Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!
  • Ο Αγώνας του Αιώνα
  • Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;
  • Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε
  • Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;
  • Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Zoom»Γιατί βλάπτει η ζύμωση για τα αδιέξοδα του καπιταλισμού;
Zoom

Γιατί βλάπτει η ζύμωση για τα αδιέξοδα του καπιταλισμού;

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Ιαν 2009, 00:00

Στο «ΠΡΙΝ» της Κυριακής, 18 του Γενάρη, δημοσιεύτηκε άρθρο των Τίνας Ζορμπαλά και Γιώργου Οικονομάκη, που κάνει κριτική –και σωστά– αφενός στην εφετζίδικη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «ελεύθερη πρόσβαση», η οποία, στην ουσία, υποκρύπτει και πάλι τις εξετάσεις, που απλά μετατοπίζονται στο τέλος του προπαρασκευαστικού έτους, και τις σφιχτές διαδικασίες σε όλη τη διάρκεια του Λυκείου, ενώ ανοίγει το δρόμο και στη Μπολόνια, και αφετέρου στην άκρως νεοφιλελεύθερη πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Οι συντάκτες του άρθρου καταλήγουν στη διατύπωση της δικής τους πρότασης, για «μαζική πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με εξετάσεις, που είναι απλώς κατατακτήριες» (;), ως καταληκτικό συμπέρασμα μιας κριτικής που κάνουν στην αντικαπιταλιστική-επαναστατική αριστερά, η οποία έχει «πέσει λίγο ως πολύ στην παγίδα της ελεύθερης πρόσβασης». Το σκεπτικό των συντακτών είναι το εξής: Ζούμε στον καπιταλισμό, η ταξική λειτουργία της εκπαίδευσης είναι δεδομένη, ο ρόλος της ως ιδεολογικού μηχανισμού του κράτους δεδομένος, πραγματική ελεύθερη πρόσβαση σημαίνει κατάργηση της ιεραρχίας-επιλογής, ο διαχωρισμός πνευματικής-χειρωνακτικής εργασίας, επιστήμης-πείρας και η ιεραρχία-επιλογή, που συμπυκνώνει το πανεπιστήμιο, είναι θεμελιώδεις καπιταλιστικοί διαχωρισμοί-λειτουργίες, που καταργούνται μόνο υπό όρους ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος και στην πορεία προς την κομμουνιστική απελευθέρωση. Συνεπώς, όσοι σήμερα προπαγανδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση, καλλιεργούν ρεφορμιστικές αυταπάτες για τις δυνατότητες που δίνει ο καπιταλισμός και άρα πρέπει να καταλήξουμε σε μια «αμυντική» πρόταση, που θα κινείται στη λογική του «μη χείρον βέλτιστον».

Θα συμφωνήσουμε με τους συντάκτες του άρθρου σε όλα όσα αναφέρουν για το ρόλο της εκπαίδευσης στον καπιταλισμό. Θα συμφωνήσουμε και στο γεγονός ότι η ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς αξιολογικές κρίσεις και εξετάσεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες -αίτημα που στηρίζουμε εμείς-, ισοδυναμεί στην ουσία με ανατροπή του καπιταλισμού. Ομως, γιατί αυτό πρέπει να τρομάζει τους επαναστάτες; Και ποιο είναι τελικά το κριτήριο προώθησης ενός αιτήματος; Δεν είναι η σταθερή τοποθέτησή μας απ’ την σκοπιά των συμφερόντων της εργατικής τάξης, δεν είναι το κριτήριο προώθησης και όχι πισωγυρίσματος της ταξικής πάλης που διεξάγει το προλεταριάτο ακόμη και για τα ζητήματα της μόρφωσης, δεν είναι η ενατένισή του στην προοπτική μιας άλλης κοινωνίας με κέντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ανάγκες του, δεν είναι η «διαπαιδαγώγηση» του προλεταριάτου στην αποδοχή αιτημάτων, που σε βγάζουν έξω από τα όρια του συστήματος; Αποδεικνύοντας με επιχειρήματα, ότι το σχολείο στον καπιταλισμό έχει στόχο το στένεμα της γνώσης και την υποταγή της προσωπικότητας και ότι οι εξετάσεις είναι σώμα ξένο και επένθετο στην εκπαιδευτική διαδικασία, που στόχο έχουν να βάλουν ισχυρούς ταξικούς φραγ-    μούς στα παιδιά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να σπουδάσουν, ξεβρακώνουμε την αστική τάξη που υποστηρίζει ότι χωρίς εξετάσεις δεν γίνεται τίποτε και ότι μόνον έτσι προωθείται η «αξιοκρατία» (αυτό το μαρτυρούν ακόμα και μελέτες αστών πανεπιστημιακών ερευνητών) και καλούμε το προλεταριάτο και τη νεολαία να παλέψουν για την κατάργηση όλων των εξετάσεων που στήνουν την ελεύθερη πρόσβαση στο πανεπιστήμιο στο απόσπασμα. Μπαίνοντας σ’ αυτό τον αγώνα δυνατά, η εργατική τάξη, η νεολαία συνειδητοποιούν τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος και πλέον με την ίδια τους την πείρα πείθονται για την αναγκαιότητα του αγώνα για την ανατροπή του. Ποιο είναι, λοιπόν, το πρόβλημα για τους συντάκτες του άρθρου, ακόμα και αν οι οραματιστές της ανατροπής του καπιταλισμού δεν το φωνάξουν αυτό από τα πριν με «ντουντούκα»; Συνεπώς, προωθεί αυτό το αίτημα, αυτός ο αγώνας την ταξική πάλη ή την υπονομεύει;

Κατηγορούν οι συντάκτες του άρθρου τους υποστηρικτές της ελεύθερης πρόσβασης για ρεφορμισμό, όμως οι ίδιοι πέφτουν τελικά σ’ αυτή την παγίδα, αποδεχόμενοι μια «λύση» που χωρά στο πλαίσιο του συστήματος, την οποία φροντίζουν να κάνουν κάπως πιο «ελαφριά» και «ανώδυνη». Τελικά, από αυτό έχει ανάγκη σήμερα η εργατική τάξη και η νεολαία της; Αυτά «περιμένει» να ακού-σει από τους επαναστάτες; Αυτά είναι πρόθυμοι να της τα πουν όλοι οι υπόλοιποι που θεωρούν ότι ο καπιταλισμός είναι σύστημα αιώνιο, εντός του οποίου έχουν επιλέξει συνειδητά να κινούνται. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Παπαρήγα είπε στη βουλή ότι ο Περισσός «ταλαντεύτηκε ανάμεσα στην ελεύθερη πρόσβαση, αφού είναι κατά των ταξικών φραγμών και στις εξετάσεις», για να καταλήξει στις εξετάσεις σε λίγα μαθήματα, αφού «το παιχνίδι για τη νεολαία (μέσα στον καπιταλισμό) είναι χαμένο» και δεν έχει νόημα «να το δει κανείς ναι ή όχι στις εξετάσεις». Δηλαδή, ας αποδεχτούμε μια «ρεαλιστική» πρόταση, αφού έχουμε παραιτηθεί από κάθε αγώνα για την ανατροπή του συστήματος.

Δεν θέλουμε να καταλογίσουμε τέτοιες προθέσεις στους συντάκτες του άρθρου, όμως η σύγκριση με τον Περισσό είναι αναπόφευκτη, αφού το «δια ταύτα» είναι λίγο-πολύ το ίδιο, ανεξάρτητα από τις προθέσεις.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚόντρες
Επόμενο άρθρο ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

Σχετικά Αρθρα

Οχι άλλα κροκοδείλια δάκρυα – Τις γροθιές τους να δείξουν οι πλημμυροπαθείς

Zoom 12 Σεπ 2023, 14:40

Ο λαός πρόβατα κι ο Τσίπρας τσοπάνης!

Zoom 4 Οκτ 2022, 11:17

Στόχος τους η κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη μετατροπή της σε ατομική αποταμίευση

Zoom 9 Ιούλ 2022, 09:04

EastMed: Οσα δε φτάνει η αλεπού…

Zoom 15 Ιαν 2022, 00:02

Κοινωνικός εκφασισμός

Zoom 30 Οκτ 2021, 00:03

Κρείττον του λαλείν το σιγάν…

Zoom 14 Αυγ 2021, 10:23
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Να παρέμβει το Αγιο Πνεύμα

3 Ιούν 2026, 19:01
Πολιτισμός

Γκλάμουρ γάμος σε αρχαιολογικό χώρο (!) με άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μια τέτοια διαχείριση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς μεθοδεύει και οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού. Το brandname “hellenic heritage”, που λανσάρει ο ΟΔΑΠ..

3 Ιούν 2026, 13:53
Πολιτική

Εμπρός ΕΛΑΣ για τη μαρμίτα: Kαι οι μυστικές υπηρεσίες με τον Αλέξη

Από την ΕΛΑΣ της μπατσαρίας στην ΕΛΑΣ του Τσίπρα

3 Ιούν 2026, 13:44
Διεθνή

«Συνεχίζουν να βελτιώνονται»: Οι επιθέσεις drones της Χεζμπολά προκαλούν πανικό στο σιωναζιστικό στρατό

3 Ιούν 2026, 09:31
Διεθνή

«Βουτηγμένο μέχρι τον λαιμό στη λιβανική λάσπη»: Το Ισραήλ σε κρίση μετά την ακύρωση των πληγμάτων στη Βηρυτό από τον Νετανιάχου

Ισραηλινοί αξιωματούχοι και μίντια ξεσπούν μετά την αναφορά για προσωρινή παρεμπόδιση πλήγματος στη Βηρυτό από τον Τραμπ

3 Ιούν 2026, 08:51
Παιδεία

Πολυτεχνείο Κρήτης – Φοιτητικός Σύλλογος Εστιών: «Οι προσπάθειες επιβολής πειθαρχικών σε φοιτητές θα πέσουν στο κενό»

3 Ιούν 2026, 08:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Ιούνη

3 Ιούν 2026, 00:01
Εργατικά

Δικαίωση για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς – Ηχηρό χαστούκι σε Μητσοτάκη και υπουργείο Παιδείας

2 Ιούν 2026, 21:39
Εργατικά

Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις και τους διωκόμενους αγωνιστές

2 Ιούν 2026, 20:43
Καταστολή

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

2 Ιούν 2026, 20:21
Διεθνή

Χεζμπολά: Επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός για όλο τον Λίβανο και όχι μια περιορισμένη διευθέτηση

2 Ιούν 2026, 19:31
Κόντρες

Αλλος βήχει, άλλος κρυολογεί

2 Ιούν 2026, 14:14
Διεθνή

Η Παλαιστινιακή Αντίσταση χαιρετίζει τη στάση αρχών της ιρανικής ηγεσίας

2 Ιούν 2026, 12:53
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

Ημέρα για τα παιδιά-θύματα επιθετικότητας.

Φινλανδία: Ημέρα σημαίας (1867).

1942: Η πρώτη εκτέλεση στο σκοπευτήριο Καισαριανής από τους ναζί: Εκτελούνται οι πλωτάρχες του Λιμενικού Σώματος Η. Καζάκος και Γ. Κωτούλας.

1951: Ιδρύεται η ΕΔΑ.

1969: Εκατό φοιτητές νεκροί από στρατιώτες σε διαδήλωση στην Κινσάσα (Κονγκό).

1980: Βόμβα μεγάλης ισχύος στα δικαστήρια της οδού Σανταρόζα.

1994: Δολοφονική απόπειρα κατά των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ Βασίλη Εφραιμίδη, Γιάννη Θεωνά και Μιχάλη Σπυριδάκη στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο 15χρονος Αλβανός Afrim Salla πυροβολείται και μένει παράλυτος από τη μέση και κάτω όταν «το όπλο συνοριοφύλακα εκπυρσοκρότησε τυχαία όταν σκόνταψε».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo