημέρωσης ΦΠΑ του υπουργείου Οικονομικών (ΕΛΑ).
1990: Απελευθερώνεται ο Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 χρόνια φυλάκισης.
1993: Βόμβα στην εφορία Μοσχάτου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo