Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας
  • Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου
  • Σαν σήμερα 24 Αυγούστου
  • Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες
  • Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς
  • Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Υγεία»Ποιος κυβερνά τα νοσοκομεία του ΕΣΥ;
Υγεία

Ποιος κυβερνά τα νοσοκομεία του ΕΣΥ;

Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Νοέ 2021, 10:02

«Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα;». Η φράση αποδίδεται στον Καραμανλή τον πρεσβύτερο. Υποτίθεται ότι την είπε μετά τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, στις 22 Μάη του 1963. Δεν την είπε δημόσια, γι’ αυτό και βάσιμα υποστηρίζουμε ότι πρόκειται για ένα στοιχείο της προσωπικής του αγιογράφησης, με στόχο να αποσείσει την προσωπική του ευθύνη για τη δολοφονία του Λαμπράκη. Λες και δεν ήξερε ότι οι Κοτζαμάνηδες, οι Εμμανουηλίδηδες και οι φον Γιοσμάδες ήταν έμμισθοι της ΚΥΠ και δρούσαν όχι ως «παρακρατικοί» αλλά ως ανεπίσημα όργανα του κράτους, παίρνοντας γραμμή κατευθείαν από την ΚΥΠ και την Κρατική Ασφάλεια.

Στην περίπτωση του «παραμάγαζου», που με την επωνυμία Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) έχει στηθεί εντός του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», δε χρειάζεται να κατασκευαστούν ερωτήματα. Οι ίδιες οι εξελίξεις θέτουν το ερώτημα: «Ποιος κυβερνά τα δημόσια νοσοκομεία;». Τα κυβερνούν οι διοικήσεις τους, οι Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) στις οποίες ανήκουν και το υπουργείο Υγείας, που έχει την ευθύνη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), ή τα κυβερνά μια δράκα πανεπιστημιακών, οι οποίοι είναι υπεράνω κάθε νόμου, υπεράνω των κρατικών οργάνων, υπεράνω της ίδιας της κυβέρνησης (του υπουργείου Υγείας);

Στο τελευταίο σχετικό δημοσίευμά μας (6.10.21) ενημερώσαμε ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας παρήγγειλε εισαγγελική έρευνα, μετά από παλαιότερο (28.6.2021) δημοσίευμα της εφημερίδας μας με τίτλο «Τι παιχνίδι παίζεις, κύριε Στάθη;». Σημειώναμε, δε, ότι από το δημοσίευμά μας που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέχρι τις αρχές Οκτώβρη είχαν συμβεί κι άλλα γεγονότα, τα οποία περιμένουμε ότι θα διερευνήσει η εισαγγελέας που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση (έκτοτε πέρασε ένας μήνας και προστέθηκαν πολλά ακόμη). Κορυφαίο γεγονός ήταν (και παραμένει) η προκλητική άρνηση της επιστημονικά υπεύθυνης της ΜΕΥ να συμμορφωθεί με την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ, που την έθεσε σε εξάμηνη δυνητική αργία, απαγορεύοντάς της να ασκεί οποιοδήποτε κλινικό έργο στη ΜΕΥ. Οχι μόνο συνέχισε να κάνει κλινικό έργο, αλλά έχει και τις πλάτες του πανεπιστημιακού κατεστημένου της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, που συμπεριφέρεται προκλητικά ως κράτος εν κράτει.

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η επιστημονική υπεύθυνη της ΜΕΥ, του «παραμάγαζου» δηλαδή, όχι μόνο συνέχισε να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση του το Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβούλιου (KΠΣ) Ιατρών ΕΣΥ, αλλά έφτασε στο σημείο να παραβιάζει σφραγίδες που τέθηκαν μετά από κατεπείγουσα εντολή του διοικητή της 1ης ΥΠΕ!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, για να υπάρχει η απαραίτητη συνέχεια.

Στις 12 Ιούλη, το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο (KΠΣ) Ιατρών ΕΣΥ έριξε την πρώτη «καμπάνα» στην επιστημονική υπεύθυνη της ΜΕΥ (Μονάδα Εφηβικής Υγείας) που λειτουργεί στο «Π. & Α. Κυριακού», ως μονάδα της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, αποφασίζοντας ομόφωνα:

  1. Την επιβολή της ποινής της εξάμηνης δυνητικής αργίας στην επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ.
  2. Την αποστολή φακέλου με όλα τα στοιχεία στην Εισαγγελία, για τη διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί.
  3. Τη συνέχιση της πειθαρχικής διαδικασίας, η οποία φυσικά θα είναι σε δυσμενέστερη κατεύθυνση για την επιστημονικά υπεύθυνη.

Θυμίζουμε ότι στη λήψη της ομόφωνης απόφασης του ΚΠΣ συμμετείχαν η σημερινή αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα (ως πρόεδρος του ΚΕΣΥ), ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Στις 3 Αυγούστου, η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας έκανε δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΠΣ και με απόφασή της έθεσε σε εξάμηνη δυνητική αργία την επιστημονική υπεύθυνη της ΜΕΥ. Η δυνητική αργία αφορά το κλινικό έργο.

Στις 9 Αυγούστου, η τεθείσα σε εξάμηνη δυνητική αργία επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ προσέφυγε στην Επιτροπή Αναστολών του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών κατά του υπουργού Υγείας (ατομικά και ως εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου), της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας και της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της πειθαρχικής ποινής που της επιβλήθηκε. Ταυτόχρονα, ζήτησε προσωρινή διαταγή και λήψη ασφαλιστικών μέτρων. Το αίτημα για προσωρινή διαταγή απορρίφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών στις 9 Αυγούστου. Επομένως, η απόφαση που θέτει την επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ σε εξάμηνη δυνητική αργία είναι άμεσα εκτελεστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με έγγραφο που υπογράφει ο τότε αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, στάλθηκαν στο Διοικητικό Εφετείο όλα τα στοιχεία που θεμελιώνουν την ορθότητα της γνωμοδότησης του ΚΠΣ και της απόφασης της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου να θέσει την επιστημονικά υπεύθυνη σε εξάμηνη δυνητική αργία, για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα και ενόψει και της διερεύνησης ποινικών αδικημάτων.

Η επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ, όμως, συνέχισε το «χαβά» της, λες και η ισχύουσα αστική νομιμότητα δεν την αφορά! Στις 10 Σεπτέμβρη, ο κοινός διοικητής των δύο νοσοκομείων Παίδων, Εμμανουήλ Παπασάββας, διέταξε την Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του «Π. & Α. Κυριακού» να πραγματοποιήσει άμεσα επίσκεψη στη ΜΕΥ για να διαπιστώσει και να τον ενημερώσει αν η επιστημονικά υπεύθυνη «τηρεί την ισχύουσα απόφαση».

Ο έλεγχος έγινε στις 13 Σεπτέμβρη και έδειξε ότι:

  • Μολονότι η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας του υπουργείου Παιδείας έχει αφαιρέσει τη ΜΕΥ από τα Πιστοποιημένα Μαθησιακά Κέντρα (από τις 8 Απρίλη του 2021) η επιστημονικά υπεύθυνη συνέχισε να εξετάζει ασθενείς με μαθησιακές δυσκολίες, αποδεικνύοντας ότι έχει δικό της βιλαέτι.
  • Συνεχιζόταν κανονικά το κλινικό έργο της -τεθείσας σε δυνητική αργία- επιστημονικά υπεύθυνης της ΜΕΥ, η οποία μάλιστα υπέγραφε και βεβαιώσεις-διαγνώσεις!

Την επόμενη κιόλας μέρα, η επιστημονικά υπεύθυνη έστειλε αίτηση στο ΝΠΔΔ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», τον κοινό διοικητή των δύο νοσοκομείων και τη Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας (με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών!), υποστηρίζοντας ότι η εντολή του διοικητή να ελεγχθεί αν τηρείται η απόφαση του υπουργείου για εξάμηνη δυνητική αργία είναι παράνομη και ζητώντας να ανακληθεί η εντολή! Η εντολή του διοικητή, φυσικά, δεν ανακλήθηκε.

Την ίδια μέρα (14 Οκτώβρη), η καθηγήτρια-διευθύντρια της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, τμήμα της οποίας είναι η ΜΕΥ, επιβεβαίωσε γραπτώς ότι η επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ εξακολουθεί να ασκεί κλινικό έργο, διότι -όπως την ενημέρωσε- έχει προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης του υπουργείου Υγείας που την έθεσε σε δυνητική αργία!

Προσέξτε το λίγο, παρακαλούμε. Η διευθύντρια μιας πανεπιστημιακής κλινικής εντός νοσοκομείου του ΕΣΥ παριστάνει υποκριτικά τον… αγγελιοφόρο και τον τροχονόμο: ενημερώνει ότι η υφισταμένη της την «ενημέρωσε» ότι δεν εφαρμόζει απόφαση του εποπτεύοντος υπουργείου, διότι έχει προσφύγει δικαστικά. Η προσφυγή, όμως, δεν αναστέλλει την εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου. Η τιμωρηθείσα με εξάμηνη δυνητική αργία ζήτησε αναστολή (προσωρινή διαταγή), αλλά δεν της δόθηκε από το αρμόδιο δικαστήριο. Κι αυτή, περιφρονώντας και το υπουργείο και το δικαστήριο, εφαρμόζει το δικό της «νόμο»! Και η προϊσταμένη της, αντί να πράξει τα δέοντα, όπως επιβάλλεται από το νόμο, απλώς παρακολουθεί και… ενημερώνει!

Εγινε και δεύτερη επίσκεψη για έλεγχο και τότε η επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ κάλεσε την αστυνομία! Κατέφθασε στο νοσοκομείο περιπολικό από το Α.Τ. Αμπελοκήπων. Κάλεσε αστυνομία σε νοσοκομείο με παιδιά! Και η αστυνομία πήγε! Μιλάμε για πρωτοφανείς καταστάσεις, για τις οποίες φέρει ευθύνη και ο διοικητής του Α.Τ. Αμπελοκήπων. Πώς στέλνεις, κύριε, περιπολικό σε ένα νοσοκομείο (Παίδων μάλιστα); Επειδή σε κάλεσε κάποια; Δεν έχει το νοσοκομείο διοίκηση για να επικοινωνήσεις πρώτα μαζί της; ‘Η η διοίκηση είναι… παρακατιανή σε σχέση με αυτήν που σε κάλεσε; Κάτι τρέχει εδώ, έτσι δεν είναι, υπουργέ Θεοδωρικάκο; Αυτά γράφαμε στις 6 Οκτώβρη. Σήμερα τα πράγματα έχουν γίνει χειρότερα. Η κατάσταση έχει «ξεφύγει» εντελώς.

Γράψαμε ότι όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί, αν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση της 1ης ΥΠΕ είχαν κάνει το καθήκον τους και είχαν βάλει λουκέτο στη ΜΕΥ (όπως έχει εισηγηθεί το ΔΣ του «Π. & Α. Κυριακού», προτείνοντας τα περιστατικά της ΜΕΥ να παρακολουθούνται από τις αρμόδιες δομές του Νοσοκομείου, οι οποίες είναι επαρκέστατες), αντί να επιδίδονται σ’ ένα συνεχές πινγκ-πονγκ μετάθεσης ευθυνών εδώ και σχεδόν τρεις μήνες.

  • Στις 25 Ιούνη, η 1η ΥΠΕ ζήτησε από το υπουργείο Υγείας την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΥ.
  • Στις 7 Ιούλη, το υπουργείο απάντησε ότι η αναστολή λειτουργίας της ΜΕΥ δεν είναι αρμοδιότητα των Διευθύνσεων του υπουργείου Υγείας αλλά… εσωτερικό θέμα που πρέπει να ρυθμίζεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με το διευθυντή της πανεπιστημιακής κλινικής (άρα θέμα αρμοδιότητας της ΥΠΕ).
  • Στις 16 Ιούλη, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης απάντησε στο υπουργείο με ένα νομικίστικου τύπου κείμενο, στο οποίο επικαλείται «τη μείζονα σπουδαιότητα του ζητήματος» και επιστρέφει το έγγραφο του υπουργείου με σκοπό την έκδοση ΚΥΑ των υπουργών Υγείας και Παιδείας για την αναστολή λειτουργίας της ΜΕΥ μέχρι τη μόνιμη στελέχωσή της με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να εξασφαλιστεί η νόμιμη και διαρκής λειτουργία της. Αλλιώς, αν το υπουργείο δε συμφωνεί με την πρόταση Στάθη για έκδοση ΚΥΑ, να μετεγκατασταθεί η ΜΕΥ εκτός του χώρου του «Π. & Α. Κυριακού» και επειδή συνεχίζει τις παράνομες ενέργειες να παύσει να υπάγεται στο Νοσοκομείο!

Τελικά, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ αποφάσισε να κάνει στροφή και να αποδεχτεί την άποψη του υπουργείου, ότι είναι δική του ευθύνη οι χειρισμοί για τη ΜΕΥ. Μάλλον «βοήθησε» η κίνηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για τους χειρισμούς Στάθη, με βάση δικό μας παλαιότερο δημοσίευμα. Στην πράξη, όμως, ο Π. Στάθης δεν έκανε στροφή αλλά ελιγμό.

Λίγο προτού εκπνεύσει ο Οκτώβρης, ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ, με έγγραφη διαταγή του προς τους διοικούντες το «Π. & Α. Κυριακού», διαπιστώνει ότι η επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ εξακολουθεί να ασκεί κλινικό έργο, παρά τη θέση της σε δυνητική αργία, και ζητά να σφραγιστούν οι είσοδοι για να μην μπορεί να μπει η επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ. Αν δε αυτή σπάσει τις σφραγίδες, να γίνει μηνυτήρια αναφορά στο πλαίσιο του αυτοφώρου, για παραβίαση και του άρθρου 178 ΠΚ (προβλέπει φυλάκιση μέχρι δύο ετών για όποιον παραβιάζει σφραγίδες που έθεσε η αρχή).

Ο Π. Στάθης είναι απόστρατος αντιστράτηγος της αστυνομίας και κάποια νομικούλια τα ξέρει. Η εντολή του για σφράγιση ήταν εντελώς αόριστη και στην πράξη ανεφάρμοστη. Ποιες εισόδους θα σφράγιζε η διοίκηση του νοσοκομείου; Κάποιες συγκεκριμένες ή όλη τη ΜΕΥ; Προφανώς το πρώτο, αφού ο ίδιος δεν πήρε απόφαση να κλείσει η ΜΕΥ, αλλά να σφραγιστούν είσοδοι (ποιες;) για να μην μπει η επιστημονικά υπεύθυνη.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, για να υλοποιήσει την εντολή Στάθη, προχώρησε σ’ ένα καραγκιοζιλίκι: την 1η Νοέμβρη τοποθέτησε τη γνωστή κορδέλα σφράγισης μόνο στο γραφείο της επιστημονικά υπεύθυνης. Αυτή, όμως, το κλινικό έργο δεν το κάνει στο γραφείο της αλλά στα ιατρεία της ΜΕΥ, τα οποία δεν σφραγίστηκαν! Αλλά η επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ δεν ανέχτηκε ούτε αυτό το «κλείσιμο του ματιού». Κάλεσε και πάλι την αστυνομία, στην οποία κατήγγειλε ότι η εντολή σφραγίσματος είναι παράνομη! Και δήλωσε ότι συνεχίζει να ασκεί κλινικό έργο μέχρι να κριθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει στο Διοικητικό Εφετείο! Εχει δικό της νόμο κι αυτόν εφαρμόζει, χωρίς να δίνει λογαριασμό ούτε στον διοικητή του νοσοκομείου, ούτε στον διοικητή της 1ης ΥΠΕ, ούτε στο υπουργείο Υγείας!

Αντί η διοίκηση του νοσοκομείου να ζητήσει από την αστυνομία να συλλάβει αμέσως αυτή την κυρία, διότι διέπραττε το αυτόφωρο αδίκημα της παράβασης του άρθρου 178 ΠΚ, εμποδίζοντας την αρχή να εκτελέσει απόφαση σφράγισης (διαπράχτηκαν κι άλλα ποινικά αδικήματα, αλλά μένουμε μόνο σ’ αυτό), άρχισε ένα γαϊτανάκι συνεννοήσεων μεταξύ νομικών συμβούλων και της καθηγήτριας-διευθύντριας της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, η οποία εκλήθη να παραστεί. Υστερα από τρεισίμισι ώρες, η αστυνομία πήρε τα στοιχεία όλων (!) για να γράψει έκθεση στο βιβλίο συμβάντων και η διοίκηση του νοσοκομείου έβαλε κορδέλα σφράγισης στην πόρτα του γραφείου της επιστημονικά υπεύθυνης.

Η τελευταία, όμως, την πέρασε για… κορδέλα εγκαινίων, την έκοψε και μπήκε στο γραφείο της, όπως διαπίστωσε την επόμενη μέρα (2 Νοέμβρη) η διοίκηση! Αντί, όμως, ο διοικητής του Νοσοκομείου να εφαρμόσει την εντολή του διοικητή της 1ης ΥΠΕ και να υποβάλει αμέσως μηνυτήρια αναφορά για «παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η αρχή» (και όχι μόνο), αυτός απλά ενημέρωσε την 1η ΥΠΕ ότι θα θέσει το θέμα στο ΔΣ του νοσοκομείου! Είχε δε ζητήσει κατ’ επανάληψη από την καθηγήτρια-διευθύντρια της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής να ορίσει μέλος του ΔΕΠ ως επιστημονικά υπεύθυνο της ΜΕΥ, ώστε αυτή να εξακολουθήσει να λειτουργεί νόμιμα! Περιττεύει να σημειώσουμε ότι, ακόμα κι αν οριστεί άλλος/η επιστημονικά υπεύθυνος/η, η τεθείσα σε δυνητική αργία επιστημονικά υπεύθυνη θα εξακολουθεί να πηγαίνει στο χώρο και να ισχυρίζεται ότι κάνει… ερευνητικό έργο (αυτό είναι αρμοδιότητας της Ιατρικής Σχολής και όχι του υπουργείου Υγείας και των οργάνων του ΕΣΥ).

Η διοίκηση του νοσοκομείου ξαναέβαλε ταινία σφράγισης και την επομένη (3 Νοέμβρη) τη βρήκε και πάλι κομμένη και την επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ στρογγυλοκαθισμένη στο γραφείο της! Και πάλι δεν έκανε μηνυτήρια αναφορά ζητώντας από την αστυνομία να τη συλλάβει για εκ νέου διάπραξη αυτόφωρου αδικήματος. Μόνο ξαναέβαλε νέα ταινία σφράγισης και την ενίσχυσε με λουκέτο!

Αντιλαμβάνεστε τώρα γιατί θέσαμε εισαγωγικά το ερώτημα «ποιος κυβερνά τα δημόσια νοσοκομεία;». Οταν μία πανεπιστημιακός αρνείται να πειθαρχήσει σε απόφαση του υπουργείου Υγείας, που την έχει θέση σε δυνητική αργία, απαγορεύοντάς της να παρέχει κλινικό έργο σε Μονάδα εντός νοσοκομείου του ΕΣΥ, όταν η διοίκηση της μεγαλύτερης Υγειονομικής Περιφέρειας της χώρας και η διοίκηση ενός νοσοκομείου της δύναμης αυτής της ΥΠΕ δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου και βλέπουν την τελούσα υπό τιμωρία πανεπιστημιακό γιατρό να τους γράφει εν ψυχρώ στα παλιά της τα παπούτσια και να τους το πετάει κατάμουτρα, προφορικά και γραπτά, χωρίς να ασκούν σε βάρος της ό,τι προβλέπει ο νόμος, τι άλλο μένει να πούμε εμείς;

Εχουν περάσει ήδη τρεις από τους έξι μήνες δυνητικής αργίας της επιστημονικά υπεύθυνης της ΜΕΥ και εκείνη συνεχίζει να ασκεί κανονικότατα το κλινικό έργο που της έχει απαγορευτεί να ασκεί. Ακόμη και τώρα να σταματήσει, θα εκτίσει μόνο τη μισή ποινή της. Θα θριαμβεύσει άλλη μια φορά η παραβατικότητα και το θράσος! 

Είναι εμφανές ότι αυτό που περιμένει όλο το πανεπιστημιακό κατεστημένο και κυρίως το δίδυμο της καθηγήτριας-διευθύντριας της Β’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής και της αναπληρώτριας καθηγήτριας – επιστημονικά υπεύθυνης της ΜΕΥ, είναι να περάσουν και οι υπόλοιποι τρεις μήνες της δυνητικής αργίας της δεύτερης εξ αυτών, να επιστρέψει στα καθήκοντά της και να γίνουν όλα μέλι-γάλα! Αλλά και ουδείς από τη Διοικηση του Νοσοκομείου και τη Διοίκηση της 1ης Υ.ΠΕ θέλει να δοθεί η μοναδική λύση, που είναι το κλείσιμο της ΜΕΥ. Γι’ αυτό και δέχονται με… στωικότητα τον προσωπικό τους εξευτελισμό, γι’ αυτό παρακολουθούν με απάθεια να παραβιάζονται ωμά οι νόμοι, τους οποίους (υποτίθεται ότι) πρέπει να υπηρετούν.

Δεν είναι τυχαίο ότι η αλληλογραφία μεταξύ των υπηρεσιών για το συγκεκριμένο ζήτημα χαρακτηρίζεται… εμπιστευτική, λες και πρόκειται για στρατιωτικό μυστικό. Τις πομπές τους προσπαθούν να κρύψουν. Εχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από τότε που άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των αποκαλύψεων για το «παραμάγαζο» και η ΜΕΥ ακόμα λειτουργεί. Αν ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ Π. Στάθης αποφάσιζε να κλείσει τη ΜΕΥ και τα περιστατικά της να παρακολουθούνται από τα οργανωμένα Τμήματα του Νοσοκομείου, το ζήτημα θα είχε λήξει και δε θα κάθονταν να παρακολουθούν μια αναπληρώτρια καθηγήτρια να τους λέει ότι είναι… αναρμόδιοι και πως αυτή θα κάνει ό,τι θέλει. Να τους ξηλώνει επίσημες κρατικές ταινίες σφράγισης λες κι είναι χαρτομάντηλα! Να φέρνει κλειδαρά για να ανοίξει την κλειδαριά που τοποθέτησαν.

Από πού αντλεί τόσο θράσος η επιστημονικά υπεύθυνη της ΜΕΥ και προχωρεί σε τόσο προκλητικές ενέργειες ενάντια σε αρμόδια κρατικά όργανα; Από τη στήριξη που της προσφέρει, εμφανώς και αφανώς, το καθηγητικό κατεστημένο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και ο πρύτανης Δημόπουλος (που προέρχεται κι αυτός από την Ιατρική Σχολή). Αν ήταν μόνη της, δε θα τολμούσε να επιδεικνύει τέτοια θρασύτητα.

Και γιατί το καθηγητικό κατεστημένο προσφέρει τέτοια στήριξη σε μια κατ’ εξακολούθηση παραβάτρια, οι παραβάσεις της οποίας έχουν διαπιστωθεί από τόσα όργανα του κράτους (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, εσωτερική ΕΔΕ του νοσοκομείου, διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, διοίκηση της 1ης ΥΠΕ, Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, αρμόδια υπηρεσία υπουργείου Υγείας, αναπληρωτής υπουργός Υγείας); Προφανώς γιατί ανάλογα «καθεστώτα» έχουν στηθεί και σε άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ και δε θέλουν ν’ αρχίσει να «ξηλώνεται το πουλόβερ».

Μέχρι στιγμής το θράσος νικά, καθώς και ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ και η διοίκηση του «Π. & Α. Κυριακού» συμπεριφέρονται με ψοφοδεή τρόπο, αντί να εφαρμόσουν τη νομιμότητα. Η νομιμότητα είναι σαφής: οι πανεπιστημιακές κλινικές που λειτουργούν μέσα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ υπάγονται στη νομοθεσία που αφορά το ΕΣΥ. Οι πανεπιστημιακοί που υπηρετούν σ’ αυτές τις κλινικές υπάγονται στους ίδιους νόμους και κανονισμούς με τους γιατρούς του ΕΣΥ και τα πειθαρχικά τους παραπτώματα εκδικάζονται από τα πειθαρχικά συμβούλια των νοσοκομείων και από το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ του υπουργείου Υγείας. Το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων δεν τοποθετεί τα μέλη ΔΕΠ υπεράνω του νόμου, ούτε καθιστά τις πανεπιστημιακές κλινικές κράτος εν κράτει μέσα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αυτά έχουν κριθεί πολλάκις και η σχετική νομοθεσία είναι σαφέστατη.

Αφήσαμε τελευταία την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ασημίνα Γκάγκα, η οποία γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση, διότι συμμετείχε στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο με την προηγούμενη ιδιότητά της (πρόεδρος του ΚΕΣΥ). Μέχρι πότε θα ανέχεστε, κα Γκάγκα, αυτή την πρωτοφανή συμπεριφορά; Βάζοντας το κεφάλι στην άμμο δεν θα καταφέρετε τίποτα. Το ρεζιλίκι του υπουργείου σας και της κυβέρνησής σας έχει ήδη γίνει. Αν παρέμβετε άμεσα και δώσετε εντολή να σφραγιστεί το «παραμάγαζο», μπορεί να γλιτώσετε τον παραπέρα διασυρμό, που πλέον σας αφορά και προσωπικά, καθώς δεν είστε πια μια διευθύντρια κλινικής του ΕΣΥ ή απλά πρόεδρος του ΚΕΣΥ, αλλά υπουργός.

Η λύση είναι μία: να κλείσει άμεσα η ΜΕΥ που λειτουργεί σαν «παραμάγαζο» μέσα στο Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Εκτύπωση 🖨
ΜΕΥ Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 5 Νοέμβρη

Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

Επόμενο άρθρο Εγκλημα χάριν του κέρδους

Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

Σχετικά Αρθρα

Σε φιάσκο ολκής κατέληξε η κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ

Εδωσαν τη «δουλειά» σε ιδιώτη με 11 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια

Υγεία 26 Ιούλ 2025, 06:32

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

Υγεία 5 Ιούλ 2025, 07:30

Και η απεξάρτηση στους εμπόρους της Υγείας

Υγεία 16 Ιούν 2025, 14:37

Πλυντήρια «Ο Μπουμπούκος»: Ξεπλένουν ακόμα και τους Γλίξμπουργκ

Αθλια φιέστα στην καρδιά του ΕΣΥ, στον «Ευαγγελισμό»

Πολιτική 4 Ιούν 2025, 15:08

Βραχιολάκια για ιθαγενείς…

Υγεία 3 Ιούν 2025, 10:37

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και «Πλεύση Ελευθερίας» στο πλευρό του Αδωνι Γεωργιάδη

Στηρίζουν το κυβερνητικό σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

Υγεία 8 Μάι 2025, 10:46
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Αξιολόγηση: ομολογία ήττας πίσω απ’ τις απειλές και την τρομοκρατία του υπουργείου Παιδείας

24 Αυγ 2025, 08:52
Καταστολή

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

24 Αυγ 2025, 06:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

24 Αυγ 2025, 00:01
Παιδεία

Λουκέτο σε άλλες 133 σχολικές μονάδες

Σειρά της Κεντρικής Μακεδονίας μετά την Ηπειρο 

23 Αυγ 2025, 13:50
Διεθνή

Τα παλαιστινιακά όπλα στον Λίβανο και η ξεφτίλα του Μαχμούντ Αμπάς

Παλαιστινιακές Οργανώσεις: Δεν παραδίνουμε τα όπλα μας ούτε στον Λίβανο

23 Αυγ 2025, 08:52
Ιστορία

Αγγλία και Γαλλία στήριζαν τον Χίτλερ, με την ελπίδα ότι θα επιτεθεί στη Σοβιετική Ενωση

86 χρόνια από το «Σύμφωνο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ»

23 Αυγ 2025, 00:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου

23 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Σιωναζιστικός στρατός: Εφτιαξε βίντεο μαϊμού για να καλύψει την ξεφτίλα του από τους μαχητές Αλ-Κασάμ

22 Αυγ 2025, 19:09
Κόντρες

Λεβεντιά η κομμώτρια

22 Αυγ 2025, 13:11
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί στο απόσπασμα

22 Αυγ 2025, 09:40
Η παπάρα

Γιατί στέλνει non paper ο Κεφαλογιάννης;

22 Αυγ 2025, 09:32
Παιδεία

Λουκέτο σε 38 σχολεία της Ηπείρου – Μια σιωπηλή καταδίκη της Περιφέρειας

Σε αναστολή λειτουργίας Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου για το 2025-2026

22 Αυγ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Αυγούστου

22 Αυγ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Χαβιέρ Μπαρδέμ: Οι IDF είναι ναζί!

Σάλι Ρούνι και Kneecap

21 Αυγ 2025, 21:53
Εργατικά

Μαρτύριο για τους συμβασιούχους αναπληρωτές το πενιχρό επίδομα ανεργίας

21 Αυγ 2025, 20:32
Κόντρες

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

21 Αυγ 2025, 19:47
Αθλητισμός

Για τα μάτια του Ουίσαμ…

21 Αυγ 2025, 13:01
Καταστολή

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

21 Αυγ 2025, 10:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 21 Αυγούστου

21 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Καταδρομική επίθεση μαχητών μέσα σε στρατόπεδο του σιωναζιστικού στρατού

Σήμερα το πρωί στη Χαν Γιούνις

20 Αυγ 2025, 17:58
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου

Λιβερία: Ημέρα σημαίας (1847).

1902: Αρχίζει η λειτουργία του υπερσιβηρικού σιδηροδρόμου.

1905: Οκτώ ναύτες του «Ποτέμκιν» καταδικάζονται σε θάνατο για ανταρσία.

1930: Διαδηλώσεις στην Ινδοκίνα με αφορμή την τρίτη επέτειο της εκτέλεσης των Sacco και Vanzetti, δύο νεκροί.

1962 : Προάστιο της Αβάνας βομβαρδίζεται από τη θάλασσα κατά την επίθεση κουβανών εξόριστων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται για αύριο, ο Υπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε εντολή για αυξημένη ετοιμότητα σε όλο τον κρατικό μηχανισμό, στις περιοχές κατηγορία κινδύνου 4 και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες: Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας), Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας), Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας) και Κρήτης (ΠΕ Χανίων).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σε πλήρη εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπεται για τον δείκτη επικινδυνότητας 4, με πρόσθετα μέτρα όπως η εναέρια έμφορτη επιτήρηση, η μεταστάθμευση ελικοπτέρου με ομάδα Δασοκομάντος στα Κύθηρα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, η διασπορά στελεχών του επιτελείου για ενίσχυση των τοπικών δυνάμεων, καθώς και ο διπλασιασμός των περιπόλων και η διασπορά μηχανημάτων έργου των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Xτες αργά το απόγευμα, έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας το παραπάνω non paper. Αν ψάξετε τα σάιτ από χτες το βράδυ και τις εφημερίδες σήμερα, θα το βρείτε δημοσιευμένο σαν… ρεπορτάζ. Ετσι γίνεται το «ρεπορτάζ» στις μέρες μας. Η «γραμμή» έρχεται έτοιμη από τα Γραφεία Τύπου των υπουργών και απλά αναδημοσιεύεται. Για ποιο λόγο εκδόθηκε αυτό το non paper; Ο υπουργός που έχει αναδειχτεί σε πρωταθλητή των συνεντεύξεων το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας και τον ακροδεξιό Μπουμπούκο, ο υπουργός που δήλωνε με αλαζονεία, στις 20 Ιούλη, ότι «όσον αφορά στις ενάρξεις [δασικών πυρκαγιών] από την αρχή του έτους έχουμε μια μείωση γύρω στο 20%. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι έχουμε μια μείωση κατά 34% σε καμένες εκτάσεις και το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι έχουμε μια μείωση περίπου 90% με 95% όσον αφορά στα καμένα δάση», ένα μήνα μετά από τις αλαζονικές δηλώσεις του αισθάνεται την καρέκλα του να τρίζει. Και θέλει να μας μετατρέψει όλους σε παπαγαλάκια του. Να μας βάλει να γράψουμε ότι ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έδωσε εντολή να ληφθούν για σήμερα και πρόσθετα μέτρα πέραν των προβλεπόμενων. Εμμέσως πλην σαφώς, μας λέει ότι οι υφιστάμενοί του, οι επιχειρησιακοί, αποδεικνύονται ανίκανοι, γι’ αυτό και ανέλαβε Ο ΙΔΙΟΣ να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο που περιλαμβάνει «πρόσθετα μέτρα» πέραν των προβλεπόμενων, που αποδείχτηκαν «ανεπαρκή» το προηγούμενο διβδόμαδο. Θυμηθείτε πόσοι πέρασαν απ’ αυτό το πόστο και εκδιώχτηκαν μετ’ επαίνων: ο Τσακ Νόρις της πολιτικής προστασίας Χαρδαλιάς, που κολακευόταν να τον αποκαλούν Νικ Χαρντ. Η μεταγραφή αεροδρομίου Στυλιανίδης, που αποδείχτηκε παλτό και σήμερα δεν είναι καν στην κυβέρνηση. Ο τιτανοτεράστιος Κικίλιας. Μετά ο νυν Κεφαλογιάννης. Τους έβαζαν δίπλα και κάποιον απόστρατο στραταίο, επειδή -όπως έβαζαν τα παπαγαλάκια να γράφουν- είναι δυνατοί στο επιχειρησιακό σκέλος. Ολοι παραμερίστηκαν ως αποτυχημένοι. Ποτέ δεν τους χαρακτήρισε αποτυχημένους ο Μητσοτάκης -αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, κάθε κυβέρνησης, που παραμερίζονται- όμως αυτό ήταν το μήνυμα στη λεγόμενη κοινή γνώμη. Ο Κεφαλογιάννης, γόνος παλιάς και ισχυρής πολιτικής οικογένειας, έχει καταλάβει πλέον πως δε θ’ αργήσει και η δική του σειρά. Ως υφυπουργός, ήταν υπό τον Καραμανλή στο υπουργείο που είναι καθ’ ύλην υπεύθυνο για το έγκλημα στα Τέμπη. Για πρώτη φορά υπουργός, παρατηρεί να καίγονται τα δάση απ’ άκρη σ’ άκρη τη χώρα, παρά τις προγενέστερες αλαζονικές δηλώσεις του. Προσπαθεί να οχυρώσει τον εαυτό του, μπας και συνεχίσει από κάποιο άλλο υπουργικό πόστο και να μην αναγκάζεται να τρέχει στο Μυλοπόταμο και να εκλιπαρεί τον Γρύλλο για ψήφους. Υπουργοί έρχονται και διώκονται, αλλά η κατάσταση δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο. Χειρότερη γίνεται, γιατί με την πάροδο του χρόνο συσσωρεύονται οι αιτίες. Σε αντίθεση με τα μπουρδέλα, που μπορεί να σωθούν αλλάζοντας «κορίτσια», τομείς όπως η δασοπροστασία εξαρτώνται πρωτίστως από την ασκούμενη πολιτική και τριτευόντως από τα πρόσωπα των υπουργών και των παρατρεχάμενων. Και όπως έχουμε απο-δείξει, ο δασικός πλούτος της χώρας βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, διαχρονικά)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Εφετείο 17Ν

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

  • ΕΛΑ

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

  • Επικοινωνία

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

  • Όροι χρήσης

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

  • Ποιοι είμαστε

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

  • Επικοινωνία

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

  • Όροι χρήσης

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

    Σημεία και τέρατα στο «παραμάγαζο» του «Π. & Α. Κυριακού»

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo