Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη
  • Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη
  • Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης
  • Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών
  • Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αθλητισμός»Μας έμεινε ο Γερμανός αμανάτι
Αθλητισμός

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Μας έμεινε ο Γερμανός αμανάτι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr19 Νοέ 2005, 00:00
Η στήλη την περασμένη βδομάδα αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Κόκκαλη με τους «ηγέτες» των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού και στην κοινή προσπάθειά τους να παραμυθιάσουν τον κόσμο του Ολυμπιακού, που είχε αρχίσει να αντιδρά μετά τα αποτελέσματα της ομάδας στην Ευρώπη. Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα και επιβεβαιωθήκαμε πλήρως.
 
Στη συνάντηση του Κόκκαλη με τους υπεύθυνους της Θύρας 7, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, έγινε εκτενής συζήτηση ανάμεσα στις δυο πλευρές και τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή, ώστε η πορεία της ομάδας από εδώ και μπρος να είναι αντάξια των προσδοκιών της διοίκησης και των οπαδών της. Το μόνο που δεν καταφέραμε να βρούμε, αναλύοντας τις θέσεις και τις απόψεις των δυο πλευρών, είναι ο τρόπος που θα γίνει πραγματικότητα η λαμπρή πορεία. Ο μεν Κόκκαλης ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον αντιδράσεις εναντίον των συνεργατών του και ιδιαίτερα σε βάρος του Γιώργου Λούβαρη, που έχει προσφέρει απεριόριστα, δεσμεύτηκε ότι θα είναι κοντά στην ομάδα και ότι θα κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να ενισχυθεί (μάλιστα, για να πάρουμε μια ιδέα για το πώς θα κινηθεί στις μεταγραφές, ο πρόεδρος μίλησε για μοντέλο Τουρέ), διαφώνησε με όσους μιλούν για γερασμένη ομάδα και αναφέρονται γενικώς και αορίστως σε ανάγκη «ανανέωσης» και τέλος ζήτησε από τους οργανωμένους οπαδούς να στηρίξουν την ομάδα και να τη βοηθήσουν να κάνει πράξη τους στόχους που είχαν τεθεί στην αρχή της χρονιάς.
 
Στην «απέναντι» όχθη, οι οργανωμένοι οπαδοί ζήτησαν από τον πρόεδρο να ενισχύσει την ομάδα, να πάρει δραστικά μέτρα εναντίον όσων δεν συμμερίζονται και δεν προσπαθούν να κάνουν πράξη το όραμα της ομάδας και «απαίτησαν» να στηρίξει τον Σόλιντ, αφού κατά τη γνώμη τους είναι ο μοναδικός προπονητής, που μπορεί να υλοποιήσει το ευρωπαϊκό όνειρο των ερυθρόλευκων (τώρα πως μπορεί να γίνει αυτό από τον μοναδικό προπονητή που δεν έχει καταφέρει να πάρει ούτε έναν βαθμό στο Champions League, είναι άξιο απορίας). Η συνέχεια επί της οθόνης αλλά χωρίς ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα, το καλοκαίρι ο πρόεδρος θα φέρει και πάλι κάποιους Τουρέ, θα γίνει η σχετική ανανέωση, θα μπουν τα πλάνα για την ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού και θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς (αναφέρομαι στους αθλητικογράφους σαν του λόγου μου) καλύτερα.
 
3 Ολο και συχνότερα ο σύντροφος αρχισυντάκτης μου μεταφέρει παράπονα αναγνωστών της στήλης (σίγουρα τα παραφουσκώνει) γιατί ασχολούμαι συνεχώς με τον Νικολαΐδη και την ΑΕΚ και με τον Ολυμπιακό και τον Κόκκαλη και δεν κοιτάζω τα χάλια του Παναθηναϊκού. Παλιότερα είχαμε «αντίθετα» παράπονα, ότι ασχολούμαι συνεχώς με τον Παναθηναϊκό και έχω κάνει την στήλη οπαδική, αλλά το αντιπαρέρχομαι και κάνω την αυτοκριτική μου. Καταρχάς, στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού δεν υπήρχε το προηγούμενο διάστημα κάποιο γκανιάν θέμα που θα μπορούσε να απασχολήσει τη στήλη. Δεύτερο, είναι πολύ δύσκολο να πνίξεις τον πόνο σου και να ασχοληθείς με την ομάδα σου, όταν αυτή παραπαίει και δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα. Ομως, ανεξάρτητα από τα παράπονα, στο σημερινό σημείωμα είχαμε προγραμματίσει μια αναφορά στις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό με αφορμή τις θέσεις μια σημαντικής μερίδας των οργανωμένων οπαδών της ομάδας, όπως αυτές εκφράστηκαν σε ανακοίνωση μετά το στραπάτσο από τον Εργοτέλη στο κύπελλο.
 
Αν και στις διαπιστώσεις που κάνουν για την πορεία της ομάδας μέχρι σήμερα δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κάποιος, στο συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι ενστάσεις είναι πολλές. Από την ανακοίνωση των οπαδών του Παναθηναϊκού βγαίνει το συμπέρασμα ότι την ευθύνη για την απαράδεκτη πορεία της ομάδας την έχουν πρώτα ο προπονητής και στη συνέχεια οι παίχτες και προς την κατεύθυνση αυτή είναι και οι «συμβουλές» και οι «παραινέσεις» τους. Σχεδόν στο απυρόβλητο βρίσκεται η διοίκηση της ομάδας και οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης έχουν ήδη καταλάβει το σημείο της διαφωνίας μου με την άποψη των οπαδών.
 
Είναι γνωστή η θέση της στήλης ότι για την απαξίωση του φετινού Παναθηναϊκού την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά οι Βαρδινογιάννηδες. Οι πίκρες που έχουν περάσει μέχρι σήμερα και που θα συνεχίσουν να περνούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και στο άμεσο μέλλον οφείλονται στη διοικητική ανυπαρξία (λόγω συνειδητής επιλογής και όχι λόγω ικανοτήτων) των ιδιοκτητών της ομάδας. Εχουμε γράψει παλιότερα ότι οι Βαρδινογιάννηδες έχουν επιλέξει συνειδητά τη λογική του «δεύτερου» και δεν κάνουν τίποτα για να αντιπαρατεθούν με τον Κόκκαλη. Οσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική, οτιδήποτε κάνουν οι παίχτες ή ο προπονητής είναι σε δεύτερη μοίρα και συνεπώς δεν μπορεί να ευθύνονται για την πορεία της ομάδας. Ας δούμε, όμως, λίγο περισσότερο την άποψη των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού.
 
Υπάρχουν άμεσες και σαφείς αναφορές για τον τρόπο που λειτουργεί ο προπονητής. Οι οπαδοί του την πέφτουν για τα συχνά ρεπό που δίνει στους παίχτες για να μπορεί να ταξιδεύει σχεδόν μια φορά την βδομάδα στην Ιταλία και τον απειλούν ότι αν δεν σταματήσει τα ταξίδια, θα τον στείλουν μόνιμα στο σπίτι του. Ας συμφωνήσουμε, ότι οι συχνές μετακινήσεις του Μαλεζάνι δημιουργούν πρόβλημα στην ομάδα. Το πρόβλημα όμως είναι πειθαρχίας και όχι αγωνιστικό, αφού αν λείψει μια μέρα από την προπόνηση υπάρχουν οι συνεργάτες του, οι οποίοι θα καλύψουν το κενό. Οι συχνές μετακινήσεις δίνουν στους παίχτες την άσχημη εντύπωση ότι η ομάδα είναι παιδική χαρά. Γι’ αυτό, όμως, τη μικρότερη ευθύνη την έχει ο προπονητής και τη μεγαλύτερη η διοίκηση. Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει συμφωνήσει για τις μετακινήσεις αυτές, χωρίς να είχε λάβει υπόψη της τις παρενέργειες που μπορούν να δημιουργήσουν στην ομάδα. Από τη στιγμή, συνεπώς, που κάποιος εντοπίζει το πρόβλημα θα πρέπει να βρει και την αιτία που το δημιουργεί και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Αν τα συνεχή ταξίδια του Μαλεζάνι κάνουν κακό στην ομάδα, από τη στιγμή που η διοίκηση τα εγκρίνει οι ευθύνες τη βαρύνουν αποκλειστικά.
 
Κλείνουμε το θέμα προπονητή και περνάμε στις νουθεσίες προς τους παίχτες. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, με αφορμή τον αποκλεισμό της ομάδας από το κύπελλο και το επεισόδιο που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Γκούμα και φίλους της ομάδας έξω από το Παγκρήτιο, απαιτούν από τους παίχτες πιστοποιητικό βαζελοφροσύνης. Απαιτούν από τους παίχτες να γίνουν πιο άρρωστοι Παναθηναϊκοί από αυτούς, να πονούν την ομάδα περισσότερο από αυτούς και να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν, διαφορετικά θα βρεθούν τρόποι να τους νουθετήσουν με προσωπικές συζητήσεις. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να μιλήσουμε πολύ πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Η αγωνιστική πορεία της ομάδας είναι κακή γιατί το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού είναι ποιοτικά μέτριο και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις για μια πορεία αντάξια των προσδοκιών των οπαδών του. Από τη στιγμή που η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει αποφασίσει να βάλει ψηλά τον πήχη (σε επίπεδο διακηρύξεων, γιατί σε επίπεδο πολιτικής έχει επιλέξει να είναι «δεύτερη»), αλλά να πορευτεί με μέτριους παίχτες, είναι πολύ άδικο για τους παίχτες αυτούς να τους φορτώνουμε την κύρια ευθύνη της αγωνιστικής αποτυχίας ως προς τους στόχους. Ο Δάρλας ή ο Λεοντίου ή ο Μάντζιος δεν είναι οι παιχταράδες που μπορούν να υλοποιήσουν τα ευρωπαϊκά όνειρα που έχει ανακοινώσει η διοίκηση του Παναθηναϊκού και όσοι απαιτούν από αυτούς περισσότερα από αυτά που μπορούν να δώσουν δεν βοηθούν ούτε την ομάδα τους ούτε τους εαυτούς τους. Ας έχουμε ξεκάθαρο ότι όταν μιλούμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο και για επαγγελματίες παίχτες δεν μπορούμε να λειτουργούμε με το συναίσθημα. Αλλη η λογική των Βαρδινογιάννηδων και των ποδοσφαιριστών για τον Παναθηναϊκό και άλλη των οπαδών του. Ας το καταλάβουν αυτό οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά και οι οπαδοί των άλλων ομάδων και ας σταματήσουν να συντάσσονται πίσω από τις διοικήσεις των ομάδων τους, που τους χρησιμοποιούν όχι για το καλό της ομάδας αλλά για το καλό της τσέπης τους.
 
3 Παραμένει στον πάγκο της Εθνικής ο Ρεχάγκελ και το γεγονός αυτό χαιρετίστηκε από το σύνολο του τύπου. Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας παρέμεινε στο πόστο του. Ακουγα κάποιον ραδιοφωνικό σταθμό στον όποιο ο σχολιαστής αφενός πανηγύριζε για την απόφαση του Ρεχάγκελ και αφετέρου μας παρουσίασε ένα χρονικό με την απόφαση του Γερμανού να παραμείνει στο πόστο του. Σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο συνάδελφος και τα οποία συμπίπτουν με αυτά που γράφουν οι εφημερίδες, ο Ρεχάγκελ πήρε την απόφασή του, αφού πρώτα μελέτησε κάποιες άλλες προτάσεις που είχε και τελικά «μίλησε» η καρδιά του και αποφάσισε Ελλάδα. Ψάξαμε λίγο το θέμα και προέκυψε ότι η πρόταση της ΕΠΟ ήταν πολύ καλύτερη οικονομικά από κάθε άλλη πρόταση που είχε. Αρα, αγαπητοί συνάδελφοι, στην απόφαση του Ρεχάγκελ δεν μίλησε η καρδιά αλλά η τσέπη. Επί της ουσίας τώρα, η παραμονή του Γερμανού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αφενός γιατί το υλικό που θα χρησιμοποιήσει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, είναι το ίδιο με αυτό του προηγούμενου κύκλου, που έκλεισε, και αφετέρου γιατί το έμψυχο δυναμικό που εν δυνάμει μπορεί να χρησιμοποιήσει δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση.
 
Κος Πάπιας

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

Μαυρογιαλουρισμός, ανώτατο στάδιο του νεοδημοκρατισμού!
Επόμενο άρθρο

ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

TOMI ΛI TZOOYNΣ – Oι τρεις ταφές του Mελκιάδες Eστράδα

Σχετικά Αρθρα

Γιατί τους φόβισε μια φωτογραφία από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα;

Αθλητισμός 28 Αυγ 2026, 12:10

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

Αθλητισμός 29 Ιούλ 2026, 08:46

Ενα γκολ κι ένα χαμόγελο

Αθλητισμός 28 Ιούλ 2026, 08:30

Τσακίστε τα σιωναζίδια παντού

Αθλητισμός 26 Ιούλ 2026, 09:59

Μουντιάλ: Κάτω από τα ραντάρ των κυρίαρχων μίντια

Αθλητισμός 22 Ιούλ 2026, 11:22

Γιατί η Γάζα πανηγύρισε για την Ισπανία: Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γίνεται σύμβολο αλληλεγγύης

Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία προκάλεσε πανηγυρισμούς σε ολόκληρη τη Γάζα, όπου πολλοί εξέλαβαν τη νίκη ως αντανάκλαση των ετών αλληλεγγύης της χώρας προς την Παλαιστίνη

Αθλητισμός 21 Ιούλ 2026, 10:06
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
Διεθνή

Η μακρά παράδοση βομβαρδισμών γαμήλιων γλεντιών από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους

4 Σεπ 2026, 11:38
Πολιτική

…και στο τέλος ψηφίζουν Μητσοτάκη

4 Σεπ 2026, 10:29
Παιδεία

Υπουργείο Παιδείας: Απαράλλαχτη η πολιτική των χιλιάδων κενών και της καταστολής με διαγραφές φοιτητών

4 Σεπ 2026, 07:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Σεπτέμβρη

4 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Φιέστα του υπουργείου Παιδείας: παρουσίαση του «εθνικού διαλόγου» και του «νέου Λυκείου» με τοποτηρητές ΟΟΣΑ και ΕΕ

3 Σεπ 2026, 21:29
Πολιτική

Τα securonomics του Τσίπρα ή, αλλιώς, πόσο πάει η παραμύθα;

3 Σεπ 2026, 21:23
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά του αναλφαβητισμού.

Βραζιλία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1822).

1813: Καθιερώνεται η έκφραση «θείος Σαμ» για τις ΗΠΑ από ένα λογοπαίγνιο της εφημερίδας Τρόι Ποστ (US=Uncle Sam).

1929: Ανεργοι καπνεργάτες της Θάσου φτάνουν με επεισοδιακό τρόπο στην Καβάλα και συγκρούονται με τη χωροφυλακή στο λιμάνι μαζί με αλληλέγγυους καπνεργάτες της Καβάλας.

1941: Ιδρύεται το ΕΑΜ.

1942: Επταήμερη απεργία 60.000 εργαζομένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ζητούν αύξηση μισθών και σταμάτημα των εκτελέσεων πατριωτών.

1986: Απόπειρα εκτέλεσης του Πινοσέτ από το Πατριωτικό Μέτωπο «Μανουέλ Ροδρίγες» (Χιλή).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    17Ν
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο 17Ν
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Ποιοι είμαστε
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Επικοινωνία
  • ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    ΚΟΡΑΚΙ ΣΦΥΡΑ ΤΟ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo