Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»
  • Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω
  • Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή
  • Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν
  • Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ
  • Σαν σήμερα 21 Γενάρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Θολό το τοπίο στη Συρία
Διεθνή

Θολό το τοπίο στη Συρία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Μαρ 2012, 00:00

Τις μέρες αυτές συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της λαϊκής εξέγερσης στη Συρία. Μια εξέγερση που ξεκίνησε από μαζικές ειρηνικές διαδηλώσεις, που χτυπήθηκαν ανελέητα από το καθεστώς Ασαντ, και έχει καταλήξει σε εμφύλιο πόλεμο. Παρά το συνεχές λουτρό αίματος, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, όμως οι αγώνες και το αίμα του συριακού λαού γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από πολιτικούς παράγοντες που επιδιώκουν την ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ και την αναδιανομή της εξουσίας, ενώ η χώρα έχει γίνει πεδίο άγριου ανταγωνισμού ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν καταφέρει να αποτρέψουν ανοιχτή επέμβαση (στρατιωτική ή «ανθρωπιστική») των Αμερικάνων και των συμμάχων τους, δίνοντας στο καθεστώς Ασαντ το χρόνο και τη δυνατότητα να κλιμακώσει τον πόλεμο εναντίον των αντιπάλων του. Ομως, επειδή η κατάσταση στη Συρία ήταν και παραμένει περίπλοκη, και οι Αμερικάνοι ήταν διστακτικοί να εξοπλίσουν ένοπλες ομάδες, γιατί δεν είχαν καθαρή εικόνα για το πού τελικά θα κατέληγαν τα όπλα τους.

Η αντιπολίτευση είναι διασπασμένη. Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, που σχηματίστηκε τον περασμένο Αύγουστο από Σύριους του εξωτερικού και έχει την έδρα του στην Τουρκία, λειτουργεί ως εξόριστη κυβέρνηση της αντιπολίτευσης και έχει επαφές με τους Αμερικάνους και τους συμμάχους τους, τους οποίους έχει καλέσει επανειλημμένα να προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση και την επιβολή απαγόρευσης πτήσεων σ’ όλη τη Συρία για να ανατραπεί το καθεστώς Ασαντ. Ομως η πολιτική επιρροή του μέσα στη Συρία είναι περιορισμένη. Από την άλλη, οι τοπικές επιτροπές συντονισμού, που δρουν στο εσωτερικό της χώρας και έχουν σηκώσει από πολύ νωρίς το βάρος της οργάνωσης και του συντονισμού των λαϊκών κινητοποιήσεων τάσσονται σταθερά εναντίον κάθε ξένης στρατιωτικής επέμβασης. O Ελεύθερος Συριακός Στρατός, που διοικείται από αξιωματικούς αποσκιρτήσαντες από τον κυβερνητικό στρατό με έδρα την Τουρκία, έχει αντιθέσεις με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, οι οποίες μάλιστα οξύνθηκαν τελευταία μετά την ανακοίνωση του τελευταίου ότι συγκροτήθηκε ένα στρατιωτικό συμβούλιο το οποίο θα οργανώνει την ένοπλη αντίσταση στη Συρία, χωρίς να ενημερωθεί και να ερωτηθεί προηγουμένως  η διοίκηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Αυτή τη στιγμή, μετά την κατάληψη, ύστερα από πολιορκία ενός μήνα, της συνοικίας Μπαμπ Αμρ της πόλης Χομς, προπύργιο των ανταρτών, στα τέλη Φλεβάρη και την κατάληψη στις 14 Μαρτίου ενός ακόμη σημαντικού κέντρου αντίστασης, της πόλης Ιντλίμπ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, το καθεστώς Ασαντ φαίνεται να κερδίζει έδαφος σε βάρος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που δεν διαθέτει ούτε τον εξοπλισμό ούτε την αριθμητική δύναμη για να αντιμετωπίσει τη δύναμη πυρός ενός από τους ισχυρότερους στρατούς της Μέσης Ανατολής. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται και από την διαμεσολαβητική προσπάθεια του Κόφι Ανάν, ως εκπροσώπου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου. Την ίδια μέρα που ανακοινώθηκε η κατάληψη της Ιντλίμπ, ο Μπασάρ Ασαντ έστειλε την απάντησή του στις προτάσεις που του είχε καταθέσει ο Κόφι Ανάν κατά τη συνάντησή τους στις 9 Μαρτίου και παράλληλα υπέγραψε το διάταγμα διεξαγωγής βουλευτικών εκλογών στις 7 Μαΐου.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρουν δύο αμερικάνικες εφημερίδες τις τελευταίες μέρες. Επικαλούμενη δηλώσεις ανώτατων αμερικάνων αξιωματούχων που παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στη Συρία, η «McClatchy Newspapers» (9/3/12), μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Μήνες από τότε που οι ΗΠΑ τάχθηκαν με το μέρος των ανταρτών εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ Ασαντ, ανώτατοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας Πληροφοριών παραδέχτηκαν την Παρασκευή ότι ο Ασαντ όχι μόνο μπορεί να επιβιώσει από την εξέγερση, αλλά επίσης ότι δεν θα μπορούσαν να πουν με πεποίθηση ότι η αντιπολίτευση εκπροσωπεί την πλειοψηφία του συριακού λαού….

Ιδιαίτερα, οι αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει μέσα στη Συρία. Για παράδειγμα, ενώ έχουν γίνει μερικές φαινομενικά υψηλού προφίλ αποσκιρτήσεις από το συριακό στρατό και την κυβέρνηση – συμπεριλαμβανομένου αυτή τη βδομάδα ενός άντρα που παρουσιάστηκε ως αναπληρωτής υπουργός πετρελαίου – το καθεστώς Ασαντ έχει μείνει στο μεγαλύτερο βαθμό άθικτο, που υποδηλώνει ότι η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο δικτάτορα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο παρουσιάζεται….

Η συριακή σύγκρουση θεωρείται ως μια διαμάχη ανάμεσα στη σιιτική μειοψηφία των Αλαουιτών του Ασαντ και τη σουνιτική πλειοψηφία. Ομως οι αξιωματούχοι είπαν ότι, ενώ η ηγεσία του στρατού είναι ως επί το πλείστον Αλαουίτες, το κύριο σώμα του στρατού που εκτελεί εντολές είναι σουνίτες. Μέχρι τώρα ο στρατός παραμένει συνεκτικός.

Ενας αξιωματούχος σημείωσε ότι άλλες μειονότητες –οι Χριστιανοί, οι Κούρδοι και οι Δρούζοι– δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμη το καθεστώς… Αξιωματούχοι του Πενταγώνου και ανεξάρτητοι αναλυτές έχουν επίσης επισημάνει ότι η αντιπολίτευση παραμένει αποδιοργανωμένη και διασπασμένη από αλληλοσυγκρουόμενες ατζέντες. Ηγετικό μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου είπε ότι οι προστριβές μεγαλώνουν γιατί αυτοί που αποσκιρτούν ανταγωνίζονται μεταξύ τους για θέσεις κλειδιά στο συμβούλιο. Υπάρχουν διχόνοιες μέσα στο συμβούλιο. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο μεγαλώνει κάθε μέρα. Ξεκινήσαμε 80 άνθρωποι, τώρα είμαστε 340 και κάθε υψηλόβαθμος αξιωματούχος που αποσκιρτά από το συριακό καθεστώς θέλει να έχει ένα σημαντικό ρόλο».

Την ίδια εικόνα μεταφέρει και η «Ουάσιγκτον Ποστ» (10/3/12) σε σχετικό άρθρο της, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ένα χρόνο από την έναρξη της εξέγερσης στη Συρία, ο Ασαντ διατηρεί σταθερά τον έλεγχο, ότι ο εσωτερικός του κύκλος παραμένει ακλόνητος, με λίγα σημάδια ότι ανώτεροι παράγοντες του καθεστώτος έχουν τη διάθεση να αποσκιρτήσουν, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Ομπάμα και των συμμάχων της να χρησιμοποιήσουν κυρώσεις και άλλα μέσα για να προκαλέσουν κύμα αποσκιρτήσεων που θα υπονόμευαν τον Ασαντ. Ακόμη ότι η πολιτική αντιπολίτευση στον Ασαντ είναι αποδιοργανωμένη και χωλαίνει από έλλειψη έμπειρης ηγεσίας, ότι οι στρατιώτες που έχουν αποσκιρτήσει και αποτελούν το κύριο σώμα του ελεύθερου Συριακού Στρατού υπολογίζονται σε 10.000 με 20.000, ότι είναι χαλαρά οργανωμένοι, χωρίς αποτελεσματική διοίκηση και έλεγχο, και έχουν λίγους δεσμούς με την πολιτική αντιπολίτευση.

Παρόλα αυτά, το τοπίο παραμένει θολό. Δεν είναι καθόλου εύκολο για τον Ασαντ να ξεμπερδέψει με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ο οποίος, ακόμη κι αν υποστεί ήττες, μπορεί να συνεχίσει με αντάρτικου τύπου επιθέσεις και σαμποτάζ. Γιατί το αίμα που έχει χυθεί είναι πολύ και οι πληγές στο σώμα της συριακής κοινωνίας δεν είναι εύκολο να επουλωθούν με τους ελιγμούς που κάνει το καθεστώς Ασαντ, όπως το δημοψήφισμα της 26ης Φεβρουαρίου και τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Μαΐου.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧτύπησαν ξανά οι σιωνιστές δολοφόνοι
Επόμενο άρθρο Νέο μακελειό

Σχετικά Αρθρα

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

Διεθνή 21 Ιαν 2026, 11:32

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 20:44

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 13:51

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

Διεθνή 20 Ιαν 2026, 08:25

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

Διεθνή 19 Ιαν 2026, 18:25

Οι σιωναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν 14χρονο παιδί εν μέσω εντεινόμενων επιθέσεων από εποίκους στη Δυτική Οχθη

Τουλάχιστον τέσσερις διεθνείς ακτιβιστές αλληλεγγύης που προσπαθούσαν να καταγράψουν επιθέσεις από παράνομους εποίκους συνελήφθησαν από τον σιωναζιστικό στρατό

Διεθνή 18 Ιαν 2026, 10:25
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΑΠΘ-ΠΑΜΑΚ-ΔΙΠΑΕ για το «συνέδριο» «Η Οικονομία του Πολέμου»

21 Ιαν 2026, 14:57
Κόντρες

Πρώτα θα πάρω «γραμμή» και μετά θα σας πω

21 Ιαν 2026, 14:44
Η παπάρα

Να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την ντροπή

21 Ιαν 2026, 12:38
Διεθνή

Γάζα: Οι δωσίλογοι εξοντώνονται ή αυτοκτονούν

21 Ιαν 2026, 11:32
Παιδεία

Στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς «βουτάει» και το ΑΠΘ

21 Ιαν 2026, 09:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

21 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ισοπεδώνουν τις κεντρικές εγκαταστάσεις της UNRWA στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

20 Ιαν 2026, 20:44
Υγεία

Μετατρέπουν τους γιατρούς του παλιού «Λοιμωδών» σε περιφερόμενο θίασο

Πλήττουν καίρια και το Νοσοκομείο Νίκαιας

20 Ιαν 2026, 19:18
Διεθνή

Τραμπ: Θέλει να φτιάξει και δικό του ΟΗΕ!

Αντιδρούν ιμπεριαλιστικές χώρες και περιφερειακές δυνάμεις

20 Ιαν 2026, 13:51
Κόντρες

Αποκαλυπτήρια (στα καφενεία το λένε «ξεβράκωμα»)

20 Ιαν 2026, 12:04
Διεθνή

Ιταλία 2026: O,τι κινείται ποινικοποιείται κι ό,τι αντιστέκεται «διορθώνεται»

20 Ιαν 2026, 08:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Γενάρη

20 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

AAΔΕ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»

Στις θέσεις τους όλα τα στελέχη που αναφέρονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

19 Ιαν 2026, 18:55
Διεθνή

Σύλληψη για μια ανάρτηση στο facebook

19 Ιαν 2026, 18:25
Η παπάρα

Υποψήφιος για Νόμπελ Οικονομικών

19 Ιαν 2026, 14:33
Κόντρες

Προσοχή: κυκλοφορεί επικίνδυνο «συναισθηματικό εμβόλιο»

19 Ιαν 2026, 14:11
Αγροτικά

Εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος: Ομολογία ότι η ευλογιά δεν έχει κοπάσει

Και γκεμπελίστικου τύπου διαχείριση

19 Ιαν 2026, 11:03
Υγεία

Tο σποτ της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών για την πρόληψη της εγκεφαλικής παράλυσης αποκρύπτει συνειδητά τις αιτίες και τους υπεύθυνους

19 Ιαν 2026, 09:47
Περιβάλλον

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

19 Ιαν 2026, 09:31
Εργατικά

Η Απεργία δε διώκεται, νικά!

19 Ιαν 2026, 09:14
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα γιαγιάς.

1924: Πεθαίνει ο Λένιν.

1957: Συμπλοκές Τούρκων και Ελλήνων στην Κύπρο. Ελληνικά καταστήματα πυρπολούνται από Τούρκους, βανδαλισμοί.

