Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές
  • Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…
  • Σαν σήμερα 15 Απρίλη
  • Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου
  • Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»
  • Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Κόντρες
Κόντρες

Κόντρες

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr31 Ιαν 2009, 00:00

♦ Και γελοίος

Την Πέμπτη, 22 Γενάρη, δυο μέρες μετά το στήσιμο των αγροτικών μπλόκων, ο υπουργός Γεωργίας Σ. Χατζηγάκης ανακοίνωνε το περιβόητο «πακέτο» της κυβέρνησης δηλώνοντας: «Τα μέτρα αυτά είναι το αποτέλεσμα ενός ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου με τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων των αγροτών απ’ όλη τη χώρα και με κοινοβουλευτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες».

Πότε μωρέ έγινε αυτός ο διάλογος και δεν τον πήραμε χαμπάρι; Κι αφού ήταν τόσο εξαντλητικός, γιατί δεν είχαν ανακοινωθεί τα αποτελέσματά του πριν βγουν στους εθνικούς δρόμους οι αγρότες;

Μια μέρα μετά, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους του μπλόκου της Νίκαιας, ο Χατζηγάκης δήλωσε: «Η κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν δίνοντας 500 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχουν άλλα χρήματα αυτή τη στιγμή. Τα αιτήματα των αγροτών θα εξεταστούν στο διάλογο που άρχισε τώρα».

Ο διάλογος που ήταν εξαντλητικός και γόνιμος και έφερε αποτέλεσμα (την Πέμπτη), μόλις άρχισε (την Παρασκευή)! Εκτός του ότι εκπροσωπεί μια αντιδραστική πολιτική, ο Σ. Χατζηγάκης έχει χάσει και την αίσθηση του γελοίου.

ΥΓ: Οταν, κυρ-Σωτήρη έχεις για εκπρόσωπο Τύπου τον γνωστό Μ. Δημητρίου, τον άνθρωπο που έχει μείνει στα δημοσιογραφικά χρονικά ως ο «τις ίδιες πληροφορίες έχω και εγώ Νίκο» (ντουέτο με Κακαουνάκη την περίοδο της τρομοϋστερίας) δεν διαθέτεις καν ασπίδα κατά της γελοιότητας. Α, και που ‘σαι, μάζεψέ τον λίγο, γιατί εμείς τουλάχιστον δεν μασάμε.

♦ Ξεδιαντροπιά

Ενα ξεδιάντροπο παιχνίδι παιζόταν επί τριήμερο μεταξύ του υπουργού Γεωργίας Χατζηγάκη και των γαλάζιων αγροτοπατέρων, που ανέλαβαν το έργο της χαλιναγώγησης των οργισμένων αγροτών. «Πακέτο 500 εκατ. ευρώ», μοιρασμένο σε «υποπακέτα» ανά προϊόν, μοίραζε την Πέμπτη ο Χατζηγάκης. Διευκρίνιση για το τι θα πάρει κάθε παραγωγός ανά στρέμμα, ζητούσαν οι Κοκκινούληδες, που είχαν κατά νου ν’ αρπάξουν κάτι οι μεγαλοαγρότες και να την κάνουν από τα μπλόκα. Και τι έκανε ο υπουργός; Ανακοίνωσε τη Δευτέρα «συγκεκριμενοποίηση» για τέσσερα προϊόντα (βαμβάκι, μαλακό και σκληρό σιτάρι και καλαμπόκι). Εκτός του ότι η «συγκεκριμενοποίηση» άφηνε τις ίδιες ασάφειες με την αρχική εξαγγελία, ήταν στηριγμένη σε ένα ψέμα. Ενα ψέμα που αρκούσαν μερικές απλές μαθηματικές πράξεις για να το διαπιστώσει κάποιος. Κάτι λιγότερο από το 9% των καλλιεργηθεισών εκτάσεων με βαμβάκι θα αποζημιωθούν με την υψηλή τιμή που ανακοίνωσε ο Χατζηγάκης. Τα ίδια ισχύουν και για τα άλλα τρία προϊόντα. Δηλαδή, ο υπουργός, σε συνεργασία με τους Κοκκινούληδες που του έκαναν πλάτες (τόσο δύσκολο ήταν να πάρουν μολύβι και χαρτί και να διαπιστώσουν την απάτη;) δοκίμασε να κοροϊδέψει εν ψυχρώ τους αγρότες, λες και απευθυνόταν σε ηλίθιους.

♦ Γκεμπελίσκοι

Η διοίκηση του ΙΚΑ, οι χρυσοπληρωμένοι με τα λεφτά των εργαζόμενων χαρτογιακάδες, μπήκε πρώτη στο χορό της βρόμικης, φασιστικής προπαγάνδας ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες, εκδίδοντας την περασμένη Δευτέρα την εξής ανακοίνωση: «Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι ορισμένες ελλείψεις εξειδικευμένων φαρμάκων (όπως αντικαρκινικών) που παρατηρήθηκαν σε μερικά υποκαταστήματά του ανά την επικράτεια, οφείλονται αποκλειστικά στην αδυναμία της εταιρείας που έχει αναλάβει τη μεταφορά τους να τα μεταφέρει εγκαίρως, λόγω των αποκλεισμών των δρόμων».

Ρωτάμε τη διοίκηση του ΙΚΑ: πήγε ένα οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο σε αγροτικό μπλόκο, τους είπε ότι μεταφέρει φάρμακα για καρκινοπαθείς και δεν το άφησαν οι αγρότες να περάσει; Αν δεν δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία (που δεν πρόκειται να δώσουν), έχουμε κάθε δικαίωμα να τους χαρακτηρίσουμε αλήτες, προβοκάτορες, γκεμπελίσκους κ.λπ. κ.λπ.

♦ Ζαλίστηκε

Μες στη ζαλάδα που του έχουν φέρει τα μπλόκα των αγροτών (δεν είναι και λίγο να μην έχεις προλάβει να κλείσεις μήνα στο υπουργείο και να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τέτοια κινητοποίηση) ο Σ. Χατζηγάκης επιστράτευσε το ύστατο επιχείρημα. Πήρε το πιο σοβαρό του ύφος, στήθηκε μπροστά στην κάμερα και ανακοίνωσε ότι τον παίρνουν τηλέφωνο άλλες κοινωνικές ομάδες και διαμαρτύρονται ότι έδωσε πολλά στους αγρότες, ενώ αυτές τις έχει στο ρίξιμο!

Και καλά, να δεχτούμε ότι ο υπουργός εκτελεί και χρέη τηλεφωνήτριας στο υπουργείο, οπότε κάθε διαμαρτυρόμενος τον βρίσκει εύκολα και του κάνει τα παράπονά του. Εκείνο που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι τι δουλειά έχουν να τηλεφω-νούν στο υπουργείο Γεωργίας εκπρόσωποι των βιομηχάνων, των εμπόρων, των συνταξιούχων και άλλων κοινωνικών ομάδων (τα ονόματα των οποίων φυσικά και δεν απεκάλυψε ο υπουργός). Ηλίθιοι είναι και δεν τηλεφωνούν στα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία (κυρίως το Οικονομίας), με τα οποία άλλωστε έχουν και καλά «κονέ»;

♦ Καλά ξεμπερδέματα

Με τον Κύρκο ας πούμε ότι τα καταφέρνει η ηγεσία του ΣΥΝ. Οταν την πέφτει στον Τσίπρα με απαξιωτικές δηλώσεις του τύπου «από μαθητούδια δεν γινόμαστε ηγέτες», όλοι καταλαβαίνουν ότι αντιδρά σαν ένας πεισματάρης και μισοξεμωραμένος γέρος. Ας δεχτούμε ότι τα καταφέρνουν με τον Κωνσταντόπουλο που κάθε Κυριακή τον βρίσκουν μπροστά τους μέσα από τις στήλες κάποιας εφημερίδας (τελευταίας εσοδείας: κάρφωσε τους Αλαβάνο-Τσίπρα, λέγοντας ότι ο πρώτος εξακολουθεί να είναι πρόεδρος του ΣΥΝ, ενώ ο δεύτερος είναι απλώς αχυράνθρωπος). Με τους ανανεωτικούς, όμως, πώς θα ξεμπερδέψουν; Αυτοί παραμένουν νομιμόφρονες, καταγράφουν τις απόψεις τους, όπως έχουν δικαίωμα, και ετοιμάζονται να την κάνουν κατά ΠΑΣΟΚ μεριά, έτσι και προκύψει «ακυβερνησία» και το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν αέρα για να κυβερνήσει.

♦ Πράσινες προκλήσεις

«Το ΠΑΣΟΚ είναι περήφανο για την πολιτική του απέναντι στους αγρότες, πολιτική που αν συνεχιζόταν επί ΝΔ, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου. Οταν ρωτήθηκε αν κάτι στο παρελθόν δεν έγινε καλά, προχώρησε ένα ακόμα βήμα: «Πάντα κοιτάμε κριτικά το παρελθόν μας, όμως συνολικά η σχέση μας με τους αγρότες ήταν σχέση εμπιστοσύνης, την οποία πάντα προσπαθούμε να διατηρούμε και να ενδυναμώνουμε».
Οι άνθρωποι επί των ημερών των οποίων ξεκίνησε και συντελέστηκε το πιο μαζικό ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς μεταπολεμικά (ξεκλήρισμα που συνεχίζεται επί ΝΔ, φυσικά) έχουν το θράσος να φτύνουν τους φτωχούς αγρότες, μη αρθρώνοντας έστω δυο λόγια υποκριτικής αυτοκριτικής.

♦ Γκουαντανάμο αλά ελληνικά;

Οταν ένα τέρας μητσοτακικής ψυχραιμίας και παχυδερμισμού, όπως η Μπακογιάννη, αναφέρεται επί δυο διαδοχικές μέρες στο κλείσιμο του Γκουαντανάμο, που έχει ανακοινώσει ο Ομπάμα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιοι κρατούμενοι να μεταφερθούν σε ελληνικές φυλακές, επιχειρηματολογώντας μάλιστα ότι πρόκειται για… ανθρωπιστικό θέμα, τότε όχι μόνο κάποιο λάκκο έχει η φάβα, αλλά μάλλον βρισκόμαστε μπροστά στη φάση Α’ ενός σχεδίου δημιουργίας πολλών Γκουαντανάμο σε όλο τον κόσμο, με τη δημιουργία των οποίων οι Αμερικάνοι του Ομπάμα θα μοιραστούν την ευθύνη με τους συμμάχους τους.

Η αντίθεσή μας με το Γκουαντανάμο δεν έχει να κάνει μόνο με τις συνθήκες κράτησης, αλλά και με το γεγονός ότι εκεί στοιβάχτηκαν πολιτικοί κρατούμενοι απ’ όλο τον κόσμο μόνο και μόνο επειδή κρίθηκαν «τρομοκράτες» ή «φίλοι της τρομοκρατίας». Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι και να αποζημιωθούν. Η Ελλάδα δεν έχει καμιά δουλειά να μετατραπεί σε δεσμοφύλακα των Αμερικάνων. Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να χαλάσει τις καλές σχέσεις που ως λαός έχουμε με τους λαούς της Ανατολής. Δεν θα μας συγχωρήσουν.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΔυο στρατόπεδα
Επόμενο άρθρο Γιατί βλάπτει η ζύμωση για τα αδιέξοδα του καπιταλισμού;

Σχετικά Αρθρα

Joint venture

Κόντρες 9 Απρ 2026, 12:10

Ντροπή, κυρία, μιλάνε έτσι στον POTUS;

Κόντρες 6 Απρ 2026, 14:18

Κυνήγι αμερικανικού αγριόχοιρου

Κόντρες 4 Απρ 2026, 20:28

Oχι, ρε, δε θα μας πάρεις τη δουλειά

Κόντρες 3 Απρ 2026, 11:02

Από μικρό κι από χαζό μαθαίνεις την αλήθεια

Κόντρες 27 Μαρ 2026, 19:37

Κατέβηκαν από τις καμήλες, καβάλησαν τον Τραμπ

Κόντρες 26 Μαρ 2026, 22:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Γαλλία: Προωθείται πρόταση νόμου που απειλεί με βαριά φυλάκιση όσους καταγγέλλουν τους γενοκτόνους σιωνιστές

15 Απρ 2026, 06:08
Διεθνή

Πετσόκομμα μετά ψαλμωδίας…

15 Απρ 2026, 05:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

15 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

ΙΣΡΑ

Χααρέτζ: Το Ισραήλ δεν μπορεί να αντέξει επαναλαμβανόμενους γύρους πολέμου

14 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: «Δεν θα ξεκουραστούμε, δεν θα σταματήσουμε, ούτε θα παραδοθούμε. Αντίθετα, θ’ αφήσουμε το πεδίο της μάχης να μιλήσει»

14 Απρ 2026, 10:21
Πολιτική

Η Μοσάντ χτυπάει στο κέντρο της Αθήνας: Εμπρησμός γκαλερί στου Ψυρρή…

…επειδή η ιδιοκτήτριά της δηλώνει αλληλέγγυη στους Παλαιστίνιους

14 Απρ 2026, 09:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Απρίλη

14 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Ναυτικός αποκλεισμός του Ιράν από τις ΗΠΑ: Και αν μπορούσε να εφαρμοστεί, θα τίναζε στον αέρα την ενεργειακή ισορροπία του παγκόσμιου καπιταλισμού

13 Απρ 2026, 19:18
Διεθνή

Η Χεζμπολά αντιστέκεται στις ισραηλινές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μπιντ Τζμπέιλ στον νότιο Λίβανο

13 Απρ 2026, 07:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Απρίλη

13 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Χωρίς αποτέλεσμα τερματίστηκαν οι διαπραγματεύσεις Ιράν-ΗΠΑ στο Ισλαμαμπάντ

12 Απρ 2026, 09:32
Διεθνή

Η Συνωμοσία του Λιβάνου: Σφαγές, Διαπραγματεύσεις και μια Νέα Τάξη

12 Απρ 2026, 05:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Απρίλη

Ημέρα δράσης κατά των στρατιωτικών δαπανών.

1902: Σοσιαλεπαναστάτες εκτελούν τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας Σιπιένγκιν (Ρωσία).

1955: Αρχίζει η παροχή νοσοκομειακής περίθαλψης στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ.

1956: Καθαιρείται ο Νίκος Ζαχαριάδης από την ΚΕ του ΚΚΕ.

1967: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ κατά του πολέμου στο Βιετνάμ.

1970: Δεκαπέντε δυτικοευρωπαϊκά κράτη κατηγορούν την Ελλάδα για βασανισμό κρατουμένων.

1973: Βόμβα έξω από το ΙΣΤ’ αστυνομικό τμήμα Αθήνας.

1986: Αγγλοαμερικανοί βομβαρδίζουν τη Λιβύη σκοτώνοντας άμαχους ως αντίποινα για βομβιστική επίθεση σε club της Γερμανίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo