Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου στο Ιράν αντιμετωπίστηκαν με καταστολή από την αστυνομία
  • Ουκ εν το πολλώ το ευ… (Γ.Φ. Καλόγερος, «Φαρμακείο»)
  • Υποκλινόμαστε στο μαρτύριο των λιβανέζων συναδέλφων μας
  • Σαν σήμερα 29 Μάρτη
  • Κατάληψη του Xαργκ: Ο δρόμος της Ουάσιγκτον προς την ήττα στον Περσικό Κόλπο
  • Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Συνοδοιπόροι από τον «καναπέ»
Αθλητισμός

Συνοδοιπόροι από τον «καναπέ»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Σεπ 2005, 00:00
Και στο σημερινό σημείωμα το κυρίως πιάτο θα αφορά την ΑΕΚ και τον πόλεμο ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΑΕ και τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας. Η στήλη από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το πρόβλημα έχει τοποθετηθεί σαφώς και κατηγορηματικά ενάντια στον Θεμιστοκλή Νικολαϊδη, ο οποίος αντιμετωπίζεται πλέον σαν ένας ακόμη «ανιδιοτελής εργάτης» του ελληνικού ποδοσφαίρου, που προσπαθεί νυχθημερόν για την αναβάθμισή του.
Το γεγονός ότι είμαι ενάντια στον πρόεδρο της ΑΕΚ δεν σημαίνει ταυτόχρονα ότι συντάσσομαι με τους οργανωμένους οπαδούς της και επικροτώ τις ενέργειές τους. Η εικόνα των νεολαίων διαφορετικών ομάδων να πλακώνονται στα γήπεδα, να δρουν με μεθόδους συμμορίας και μαφίας, να παίζουν τη ζωή τους κορόνα – γράμματα «για την ομάδα μου» είναι ιδιαίτερα απεχθής. Εχοντας την εμπειρία εδώ και πολλά χρόνια από τον τρόπο που λειτουργούν οι οργανωμένοι οπαδοί και συμμετέχοντας ταυτόχρονα τόσο στα συνδεσμικά δρώμενα όσο και στη διοίκηση επαγγελματικής ομάδας, γνωρίζω αρκετά καλά τις σχέσεις ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς και τη διοίκηση, καθώς και το πόσο ευκολομετάβλητες είναι.
Οι οργανωμένοι οπαδοί τόσο της ΑΕΚ όσο και των άλλων ομάδων είναι ταυτόχρονα θύτες και θύματα και αυτό είναι εγγενές, από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και από το πως τους χρησιμοποιούν και τους εκμεταλλεύονται οι πρόεδροι των ομάδων τους. Ο οργανωμένος οπαδός ήταν, είναι και θα είναι ισχυρό διαπραγματευτικό ατού για την διοίκηση της ομάδας, μοχλός πίεσης ή και δύναμη κρούσης για την προώθηση των στόχων της και ταυτόχρονα ο αποδιοπομπαίος τράγος, όταν κάτι στραβώσει. Οσο ο πρόεδρος της ομάδας έχει ανάγκη τους οπαδούς της και ιδιαίτερα τους οργανωμένους, η δύναμη των οποίων, λόγω της οργάνωσής τους, λειτουργεί πολλαπλασιαστικά σε σχέση με τον αριθμό τους, τους αποκαλεί υπέροχο λαό της ομάδας και αποτελούν συνδαιτυμόνες του. Ενίοτε αποτελούν και τον ιδιωτικό στρατό του προέδρου, ο οποίος «αγωνίζεται» με όλες του τις δυνάμεις κόντρα στο κατεστημένο για τα συμφέροντα της ομάδας. Επειδή στη χώρα μας υπάρχει το ρητό «όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», όταν ο πρόεδρος δεν καταφέρει να πείσει το κατεστημένο και τους αντίπαλους της ομάδας με τα λόγια και τα θεμιτά μέσα, αναλαμβάνουν οι οπαδοί να τους πείσουν με έργα και αθέμιτα μέσα, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά ένα άλλο ρητό (έστω ελαφρά παραφρασμένο):«υπεράνω όλων η ομάς».
Οταν, όμως, ο πρόεδρος κάνει τη δουλειά του και βρει τις απαραίτητες άκρες για να προωθήσει τα συμφέροντα του, που ταυτίζονται κατά τα λεγόμενά του με τα συμφέροντα της ομάδας και τα οποία συνήθως είναι διαφορετικά από αυτά που οραματίζονται οι οργανωμένοι οπαδοί, τότε τα δεδομένα αλλάζουν. Ο υπέροχος λαός που αποτελεί τη δύναμη της ομάδας, γίνεται «μια χούφτα αλήτες που αμαυρώνουν την ιστορία της και την οδηγούν στην καταστροφή». Τότε πλέον ο πρόεδρος ανήκει στο κατεστημένο και η δράση των οργανωμένων οπαδών πρέπει να σταματήσει. Οι καταστάσεις αλλάζουν και ο «ιδιωτικός στρατός» των φανατικών και φασαριόζων νεολαίων, που ζουν για να βοηθούν την ομάδα τους να κερδίζει, πρέπει να μετατραπεί σε members’ club φιλήσυχων φιλάθλων, που τους αρέσει να ζουν για την χαρά του αθλητισμού και το όμορφο θέαμα, ανεξάρτητα αν το αποτέλεσμα είναι επιτυχές για την ομάδα τους.
Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα για τους οργανωμένους οπαδούς της κάθε ομάδας. Θύτες και θύματα ταυτόχρονα, και πάντα ευάλωτοι σε κάθε είδους καταστολή. Γιατί η πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων, των φιλήσυχων οικογενειαρχών που θέλουν να πάνε με τα παιδιά τους στο γήπεδο, η πλειοψηφία της πουτάνας της κοινής γνώμης, μπορεί να είναι εναντίον της ρουφιανιάς και να μην αισθάνεται άνετα με την πράξη του προέδρου της ΑΕΚ κ. Θεμιστοκλή Νικολαΐδη, όμως δεν μπορεί να ανεχθεί μερικές δεκάδες «αλήτες» που κάνουν επεισόδια και προκαλούν τη βία στα γήπεδα, οι οποίοι της στερούν τη δυνατότητα να πάει στο γήπεδο (λες και κάποιος από αυτούς τους βολεμένους μικροαστούς έχει διάθεση να σηκωθεί από τον καναπέ του σαλονιού του).
