Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 12 Απρίλη
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
  • Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν
  • Σαν σήμερα 11 Απρίλη
  • Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό
  • Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Κλείνουν τη μοναδική ΜΕΘ-COVID ΠΑΙΔΩΝ στη χώρα!
Υγεία

Κλείνουν τη μοναδική ΜΕΘ-COVID ΠΑΙΔΩΝ στη χώρα!

Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιούλ 2021, 11:54

Αν ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Στάθης, δεν πάρει πίσω την απόφασή του για μετακίνηση τριών παιδιάτρων-εντατικολόγων (μιας διευθύντριας, μιας επιμελήτριας Α’ και μιας επικουρικής επιμελήτριας Β’) από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» στην Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», τότε η πρώτη και μοναδική στη χώρα ΜΕΘ-COVID ΠΑΙΔΩΝ θα υποβιβαστεί σε ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), με ό,τι αυτό σημαίνει για την παροχή της απαραίτητης θεραπευτικής φροντίδας σε βαριά περιστατικά, εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας, που όλοι προβλέπουν ότι θα κορυφωθεί τον Αύγουστο.

Αυτή την απόφαση πήρε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το ΔΣ του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», εισηγούμενο στον διοικητή της 1ης ΥΠΕ Π. Στάθη να ανακαλέσει τις αποφάσεις του για τη μετακίνηση των τριών παιδιάτρων-εντατικολόγων, που οδηγούν στην αποψίλωση της ΜΕΘ-COVID ΠΑΙΔΩΝ.

H ΜΕΘ-COVID ΠΑΙΔΩΝ που έχει αναπτυχθεί στο «Π. & Α. Κυριακού» δέχεται περιστατικά και από το «Αγία Σοφία» και από όλες τις παιδιατρικές κλινικές της χώρας. Η πολυτιμότητά της είναι αυτονόητη, δεδομένου ότι το επιστημονικό προσωπικό της έχει συσσωρεύσει την απαραίτητη εμπειρία για τη νοσηλεία σοβαρών περιστατικών covid σε παιδιά. Ο υποβιβασμός της σε μια απλή ΜΑΦ ισοδυναμεί με έγκλημα στις σημερινές συνθήκες.

Δεν πρόκειται για κάποιο τυπικό-τεχνικό ζήτημα, αλλά για ζήτημα ουσίας. Μία παιδίατρος-εντατικολόγος παραιτήθηκε από τον Απρίλη, μετά το διορισμό της στη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία». Μία παιδοχειρουργός-εντατικολόγος συνταξιοδοτήθηκε τον Ιούνη. Μία παιδίατρος-εντατικολόγος βρίσκεται σε άδεια ανατροφής και άλλη μία γιατρός σε αναρρωτική άδεια. Μία αναισθησιολόγος-εντατικολόγος καλύπτει και ανάγκες του «Αγία Σοφία». Αντί, λοιπόν, για ενίσχυση της Μονάδας, με την κάλυψη αυτών των κενών, έρχεται η 1η ΥΠΕ και μετακινεί τρεις παιδιάτρους-εντατικολόγους στο «Αγία Σοφία», δίνοντας τη χαριστική βολή!

Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά είναι αληθινό!

Κι ακούγεται πιο εξωφρενικό, αν πάρουμε υπόψη ότι από τους 81 γιατρούς που έχουν προσληφθεί για τις ΜΕΘ των νοσοκομείων της 1ης ΥΠΕ, οι 15 προορίζονται για τις ΜΕΘ του «Αγία Σοφία» και κανένας/καμία για το «Π. & Α. Κυριακού». Δηλαδή, όχι μόνο δεν αποφασίστηκε η τοποθέτηση εντατικολόγων για να καλυφθούν τα κενά στη ΜΕΘ του «Π. & Α. Κυριακού», αλλά μετακινούν και τρεις από τους εναπομείναντες σε άλλο νοσοκομείο!

Το αποτέλεσμα είναι να απομένουν 5 εντατικολόγοι για 9 κρεβάτια ΜΕΘ (6 στη ΜΕΘ και 3 στη ΜΕΘ-COVID). Αυτή η αναλογία απέχει έτη φωτός από το όριο ασφαλούς λειτουργίας μιας ΜΕΘ, γι’ αυτό και το ΔΣ του νοσοκομείου αποφάσισε να εισηγηθεί στο διοικητή της 1ης ΥΠΕ να ανακαλέσει τις αποφάσεις μετακίνησης των τριών εντατικολόγων και αν αυτό δε γίνει, να υποβιβάσει αναγκαστικά τη ΜΕΘ-COVID ΠΑΙΔΩΝ σε ΜΑΦ, με αποτέλεσμα να πάψει να λειτουργεί η μοναδική ΜΕΘ-COVID ΠΑΙΔΩΝ που υπάρχει στη χώρα!

Δεν πρόκειται για… πείσμα, πόσο μάλλον για εκβιασμό. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές. Για ζωές παιδιών. Αν μια κρίσιμη νοσηλευτική μονάδα δεν μπορεί να λειτουργήσει με τις προδιαγραφές ασφάλειας (υπάρχουν διεθνή στάνταρντ για τις ΜΕΘ), τότε το καθήκον επιβάλει να μην αναλάβει την ευθύνη της συνέχισης της λειτουργίας της. Δε θα παίξει με τις ζωές των νοσηλευόμενων, επειδή έτσι γουστάρει η ανάλγητη κρατική διοίκηση.

Αναζητώντας τους λόγους για τη συγκεκριμένη εξωφρενική (και από υγειονομική άποψη εγκληματική) απόφαση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ, διατυπώνουμε μια σειρά ερωτήματα:

  • Δέχεται ο Π. Στάθης πιέσεις από τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια, ο οποίος τον περασμένο Μάη εγκαινίασε την «αναβαθμισμένη Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (ΕΚΑΣΚΑΠ) στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία“»;
  • Εχει σχέση η μετακίνηση εντατικολόγων από τη μοναδική ΜΕΘ-COVID ΠΑΙΔΩΝ της χώρας στην ΚΕΜ του «Αγίου Σοφία», με το γεγονός ότι στην αναβάθμιση της ΚΕΜ εμπλέκεται ως χορηγός η πανίσχυρη πόλυεθνική Nestle; Το ρωτάμε αυτό, γιατί στη φιέστα των εγκαινίων παρευρέθηκε και ο CEO της NESTLE ΕΛΛΑΣ, Νίκος Εμμανουηλίδης, που εκφώνησε και τον σχετικό «δεκάρικο».
  • Ο κοινός διοικητής του «Π. & Α. Κυριακού» και του «Αγία Σοφία», Μανώλης Παπασάββας, τι ρόλο έχει παίξει σ’ αυτή την ιστορία; Μας φαίνεται απίθανο ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ να αποφάσισε τις μετακινήσεις τριών παιδιάτρων-εντατικολόγων (και λίγο πρωτύτερα και ενός αναισθησιολόγου) από τη μοναδική ΜΕΘ-COVID ΠΑΙΔΩΝ της χώρας, χωρίς να έχει σχετική εισήγηση (έστω και άτυπη) από το διοικητή του νοσοκομείου, ο οποίος τυχαίνει να το έχει και… δίπορτο (διοικητής και τως δύο νοσοκομείων).

Το επισημαίνουμε αυτό, γιατί στη φιέστα των εγκαινίων της ΚΕΜ του «Αγία Σοφία» ο Μ. Παπασάββας ευχαριστούσε τον Κικίλια για τη βοήθειά του «έτσι ώστε να ενισχυθεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να μπορέσουμε να καταφέρουμε να ανοίξουμε τις επιπλέον κλίνες, οι οποίες είναι χρήσιμες και καλύπτουν όλα τα παιδιά της χώρας, καθώς επίσης και παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό». Εκείνο που βλέπουμε, όμως, δεν είναι ενίσχυση του προσωπικού, αλλά μετακίνηση προσωπικού από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, με τις εγκληματικές συνέπειες που αναφέραμε παραπάνω. Αν ο Παπασάββας συμφωνεί σ’ αυτό (πολλώ δε μάλλον αν το έχει εισηγηθεί), τότε συμπεριφέρεται σαν μαγαζάτορας που παίρνε προσωπικό από ένα κατάστημα της αλυσίδας του και το μετακινεί σε ένα άλλο. Ο μαγαζάτορας, όμως, κοιτάζει το συμφέρον του ως καπιταλιστής, ενώ ο Παπασάββας οφείλει να συμπεριφέρεται (στοιχειωδώς έστω) σύμφωνα με τους κανόνες προστασίας της υγείας των ασθενών.

Ο Π. Στάθης, αν δε θέλει να συνδέσει το όνομά του με τη διάλυση της πρώτης (και μοναδικής μέχρι τώρα) ΜΕΘ-COVID ΠΑΙΔΩΝ της χώρας, οφείλει να πάρει άμεσα πίσω τις αποφάσεις μετακίνησης των τριών γιατρών, όπως ζητούν εδώ και μέρες οι γιατροί του «Π. & Α. Κυριακού», που είναι ανάστατοι, και πλέον του ζητά και το ΔΣ του Νοσοκομείου. Aν δεν το κάνει, όλες οι ευθύνες θα είναι δικές του, γιατί αυτός υπογράφει τις αποφάσεις μετακίνησης (ούτε ο Κικίλιας, ούτε ο Παπασάββας, ούτε η… NESTLE).

Εκτύπωση 🖨
1η ΥΠΕ Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ Π. ΣΤΑΘΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΓιαλαντζί αντιφασίστες, τσιράκια του Μελισσανίδη

Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

Επόμενο άρθρο Δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι εκτός ΑΕΙ

Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

Σχετικά Αρθρα

Συνεχείς μετακινήσεις γιατρών ΕΣΥ: Μπαλώνουν μια τρύπα, ανοίγουν μια άλλη

Υγεία 19 Μαρ 2026, 10:40

Η πρόληψη της βίας στο σχολείο δεν χωράει κομματικούς πειραματισμούς, απειλές και εκφοβισμούς

Παιδεία 8 Μαρ 2026, 12:51

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

Υγεία 5 Μαρ 2026, 09:29

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Υγεία 2 Μαρ 2026, 12:56

Ο Βαρτζόπουλος επέλεξε να ανακοινώσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης από «το κοπή τη πίτα» της ΝΔ στη Δράμα

Υγεία 26 Φεβ 2026, 13:11

Oμοιος στον όμοιο κι η κοπριά στα λάχανα

Υγεία 24 Φεβ 2026, 11:27
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

12 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν

Η μπλόφα του Τραμπ αφορούσε τους αμερικανούς πολίτες, όχι το Ιράν

8 Απρ 2026, 11:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Απρίλη

Ημέρα πτήσης του ανθρώπου στο διάστημα.

Ημέρα για τα παιδιά του δρόμου.

1928: Βομβιστική επίθεση κατά του βασιλιά της Ιταλίας Βίκτωρα Εμμανουήλ Γ’, δεκαεπτά νεκροί, τριάντα τραυματίες, ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα.

1942: Απεργία των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, η μεγαλύτερη σε κατεχόμενη περιοχή της Ευρώπης.

1967: Συγκρούσεις απεργών οικοδόμων – αστυνομίας στην Ομόνοια, 75 τραυματίες.

1970: Μεγάλη δίκη της“Δημοκρατικής Αμυνας”, 26 καταδίκες.

1971: Οι ΗΠΑ ρίχνουν 7.500 τόνους βόμβες στο Βιετνάμ.

1981: Βίαιες φυλετικές ταραχές στο Λονδίνο, 165 αστυνομικοί τραυματίες, εκατό συλλήψεις.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Εφετείο 17Ν

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

  • ΕΛΑ

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

  • Επικοινωνία

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

  • Όροι χρήσης

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

  • Ποιοι είμαστε

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

  • Επικοινωνία

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

  • Όροι χρήσης

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

    Ο Στάθης, ο Παπασάββας, ο Κικίλιας και η… Nestle

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo