Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Μάρτη
  • Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 7 Μάρτη
  • Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης
  • «Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Σεπ 2007, 00:00
♦ Ψευταράδες

Δήλωσε ο Γ. Αλογοσκούφης: «Οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχουν ήδη ξεκινήσει μία πρώτη αποτύπωση, από την οποία διαπιστώνεται ότι οι επιπτώσεις στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας είναι ελεγχόμενες και περιορισμένες. Παρά τα προβλήματα στους δοκιμαζόμενους νομούς, τα οποία είναι μεγάλα, η παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας δεν έχει επηρεασθεί σημαντικά, η αναπτυξιακή της δυναμική παραμένει ισχυρή, όπως και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Ελεγχόμενες και περιορισμένες φαίνονται και οι επιπτώσεις στον Προϋπολογισμό. Οι ενδείξεις που υπάρχουν δεν οδηγούν σε υπέρβαση του ελλείμματος από το όριο του 3% του ΑΕΠ. Η βελτίωση που έχουμε επιτύχει στα δημόσια οικονομικά δεν διακυβεύεται».
 
Αυτή τη δήλωση πρέπει να την κρατήσουμε στα υπόψη για μετά τις εκλογές (στην περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση η ΝΔ). Πρόκειται για μια προδήλως ψεύτικη δήλωση. Ακόμα και ο ανίδεος περί τα οικονομικά μπορεί να καταλάβει ότι ακόμα και τα ψευτομέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση θα κοστίσουν σημαντικά στον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται υπό τη συνεχή επιτήρηση των Βρυξελλών. Αρα, τα πρόσθετα φορομπηχτικά μέτρα θα έρθουν οπωσδήποτε.

 

♦ Επί της ουσίας

Αφήνοντας στην άκρη τον ανούσιο πολιτικάντικο καυγά περί την αρμοδιότητα ή μη του Αρείου Πάγου να αναγορεύσει υποψήφια την κ. Φωτεινή Γεννημματά και τις σκοπιμότητες που υπαγόρευσαν στο ΠΑΣΟΚ να την τοποθετήσει στην πρώτη (και άκρως συμβολική για το πολιτικό σύστημα) θέση του ψηφοδέλτιου Επικρατείας, ας πάμε στην ουσία. Τι ακριβώς επιβράβευσε ο Γιωργάκης μ’ αυτή την υποψηφιότητα; Το τεράστιο έργο της Φώφης στην υπερνομαρχία; Απ’ όσο μπορούμε να θυμηθούμε, η Φώφη στη στερημένη από αρμοδιότητες υπερνομαρχία (γι’ αυτό, άλλωστε, ούτε ο Σγουρός ούτε ο Μίχας θέλουν να αναλάβουν τη χηρεύσασα θέση) το μόνο που έχει να επιδείξει είναι το τσατσιλίκι υπέρ του μεγαλοκαταπατητή του Πεδίου του Αρεως Μίνωα Κυριακού. Αυτό, λοιπόν, επιβράβευσε ο Γιωργάκης. Ενα χαμογελαστό τίποτα, με δουλική συμπεριφορά έναντι ενός μεγαλοκαπιταλιστή και μεγαλοκαναλάρχη. Συμπεριφορά που την αισθάνθηκαν καλά στα κεφάλια και τις πλάτες τους οι περίοικοι, όταν πήγαν εκεί να φυτέψουν μερικά δεντράκια. Οπως βλέπετε, η επιλογή του χαμογελαστού τίποτα είναι και… φλογερά επίκαιρη.

 

♦ Προεκλογικά

Χρόνια τώρα ο Γ. Σουφλιάς φιλοτεχνεί για τον εαυτό του το πορτρέτο του σοβαρού, έντιμου και υπεύθυνου πολιτικού και αβαντάρεται από τα αστικά ΜΜΕ. Γι’ αυτό και ο Καραμανλής τον τοποθέτησε επικεφαλής στα έργα της Πάρνηθας και του έχει δώσει ειδικό ρόλο στην προεκλογική περίοδο. Βγήκε, λοιπόν, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας ο Σουφλιάς και δήλωσε ότι θα γκρεμίζονται με συνοπτικές διαδικασίες αυθαίρετα που θα κατασκευαστούν στις καμένες περιοχές και μάλιστα χωρίς το δικαίωμα του ιδιοκτήτη να προσφύγει σε διαδικασίες αναστολής. Η σχετική ρύθμιση -είπε- θα περιληφθεί με τη μορφή τροπολογίας στο πρώτο νομοσχέδιο της νέας Βουλής. Ομως, μετά τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα, στην Αχαΐα, στην Κορινθία και στο Πήλιο και λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εκλογές, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κύρωσε με νόμο μια σύμβαση κατασκευής αυτοκινητόδρομου και κατέθεσε στη Βουλή άλλη μία που δεν πρόλαβε να ψηφιστεί. Ούτε στη μία περίπτωση ούτε στην άλλη έφερε τη συγκεκριμένη τροπολογία, μολονότι την έχει εξαγγείλει κάμποσες φορές. Γιατί άραγε μένει μόνο στα λόγια;

 

♦ Ντετέκτιβ

Σε ντετέκτιβ προσπαθεί η κυβέρνηση να μετατρέψει τους τραπεζοϋπάλληλους, προκειμένου να εξυπηρετήσει την ψηφοθηρική πολιτική της στα καμένα. Ιδού τι δήλωσε ο Αλογοσκούφης στις 30.8.07: «Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εάν οι υπάλληλοι των τραπεζών έχουν αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των στοιχείων που δηλώνονται, μπορούν να απαιτούν πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία για τον τόπο κατοικίας των αιτούντων τα οικονομικά βοηθήματα, όπως λογαριασμούς Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ). Επίσης, μπορούν να κρατούν για διασταύρωση τις υπογεγραμμένες αιτήσεις – υπεύθυνες δηλώσεις έως και τρεις ημέρες. Εάν τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί είναι ειλικρινή, θα καταβάλλεται μετά από τριήμερο το προνοιακό βοήθημα των 3.000 ευρώ ή το βοήθημα των 10.000 ευρώ. Εάν η δήλωση είναι ψευδής, θα ενεργοποιούνται αμέσως οι συνέπειες του νόμου με βάση και την αυτόφωρη διαδικασία».
 
Δηλαδή, οι τραπεζοϋπάλληλοι καλούνται να πραγματοποιούν αστυνομικού τύπου έρευνα για κάθε άνθρωπο που βρίσκεται μπροστά τους και τους δίνει μια αίτηση. Με τι κριτήρια θα κάνουν την έρευνα; Αν πρόκειται για μια προδήλως πλαστή ταυτότητα, για παράδειγμα, δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσουν. Ομως, αυτό ισχύει παγίως στις τραπεζικές συναλλαγές. Αρα, κάτι άλλο τους ζητούν τώρα. Τι είναι αυτό το κάτι άλλο; Καμιά εξήγηση δεν δίνεται. Και τι θα γίνει αν ένας τραπεζοϋπάλληλος πληρώσει κανονικά κάποιον που δεν δικαιούται το βοήθημα; Θα βρεθεί κατηγορούμενος;

 

♦ Φαρισαϊσμός

«Αυτό καθιστά επιτακτική την ανάγκη να τιμωρηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή για την ανικανότητα που επέδειξε, αλλά και τις πολιτικές επιλογές που έκανε στην υπόθεση των πυρκαγιών. Θα είχε ολέθριες συνέπειες για τη λειτουργία των εξισορροπητικών μηχανισμών της δημοκρατίας το ενδεχόμενο να μην καταβάλει η ΝΔ το πολιτικό κόστος που αναλογεί στις ευθύνες που έχει για τα πεπραγμένα της και στον τομέα των πυρκαγιών, όπως φυσικά και για το σύνολο της διακυβέρνησής της κατά τα τριάμισι χρόνια που ασκεί εξουσία… Τα κόμματα εξουσίας ένα και μόνο ένα πράγμα αντιλαμβάνονται ως τιμωρία: μόνο ό,τι θίγει την εξουσία τους! Μόνο ο περιορισμός ή η αφαίρεση της εξουσίας από ένα κυβερνητικό κόμμα είναι ικανός παράγοντας για να το πονέσει βαθιά, να το προβληματίσει και ίσως να το συνετίσει και να το οδηγήσει σε αναθεώρηση πλευρών της πολιτικής του… Κατά ευτυχή συγκυρία, όπως τελικά ήρθαν τα πράγματα, σε δύο εβδομάδες έχουμε εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει άμεση δυνατότητα αντίδρασης τόσο των πολιτών όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Οι πολίτες έχουν το όπλο της ψήφου τους. Τα κόμματα έχουν το όπλο της ελκτικής δύναμης της πολιτικής τους. Σε δεκαπέντε μέρες λοιπόν θα κριθεί αν ο ελληνικός λαός επιθυμεί να υψώσει φραγμό σε αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, αν είναι πραγματικά οργισμένος με την καταστροφή και την τραγωδία ή αν όλο αυτό ήταν τελικά κυρίως ένα δυσάρεστο τηλεοπτικό σόου, το οποίο ευτυχώς τελείωσε, και τίποτα παραπάνω. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούνται επίσης να αποδείξουν αν είναι σε θέση να εκφράσουν την οργή του πληθυσμού και να τη μετουσιώσουν σε πολιτική. Μια πολιτική τόσο ελκτική, ώστε να αφαιρεθεί η κυβερνητική εξουσία από τη Δεξιά. Μέσα στο πλαίσιο αυτό δύο δρόμοι υπάρχουν για να υπάρξει τιμωρία της ΝΔ: είτε να πέσει το ποσοστό της κάτω από το 41,5%, οπότε στις δεδομένες συνθήκες δεν μπορεί να πιάσει 151 βουλευτές, είτε το ΠΑΣΟΚ να κινηθεί τόσο αποφασιστικά και πειστικά, ώστε να ξεπεράσει τη ΝΔ έστω και με μία ψήφο. Οι πολίτες οφείλουν να μην απέχουν και να μην ψηφίσουν άκυρο ή λευκό, αν επιθυμούν την τιμωρία της ΝΔ, δίνοντας την ψήφο τους στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Τι ψήφους θα πάρει το καθένα είναι πλέον αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής δουλειάς στους ψηφοφόρους».
 
Ποιος έγραψε τα παραπάνω; Για να μην κουράζεστε αραδιάζοντας ονόματα πασόκων και κρυφοπασόκων δημοσιογράφων ή πολιτικών, σας λέμε ότι τα έγραψε ο κ. Γιώργος Δελαστίκ στο «Εθνος» (3.9.07). Ο ίδιος, από τις στήλες άλλης εφημερίδας και από τα ψηφοδέλτια του ΜΕΡΑ ζητά ψήφο για την ενίσχυση των ριζοσπαστικών και επαναστατικών κοινωνικών αγώνων. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τέτοιο φαρισαϊσμό δεν τον περιμέναμε.

 

♦ Κι η κοπριά στα λάχανα…

Δε μπορούσε να μη καταθέσει κι αυτός τον οβολό του για την εκλογική νίκη της «δεξιάς του Κυρίου». Από το Μαϊάμι ο Χρυσόδουλος μας μήνυσε ότι οι πυρκαγιές, «πείθουν κάθε λογικό άνθρωπο ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό το περιστατικό, αλλά ότι εντάσσεται μέσα σ’ ένα ευρύτερο σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας μας ίσως κι εν όψει των εκλογών που έρχονται ύστερα από λίγες ημέρες».

 

♦ Απορία ψάλτου βηξ…

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στον Περισσό, που τους κατηγορεί ότι ετοιμάζονται να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι είναι το ΚΚΕ που έχει κάνει κυβερνητικές συνεργασίες και με τους δυο πυλώνες του δικομματισμού (θύμισαν τις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα). «Στην πολιτική, όπως και στη ζωή, δε θα πρέπει να μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου», είπαν με νόημα οι Γ. Μπανιάς και ο Δ. Στρατούλης.
 
Κι εκεί που θα περίμενε κανείς μια οργισμένη απάντηση από στελέχη του Περισσού, είχαμε μόνο ένα σεμνό παραπολιτικό σχόλιο από το «Ριζοσπάστη», υπό τον τίτλο «Ατύχησαν…». Στο σχόλιο υπενθυμιζόταν το αυτονόητο (ότι στις περιπτώσεις που αναφέρθηκαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «συμμετείχε ο ενιαίος Συνασπισμός» και ότι κάποια στελέχη του ΣΥΝ, όπως οι Δραγασάκης και Κουβέλης είχαν και υπουργικές θέσεις) και σημειωνόταν, ότι εκείνες οι συμμετοχές του σε αστικές κυβερνήσεις «ήταν άλλο πράγμα απ’ αυτό που σήμερα νοείται ως κυβερνητική συνεργασία»!
 
Γιατί δεν το προχωράτε λίγο, ρε παιδιά; Γιατί δεν μας εξηγείται τι είδους κυβερνητισμός ήταν εκείνος (να σας θυμίσουμε μήπως ότι υπουργός του ΣΥΝ εκστράτευε κατά απεργών;) και πότε ακριβώς επιτρέπεται η συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΕπιλέγοντας διαχειριστές
Επόμενο άρθρο Πολιτικά αδιέξοδα και κατάντια

Σχετικά Αρθρα

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

Κόντρες 5 Μαρ 2026, 19:22

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

Κόντρες 4 Μαρ 2026, 21:52

Sumud

Κόντρες 27 Φεβ 2026, 14:48

Παπασταύρεια κουτοπονηριά

Κόντρες 26 Φεβ 2026, 20:44

Αχός βαρύς ακούγεται από τα πληκτρολόγια / ο Νίκος ρίχνει μ’ έναν γκρα κι ο Παύλος με μπαζούκα

Κόντρες 25 Φεβ 2026, 21:34

O Μr Bean είναι πονηρός

Κόντρες 24 Φεβ 2026, 14:39
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

8 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Τάφος για τους σιωναζιστές κομάντο η Κοιλάδα Μπεκάα

Εκαναν απόβαση από αέρος και έπεσαν σε ενέδρα των μαχητών της Αντίστασης

7 Μαρ 2026, 09:37
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

7 Μαρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Μάρτη

7 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οχτώ σιωναζιστές στρατιώτες εξουδετερώθηκαν με ένα χτύπημα της Λιβανέζικης Αντίστασης

6 Μαρ 2026, 19:40
Διεθνή

«Ποιος σου έδωσε την άδεια;» — Μήπως ο Κόλπος αρχίζει επιτέλους να αμφισβητεί τον αμερικανοϊσραηλινό πόλεμο εναντίον του Ιράν;

Δημόσια επίπληξη εμιρατινού δισεκατομμυριούχου προς τον Τραμπ

6 Μαρ 2026, 14:45
Διεθνή

Ισραηλινο-βρετανός ιστορικός: Το Ισραήλ αποτελεί υπαρξιακή απειλή για το Ιράν και όχι το αντίθετο

6 Μαρ 2026, 14:01
Πολιτική

8 Μάρτη: Η γυναικεία χειραφέτηση φυσικό μέτρο της γενικής χειραφέτησης

Η απελευθέρωση της γυναίκας θα είναι κομμουνιστική ή δε θα υπάρξει

6 Μαρ 2026, 13:10
Παιδεία

Σε συνέχειες η απάτη της πανεπιστημιοποίησης των κολλεγίων

6 Μαρ 2026, 12:28
Διεθνή

Ιράν: Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές και τους σιωναζιστές

6 Μαρ 2026, 10:54
Διεθνή

Σοκ στο σιωνιστικό όχλο: Η Χεζμπολά πλήττει με αμείωτη ένταση στρατιωτικές βάσεις μέσα στη σιωνιστική οντότητα

Πέρα από την καθήλωση του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο

6 Μαρ 2026, 09:49
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Σήμερα, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

6 Μαρ 2026, 05:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Μάρτη

6 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση τα ελαφρυντικά που ζήτησε ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος

Τη Δευτέρα η πρόταση της εισαγγελέα επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν οι νεοναζιστές εγκληματίες

5 Μαρ 2026, 21:05
Κόντρες

Εχει χάσει το μέτρημα ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας

5 Μαρ 2026, 19:22
Διεθνή

Influencers που στρατολογήθηκαν για να διαδώσουν προπαγάνδα υπέρ του Ισραήλ μηνύουν τώρα το κράτος λόγω μη πληρωμής

5 Μαρ 2026, 17:18
Διεθνή

Εσπασαν το χέρι βετεράνου πεζοναύτη που φώναζε μέσα στο Κογκρέσο: «Δε θα πεθάνουμε για το Ισραήλ»!

5 Μαρ 2026, 13:04
Διεθνή

Χεζμπολά: Θέλατε πόλεμο; Τον έχετε!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις στον νότιο Λίβανο και οι βομβαρδισμοί βαθιά μέσα στη σιωνιστική οντότητα

5 Μαρ 2026, 11:44
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Μάρτη

Ημέρα γυναίκας.

1910: Καθιέρωση ημέρας της γυναίκας στη β’ διεθνή συνδιάσκεψη σοσιαλιστριών (Κλάρα Τσέτκιν – Γερμανία).

1913: Ο διάδοχος Κωνσταντίνος ορκίζεται βασιλιάς της Ελλάδας μετά τη δολοφονία του πατέρα του Γεωργίου Α’.

1921: Εκτελείται ο ισπανός πρωθυπουργός Εδουάρδο Ντάτο κατά την αποχώρησή του από το κοινοβούλιο.

1965: 3.500 στρατιώτες των ΗΠΑ καταφτάνουν στο Βιετνάμ, έναρξη πολέμου.

1968: Φοιτητική εξέγερση στην Πολωνία με αίτημα το δικαίωμα ελευθερίας, συμπαρασύρει και τους εργάτες, 1.208 συλλήψεις (οι 367 φοιτητές).

1970: Αποτυχημένη δολοφονική απόπειρα κατά του κύπριου προέδρου αρχιεπισκόπου Μακάριου.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo