Σε υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού του, σε απάντηση στην παραβίαση της εκεχειρίας από τον «ισραηλινό» εχθρό, στην επιθετικότητα κατά αμάχων και στην καταστροφή των σπιτιών και των χωριών τους στο νότιο Λίβανο, και με βάση το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή και απόκρουσής της, η Ισλαμική Αντίσταση εξέδωσε την Τετάρτη 22/04/2026 τέσσερις στρατιωτικές ανακοινώσεις, ως εξής:
1- Στις 11:00, σε απάντηση στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα κατά χωριών στο νότιο Λίβανο με πυρά πυροβολικού, μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν τη νεοσύστατη θέση πυροβολικού του στρατού του «ισραηλινού» εχθρού στην πόλη Αλ-Μπαϊάντα με επιθετικό drone. Παρατηρήθηκαν φωτιές να καίνε σε έναν από τους θαλάμους διεύθυνσης πυρός.
2- Στις 18:00, σε απάντηση στη στόχευση αυτοκινήτου στην πόλη Αλ-Τάιρι με επιδρομή εχθρικού drone, μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν όχημα διοίκησης τύπου Hummer που ανήκει στον στρατό του «ισραηλινού» εχθρού στην πόλη Αλ-Καντάρα με επιθετικό drone και πέτυχαν άμεσο πλήγμα.
3- Στις 18:00, σε απάντηση στη στόχευση της πόλης Γιαχμάρ Αλ-Σακίφ με επιδρομή drone, μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στόχευσαν συγκέντρωση στρατιωτών του στρατού του «ισραηλινού» εχθρού στην πόλη Αλ-Καντάρα με επιθετικό drone.
4- Στις 18:00, σε απάντηση στην παραβίαση του λιβανικού εναέριου χώρου, μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης κατέρριψαν 4 μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης του στρατού του «ισραηλινού» εχθρού στην πόλη Αλ-Μανσούρι.
Η Ισλαμική Αντίσταση δηλώνει τη δέσμευσή της να υπερασπιστεί τη γη και τον λαό της, ιδίως καθώς ο «ισραηλινός» εχθρός έχει υπερβεί κάθε όριο με την εγκληματικότητά του, και ότι αυτό αποτελεί το ελάχιστο καθήκον για τον περιορισμό του και την αποτροπή συνέχισης των επικίνδυνων στόχων του εναντίον του Λιβάνου ως κράτους, λαού και Αντίστασης.
Δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από επιχείρηση πλήγματος σιωναζιστικού τανκ Merkava, που έγινε στις 6 Απρίλη. Δείτε με πόσο έξυπνο τρόπο ο μαχητής χειριστής του drone ψάχνει το στόχο, τον βρίσκει και καρφώνει πάνω του το φορτωμένο με εκρηκτική ύλη αεροπλανάκι.