Η πλειοψηφία όλων αυτών βολεύεται με την κυρίαρχη άποψη ότι για τη βία στα γήπεδα φταίνε οι οργανωμένοι οπαδοί των ομάδων, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ψάξουν να βρουν ποιος φταίει και να βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί και αφού βρουν ποιος φταίει να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την κατάσταση. Οπως ακριβώς δέχονται την άποψη που τους πασάρουν ότι για την ανεργία φταίνε οι ξένοι εργάτες και απαιτούν να τους διώξουμε από τη χώρα, γιατί ναι μεν δεν είμαστε ρατσιστές και θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τους οικονομικούς μετανάστες που δουλεύουν φιλήσυχα (όσους δηλαδή σκύβουν το κεφάλι και δεν απαιτούν τίποτα περισσότερο από ένα πιάτο φαΐ ), αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε τις ορδές των βαρβάρων που έχουν βρει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και αλωνίζουν. Βολεύονται οι φιλήσυχοι οικογενειάρχες με το να φορτώσουν την ανεργία στους ξένους εργάτες, γιατί αν δεν φταίνε αυτοί τότε ποιος φταίει; Μήπως φταίει το αφεντικό, μήπως φταίει ο καπιταλισμός; Μακριά από εμάς τέτοιες σκέψεις, γιατί αν πραγματικά φταίει το κοινωνικό σύστημα για την μιζέρια της καθημερινότητας και πρέπει να το αλλάξουμε, θα πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ μας. Και επειδή η εποχή μας δεν είναι εποχή για ήρωες, ας αράξουμε στο σαλόνι μας με την καινούργια Hi Teck τηλεόραση που αγοράσαμε με 36 άτοκες δόσεις, ας απαιτήσουμε από το κράτος και τα αφεντικά να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας διώχνοντας τους ξένους εργάτες και ας σταθούμε αλληλέγγυοι στην προσπάθεια του Θεμιστοκλή Νικολαΐδη να τσακίσει τους αλήτες και τους δολοφόνους που κρύβονται στους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών.
Ο τίτλος της στήλης στο προηγούμενο φύλλο ήταν «τα επενδυτικά σχέδια ενός ρουφιάνου». Η κόντρα του προέδρου της ΑΕΚ με τους οργανωμένους οπαδούς της δεν είναι παρά ένας επιχειρηματικός σχεδιασμός. Ο Θεμιστοκλής Νικολαΐδης τους χρησιμοποίησε στο μέγιστο βαθμό (το γεγονός ότι προέρχεται από αυτούς του δίνει το συγκριτικό πλεονέκτημα αφενός να τους χρησιμοποιήσει όπως θέλει και αφετέρου να ξεμπερδέψει μαζί τους με τις λιγότερες δυνατές απώλειες) στην προσπάθειά του να αποκτήσει την ΠΑΕ ΑΕΚ και τα κατάφερε χωρίς να χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη, όμως πλέον δεν τους χρειάζεται και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο να τους ξεφορτωθεί.
Διαβάσαμε το προηγούμενο διάστημα ότι η κόντρα ανάμεσα στις δυο πλευρές έχει ξεκινήσει πιο παλιά και ότι τα επεισόδια στο Περιστέρι ήταν απλά η αφορμή για την επίσημη έναρξη του πολέμου. Ο εσμός κατηγόρησε τους οργανωμένους οπαδούς ότι είχαν προσχεδιάσει τα επεισόδια για να στριμώξουν τον Νικολαΐδη και να του στείλουν μήνυμα ότι πρέπει να τα βρει μαζί τους, γιατί διαφορετικά θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα. Απαντες μιλούσαν για προβοκάτσια και προσχεδιασμένα επεισόδια από τους οργανωμένους οπαδούς. Αυτό άλλωστε ισχυρίστηκε εμμέσως πλην σαφώς και ο πρόεδρος της ΑΕΚ, προκειμένου να δικαιολογήσει τη ρουφιανιά του. Επειδή θεωρώ τους αναγνώστες της στήλης, αρκετά ψαγμένους, θέτω ένα ερώτημα: αφού ήξερε ο Θεμιστοκλής Νικολαΐδης ότι οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ θα πάνε στο γήπεδο για να κάνουν επεισόδια, γιατί δέχτηκε να πάρει η ΠΑΕ ΑΕΚ εισιτήρια και να τους τα διαθέσει; Ποιος τελικά ήταν ο κερδισμένος από την προβοκάτσια στο Περιστέρι; Μηπώς ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ; Και αν ήταν αυτός, που αυτός ήταν ο κερδισμένος, γιατί να μην είχε στήσει αυτός την προβοκάτσια; Δεν ισχυρίζομαι ότι έστησε τα επεισόδια. Πολύ απλά λέω ότι γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αγώνα, δεν πήρε κανένα μέτρο για να αποφύγει τα επεισόδια και περίμενε απλά να δημιουργηθούν για να τα εκμεταλλευτεί κατά το δοκούν. Και μόνο το γεγονός της «ακαριαίας» αντίδρασής του δημιουργεί την εντύπωση ότι τα επεισόδια και η διαχείρισή τους ήταν ένα σενάριο που το είχε επεξεργαστεί.

Δεν μπορούμε παρά να του αναγνωρίσουμε ότι είναι ιδιαίτερα έξυπνος (γνωρίζει άλλωστε τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας των αντιπάλων του) και ότι του αρέσει να ρισκάρει. Εχει δηλαδή δυο προσόντα αρκετά σημαντικά για κάποιον που φιλοδοξεί να ζήσει από το ποδόσφαιρο. Αν σε αυτό προσθέσουμε ότι έχει συμπαραστάτη στην προσπάθειά του τον εσμό και ότι είναι μέσα στο πνεύμα της εποχής για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα (αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πλειοψηφία των φιλάθλων να στέκεται φιλικά απέναντι στο εγχείρημά του), τότε συμπεραίνουμε ότι οι πιθανότητες να βγει νικητής από τον πόλεμο με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ είναι σαφώς με το μέρος του. 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΙστορίες κυβερνητικής «τρέλας»
Επόμενο άρθρο Σινεμά

Σχετικά Αρθρα

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

Αθλητισμός 28 Μαρ 2026, 08:26

Αθληση στο Αττικό Αλσος: Η Αντιπεριφερειάρχης περί άλλα τυρβάζει

Αθλητισμός 24 Φεβ 2026, 19:39

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 10:22

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

Αθλητισμός 18 Φεβ 2026, 08:59

Αλ-Ιράντα σημαίνει θέληση, αποφασιστικότητα και επιμονή

Αθλητισμός 13 Φεβ 2026, 13:12

Πεπ Γουαρδιόλα: Μιλάω γιατί με πονάει

Κονιορτοποίησε το Νο Politica ο καταλανός προπονητής

Αθλητισμός 6 Φεβ 2026, 20:50
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Διαδηλώσεις στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου στο Ιράν αντιμετωπίστηκαν με καταστολή από την αστυνομία

29 Μαρ 2026, 12:10
Πολιτισμός

Ουκ εν το πολλώ το ευ… (Γ.Φ. Καλόγερος, «Φαρμακείο»)

29 Μαρ 2026, 11:22
Διεθνή

Υποκλινόμαστε στο μαρτύριο των λιβανέζων συναδέλφων μας

Δύο δημοσιογράφοι και ένας φωτορεπόρτερ νεκροί, μετά από στόχευση του αυτοκινήτου τους από τους σιωναζιστές

29 Μαρ 2026, 10:48
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάρτη

29 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Κατάληψη του Xαργκ: Ο δρόμος της Ουάσιγκτον προς την ήττα στον Περσικό Κόλπο

28 Μαρ 2026, 08:58
Αθλητισμός

Team Melli: Στη μνήμη των δολοφονημένων κοριτσιών του Μινάμπ

28 Μαρ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

28 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Μάρτη

28 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

27 Μαρ 2026, 19:37
Διεθνή

«Ασφαλής ζώνη» ο νότιος Λίβανος, με νέο ρεκόρ της Αντίστασης; 94 οι χτεσινές επιχειρήσεις της Χεζμπολά

27 Μαρ 2026, 13:43
Πολιτική

Να μεταδοθεί τηλεοπτικά η δίκη για το έγκλημα των Τεμπών

Σκόπιμο το μπάχαλο με την αίθουσα - αποτέλεσμα κυβερνητικού σχεδιασμού

27 Μαρ 2026, 12:55
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Δεν θα συνεργαστούμε με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ

27 Μαρ 2026, 12:11
Παιδεία

ΕΜΠ: Με ατομικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων προσπαθούν να νομιμοποιήσουν τις μπίζνες με το ΝΑΤΟ

Οι ατομικές γνωμοδοτήσεις δεν είναι νομικά έγγραφα - Δεν έχουν δικαίωμα ο υπουργός και ο πρύτανης να τις επικυρώσουν και στη συνέχεια να γίνουν δημόσια έγγραφα με υποχρεωτική εφαρμογή

27 Μαρ 2026, 12:05
Καταστολή

Οταν το άσυλο σκοτώνει: 44χρονος στη Λέσβο έδωσε τέλος στη ζωή του μετά από απορριπτική απόφαση

Η βία της αναμονής και ένα σύστημα που εξοντώνει σιωπηλά

27 Μαρ 2026, 09:12
Εκδηλώσεις

ΣΗΜΕΡΑ | Συζήτηση στην ΚΟΝΤΡΑ: Το Ιράν και η Χεζμπολά διεξάγουν ένα Δίκαιο Πόλεμο

Παρασκευή 27 Μάρτη, στις 8 μμ

27 Μαρ 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 27 Μάρτη

27 Μαρ 2026, 00:01
Κόντρες

Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ

26 Μαρ 2026, 22:31
Διεθνή

Σιωναζιστής αρχιστράτηγος: Ο στρατός μας βαδίζει σε πορεία κατάρρευσης!

26 Μαρ 2026, 21:24
Διεθνή

Ιράν: Ειρήνη μόνο με τους όρους μας

26 Μαρ 2026, 20:52
Διεθνή

Η Ντάχια της Βηρυτού γιόρτασε με πυροτεχνήματα το νέο ρεκόρ των 87 πολεμικών επιχειρήσεων της Χεζμπολά

26 Μαρ 2026, 12:18
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Μάρτη

Βιετνάμ: Ημέρα βετεράνων (1973).

1947: Εκτελούνται τρεις τυπογράφοι της μακεδονικής εφημερίδας “Αγωνιστής“.

1968: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος μιλώντας στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».

1970: Καταγγελίες για βασανιστήρια σε 35 μέλη της αντιστασιακής οργάνωσης “Δημοκρατική Αμυνα“.

1973: Αποχώρηση των Αμερικανών από το Νότιο Βιετνάμ, απελευθέρωση των τελευταίων 67 αμερικανών αιχμαλώτων.

1993: Αρχίζει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη του Γιώργου Κοσκωτά και 26 άλλων.

2010: Επιθέσεις καμικάζι σε σταθμούς του μετρό της Μόσχας, 36 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo