Τη δεκαετία του ’60 έγινε διάσημος ο Γκοτζαμάνης, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα της ακροδεξιάς οργάνωσης «Καρφίτσα», οργανωμένης και χρηματοδοτούμενης από το κράτος (γι’ αυτό και κακώς μιλάμε για «παρακράτος»), που επιβαίνοντας στο τρίκυκλό του χτύπησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα κλείνει με τη χρησιμοποίηση δικυκλιστών της Αστυνομίας, οι οποίοι εφορμούν δολοφονικά πάνω σε πολίτες που διαδηλώνουν. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο επί της καταστολής υπουργός της Μ. Χρυσοχοΐδης κατέκτησαν αυτή την πρωτιά και θα μείνουν στην ιστορία ως οι εντολείς για την άσκηση αυτής της δολοφονικής δράσης. Οι Μαρκογιαννάκης-Καραμανλής δημιούργησαν αυτό το σώμα, οι Χρυσοχοΐδης-Παπανδρέου άρχισαν να το χρησιμοποιούν με το συγκεκριμένο δολοφονικό τρόπο.
Δεν ήταν τυχαίο γεγονός ο σοβαρός τραυματισμός της Αγγελικής Κουτσουμπού, που διαδήλωνε με το μπλοκ του ΕΕΚ, στο Σύνταγμα. Τυχαίο ήταν που (ευτυχώς) δεν σκοτώθηκε. Η Κουτσουμπού ή κάποιος άλλος από τους διαδηλωτές. Γιατί έγιναν τουλάχιστον τέσσερις κατά μέτωπο επιθέσεις Δελτάδων και Ζητάδων στη συγκεκριμένη περιοχή. Εκ των υστέρων, φαίνεται καθαρά ότι είχαν εντολή για τη συγκεκριμένη μορφή καταστολής. Ηταν η πρόβα τζενεράλε γι’ αυτή την αναβάθμιση της καταστολής. Είδαμε καλά, ότι οι μπάτσοι αυτής της μονάδας διψούσαν για αίμα.
Η πρώτη προσπάθεια να διεμβολίσουν τη διαδήλωση με μηχανές έγινε στα Χαυτεία. Προσπάθησαν ν’ ανέβουν από την Ομόνοια στη Σταδίου, την ώρα ακριβώς που έστριβε το μπλοκ της «Κόντρας». Ομως, μια βροχή από πέτρες τους έκανε να οπισθοχωρήσουν, φοβούμενοι ότι θα εγκλωβιστούν. Επέλεξαν, λοιπόν, τον ανοιχτό χώρο της πλατείας Συντάγματος και χτύπησαν τη στιγμή που η πορεία κόπηκε στα δύο και το μπλοκ του ΕΕΚ έμεινε απομονωμένο. Το πρώτο κύμα έγινε με δυο ταυτόχρονες επιθέσεις. Μία στην αρχή της Οθωνος, όπου αντιμετωπίστηκαν από διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να πέσουν τρεις μηχανές, και μία κατευθείαν πάνω στο μπλοκ του ΕΕΚ, που ήταν στη μέση της πλατείας. Χτύπησαν την Α. Κουτσουμπού, παράτησαν δυο μηχανές πεσμένες κάτω και άρχισαν να χτυπούν με μανία με τα γκλομπ, ενώ οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να τους αντιμετωπίσουν με τα κοντάρια από τις σημαίες. Αργότερα και ενώ ο πετροπόλεμος είχε σταματήσει, διότι οι διαδηλωτές ειδοποιήθηκαν ότι υπάρχει σοβαρά τραυματίας, χτύπησαν άλλη μια φορά με μηχανές το μπλοκ του ΕΕΚ και άρχισαν να συλλαμβάνουν κόσμο. Λίγο πριν, ένας Ζητάς με μεγάλη μηχανή έπεσε πάνω στον κόσμο με μεγάλη ταχύτητα στην αρχή της Φιλελλήνων, τραυματίζοντας άλλους δύο, ευτυχώς ελαφρύτερα.
Σταμάτησαν μόνο όταν μπήκαμε πολλοί μπροστά τους και δεν υποχωρούσαμε παρά τα μαρσαρίσματα, ενώ τριγύρω συνέχιζαν να χτυπούν κόσμο και να τον σέρνουν αλυσοδεμένο.
Την επομένη της δολοφονικής επίθεσης των Γκοτζαμάνηδων στο Σύνταγμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, σε συνεννόηση προφανώς με τον Χρυσοχοΐδη, έσπευσε να δηλώσει ότι «ήταν ατύχημα», δίνοντας γραμμή στις δικαστικές αρχές. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ένα ακόμη ψέμα. Οτι τάχα ο Δελτάς «κάλεσε ο ίδιος ασθενοφόρο, ζήτησε συγνώμη και νομίζω ότι έχει λήξει το θέμα εκεί»! Επειδή ήμασταν παρόντες, τρεις δημοσιογράφοι της «Κ», ξέρουμε πολύ καλά ότι το ασθενοφόρο καλούσαν απεγνωσμένα τουλάχιστον δυο γιατροί από το μπλοκ του ΕΕΚ, ενώ οι μπάτσοι (Δελτάδες, Ζητάδες και ασφαλίτες) δεν έκαναν απολύτως τίποτα και συνέχιζαν τις επιθέσεις με μηχανές και πεζοί και στο αποδεκατισμένο μπλοκ του ΕΕΚ και σε κόσμο γύρω από την πλατεία, ακόμα και όταν είχε σταματήσει οποιαδήποτε επίθεση με πέτρες εναντίον τους.
Μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και βίντεο και τις δηλώσεις τόσων ανθρώπων που ήταν παρόντες, ο Χρυσοχοΐδης προσπάθησε να μαζέψει την αρχική εκδοχή περί «ατυχήματος», δηλώνοντας ότι «θα αποδοθεί πλήρως δικαιοσύνη και απόδοση λόγου και τιμωρία αν τυχόν υπάρχει πρόθεση ή υπάρχει συμμετοχή του συγκεκριμένου αστυνομικού σε βάρος της συγκεκριμένης συμπολίτισσάς μας». Φυσικά, ξέρουμε τι θα γίνει.