Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…
  • H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη
  • Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ
  • Σαν σήμερα 23 Απρίλη
  • Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους
  • Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Συνένοχη συναίνεση
Παιδεία

Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Συνένοχη συναίνεση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Μαρ 2007, 00:00

Με τον κυβερνητικό λόχο συντεταγμένο πίσω από τη Μαριέττα Γιαννάκου, ύστερα από τη σαφή εντολή που έδωσε ο ίδιος ο Καραμανλής με τη στάση του στην όλη επιχείρηση δημοσιοποίησης και κατάθεσης του νόμου πλαισίου στη Βουλή, και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ασκούν «αντιπολίτευση» του στυλ «ο νόμος δεν συνιστά μεταρρύθμιση», «είναι άτολμος», «ελλιπής», «αναποτελεσματικός», ολοκληρώθηκε η συζήτηση του νομοσχέδιου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τον νέο νόμο πλαίσιο.

Στον, με νομοθετικό περίβλημα πια, στημένο διάλογο πήραν μέρος ο Κ. Μπαγιάτης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων, ο Δ. Τσουγγαράκης Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ι. Τσάκνης Πρόεδρος της ΟΣΕΠ ΤΕΙ, Κ. Κουρουμπάς Εκπρόσωπος της Συνόδου Προέδρων των ΤΕΙ, εκπρόσωποι των «1000» πανεπιστημιακών αυτόκλητων συνομιλητών της Μαριέττας και ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ. Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Λ. Απέκης αποχώρησε, αφού κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών, ενώ το ίδιο έπραξε και ο εκπρόσωπος της νεολαίας του ΣΥΝ.

Οι δυο Πρυτάνεις λιβάνισαν δεόντως τις κυβερνητικές επιλογές, αποδεικνύοντας ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή να κληθούν στην Επιτροπή. Ο ανεκδιήγητος Μπαγιάτης (αυτός που κατά δήλωσή του έμεινε έκθαμβος από τις ρηξικέλευθες ρυθμίσεις του νόμου για την «αυτοδιοίκηση» των Πανεπιστημίων) προέβαλε «ενστάσεις» στο Νομοσχέδιο από τα δεξιά, ζητώντας να γίνουν ακόμα πιο μαύρες οι διατάξεις του. Δεν είχε ένσταση για το αν η χρηματοδότηση των ΑΕΙ θα είναι δημόσια ή ιδιωτική, ήθελε όμως να επιτραπεί η χρηματοδότηση συγκεκριμένων εδρών, όπως γίνεται στο εξωτερικό, λέγοντας «ναι» στην κατηγοριοποίηση και εντός του ίδιου του Ιδρύματος (Πανεπιστημιακός δάσκαλος να σου πετύχει!).

Στη συνέχεια, αφού αποδέχθηκε τη λογική της έρευνας της συνδεδεμένης με τις επιχειρήσεις, ζήτησε να υπάρξει κάποια πρόβλεψη για τα κακότυχα εκείνα τμήματα των ανθρωπιστικών σπουδών «τα οποία δεν είναι εύκολο να βρουν στην αγορά προγράμματα».

Η πιο χαρακτηριστική όμως αποστροφή της παρέμβασής του ήταν ότι πρότεινε να μπουν δίδακτρα στις σπουδές, παρακινούμενος από το ενδιαφέρον του για τους φτωχούς. Με παράδειγμα την υπάρχουσα κατάσταση στα μεταπτυχιακά πρότεινε «να μπουν δίδακτρα και να αποφασιστεί ότι ένα 60% ή 70% ή 80% επιστρέφει στους φοιτητές που έχουν οικονομική ανάγκη, υπό μορφή ανταποδοτικότητας».

Απροκάλυπτη ήταν η σύνταξη όλων αυτών των πανεπιστημιακών σφουγγοκωλάριων κατά των φοιτητών και υπέρ ενός Πανεπιστημίου όπου θα επικρατεί σιγή νεκροταφείου. Ούτε δυο λόγια δεν βρήκαν να ψελλίσουν για το άσυλο, ενώ βρήκαν «υπερβολική» τη ρύθμιση για τη διάρκεια της φοίτησης, ζητώντας να μειωθεί δραστικά (να γίνει ν+2 ο ανώτατος χρόνος σπουδών).

Αισχρό συντεχνιακό λόγο εξέφεραν αμφότεροι οι εκπρόσωποι των ΤΕΙ, που εξέφρασαν «την ικανοποίησή τους για το ότι συμπεριλαμβάνονται και τα ΤΕΙ σε μεγάλο βαθμό στο νομοσχέδιο», κλείνοντας επιδεικτικά τα μάτια στις κατάπτυστες διατάξεις του, που οδηγούν συνολικά το Πανεπιστήμιο στην προσαρμογή του στα δεδομένα της Μπολόνια (υποβάθμιση Πανεπιστημιακών σπουδών σε τριετούς διάρκειας μεταλυκειακής κατάρτισης), στο Πανεπιστήμιο- Επιχείρηση, όπου θα επικρατούν οι νόμοι της αγοράς, η σιγή του νεκροταφείου και η υποταγή.

Τάχθηκαν κι’ αυτοί υπέρ μιας πιο αυστηρής διάταξης για τους «αιώνιους φοιτητές» (1,5ν) και υπέρ της αξιολόγησης που θα συνδέεται με τη χρηματοδότηση. Και ξεπέρασαν τα όρια του γελοίου εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι το νομοσχέδιο «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», την οποία σχημάτισαν από «κατ’ ιδίαν συζητήσεις με πολλούς συναδέλφους» παρότι δεν είχαν ομόφωνη απόφαση της Συνόδου των Προέδρων των ΤΕΙ.

Οι εκπρόσωποι των «1000» προσπάθησαν να μπουρδουκλώσουν την κατά βάση συμφωνία τους στο νομοσχέδιο, παίζοντας για μια ακόμα φορά τη γλάστρα της Μ. Γιαννάκου.

Το βρήκαν «ασαφές και αντιφατικό» που περιέχει τον κίνδυνο να «υπονομευτούν στην πράξη ορισμένα από τα προτεινόμενα βήματα αυτοδιοίκησης» (Καλογήρου), πλην όμως ότι «είναι προς τη σωστή κατεύθυνση» (Λ. Παπαγιαννάκης). Δήλωσαν την προσήλωσή τους και την απόλυτη συμφωνία τους στις αρχές της «συνοχής και της βιώσιμης ανάπτυξης» για τα Πανεπιστήμια και βρήκαν «υπερβολικά τα μεγέθη» της ανώτατης διάρκειας σπουδών (Λ. Παπαγιαννάκης) για να δηλώσουν στη συνέχεια υποκριτικά ότι τα ανώτατα και κατώτερα (σ.σ: μήπως ο όρος «κατώτερα» αναφέρεται και στα όρια σπουδών της Μπολόνια 😉 όρια πρέπει να αφεθούν στα Τμήματα, τις Συνελεύσεις, τις Συγκλήτους να ορισθούν.

Σικέ θεωρούμε πως ήταν και το παιχνίδι μεταξύ του Α. Λιάκου (καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών), ενός εκ των «δραστηρίων» των «1000» και της υπουργού Παιδείας, για να φανεί ότι το υπουργείο ακόμα και την ύστατη στιγμή τείνει ευήκοον ους στις προτάσεις των συνομιλητών του.

Ο Α. Λιάκος πρότεινε να αποτελούν οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια μέρος του τετραετούς ακαδημαϊκού- αναπτυξιακού προγραμματισμού και η Μ. Γιαννάκου, σαν έτοιμη από καιρό, έσπευσε αμέσως να το αποδεχτεί. Η πρόταση αυτή των «1000», βεβαίως, βολεύει απόλυτα την κυβέρνηση, η οποία επιθυμεί διακαώς να μειώσει άμεσα και δραστικά τον αριθμό των εισακτέων, πλην όμως δεν μπορεί να πάρει και το πολιτικό κόστος να το ομολογήσει ανοικτά. Τώρα, λοιπόν, με την ένταξη του αριθμού των εισακτέων στις τετραετείς συμφωνίες με τα Πανεπιστήμια και τον αριθμό μειώνει κατά πολύ (αφού είναι γνωστό καιρό τώρα ότι τα Πανεπιστήμια, πιεζόμενα από τη σταθερή υποχρηματοδότηση, ζητούν το μισό σχεδόν αριθμό εισακτέων από αυτόν που ορίζει κάθε φορά το υπουργείο Παιδείας) και επίφαση δημοκρατικότητας και διαλλακτικότητας δίνει στους χειρισμούς του υπυργείου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γιαννάκου δήλωσε ότι «το Πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα περίπου το 69% των αποφοίτων του Λυκείου πηγαίνουν στα Ανώτατα Ιδρύματα ενώ ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 25,5%», ομολογώντας την αγωνία της κυβέρνησης και την πρόθεσή της να τσακίσει την ιστορικά διαμορφωμένη τάση της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας για πανεπιστημιακή μόρφωση.

Με τη διαπίστωσή της αυτή έσπευσε να συμφωνήσει και ο Απόστολος Κακλαμάνης του ΠΑΣΟΚ.

Η Μαριέττα απέρριψε με φθηνή επιχειρηματολογία τις ενστάσεις των «1000» (τις έκαναν για τα μάτια, για να μη φαίνεται ότι ταυτίζονται με ό,τι πιο χυδαίο υπάρχει μέσα στο πανεπιστημιακό κατεστημένο) για επαναφορά στο άρθρο 1 του Νομοσχεδίου της «πολιτικής συνείδησης» στην αποστολή των ΑΕΙ.

Το ίδιο έκανε και για το Πανεπιστημιακό άσυλο. Αμετακίνητη έμεινε και στη διατύπωση που καταργεί την υποχρέωση του κράτους να παρέχει την ανώτατη εκπαίδευση (άρθρο 1), καθώς επίσης και σ’ αυτές που αφορούν στους «αιώνιους φοιτητές», τα προαπαιτούμενα μαθήματα, τις ρυθμίσεις ενάντια στις καταλήψεις και τις μακροχρόνιες απεργίες κ.λπ.

Κοντολογίς άφησε ανέγγιχτα όλα τα αγκωνάρια του νομοσχέδιου.

Από τη μεριά του το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να φανεί ότι διαφωνεί συμφωνώντας.

Συμφώνησε, στην ουσία, με την αξιολόγηση των Ιδρυμάτων, με τον τετραετή προγραμματισμό, τον μάνατζερ και προσπάθησε να υποβαθμίσει σκόπιμα το ζήτημα του ασύλου και των «αιωνίων φοιτητών». Προσπαθούσε, ματαίως, να πιαστεί από τις εξαγγελίες του αρχηγούλη του για την Παιδεία, τις οποίες- με ειρωνική διάθεση- επιδοκίμασαν τα κυβερνητικά στελέχη, αφού μοιάζουν σα δυο σταγόνες νερό με αυτές τις ΝΔ. Εκανε δε κριτική στην κυβέρνηση που δεν εφάρμοσε ως τώρα τους αντιδραστικούς αντιεκπαιδευτικούς νόμους που ψήφισε, όπως αυτόν για τη «Διασφάλιση της Ποιότητας» (αξιολόγηση), για τη Διά Βίου Μάθηση και για το Διεθνές Πανεπιστήμιο.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Προαναγγέλλουν το σάλπισμα της υποχώρησης
Επόμενο άρθρο

Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Παιδεία στο ίδιο μήκος κύματος

Σχετικά Αρθρα

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

Εργατικά 22 Απρ 2026, 12:04

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

Εργατικά 21 Απρ 2026, 18:27

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

Καταστολή 17 Απρ 2026, 10:47

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

Εργατικά 17 Απρ 2026, 07:49

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

Παιδεία 7 Απρ 2026, 18:30

ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα

Για να διαρρήξουν το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών

Παιδεία 5 Απρ 2026, 19:15
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Χεζμπολά: Οι σκοπευτές μας είναι έμπειροι, οι γροθιές μας πολλές και οι πύραυλοί μας ακόμα περισσότεροι…

Αθλιοι ελιγμοί της ξενόδουλης κυβέρνησης της Βηρυτού

23 Απρ 2026, 15:06
Πολιτική

H Koβέσι πέρασε πριονοκορδέλα Μητσοτάκη-Φλωρίδη

23 Απρ 2026, 14:28
Διεθνή

Λίβανος: Oι σιωναζιστές δολοφόνησαν εν ψυχρώ τη συνάδελφο Αμάλ Χαλίλ

23 Απρ 2026, 10:23
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

23 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οι σιωναζιστές σκοτώνουν αμάχους και στοχεύουν δημοσιογράφους και οι ξενόδουλοι αστοί της Βηρυτού ετοιμάζονται να μπουν σε απευθείας συνομιλίες μαζί τους

22 Απρ 2026, 22:54
Πολιτική

Τα ψέματα και οι επιθέσεις στο μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αποκαλύπτουν τον πανικό του Μητσοτάκη, των υπουργών και των βουλευτών του

22 Απρ 2026, 20:50
Πολιτική

Ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού: Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε τη μακαρίτισσα την παπάρα του Μητσοτάκη

22 Απρ 2026, 14:37
Διεθνή

Ο Γιάχια Σινουάρ «επιλέγει»… υποψήφιους στο Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ

22 Απρ 2026, 12:58
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: Την έθεσαν σε δυνητική αργία για συνδικαλιστική δράση αλλά δεν τολμούν να το ομολογήσουν

22 Απρ 2026, 12:04
Αγροτικά

Δημήτριος Μελάς, «γαλάζιος» πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ: Οποια πέτρα του σκανδάλου κι αν σηκώσεις, από κάτω θα τον βρεις

Σκάνδαλο «Βοοτρόφοι Τρικάλων» με επικεφαλής τον Μαγειρία - Πώς ο Μελάς και η βουλευτίνα Παπακώστα «βόλεψαν» βοοτρόφο ονόματι Μπαλάφας

22 Απρ 2026, 11:47
Πολιτισμός

Τα πιο «in» ψαράδικα στον κόσμο

22 Απρ 2026, 10:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Απρίλη

22 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χεζμπολά: Απάντηση στα ίσα σε κάθε σιωναζιστική πρόκληση

21 Απρ 2026, 22:06
Διεθνή

Επί της ουσίας τζούφιος ο αμερικάνικος ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών

21 Απρ 2026, 20:56
Εργατικά

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την τρομοκρατία απέναντι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς

Μαζί με την Χρύσα Χοτζόγλου οδηγούν σε δυνητική αργία και τον Δημήτρη Χαρτζουλάκη

21 Απρ 2026, 18:27
Διεθνή

Βρετανικά πανεπιστήμια πλήρωναν ρουφιανο-εταιρία να παρακολουθεί φιλο-παλαιστίνιους και παλαιστίνιους φοιτητές και ακαδημαϊκούς

Αποκαλυπτική έρευνα του Al Jazeera English

21 Απρ 2026, 10:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Απρίλη

21 Απρ 2026, 00:01
Καταστολή

Ο Εβρος των επαναπροωθήσεων, των μασκοφόρων και της κρατικής βαρβαρότητας

20 Απρ 2026, 19:17
Διεθνή

Γάζα: Κρίσιμος ο αγώνας ενάντια στους ρουφιάνους των δωσιλογικών συμμοριών

20 Απρ 2026, 14:44
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Απρίλη

Ημέρα βιβλίου.

Ημέρα μνήμης εβραϊκού ολοκαυτώματος.

Ημέρα αγγλικής γλώσσας.

Τουρκία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1920), ημέρα του παιδιού.

Γερμανία: Ημέρα μπύρας.

Αγγλία, Ισπανία: Εθνική γιορτή.

1971: Ενα εκατομμύριο Αμερικανοί διαδηλώνουν ζητώντας να τελειώσει “ο βρώμικος πόλεμος” στο Βιετνάμ.

1972: Δύο βόμβες σε Πειραιά και Γλυφάδα.

1998: Πεθαίνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

2010: Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    17Ν
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Εφετείο 17Ν
  • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    ΕΛΑ
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Ποιοι είμαστε
  • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Επικοινωνία
  • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Όροι χρήσης
  • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Ποιοι είμαστε
  • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Επικοινωνία
  • Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo