Τραγέλαφος στην έναρξη της συνεδρίασης, καθώς η πρόεδρος αναζητούσε τον μοναδικό εναπομείναντα διορισμένο συνήγορο του Κ. Αγαπίου, οποίος απουσίαζε σε δίκη στον Πειραιά, όπως είπε όταν εμφανίστηκε. Ετσι, η διαδικασία ξεκίνησε μετά τις 11, όταν παρουσιάστηκε ασθμαίνοντας ο Μπαλάσκας.
Με την έναρξη ο Κα έκανε μια δήλωση, στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψη των όσων είχε δηλώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση. Είπε ότι με την απόρριψη του αιτήματος αναβολής της δίκης, που υπέβαλαν οι συνήγοροι του Αγαπίου, το δικαστήριο έβαλε ταφόπλακα στον Αγαπίου, θεωρώντας τον νεκρό. Μίλησε για παραβιάσεις της δικονομίας και για προειλημμένη απόφαση που ανέλαβε να τη διεκπεραιώσει το δικαστήριο. Στο σημείο αυτό παρενέβη ενοχλημένη η πρόεδρος, λέγοντας ότι αυτά που λέει ο Κανάς θα μεταφερθούν και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για να διαπιστώσουν εκεί τι σεβασμό δείχνει προς το ελληνικό δικαστήριο. Με άλλα λόγια, χωρίς να το συνειδητοποιήσει, αποκάλυψε ότι τουλάχιστον η ίδια έχει εδραία πεποίθηση ενοχής και καταδίκης των κατηγορούμενων, γιατί για να πάει ο Κανάς την υπόθεση στο ΕΔΔΑ θα πρέπει να έχει καταδικαστεί τελεσίδικα στην Ελλάδα! Ο Κανάς συνέχισε διαβάζοντας απόσπασμα από βιβλίου του Κώστα Μπέη περί δίκαιης δίκης, στο οποίο γίνεται λόγος για πιέσεις που ασκούνται στους δικαστές, και κατέληξε λέγοντας ότι ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχουν τρεις κατηγορίες δικαστών: αυτοί που είναι επίορκοι, αυτοί που φοβούνται και αυτοί που προσπαθούν να διατηρήουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αλλά συναντούν πολλά εμπόδια. Γι’ αυτό και ο ίδιος θα παραμείνει στη δίκη διεκδικώντας την ελευθερία του.
Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Δ. Τσοβόλας, ο οποίος δήλωσε πως θα παραμείνει στη δίκη και πως αν ήταν να παραιτηθεί θα το είχε ήδη κάνει. Αφού έκανε μια γενική αναφορά στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος απονομής δικαιοσύνης και περιέγραψε τις δυσκολίες στον προγραματισμό και τα προβλήματα που συναντούν δικαστές και δικηγόροι, είπε στο δικαστήριο πως η δίκη έπρεπε να γίνει στο Εφετείο στην Αθήνα. Τέλος, κατέστησε σαφές ότι ο ίδιος θα υποβάλει αίτημα ανάκλησης της παρεμπίπτουσας απόφασης περί ανάγνωσης των καταθέσεων των Ντε Μαρσέλους και ανάλογα με την τύχη του αιτήματος θα επανακαθορίσει τη στάση του ως προς την παραμονή του στη δίκη.
Ο εισαγγελέας ρώτησε τον Δ. Τσοβόλα αν μπορεί να δεσμευτεί στο δικαστήριο πως θα παρίσταται καθημερινά και, αν όχι, αν συμφωνεί το δικαστήριο να διορίσει δεύτερο συνήγορο ή να εκπροσωπείται η Αθανασάκη από κάποιον από τους συνηγόρους των υπόλοιπων κατηγορούμενων. Ο συνήγορος απάντησε πως δε μπορεί να δεσμευτεί για καθημερινή παρουσία και πως αν πρέπει να διορίσουν συνηγόρους θα πρέπει, σύμφωνα με τη δικονομία, να διορίσουν δύο. Η πρόεδρος ρώτησε την Αθανασάκη αν δέχεται να της διορίσουν συνήγορο και εκείνη απάντησε πως, αν της διορίσουν συνήγορο, θεωρεί πως μόνο μετά από διάστημα τριών μηνών αυτός θα είναι σε θέση να την υπερασπιστεί, αφού πρώτα μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία. Στο ερώτημα από την έδρα αν δέχεται η ίδια να εκπροσωπείται από συνηγόρους των συγκατηγορουμένων της, απάντησε ότι δε μπορεί να δεσμευτεί, καθώς δεν μπορεί να προεξοφλήσει ότι τα συμφέροντά της θα είναι ταυτότησημα με των υπολοίπων.
Ο εισαγγελέας πρότεινε στο δικαστήριο να προχωρήσει στο διορισμό δύο συνηγόρων του Κ. Αγαπίου και το δικαστήριο, έπειτα από δύο διαλλείμματα, αποφάσισε να διορίσει από τον κατάλογο του Εφετείου τις συνηγόρους Χαλβατζή και Ψωμιάδη και διέκοψε για αύριο το πρωί, προκειμένου να εμφανιστούν οι δικηγόροι και να δηλώσουν αν αποδέχονται το διορισμό τους.