Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αμάν πια με τους εθελοντές
  • Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη
  • Μετά τη Γροιλανδία, ο Τραμπ προσάρτησε και το Στενό του Ορμούζ!
  • Πολιτική Ανάλυση: Η ηγεσία της ΟΑΠ και η αρχιτεκτονική του αποκλεισμού
  • Σαν σήμερα 19 Αυγούστου
  • Αμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτική»Πρωτομαγιάτικη παρωδία
Πολιτική

Πρωτομαγιάτικη παρωδία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Μάι 2005, 00:00

 Είναι πραγματικά για γέλια η συνδικαλιστική γραφειοκρατία που από τη μια κήρυξε απεργία για την Πρωτομαγιά και από την άλλη καταγγέλλει την κυβέρνηση που δεν μετέθεσε την αργία από την Κυριακή του Πάσχα στις 11 Μάη. Ο Πολυζωγόπουλος, βλέπετε, είχε την προσωπική διαβεβαίωση του Παναγιωτόπουλου για τη μεταφορά της αργίας και βρέθηκε μπροστά σε έκπληξη όταν αυτή η διαβεβαίωση δεν έγινε πράξη. Αμέσως μετά την πρώτη έκπληξη, όμως, η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης αξιοποιήθηκε ως μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να βγει πολιτική υπεραξία υπέρ του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση έχει πάρει σωρεία αντιλαϊκών αποφάσεων με τελευταία την αύξηση των έμμεσων φόρων. Ουδέποτε έγινε τόσος θόρυβος από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και τον φιλοπασοκικό Τύπο, όπως στην περίπτωση της μη μετάθεσης της αργίας της Πρωτομαγιάς. Επί μια βδομάδα ασχολούνται μόνο μ’ αυτό το θέμα, έρχονται και επανέρχονται, ενώ με τα φορομπηχτικά μέτρα ο Τύπος ασχολήθηκε καναδυό μέρες και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία «καθάρισε» με ένα δελτίο Τύπου.

Είναι φανερό ότι έχουμε μια εκστρατεία πολιτικής σπέκουλας απέναντι σε μια κυβέρνηση που ενεργεί σπασμωδικά, χωρίς καν να έχει «σφίξει» το εσωτερικό της μέτωπο. Τί προσδοκούσε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία από την κήρυξη επίσημης αργίας στις 11 Μάη; Λίγο περισσότερο κόσμο στις συγκεντρώσεις της. Συνηθισμένη σ’ αυτή την τακτική χρόνια τώρα, είχε εναποθέσει τις ελπίδες της στην κυβέρνηση. Οταν είδε ότι αυτό φέτος δεν γινόταν, το γύρισε προσπαθώντας να βγάλει πολιτική υπεραξία και να ενεργοποιήσει αντιδεξιά ανακλαστικά, μπας και καταφέρει μ’ αυτό τον τρόπο να μαζέψει λίγο κόσμο στις έτσι κι αλλιώς αναιμικές της συγκεντρώσεις (το ΠΑΜΕ του Περισσού δεν είχε αυτό το πρόβλημα, γι’ αυτό και δεν προσχώρησε στο καταγγελτικό μέτωπο, αλλά προσπάθησε να βγάλει τη δική του υπεραξία καταγγέλλοντας τις κυρίαρχες φατρίες της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας). Είναι ο αστικός Τύπος που έδωσε γραμμή στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η οποία στην αρχή έδειχνε αιφνιδιασμένη. Η γραμμή ήταν εξαιρετικά απλή: ναι μεν εμείς κηρύσσουμε πάντοτε απεργία, αλλά οι κυβερνήσεις που σέβονται τους εργαζόμενους είναι υποχρεωμένες να δίνουν την αργία, τιμώντας μ’ αυτό τον τρόπο την εργατική πρωτομαγιά!

Από την πλευρά της η κυβέρνηση ενήργησε για μια ακόμη φορά σαν μαθητευόμενος μάγος, καταφέρνοντας για μια ακόμη φορά να βάλει αυτογκόλ. Αποκάλυψε για μια ακόμη φορά ότι δεν έχει επεξεργασμένη σε όλες τις λεπτομέρειές της τακτική και δεν έχει βρει το κατάλληλο μίγμα νεοφιλελευθερισμού-λαϊκισμού με το οποίο θα πορευτεί από εδώ και πέρα.

Εκείνο που πρυτάνευσε στην κυβερνητική σύσκεψη η οποία πολύ νωρίς είχε αποφασίσει τη μη μετάθεση της αργίας ήταν η πρόθεση να στείλει ένα θετικό μήνυμα στην κεφαλαιοκρατία και ταυτόχρονα ένα μήνυμα σκληρότητας στους εργαζόμενους. Μια τέτοια απόφαση, όμως, δεν την κρατάς κρυφή. Τη δημοσιοποιείς αμέσως, ενεργοποιείς τους μηχανισμούς προπαγάνδας που διαθέτεις και βάζεις όλο το πολιτικό σου προσωπικό να τη στηρίξει. Δεν αφήνεις τον Παναγιωτόπουλο να το παίζει… εργατιστής, ούτε τον Ανδρεουλάκο να βγάζει εκείνη τη γελοία εγκύκλιο για τις «διευκολύνσεις» στους δημόσιους υπαλλήλους, η οποία στη συνέχεια αποσύρθηκε κακήν κακώς. Και βέβαια, έχεις φροντίσει να συμμαζέψεις όσο μπορείς τα κορυφαία στελέχη της δικής σου συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (όπως και την κοινοβουλευτική ομάδα), να τους κάνεις το σχετικό φροντιστήριο και να τα εφοδιάσεις με προπαγανδιστικά επιχειρήματα. Με δυο λόγια, φτιάχνεις ένα σχέδιο παρέμβασης, έχοντας προβλέψει ότι οι πολιτικοί σου αντίπαλοι θα σπεκουλάρουν.

Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έκανε τίποτ’ απ’ όλ’ αυτά. Κράτησε κρυφή την απόφασή της, την ανακοίνωσε την τελευταία στιγμή, τα σκάτωσε με τις «διευκολύνσεις» στο δημόσιο κι όταν ξέσπασε η αντιπολιτευτική μπόρα όχι μόνο δεν είχε σχέδιο αντιμετώπισής της, αλλά βρέθηκε χωρίς εσωτερική συνοχή, καθώς στις αντιπολιτευτικές φωνές προστέθηκαν και δικά της συνδικαλιστικά στελέχη και βουλευτές και υπουργοί που προσπαθούσαν να βγάλουν την ουρά τους απέξω.

Είναι φανερό ότι η ΝΔ παραδέρνει σε μια αντίφαση. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα στον ελληνικό καπιταλισμό, πρέπει να ασκήσει μια σκληρή αντιλαϊκή πολιτική. Από την άλλη, δεν θέλει να έχει την τύχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έμεινε στην εξουσία μόλις τρία χρόνια και έκτοτε αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε αστική κυβέρνηση. Ο Καραμανλής θέλει από τη μια να διαχειριστεί αποτελεσματικά την κρίση του ελληνικού καπιταλισμού και από την άλλη να ξανακερδίσει τις εκλογές, έστω και αν χρειαστεί να τις κάνει πρόωρα. Είναι σαν να προσπαθεί να κρατήσει δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Τα μέτρα που παίρνει δεν έχουν καμιά σχέση με τα όσα έταζε προεκλογικά, αλλά δεν έχουν και καμιά συνοχή, δεν δείχνουν καν ότι υπακούουν σε ένα σχέδιο. Δεν έχει καταφέρει καν να προβάλει ένα ψευτοόραμα στους ψηφοφόρους, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, πότε με την ΟΝΕ και πότε με την Ολυμπιάδα. Ο Καραμανλής αναγκάζεται να κρατάει στην κυβέρνηση μια σειρά «λαϊκιστές», που κανονικά θα έπρεπε να τους είχε βάλει στη μπάντα, γιατί του κάνουν ζημιά προπαγανδιστικά. Και μέχρι στιγμής έχει ανοίξει μόνο το δημοσιονομικό μέτωπο, χωρίς να έχει αγγίξει έστω το εργασιακό, για το οποίο δέχεται μεγάλες πιέσεις από την κεφαλαιοκρατία.

Η γκάφα της πρωτομαγιάτικης αργίας, λοιπόν, ήρθε σαν λογικό επακόλουθο αυτής της αντίφασης. Τί μένει επί της ουσίας; Μα το ότι στο τέλος κερδίζουν… οι κακοί. Μπορεί η κυβέρνηση να έγινε ρόμπα για μια ακόμα φορά, όμως εκείνο που άκουσε ήταν το μήνυμα των καπιταλιστών (που δεν ήθελαν να πληρώσουν ένα μεροκάματο) και όχι των συνδικαλιστών της.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕλέγχεται η προώθηση του ελέγχου (αξιολόγηση) στο Μπέργκεν
Επόμενο άρθρο Την ουρά στα σκέλια η κυβέρνηση

Σχετικά Αρθρα

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

Πολιτική 19 Αυγ 2026, 14:12

Αμυνα, Μπακέλα… άμυνα!

Πολιτική 10 Αυγ 2026, 05:55

Πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των Αμερικανών σπρώχνει τη χώρα ο Μητσοτάκης

Στέλνει ελικόπτερα Apache στα ΗΑΕ

Πολιτική 9 Αυγ 2026, 11:47

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

Πολιτική 31 Ιούλ 2026, 13:21

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

Πολιτική 29 Ιούλ 2026, 11:14

Κυπριακό: Γιατί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση η Τουρκία;

Πολιτική 27 Ιούλ 2026, 19:57
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Αμάν πια με τους εθελοντές

19 Αυγ 2026, 19:42
Πολιτική

Αγκαλιά με τους γενοκτόνους εγκληματίες πολέμου και κατά της ανθρωπότητας ο αρχιστράτηγος του Μητσοτάκη

19 Αυγ 2026, 14:12
Διεθνή

Μετά τη Γροιλανδία, ο Τραμπ προσάρτησε και το Στενό του Ορμούζ!

19 Αυγ 2026, 10:28
Διεθνή

Πολιτική Ανάλυση: Η ηγεσία της ΟΑΠ και η αρχιτεκτονική του αποκλεισμού

19 Αυγ 2026, 08:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου

19 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Αμα ξύνεσαι στη γκλίτσα του τσοπάνη

18 Αυγ 2026, 19:48
Ιστορία

Eτσι σφυρηλατήθηκε τ’ ατσάλι

18 Αυγ 2026, 08:16
Παιδεία

Ξεγυμνώνονται οι άρπα κόλλα αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

18 Αυγ 2026, 07:10
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Αυγούστου

18 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

H πονηρή πορτοκαλιά

17 Αυγ 2026, 19:56
Διεθνή

Συνάντηση Αλ-Χάγια – Κούσνερ στην Αίγυπτο | Εντονη διπλωματική κινητικότητα για τη Γάζα

17 Αυγ 2026, 14:04
Διεθνή

Aπό εκεί που δεν το περιμένεις…

17 Αυγ 2026, 11:53
Καταστολή

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

17 Αυγ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Αυγούστου

17 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Κολομβία συντάσσεται με το Μαρόκο για τη Δυτική Σαχάρα, καθώς ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή εξωτερική πολιτική

16 Αυγ 2026, 08:51
Διεθνή

JPMorgan: Ιράν και Ομάν «δικαιολογούνται νομικά» να επιβάλουν τέλη ναυσιπλοΐας στο Στενό του Ορμούζ

16 Αυγ 2026, 08:36
Διεθνή

Νότιος Λίβανος: Ξαναέσπασαν τα μούτρα τους οι σιωναζιστές στον λόφο Αλι αλ-Τάχερ

16 Αυγ 2026, 08:11
Κόντρες

Από τους κομμουνιστάς στους τζιχαντιστάς

16 Αυγ 2026, 07:48
Η παπάρα

Οταν χτυπάς ένα φουσκωμένο μπαλόνι με μια καρφίτσα

16 Αυγ 2026, 05:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Αυγούστου

16 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Αυγούστου

Ημέρα ανθρωπισμού.

1936: Εκτελείται ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα μαζί με τον Διόσκουρο Γαλίντο και τους αναρχικούς Φρανθίθκο Γαλαδί και Χοακίν Αρκόγιας.

1967: Δώδεκα νέοι του ΠΑΜ πραγματοποιούν διαδήλωση-αστραπή στην Ερμού μοιράζοντας προκηρύξεις και φωνάζοντας συνθήματα.

1973: Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος ορκίζεται πρόεδρος της Δημοκρατίας και χορηγεί γενική αμνηστία.

1987: Βόμβα στο υπουργείο οικονομικών (ΕΛΑ).

1997: Βόμβα στο γραφείο του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Στέλιου Παπαθεμελή (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από το 2019 έχω βιώσει επαναλαμβανόμενα και συστηματικά -όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης- την προσπάθεια αποδόμησής μου ως προσώπου. Πρόκειται για μια τακτική που έχει ως βασικό στόχο να σπιλώσει το πρόσωπο επειδή δεν μπορεί να αποδομήσει το έργο. Τα παλαιοκομματικά οχυρά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της πολιτικής τού σήμερα που ζητά λύσεις. Τι κάνουν λοιπόν; Οταν κάποιος παράγει απτό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο -όπως είναι για παράδειγμα το «Προλαμβάνω»- το οποίο δεν μπορούν να αμφισβητήσουν, τότε επιχειρούν να σπιλώσουν το πρόσωπο. Η βασική τους προσέγγιση είναι να παρουσιάσουν άξιους ανθρώπους ως διεφθαρμένους, φαύλους, αναξιόπιστους για να πλήξουν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Λες και ο πολίτης θα αμφισβητήσει την ίδια την πραγματικότητα, τα ίδια του τα μάτια και θα πιστέψει αυτά που λέει ή γράφει κάποιος για την πραγματικότητα που ζει ο ίδιος.

Ειρήνη Αγαπηδάκη

(Η κυρία μάς λέει για τον εαυτό της ότι είναι άξια, αδιάφθορη, αυτοδημιούργητη, αξιόπιστη και κυρίως ότι παράγει σημαντικό έργο με ισχυρό κοινωνικό αντίκτυπο. Ο ίδιος ο πολιτικός της προϊστάμενος, ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη. Γι’ αυτό και δεν την παίρνει ποτέ μαζί του στις φιέστες κοπής κορδελών που πραγματοποιεί συνεχώς σε όλη τη χώρα. Παίρνει μόνο τη γενική γραμματέα του Βιλδιρίδη. Ενίοτε και τον υφυπουργό Θεμιστοκλέους. Την αναπληρώτρια υπουργό Αγαπηδάκη την έχει στο ψυγείο. Γι’ αυτό και η «δόλια» προσπαθεί να μείνει στον αφρό αυτοαποθεούμενη. Χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι οι «πλάτες» που έχει και που την εκτόξευσαν σε αριστίνδην εκλογή στη Βουλή, μέσω της πρώτης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, ενώ μέχρι τότε ήταν ένα δεξιό διαδικτυακό τρολ που ασχολούνταν με τα «κακάκια του Πολάκη», δεν είναι ικανές να της εξασφαλίσουν άκοπα και μια θέση στην επόμενη Βουλή μέσω σταυροδοσίας)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo