Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 2 Μάη
  • EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου
  • Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας
  • Σαν σήμερα 1 Μάη
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ LIFESTYLE ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΥΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ
Πολιτισμός

ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ LIFESTYLE ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΚΥΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Μάι 2005, 00:00

Σύσσωμος ο αστείος αστικός, ημιαστικός, ημιαγροτικός και βουκολικός τύπος λανσάρει επιμελώς ενορχηστρωμένα τα νέα πρότυπα, συμβάλλοντας στην περαιτέρω αποδιοργάνωση της κυνωνίας. Φλογεροί υπερασπιστές του δικαιώματος στη διαφορά, επιβάλλουν τις απόψεις και τις εικόνες τους στα μέσα μαζικής χειραγώγησης και αποχαύνωσης. Υπερασπιστές της δικής τους και μόνον διαφοράς, που δύσκολα αναγνωρίζουν τέτοιο δικαίωμα στους άλλους και που σπάνια εμπνέονται από αισθήματα αλληλεγγύης για ό,τι δεν τους αφορά. Με περισσή σπουδή, σπεύδουν όχι μόνο να υπερασπιστούν τη διαφορά ή τη διαφθορά τους, αλλά και να περιφρονήσουν ο,τιδήποτε κινείται πέρα από το λαμπρό εγώ τους. Πώς αλλιώς εξηγείται η απουσία τους από κάθε άλλο πεδίο κοινωνικών διεκδικήσεων; Πώς αλλιώς εξηγείται η αδιαφορία τους για τα τεκταινόμενα έξω από το μικρό κυνωνικό τους συμπλεγματικό πλέγμα;

Εκείνοι που δεν υπερασπίστηκαν κανένα δικαίωμα, τώρα προβάλλουν σαν τιμητές των δικαιωμάτων και της ελεύθερης αυτοδιάθεσης. Αδιαφορώντας για όσα συμβαίνουν γύρω, κλείνοντας τα μάτια στην   καταλήστευση της κοινωνίας, στην φίμωση   και την ταφή της, στο ξήλωμα κεκτημένων και στον εμπαιγμό της από τους κρατούντες, βλέπουν μόνο τα δικά τους δικαιώματα και αγωνίζονται μόνο γι’ αυτά. Και συνήθως όχι ευθέως, αλλά με τον πλάγιο και ύπουλο τρόπο που οι κυνωνικά άμαχοι και οι ιδεολογικά αθεμελίωτοι γνωρίζουν (εξ ου και η λέξη “πουστιά”). Δημιουργώντας τη δική τους επίπλαστη κυνωνική συναίνεση, το δικό τους κατεστημένο. Ενα κατεστημένο που πλημμύρισε την κυνωνία με εικόνες σαν την παραπάνω και που επιβάλλει τη δική του άποψη, σε μια αισχρή αποθέωση του εγώ ενάντια στο εμείς, του “η ελευθερία σας πεθαίνει, ζήτω η δική μας”.

Πέρα όμως από την γκόμενα της κοπελίτσας και τον εραστή του παληκαριού, υπάρχουν πύρινα ερωτήματα που ζητούν απάντηση, φλέγοντα ζητήματα που αποδομούν τον κοινωνικό ιστό και πεδία δράσης από τα οποία όλοι τούτοι οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων απέχουν συνειδητά. Ο καιρός των διώξεών τους (που επικαλούνται σαν τους στριμώξεις) φαντάζει τόσο μακρινός! Τώρα πια είναι οριστικά απόντες από τα πεδία των διεκδικήσεων. Τώρα πια έχουν διεισδύσει στις εξουσιαστικές δομές, τώρα μπορούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους μέσα από τη χρήση εξουσιαστικών μέσων και μεθόδων. Είναι πλέον εξουσία…

YA BASTA!

Η κατάσταση με τους εξωνημένους, τσαρλατάνους κονδυλοφόρους (για να χρησιμοποιήσουμε γνωστές παλιότερες εκφράσεις που δεν έχουν θαφτεί παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες), έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Ενας κατακλυσμός από σκουπιδοέντυπα έχει βουλιάξει την Θεσσαλονίκη (και σύμπασα την επικράτεια) στην αποχαύνωση και στον κρετινισμό. Ανοίγοντας ένα οποιοδήποτε αστικό έντυπο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην εξοργιστείς, αν φυσικά  παραμένεις έστω και στοιχειωδώς ανθρώπινος  και δεν έχεις ακόμα μετατραπεί σε «ακριβές φωτοαντίγραφο» νούμερο τάδε. Ενας οχετός έκκρισης απίστευτης αμάθειας και παραπληροφόρησης σε λούζει με τα πνευματικά λύματα των αρθρογράφων, τα οποία παράγονται, υπαγορεύονται και διοχετεύονται μέσα από την κεντρική δεξαμενή επεξεργασίας λυμάτων, την ορατή και αόρατη ξεπουλημένη εξουσία.

Εκποιημένα ανθρωπάρια γελούν και χαριεντίζονται με την κυνωνία, ακρωτηριάζοντας έντεχνα το όποιο ίχνος κριτηρίου και συντάσσοντάς την στις άμαχες, νωθρές στρατιές των θυμάτων μιας προκάτ πανάθλιας και χαλκευμένης «πληροφόρησης». 

«Στην κρεμάστρα της δημοσιογραφίας ο εικοστός αιώνας» έγραφε πριν δυο δεκαετίες ο σπουδαίος και ξεχασμένος ποιητής Νίκος Καρούζος, συμπληρώνοντας: «Πότε τραχύς κρουνός βλακείας το γέλιο και πότε ωσάν χέσιμο». Κι είναι αυτό ακριβώς που βιώνει με την ενεργό ή μη συναίνεσή της η κυνωνία, όσο κι αν παριστάνει την ανυποψίαστη, την αμέτοχη ή και κάπου-κάπου την δυσαρεστημένη: Τον τραχύ κρουνό βλακείας και το χέσιμο.

Τα φύλλα των αστικών φυλλάδων μεταφέρουν με εξοργιστική ευλάβεια την ακρισία και την υποταγή. Το κάθε μεταλλαγμένο, λοβοτομημένο για δόξα και για φράγκα ανθρωποειδές, ο κάθε προσκυνημένος Νενέκος του δημόσιου βίου, ο κάθε Κουίσλινγκ και Τσολάκογλου της κατευθυνόμενης περιγραφής της επικαιρότητας, επιχρίζει με τους προδοτικούς κανόνες της εξαγοράς την πρόσοψη του κυνωνικού  μαυσωλείου. Τόσο που να μην διακρίνεται πια το αίμα, τόσο που να έχει σχεδόν πειστεί η κυνωνία ότι «αυτά τα κόκκινα σημάδια στους τοίχους μπορεί να ‘ναι κι από κέτσαπ».

Αφορμές για τέτοιες σκέψεις, δίνονται καθημερινά μέσα από τις σελίδες της κακοήθειας, της χαμέρπειας και της υποταγής. Δεκάδες άρθρα που μένουν αναπάντητα (ποιος να μπει στον κόπο; ποιος να εκτεθεί;), δεκάδες απόπειρες χειραγώγησης, δεκάδες πιστοποιητικά και δηλώσεις υποταγής από τα γραφικά κονδυλοφόρα σκυλάκια προς τα αφεντικά τους. Αμέτρητα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Κι από κει και πέρα ένας αχανής χαβαλές, η μετατροπή του κυνωνικού τοπίου σε σάλα αναμονής πολυτελούς κομμωτηρίου ή σε καφενέ της ραστώνης, της απάθειας και του ωχαδερφίστικου χαριεντισμού. Δεν μπορούμε να μιλάμε για καμιά αφύπνιση συνειδήσεων και για καμία μεταλαμπάδευση παιδείας κι επαναστατικού πνεύματος, αν δεν ξηλωθούν απ’ άκρου εις άκρο οι δήθεν αθώοι μηχανισμοί ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, οι κυβερνήτες της καθημερινότητας που δηλητηριάζουν και αποπροσανατολίζουν ακόμα κι όταν είναι σε διάλειμμα ή εκτός λειτουργίας.

Σε μια έστω και κατ’ επίφαση υγιή κοινωνία, όλα αυτά θα ήταν ένα κακόγουστο αστείο. Ομως, σε μια κυνωνία που νοσεί πασιφανώς βαθύτατα, σε μια κυνωνία που αυνανίζεται αυτάρεσκα ενώ την ίδια ώρα γκρινιάζει για την κατάντια της, σ’ αυτό τον σχιζοειδή συρφετό που ανέχεται να κατευθύνεται από σκατοέντυπα (με την tv δεν ασχολούμαστε ούτε για πλάκα) με έμβλημα την γονυκλισία και τον χαβαλέ, δεν πρέπει άλλο από το «καλά ακονισμένο τσεκούρι» της Κατερίνας Γώγου. Ενα τσεκούρι που αρχικά θα την αποκεφαλίσει, αφαιρώντας την κεφαλή-εξουσία. Και που αν διαπιστωθεί ότι ο καρκίνος έχει κάνει μετάσταση και σε άλλα μέλη, δεν θα διστάσει να τα ακρωτηριάσει, έτσι που κάποτε επιτέλους η γη να γίνει κόκκινη και η ζωή να φωνάξει «νίκησα», έστω και μια στιγμή πριν χαθεί οριστικά.

Θοδωρής Μπακάλης

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΛαμογιές και λαμόγια
Επόμενο άρθρο Mεθοδεύεται επιμήκυνση του χρόνου κυκλοφορίας του νωπού γάλακτος

Σχετικά Αρθρα

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

Πολιτισμός 30 Απρ 2026, 18:50

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

Εργατικά 29 Απρ 2026, 10:42

Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο

Πολιτισμός 22 Απρ 2026, 10:50

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

Πολιτισμός 19 Απρ 2026, 09:19

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

Πολιτισμός 11 Απρ 2026, 05:33

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

Πολιτισμός 10 Απρ 2026, 06:08
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

2 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

2 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

EΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Για την ταξική-πολιτική οργάνωση του προλεταριάτου

1 Μάι 2026, 08:20
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στα πειθαρχικά απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας

1 Μάι 2026, 08:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάη

1 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πλάτες στους σιωναζιστές πειρατές που χτύπησαν το Global Sumud Flotilla

30 Απρ 2026, 21:08
Παιδεία

Το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανήκει στους φοιτητές

30 Απρ 2026, 20:20
Πολιτική

Ο ΔΣΑ αποδοκιμάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την από 27/4/2026 Πράξη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Κ. Τζαβέλλα

30 Απρ 2026, 20:12
Πολιτισμός

Yπεραστικοί: «Πρωτομαγιά 1944»

Η καινούργια δημιουργία της μπάντας «τα λέει όλα»

30 Απρ 2026, 18:50
Διεθνή

Drone FPV της Χεζμπολά καταστρέφει ισραηλινό τεθωρακισμένο όχημα και τραυματίζει 12 στρατιώτες στη δυτική Γαλιλαία

Είναι η πρώτη φορά που drone FPV της Χεζμπολά με οπτική ίνα έφτασε στη δυτική Γαλιλαία

30 Απρ 2026, 18:04
Κόντρες

Maple Leaf Rag

30 Απρ 2026, 14:50
Διεθνή

Ο Τραμπ απειλεί να διατηρήσει τον αποκλεισμό του Ιράν, η Τεχεράνη απειλεί με «πρακτική» δράση

30 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Ο σιωναζιστικός στρατός «απέτυχε σε όλα τα μέτωπα»

Δημοσκόπηση της σιωνιστικής κρατικής τηλεόρασης

30 Απρ 2026, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Απρίλη

30 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Οταν γίνεται πολιτική «μούρη» ο Φώντας ο Μπαραλιάκος

29 Απρ 2026, 21:51
Διεθνή

Ιαπωνικό τάνκερ διέσχισε το Ορμούζ – Θα συνεργαζόμαστε με το Ιράν δηλώνει η πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

29 Απρ 2026, 19:21
Κόντρες

Πι(ερ)νόκιο

29 Απρ 2026, 14:23
Εργατικά

Διώκουν αρχαιολόγο επειδή αντιτάχτηκε με ανακοίνωση στην παρουσία ΝΑΤΟικών καραβανάδων σε Αρχαιολογικό Μουσείο

29 Απρ 2026, 10:42
Η παπάρα

Τόλμη και γοητεία

29 Απρ 2026, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Απρίλη

29 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάη

Ημέρα των bloggers.

1944: Εκτελούνται 110 κομμουνιστές ως αντίποινα για τη δολοφονία δύο γερμανών αξιωματικών.

1970: Βόμβα στα γραφεία της ΓΣΕΕ (“Κίνημα 20 Οκτώβρη“).

1972: Η χούντα συλλαμβάνει μεγάλο αριθμό φοιτητών «για αντικυβερνητική δράση» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

1977: Βόμβα στο κτίριο των επιχειρήσεων Σκαλιστήρη (καταστροφή του πέμπτου ορόφου) και απόπειρα εμπρησμού του κτιρίου των επιχειρήσεων Μποδοσάκη (ΕΛΑ).

1991: Ρουκέτα κατά των γραφείων της ΔΕΗ στους Αγίους Αναργύρους (17Ν).

1998: Ιδρύεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

1998: Οι αρχηγοί κρατών της Ε.Ε. αποφασίζουν τη νομισματική ένωση της Ευρώπης από την 1η Ιανουαρίου 1999.

2001: Ληστεία σε χρηματαποστολή του ΟΤΕ στον Πειραιά (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιτελικό κράτος σημαίνει αν κολλήσει κάπου ένα έργο, θα χτυπήσει ένα καμπανάκι και κάποιος θα ασχοληθεί – επιτελικό κράτος σημαίνει να κάνουμε Υπουργικό Συμβούλιο κάθε μήνα και να έχουμε προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου στην αρχή του χρόνου. Είναι ένας τρόπος διαχείρισης και διοίκησης που φέρνει κοντά την τεχνοκρατική με την πολιτική αντίληψη… Οσοι επιμένουν να βρίσκουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δήθεν τεχνοκρατών που διορίζονται και πολιτικών που εκλέγονται, δεν αντιλαμβάνονται ότι στη ΝΔ είμαστε μια ομάδα, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό κόμμα – τα συζητούμε ανοιχτά, είμαστε μία οικογένεια και για αυτό προχωράμε τελικά μπροστά.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Επιτελικό κράτος σημαίνει να παίρνεις την αρμοδιότητα της ΕΥΠ/ΚΥΠ στο μέγαρο Μαξίμου και να «βυσματώνεις» όλους όσους διαχειρίζονται συμβάσεις – από υπουργούς μέχρι ανώτατους καραβανάδες – μη τυχόν και κάνουν «δουλειές» μόνοι τους. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διορίζεις κεντρικά και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους επικεφαλής των εποπτευόμενων φορέων, ώστε ο υπουργός να είναι περικυκλωμένος από ανθρώπους του Μαξίμου. Επιτελικό κράτος σημαίνει να διοικεί ένας αυτοκρατορίσκος με μια αυλή Ηρακλέων του Στέματος που λογοδοτούν μόνο σ’ αυτόν. Αυτά τα γνωρίζουν οι πάντες, αλλά άρχισαν να τα «κοπανάνε» οι γαλάζιοι βουλευτές και πρώην υπουργοί στον Μητσοτάκη τώρα, που τον βλέπουν στριμωγμένο στα σκοινιά. Μ’ άλλα λόγια, βγάζουν την ουρά τους απέξω και δείχνουν με το δάχτυλο τον αυτοκρατορίσκο και την αυλή του, για να διασωθούν οι ίδιοι εκλογικά και πολιτικά. Δεν είναι πρωτοφανή αυτά. Εχουν ξαναγίνει στο παρελθόν κι ας μην είχε λανσαριστεί ο όρος «επιτελικό κράτος», με αξεσουάρ το τάμπλετ του Σκέρτσου και τους «κοριούς» του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα. Ενόψει όλων των παραπάνω, η αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «είμαστε μια οικογένεια» θυμίζει σαπουνόπερα τύπου «Τόλμη και γοητεία». Με ισχυρές καπιταλιστικές οικογένειες να συντρώγουν και να συνδεξιώνονται την ίδια στιγμή που το κάθε μέλος της οικογένειας σκάβει το λάκο των άλλων. Μήπως έτσι δεν είναι και η σχέση του μικρού Κυριάκου με τη μεγαλύτερη αδερφή του; Αυτός της απαγόρευσε να συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του κι αυτή δεν τον κάλεσε ούτε στο γάμο του γιου τους. Αφήστε το γεγονός ότι, εκτός των αναγκαίων πολιτικών συνευρέσεων, οικογενειακή σύναξη έγινε μόνο στην κηδεία του Δρακουμέλ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo