Η κυβέρνηση αποκρύπτει τα εγκληματικά αποτελέσματα της πολιτικής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης. Τα ΜΜΕ την προστατεύουν και προσπαθούν με επιμέλεια να αποκρύψουν τη πραγματική εικόνα στις κλινικές covid και στις ΜΕΘ covid της χώρας. Κρύβουν το γεγονός ότι άνθρωποι πεθαίνουν μαζικά πλέον σε απλές κλίνες εκτός ΜΕΘ.
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα και από τους πραγματικούς δείκτες για τη θνητότητα, που διακινεί ως δικό της έγγραφο η 1η ΥΠΕ (Αττική) με αναφορά στο παρατηρητήριο John Hopkins. Εδώ ως θνητότητα ορίζεται ο λόγος των συνολικών θανάτων προς τους συνολικά καταγεγραμμένους φορείς της νόσου, όπως αυτοί καταγράφονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα έγγραφα της 1ης ΥΠΕ, η θνητότητα στην Ελλάδα (γαλάζια γραμμή) αυξάνεται ραγδαία από τα τέλη Νοέμβρη, όταν άρχισαν να υπερφορτώνονται οι ΜΕΘ και τα νοσοκομεία.
Τη μέρα που ο Γεωργιάδης δήλωνε: «Ναι, ότι είμαστε δώδεκα φορές καλύτερα από το Βέλγιο, το πανηγυρίζουμε» (23 Νοέμβρη), η χώρα μας είχε μόλις καταγράψει 103 νεκρούς. Την περίοδο 12-20 Νοέμβρη, το χειμερινό κύμα της πανδημίας είχε μόλις αρχίσει να εκτινάσσει τους νεκρούς στη χώρα από 50 σε 72. Από τις 29 Νοέμβρη, όμως, η χώρα μας έφτασε το μέσο όρο της Ευρώπης και μέσα στον Δεκέμβρη, όταν καθημερινά οι νεκροί κυμαίνονται πάνω-κάτω από τους 100, τον έχει ξεπεράσει! Την 1η Δεκέμβρη η θνητότητα ήταν στην Ελλάδα ήταν 2,3%, ίση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Στις 5 Δεκέμβρη η θνητότητα στην Ελλάδα ήταν 2,5%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν 2,3%!
Δείτε και τους πίνακες που δημοσιεύσαμε στις 7 Δεκέμβρη, με στοιχεία από τις περιβόητες εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ:
Tη μέρα, που ο Γεραπετρίτης δήλωνε με κυνικό θράσος ότι όσο περισσότερες ΜΕΘ διαθέτει η χώρα τόσο περισσότεροι είναι ο θάνατοι γιατί… η πιθανότητα να καταλήξει κάποιος σε ΜΕΘ είναι σταθερά ίση με 50% (24 Νοέμβρη), το κύμα της πανδημίας βρισκόταν σε εκρηκτική άνοδο και αύξανε τη θνητότητα.
Και στις δυο περιπτώσεις, οι υπουργοί βγήκαν να πούνε ψέματα για να καλύψουν τα επίχειρα του εγκλήματος. Ο πρώτος αποπειράθηκε να συγκρίνει τα ασύγκριτα, (η Ελλάδα -όπως και όλες οι βαλκανικές χώρες- στο ανοιξιάτικο κύμα είχε εξαρχής μικρή διασπορά σε σχέση με τη βόρεια Ευρώπη, λόγω λιγότερων πτήσεων με τα εκκολαπτήρια της πανδημίας σε Κίνα και Ευρώπη), ο δεύτερος επιχείρηση να δικαιολογήσει με «μαθηματικά» παπατζή της πλατείας Ομονοίας, ότι όσο περισσότερες δαπάνες καταβάλλεις στο σύστημα υγείας τόσο περισσότεροι πεθαίνουν.