1971: Επτά καταδίκες μελών του ΠΑΚ στο έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών.

1979: Συλλαμβάνονται εννιά βομβιστές που ανήκουν στην «Οργάνωσιν Εθνικής Αποκαταστάσεως» και ευθύνονταν για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στους κινηματογράφους. Δύο εκ των συλληφθέντων (Χρ. Τζαβέλλας και Γ. Γεωργιάδης) είναι εν ενεργεία αξιωματικοί του στρατού, άλλοι τέσσερις καταζητούνται.

1980: Βόμβα στο αυτοκίνητο του καθηγητή του Χημείου, Βασιλειάδη (ΕΛΑ).

1988: Απόπειρα κατά του αξιωματικού της DIA Τζορτζ Κάρος (17Ν).

1997: Η Μαντλίν Ολμπράιτ γίνεται η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ φίλε Israel, […] η σημερινή σου παρουσία αποκτά μια θετική διάσταση στο πλαίσιο των ήδη άριστων και στρατηγικών αμυντικών μας σχέσεων. Γιατί η αμυντική μας συνεργασία πλέον, καλύπτει ολόκληρο το φάσμα: Από την επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα και τις κοινές ασκήσεις μέχρι τη στρατηγική σύγκλιση στην έρευνα, στην καινοτομία, στην αμυντική τεχνολογία και βιομηχανία. […] Eνας άλλος πυλώνας συνεργασίας είναι η Τριμερής με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, «3+1». Δηλαδή, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Γενικά, λειτουργούμε ως ένας άξονας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Oπως ξέρετε, στην περιοχή μας πολλά διακυβεύονται από αποσταθεροποιητικές πρακτικές, από αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου, από αμφισβήτηση του Δικαίου της Θάλασσας. Η Ελλάδα υπερασπίζεται την κυριαρχία της, υπερασπίζεται τα κυριαρχικά δικαιώματά της, χωρίς να απειλεί οιονδήποτε, χωρίς να διεκδικεί οτιδήποτε. […] Oπως είναι φυσικό, «εκμεταλλεύτηκα» την παρουσία του Υπουργού στην Αθήνα, ανταλλάξαμε απόψεις για την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, του υπογράμμισα τον σταθεροποιητικό και έντιμο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, διατηρώντας αμυντικές σχέσεις με το Ισραήλ και εγκάρδιες σχέσεις με τον αραβικό κόσμο. […] Και, βέβαια, από την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου και υποστηρίξαμε το δικαίωμα σας, κύριε Υπουργέ, για αυτοάμυνα. Και στηρίζουμε το αίτημα για την επιστροφή της σoρού και του τελευταίου ομήρου. […] Θεωρώ ότι οι συζητήσεις μεταξύ μας αποτελούν πάντα ένα σκαλοπάτι για τη βελτίωση των σχέσεων μας, αλλά λειτουργούν και ως σταθεροποιητικός παράγων για την ευρύτερη περιοχή.

Nικος Δένδιας

(Ο Δένδιας υποδέχτηκε στην Αθήνα τον σφαγέα Ισραέλ Κατζ, δεξί χέρι του Νετανιάχου στη σιωναζιστική κυβέρνηση. Και επέλεξε να μην πει ούτε δυο τυπικά λόγια «ίσων αποστάσεων». Πλήρης ταύτιση με τους σιωναζιστές. Τους οποίους είχε το θράσος να χαρακτηρίσει παράγοντα σταθερότητας της περιοχής! Ποιους; Αυτούς που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις μισές χώρες της περιοχής και που προβάλλουν απροκάλυπτα ως στρατηγικό τους στόχο το «Μεγάλο Ισραήλ», ένα αυτοκρατορικό μόρφωμα που θα καταπιεί χώρες όπως η Παλαιστίνη, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Συρία, και θα διαμελίσει άλλες, όπως η Αίγυπτος, η Υεμένη, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και η Τουρκία! Ο Δένδιας άκουσε -συγκατανεύοντας- τον Κατζ να λέει -δύο φορές μάλιστα- ότι Ελλάδα και Ισραήλ «μοιράζονται κοινές αξίες». Τον άκουσε να ονοματίζει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που και το ελληνικό κράτος έχει ψηφίσει. Παραβιάζοντας το διεθνές στάτους που αναγνωρίζει ως πρωτεύουσα της σιωνιστικής οντότητας το Τελ Αβίβ. O ελληνικός λαός πρέπει να βάλει τέρμα σ’ αυτή την ντροπή)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo